Toggle navigation

#syukur834,726 POSTS

Post Content
Terkadang kita melihat orang lain lebih bahagia, memiliki harta atau rezeki yang lebih banyak dari kita lantas kita ingin seperti mereka. Padahal bisa jadi ada juga orang di luar sana yang menginginkan kehidupan seperti kita.

Bukan perkara banyak atau sedikit, tapi berkah atau tidaknya hidup kita. Semoga kita selalu menjadi pribadi yang pandai bersyukur.. Aamiin.. #syukur #lillah #hadits #selfreminder
femil.w 10m ago
-
Inilah rasa syukur saya , Insyaallah amin.
Begitu banyak masa jahiliyah saya
Begitu banyak dosa dosa saya
Begitu banyak kekurangan saya
Yang bisa saya lakukan sesuai kemampuan saya , menjadi orang yang bisa berguna bagi semua orang.
Bukan harta saya yang akan menyelamatkan nasib saya.
Tapi doa teman teman semua
Dan perbuatan saya selama saya hidup
Dalam kematian hanya kain kafan dan ruang gelap yang bakal saya bawa
Sekali lagi mohon pantau dan tegur saya
Dengan sentilan dan nasehat anda.
Terimakasih. - femil
-
This is my gratitude, Insyaallah amin.
So much of my ignorance
So many sins of my sin
So many of my shortcomings
What I can do according to my ability, be a person who can be useful for everyone.
Not my treasure that will save my fate.
But the prayers of all friends
And my deeds during my life
In death only the shroud and the dark room I will carry
Again please monitor and scold me
With your touch and your advice.
Thanks.
-
#bukansoksuci
#bukansokbaik
#ingatmati
#ingatdosa
#debu
#dosa
#syukur
#sujud
#doa
#amal
#teguran
#bencana
#amin
Hadiah untuk mak buyong yea @azam_jais ☺️☺️
Terima kasih bnyak2 Setiasa support kita dari belakang, kalau ada kekurang bagi tahu, kita akan cuba buat yg terbaik ☺️
Iphone 6plus 64gb rose gold
Cod kedai
.
Terima kasih sentiasa support CNENT IPHONE, jom share dan viral kan CNENT IPHONE harga cnfm murah dan berpatutan
.
.
Jgn lupa follow dan like CNENT IPHONE
Instagram: Instagram.com/cnent_iphone
Fb page: https://m.facebook.com/cnentiphone/ .
Fast respon:
Http://www.wasap.my/+60176323101/ayen
Http://www.wasap.my/+60126680298/alyn
.
Lokasi kedai:
3rd floor, plaza alam sentral
Jalan majlis seksyen 14
40000 shah alam
Selangor darul ehsan
.
#6plus #iphone6plus #cnent #shahalam #iphonemurah #iphone5s #iphone6s #iphone6 #plazaalamsentral #seksyen20 #cahayaniyazenterprise #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #trusted #selatan #pantaitimur #ayenseller #iphone7 #j7 #samsung #cnent #cnent_iphone #iphone7refurbished #iphone7import #iphone5ssecond #iphonemurahmalaysia #iphonemahal #alhamdulillah #syukurselalu #syukur #seksyen20 #shahalamresiden #ramadhan2017 #semboyan1malaysia
Allhamdulillah ... Congratulation buat 3 orang keponakanku yang sudah berhasil masuk di institut & Universitas negeri terbaik di tanah air ini dalam waktu yang bersamaan. Salah satunya keponakanku yang hari ini di kukuhkan sebagai seorang Praja, semoga bisa berproses dengan baik, lulus tepat waktu dengan Nilai & kualitas diri yang sangat baik, sehingga sangat siap mengabdi & berperang & memimpin di lapangan nantinya. Aminnn ....
Pokoknya jangan sampai sperti paman kalian yang satu ini, yang berulang kali lebih memilih jalan untuk gagal karena alasan semu #semangat#syukur#keluarga#IPDN#curhat
TB 7 Oktober 2017
===================
.
Lambat betul abam nak hapdet. Sibuk sgt nak uruskan hal2 keje hakiki dan urusan nak pindah rumah. Mujur Abam Nager ada menjalankan urusan seharian Aish Scoop.😎😎😎😎😎.
Ok job ni adalah bagi memeriahkan lagi Majlis Makan Malam utk mengeratkan hubungan semasa rakan pejabat...katanya 😅😅😅😅.
Meriahhhh baqqqq hannngggg..
.
Ok. Mggu ni abam ada larian Stats Asian Tun 2017 dan pd masa yg sama jugak Aish Scoop akan berlari larian jugak dengan tempahan Aiskrim yg bertubi tubi...steaddyyy lahhhh abam2 crew😍😍😍😍😍😍😍😍😍.
.
Ok bai!! Bos abam panggil 😅😅😅😅😅😅
.
#malayevent
#kahwin
#event
#pesonapengantin
#pengantin
#mentormilenia
#aiskrim
#putrajaya
#bangi
#nilai
#kajang
#serdang
#KL
#Lembahklang
#klang
#kapar
#openhouse
#familyday
#rumahterbuka
#syukur
#kualaselangor
#homemade
#tanjungkarang
#sejukbeku
#paknil
#bazaarpaknilofficial
#PaknilReviewPercuma
#bangkitbersama
Selamat Pagi Semua
.
.
📽 Jom follow @lawak.tube untuk FAKTA | LAWAK | VIDEO | QUOTES YANG MENARIK
.
📷 Service PAID REVIEW dibuka kpd yg ingin Mempromosi Produk & Perniagaan anda. DM sy untuk lebih lanjut. Thanks

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Jom Follow :
@lawak.amerika 🌋
@abangcikgu 🔥
@jurugambar.alam 🔥



.
🇵 🇺 🇸 🇹 🇦 🇰 🇦 🇲 🇺 🇸 🇱 🇮 🇲 🇦 🇭
Dari Membaca Menuju Shalihah

Berat : 200gr
Harga : 55K

Order DISINI Yuk :
💌 WA ▶ 0878 5178 2495 ( NOMOR BARU )
💌 Line ▶@pustakamuslimah

Buku-buku islami lainnya di @hijrah_katalog ‍‍ ‍‍
Pengiriman dari JAKARTA PUSAT ‍‍
‍‍
‍‍ .........*.#bukuonline *
…*.#pustakamuslimah *
..*.#bukumuslimah #love *…………….*…..*
.*.#galeribukuislamianak*………*.#ukhti ...*
*.#tausiyah #muslimah .*…...*.#sahabat ....*
*.#Parenting #bukusirah *..*…#islamicbook *
.*.#FikihWanita #hadits ..*.* #al_quran .........*
.*#bacabuku #bukusirah * #inspire .............*
…*#DariMembacaMenujuShalihah ......... *
…..*.#tafsir#bukuonline#bukuanak ... *
……..*.#instagram #bukuislam .......*
………..*...#hijrahbookstore .........*
……………*#sabar #syukur .....*
………………*#semangat ..*
…………………*.#like ...*
…………………..*.....*
فَبِاَيِّ اٰلَاۤءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبٰنِ

fa bi`ayyi aalaaa`i robbikumaa tukazzibaan "Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?"
(QS. Ar-Rahman 55: Ayat 13)

Kami mengajak kepada anda untuk ikut berperan aktif dalam berpartisipasi membangun media dakwah Sunnah melalui Dakwah Pemuda dengan memberikan sebahagian rizki yang Allah anugerahkan kepada anda berupa donasi dakwah untuk menunjang operasional Dakwah Pemuda
Bagi ikhwan dan akhwat yang bersedia bisa menghubungi via DM kepada Admin.
Atas dukungannya, kami ucapkan kepada Sahabat Semua Ikhwan dan Akhwat semua "Terima kasih banyak.
______

Jazakumullah khairan." جَزَا كم الله خَيْرًا كَثِيْرًا
“Jaza-Kamallah Khairan Katsiiraa”kepada Ikhwan dan Akhwat yang terlibat berdonasi untuk membantu @dakwahpemuda dalam berdakwah, semoga niat baik antum semua menjadi Amal jariyah buat kita semua

آمِيْن يَا رَبَّ العَالَمِيْن

#alhamdulillah #syukur #arrahman #dakwahpemuda #dakwah #mediadakwah #ahlussunnah #manhajsalaf #islam #dakwah #infaq #shadaqah #kajiandakwah #dakwah #mediadakwah #infaq #kajiandakwah
Tukar lcd iphone 6
Face to face repair
Cod kedai
.
Terima kasih sentiasa support CNENT IPHONE, jom share dan viral kan CNENT IPHONE harga cnfm murah dan berpatutan
.
.
Jgn lupa follow dan like CNENT IPHONE
Instagram: Instagram.com/cnent_iphone
Fb page: https://m.facebook.com/cnentiphone/ .
Fast respon:
Http://www.wasap.my/+60176323101/ayen
Http://www.wasap.my/+60126680298/alyn
.
Lokasi kedai:
3rd floor, plaza alam sentral
Jalan majlis seksyen 14
40000 shah alam
Selangor darul ehsan
.
#6plus #iphone6plus #cnent #shahalam #iphonemurah #iphone5s #iphone6s #iphone6 #plazaalamsentral #seksyen20 #cahayaniyazenterprise #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #trusted #selatan #pantaitimur #ayenseller #iphone7 #j7 #samsung #cnent #cnent_iphone #iphone7refurbished #iphone7import #iphone5ssecond #iphonemurahmalaysia #iphonemahal #alhamdulillah #syukurselalu #syukur #seksyen20 #shahalamresiden #ramadhan2017 #semboyan1malaysia
Selamat pagi semua.
.
.
🍇 Jom follow @abangcikgu untuk KATA2 HIKMAH | DAKWAH | AYAT2 CINTA & LAIN2.
LIKE juga PAGE facebook AbangCikgu
.
🍑 Service Paid Review di buka utk anda mempromosikan Produk & Perniagaan anda. DM sy untuk lebih lanjut. Thanks 😊

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Jom Follow :
@lawak.amerika 🔥
@jurugambar.alam 🔥


Alhamdulillah support kami, customer sangup dtg dari jauh dan support kami, kami janji akan memberi service yg terbaik ☺️
Iphone 6 64gb red black
Cod kedai
.
Terima kasih sentiasa support CNENT IPHONE, jom share dan viral kan CNENT IPHONE harga cnfm murah dan berpatutan
.
.
Jgn lupa follow dan like CNENT IPHONE
Instagram: Instagram.com/cnent_iphone
Fb page: https://m.facebook.com/cnentiphone/ .
Fast respon:
Http://www.wasap.my/+60176323101/ayen
Http://www.wasap.my/+60126680298/alyn
.
Lokasi kedai:
3rd floor, plaza alam sentral
Jalan majlis seksyen 14
40000 shah alam
Selangor darul ehsan
.
#6plus #iphone6plus #cnent #shahalam #iphonemurah #iphone5s #iphone6s #iphone6 #plazaalamsentral #seksyen20 #cahayaniyazenterprise #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #trusted #selatan #pantaitimur #ayenseller #iphone7 #j7 #samsung #cnent #cnent_iphone #iphone7refurbished #iphone7import #iphone5ssecond #iphonemurahmalaysia #iphonemahal #alhamdulillah #syukurselalu #syukur #seksyen20 #shahalamresiden #ramadhan2017 #semboyan1malaysia
❤❤TQ FOR YOUR FEEDBACK ❤❤. 😘😘😘
Kami akan sentiasa bagikan services terbaik buat pelanggan kami yg kami sayangi.
Nak order? tekan link ini www.wasap.my/60179344598/

#schazmynbeauty#feedbackcustmerscha
#sisjualmurah#alhamdulilah#syukur#originalproduct#fbkosmetikmurahschazmynbeauty#followup#kosmetikmurah
.
Termenung jauh nampak??
.
Baguslah awak nampak,sy menungkan mase depan kita bersama...
ciaciacia
.
#pinky #morning #syukur #alhamdulillahforeverything #instagram
Senyumnya lebar sampai ke pipi di sebabkan dpt phone baru ☺️☺️☺️👍👍
Iphone 6 64gb grey
Cod kedai
Tq beli di kedai kami .
Terima kasih sentiasa support CNENT IPHONE, jom share dan viral kan CNENT IPHONE harga cnfm murah dan berpatutan
.
.
Jgn lupa follow dan like CNENT IPHONE
Instagram: Instagram.com/cnent_iphone
Fb page: https://m.facebook.com/cnentiphone/ .
Fast respon:
Http://www.wasap.my/+60176323101/ayen
Http://www.wasap.my/+60126680298/alyn
.
Lokasi kedai:
3rd floor, plaza alam sentral
Jalan majlis seksyen 14
40000 shah alam
Selangor darul ehsan
.
#6plus #iphone6plus #cnent #shahalam #iphonemurah #iphone5s #iphone6s #iphone6 #plazaalamsentral #seksyen20 #cahayaniyazenterprise #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #trusted #selatan #pantaitimur #ayenseller #iphone7 #j7 #samsung #cnent #cnent_iphone #iphone7refurbished #iphone7import #iphone5ssecond #iphonemurahmalaysia #iphonemahal #alhamdulillah #syukurselalu #syukur #seksyen20 #shahalamresiden #ramadhan2017 #semboyan1malaysia
Ini jiran lama kita ni, lama beno tak jumpa, bosa dah dio 😂
Tukar screen iphone 6s yg sudah hancunr bekecai 🤦‍♂️
Tukar lcd iphone 6s
Cod kedai
Face to face repair .
Terima kasih sentiasa support CNENT IPHONE, jom share dan viral kan CNENT IPHONE harga cnfm murah dan berpatutan
.
.
Jgn lupa follow dan like CNENT IPHONE
Instagram: Instagram.com/cnent_iphone
Fb page: https://m.facebook.com/cnentiphone/ .
Fast respon:
Http://www.wasap.my/+60176323101/ayen
Http://www.wasap.my/+60126680298/alyn
.
Lokasi kedai:
3rd floor, plaza alam sentral
Jalan majlis seksyen 14
40000 shah alam
Selangor darul ehsan
.
#6plus #iphone6plus #cnent #shahalam #iphonemurah #iphone5s #iphone6s #iphone6 #plazaalamsentral #seksyen20 #cahayaniyazenterprise #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #trusted #selatan #pantaitimur #ayenseller #iphone7 #j7 #samsung #cnent #cnent_iphone #iphone7refurbished #iphone7import #iphone5ssecond #iphonemurahmalaysia #iphonemahal #alhamdulillah #syukurselalu #syukur #seksyen20 #shahalamresiden #ramadhan2017 #semboyan1malaysia
Ini reguler customer kita, yg sentiasa support kita ☺️☺️
Iphone 7 128gb matte black
Cod kedai
.
Terima kasih sentiasa support CNENT IPHONE, jom share dan viral kan CNENT IPHONE harga cnfm murah dan berpatutan
.
.
Jgn lupa follow dan like CNENT IPHONE
Instagram: Instagram.com/cnent_iphone
Fb page: https://m.facebook.com/cnentiphone/ .
Fast respon:
Http://www.wasap.my/+60176323101/ayen
Http://www.wasap.my/+60126680298/alyn
.
Lokasi kedai:
3rd floor, plaza alam sentral
Jalan majlis seksyen 14
40000 shah alam
Selangor darul ehsan
.
#6plus #iphone6plus #cnent #shahalam #iphonemurah #iphone5s #iphone6s #iphone6 #plazaalamsentral #seksyen20 #cahayaniyazenterprise #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #trusted #selatan #pantaitimur #ayenseller #iphone7 #j7 #samsung #cnent #cnent_iphone #iphone7refurbished #iphone7import #iphone5ssecond #iphonemurahmalaysia #iphonemahal #alhamdulillah #syukurselalu #syukur #seksyen20 #shahalamresiden #ramadhan2017 #semboyan1malaysia

Hashtags found on this page