Toggle navigation

#setcantik113,840 POSTS

Post Content
User Image dillashakleepuchong Posted: Feb 19, 2018 4:21 AM (UTC)

4
0 Normal
KEPENTINGAN ASID FOLIK SEBELUM DAN SEMASA HAMIL
Semua ibu mengandung disaran ke klinik untuk membuka ‘buku merah’ pada minggu ke8-12 kehamilan atau lebih awal lebih baik. Tapi, di klinik kerajaan, bergantung pada prosedur klinik itu juga bila mereka mula terima ibu untuk buka buku.

Jika scan pertama dibuat pada 8-12 minggu, sebenarnya kita dah nampak bentuk baby dengan degupan jantung sekali. Sebab proses pembentukan organ baby dah berlaku & lengkap pada usia kandungan 12 minggu.
Jadi sebenarnya agak lewat jika ibu mengandung hanya mula mengambil suplemen asid folik pada waktu ini.
Jika dikira dari tarikh last period (hari pertama) persenyawaan berlaku 2 minggu lepas tu, maknanya minggu ke-2.

Minggu ke 4 : Janin dah melekat pada rahim.

Minggu ke-5: Sistem saraf mula terbentuk. Bermula denga otak dan saraf utama. Pad peringkat ni asid folik, asid amino dan zat besi antara nutrisi yang sangat diperlukan.

Ini diikuti pembentukan sistem tulang & otot dan jantung.

Minggu ke-6: Pembentukan organ di wajah termasuk mata, hidung, bibir dan lain-lain. Kemudian diikuti dengan sistem pernafasan dan sebahagian usus.

Minggu ke-7: Perkembangan jantung dan system pernafasan, telinga, hati, tali pusat dan sebahagian usus.
Pada minggu ke-7 juga tangan dan kaki mula terbentuk.

Perkembangan in berlaku berterusan sehingga semua organ terbentuk pada minggu ke-12.
Sebab itu, kekurangan asid folik pada trimester pertama boleh menyebabkan kecacatan organ saraf kepada bayi seperti neural tube defect, sumbing dan lain-lain.
WHO menyarankan suplemen asid folik mula diambil oleh wanita seawal 3 bulan sebelum mengandung. Maksudnya ketika anda mula merancang untuk hamil, anda sudah boleh mula ambil asid folik.
Kalau nak senang, sorang wanita tu memang kena jaga lah pemakanan dari awal. Walaupun bukan untuk mengandung, sebab asid folik juga penting untuk pembinaan sel darah merah.

Trusted & Friendly SiD
-http://dillashaklee.wasap.my

#shakleebydilla #shaklee
#vitaminC #esp #vitalea
#youcanduit #setanemia
#setkurus #setcantik
#bcomplex #tambahtenaga
#yesshaklee #whyishaklee
#shakleelover #shakleeeffect
#astroawani #tv3
#selamatpetang #khamis
#ibuhamil #tambahdarah
#testimoni
User Image simplyremedies Posted: Feb 19, 2018 4:14 AM (UTC)

3
1 Normal
After a successful and fruitful labor, its time to give ourselves a pat on the back and a rewards that tend to motivate us to put more effort on our work so it be double and triple and more outcome in the future.
How do you usually reward yourself? For me it be a skin care product and of course it be from Shaklee skin care range. Why Shaklee? There are a lot of brand in the market but i m not sure if they have unique ways to improve our skin by adding vitamins in it. Forsure most claim they are made from organic ingredient and so on but i still prefer Shaklee skin care since its made by the number 1 nutrition company in the US and they have patented ingredient and they are proven working. So the latest reward i had for myself is a facial class and demo on YOUTH product range that will be launched in March. I just cant wait for the class and of couse if you are interested to know more, i m more than happy to share what i have discovered after the class and also about why YOUTH is for you if you want to erase traces of aging by 10 years off your skin.

#YouthwithSimplyRemedies #ShakleeYouth
#putihgebu #setkecantikanshaklee #parutjerawat

#setcantik #setkulitcantik #flawless #jerawathilang #kulitgebu
#kulittegang #awetmuda #shakleeSarawak #shakleesabahsarawak #codmirisarawak

#kamekjual #shakleeMiri #shakleeMalaysia #simplyremedies
User Image simplyremedies Posted: Feb 17, 2018 1:26 PM (UTC)

6
0 Normal
What do you want in your skin care?

Is these included:
Younger looking skin
Improvement on skin texture
Improvement on radiance
improvement in facial wrinkes
More firm
Oh then, YOUTH is what you should have. Imagine that a skin care created by no 1 nutritional company in the US.. and its not merely skin care but with nutrition inside of it.. That does make a huge difference.

Why stays loyal with a skin care that doesnt seems to do improvement... why not move on to a proven working skin care.

Pre-order of YOUTH is now open

#YouthwithSimplyRemedies #ShakleeYouth
#putihgebu #setkecantikanshaklee #parutjerawat

#setcantik #setkulitcantik #flawless #jerawathilang #kulitgebu
#kulittegang #awetmuda #shakleeSarawak #shakleesabahsarawak #codmirisarawak

#kamekjual #shakleeMiri #shakleeMalaysia #simplyremedies
User Image be.gloriest Posted: Feb 19, 2018 4:12 AM (UTC)

3
0 Normal
Assalammualaikum and Hai semua ❤️ Happy Chinese New Year to all my Chinese customer and Friends, .
.
Sempena CNY akma Ada buat Promo Price Untuk customer akma tau 😘 Promo Price yang super duper besst!!! .
.
Time ni lah masa Untuk korang semua grab shaklee pada harga Murah asbab hari ni hari Promo okey 😘
.
.
Promotion ni bukan valid pada SEHARI Tapi DUA HARI sahaja ! So Jangan lepaskan peluang korang Untuk rase harga MURAH + FREE treeeeeerrrrrrrrtttttt okey 😋
.
.
Whatsapp akma 01123780862
Dan Tak Ada RESERVES! Thank you 😊
#shaklee #sale #sale‼️ #cny #cnysale #murah #cantik #setcantik #set #murahmurah #setcantikkulit #setcantikmurah #kurus #kuruscepat #bruneishop
User Image heello.beautyy Posted: Feb 19, 2018 4:11 AM (UTC)

2
0 Normal
Assalammualaikum and Hai semua ❤️ Happy Chinese New Year to all my Chinese customer and Friends, .
.
Sempena CNY akma Ada buat Promo Price Untuk customer akma tau 😘 Promo Price yang super duper besst!!! .
.
Time ni lah masa Untuk korang semua grab shaklee pada harga Murah asbab hari ni hari Promo okey 😘
.
.
Promotion ni bukan valid pada SEHARI Tapi DUA HARI sahaja ! So Jangan lepaskan peluang korang Untuk rase harga MURAH + FREE treeeeeerrrrrrrrtttttt okey 😋
.
.
Whatsapp akma 01123780862
Dan Tak Ada RESERVES! Thank you 😊
#shaklee #sale #sale‼️ #cny #cnysale #murah #cantik #setcantik #set #murahmurah #setcantikkulit #setcantikmurah #kurus #kuruscepat #bruneishop
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:42 AM (UTC)

5
0 Normal
KILLER PRODUCT🔥🔥 Ramai yang suka ESP ni sebab minuman ni all in one! Senang pula dibancuh taw. Nak kurus boleh, nak cantik pun boleh. Nak tenaga banyak pun boleh. Untuk milkbooster pun boleh 😱😱 .
.

Macam macam taw! Mostly customer kak sena ni kalangan dari student sbb harga murah.. orang yang bekerja juga sbb nak guna tenaga banyak dan cpt kenyang! Bf mummy & pregnant mummy. Surirumah yang nak cecantik pun sama 😍😍 .
.

KELEBIHAN ESP: ✔ ibu mengandung
✔ ibu menyusu
✔ ibu berpantang
✔ orang bekerja
✔ orang yg ada masalah parut hitam
✔ student yg nak sarapan cepat
✔ orang yang selalu penat
✔ orang yang nak kurus & diet
✔ orang yang ada masalah gastrik
✔ orang yang ikhtiar hamil 🌹mengecutkan jerawat 🌹 mengembalikan wajah berseri 🌹 menghilangkan wajah kusam 🌹 memberikan tona kulit yg sekata 🌹 mencerahkan kulit 🌹 memberi efek glowing pada wajah 🌹 energy booster 🌹 milk booster 🌹memudarkan parut jerawat 🌹 mengurangkan masalah kulit berminyak 🌹memberi kesihatan sepenuhnya 🌹 menguatkan rahim (elakkan berlaku keguguran) 🌹menguatkan rambut 🌹 mengelakkan keguguran rambut 🌹menganjalkan payudara & punggung 🌹 memberikan kulit halus & mulus 🌹 mempertingkatkan fungsi hormon wanita 🌹 membantu mengawal berat badan (efek rasa kenyang yg lama) 🌹 mengandungi protein lengkap 🌹 kulit jadi lebih tegang & sihat 🌹 sesuai utk kulit eczema 🌹 melembapkan kulit 🌹 ikhtiar hamil 🌹 mengelakkan gastrik 🌹 menyokong kesihatan jantung & prostat 🌹 beri tenaga utk berpuasa
Grab yours now lovelies ❤️❤️ Wassap Kak Sena sekarang & dapatkan best price okeh 😉
Kak Sena,
Your Favourite SID SHAKLEE 📲 011 3314 7039 📮 POS SELURUH MALAYSIA
#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #ESP #skincare #kotadamansara #shahalam #collagen #collagenpowdershaklee #setkurusshaklee
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:41 AM (UTC)

2
0 Normal
KILLER PRODUCT🔥🔥 Ramai yang suka ESP ni sebab minuman ni all in one! Senang pula dibancuh taw. Nak kurus boleh, nak cantik pun boleh. Nak tenaga banyak pun boleh. Untuk milkbooster pun boleh 😱😱 .
.

Macam macam taw! Mostly customer kak sena ni kalangan dari student sbb harga murah.. orang yang bekerja juga sbb nak guna tenaga banyak dan cpt kenyang! Bf mummy & pregnant mummy. Surirumah yang nak cecantik pun sama 😍😍 .
.

KELEBIHAN ESP: ✔ ibu mengandung
✔ ibu menyusu
✔ ibu berpantang
✔ orang bekerja
✔ orang yg ada masalah parut hitam
✔ student yg nak sarapan cepat
✔ orang yang selalu penat
✔ orang yang nak kurus & diet
✔ orang yang ada masalah gastrik
✔ orang yang ikhtiar hamil 🌹mengecutkan jerawat 🌹 mengembalikan wajah berseri 🌹 menghilangkan wajah kusam 🌹 memberikan tona kulit yg sekata 🌹 mencerahkan kulit 🌹 memberi efek glowing pada wajah 🌹 energy booster 🌹 milk booster 🌹memudarkan parut jerawat 🌹 mengurangkan masalah kulit berminyak 🌹memberi kesihatan sepenuhnya 🌹 menguatkan rahim (elakkan berlaku keguguran) 🌹menguatkan rambut 🌹 mengelakkan keguguran rambut 🌹menganjalkan payudara & punggung 🌹 memberikan kulit halus & mulus 🌹 mempertingkatkan fungsi hormon wanita 🌹 membantu mengawal berat badan (efek rasa kenyang yg lama) 🌹 mengandungi protein lengkap 🌹 kulit jadi lebih tegang & sihat 🌹 sesuai utk kulit eczema 🌹 melembapkan kulit 🌹 ikhtiar hamil 🌹 mengelakkan gastrik 🌹 menyokong kesihatan jantung & prostat 🌹 beri tenaga utk berpuasa
Grab yours now lovelies ❤️❤️ Wassap Kak Sena sekarang & dapatkan best price okeh 😉
Kak Sena,
Your Favourite SID SHAKLEE 📲 011 3314 7039 📮 POS SELURUH MALAYSIA
#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #ESP #skincare #kotadamansara #shahalam #collagen #collagenpowdershaklee #setkurusshaklee
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:41 AM (UTC)

2
0 Normal
KILLER PRODUCT🔥🔥 Ramai yang suka ESP ni sebab minuman ni all in one! Senang pula dibancuh taw. Nak kurus boleh, nak cantik pun boleh. Nak tenaga banyak pun boleh. Untuk milkbooster pun boleh 😱😱 .
.

Macam macam taw! Mostly customer kak sena ni kalangan dari student sbb harga murah.. orang yang bekerja juga sbb nak guna tenaga banyak dan cpt kenyang! Bf mummy & pregnant mummy. Surirumah yang nak cecantik pun sama 😍😍 .
.

KELEBIHAN ESP: ✔ ibu mengandung
✔ ibu menyusu
✔ ibu berpantang
✔ orang bekerja
✔ orang yg ada masalah parut hitam
✔ student yg nak sarapan cepat
✔ orang yang selalu penat
✔ orang yang nak kurus & diet
✔ orang yang ada masalah gastrik
✔ orang yang ikhtiar hamil 🌹mengecutkan jerawat 🌹 mengembalikan wajah berseri 🌹 menghilangkan wajah kusam 🌹 memberikan tona kulit yg sekata 🌹 mencerahkan kulit 🌹 memberi efek glowing pada wajah 🌹 energy booster 🌹 milk booster 🌹memudarkan parut jerawat 🌹 mengurangkan masalah kulit berminyak 🌹memberi kesihatan sepenuhnya 🌹 menguatkan rahim (elakkan berlaku keguguran) 🌹menguatkan rambut 🌹 mengelakkan keguguran rambut 🌹menganjalkan payudara & punggung 🌹 memberikan kulit halus & mulus 🌹 mempertingkatkan fungsi hormon wanita 🌹 membantu mengawal berat badan (efek rasa kenyang yg lama) 🌹 mengandungi protein lengkap 🌹 kulit jadi lebih tegang & sihat 🌹 sesuai utk kulit eczema 🌹 melembapkan kulit 🌹 ikhtiar hamil 🌹 mengelakkan gastrik 🌹 menyokong kesihatan jantung & prostat 🌹 beri tenaga utk berpuasa
Grab yours now lovelies ❤️❤️ Wassap Kak Sena sekarang & dapatkan best price okeh 😉
Kak Sena,
Your Favourite SID SHAKLEE 📲 011 3314 7039 📮 POS SELURUH MALAYSIA
#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #ESP #skincare #kotadamansara #shahalam #collagen #collagenpowdershaklee #setkurusshaklee
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:40 AM (UTC)

2
0 Normal
KILLER PRODUCT🔥🔥 Ramai yang suka ESP ni sebab minuman ni all in one! Senang pula dibancuh taw. Nak kurus boleh, nak cantik pun boleh. Nak tenaga banyak pun boleh. Untuk milkbooster pun boleh 😱😱 .
.

Macam macam taw! Mostly customer kak sena ni kalangan dari student sbb harga murah.. orang yang bekerja juga sbb nak guna tenaga banyak dan cpt kenyang! Bf mummy & pregnant mummy. Surirumah yang nak cecantik pun sama 😍😍 .
.

KELEBIHAN ESP: ✔ ibu mengandung
✔ ibu menyusu
✔ ibu berpantang
✔ orang bekerja
✔ orang yg ada masalah parut hitam
✔ student yg nak sarapan cepat
✔ orang yang selalu penat
✔ orang yang nak kurus & diet
✔ orang yang ada masalah gastrik
✔ orang yang ikhtiar hamil 🌹mengecutkan jerawat 🌹 mengembalikan wajah berseri 🌹 menghilangkan wajah kusam 🌹 memberikan tona kulit yg sekata 🌹 mencerahkan kulit 🌹 memberi efek glowing pada wajah 🌹 energy booster 🌹 milk booster 🌹memudarkan parut jerawat 🌹 mengurangkan masalah kulit berminyak 🌹memberi kesihatan sepenuhnya 🌹 menguatkan rahim (elakkan berlaku keguguran) 🌹menguatkan rambut 🌹 mengelakkan keguguran rambut 🌹menganjalkan payudara & punggung 🌹 memberikan kulit halus & mulus 🌹 mempertingkatkan fungsi hormon wanita 🌹 membantu mengawal berat badan (efek rasa kenyang yg lama) 🌹 mengandungi protein lengkap 🌹 kulit jadi lebih tegang & sihat 🌹 sesuai utk kulit eczema 🌹 melembapkan kulit 🌹 ikhtiar hamil 🌹 mengelakkan gastrik 🌹 menyokong kesihatan jantung & prostat 🌹 beri tenaga utk berpuasa
Grab yours now lovelies ❤️❤️ Wassap Kak Sena sekarang & dapatkan best price okeh 😉
Kak Sena,
Your Favourite SID SHAKLEE 📲 011 3314 7039 📮 POS SELURUH MALAYSIA
#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #ESP #skincare #kotadamansara #shahalam #collagen #collagenpowdershaklee #setkurusshaklee
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:39 AM (UTC)

2
0 Normal
KILLER PRODUCT🔥🔥 Ramai yang suka ESP ni sebab minuman ni all in one! Senang pula dibancuh taw. Nak kurus boleh, nak cantik pun boleh. Nak tenaga banyak pun boleh. Untuk milkbooster pun boleh 😱😱 .
.

Macam macam taw! Mostly customer kak sena ni kalangan dari student sbb harga murah.. orang yang bekerja juga sbb nak guna tenaga banyak dan cpt kenyang! Bf mummy & pregnant mummy. Surirumah yang nak cecantik pun sama 😍😍 .
.

KELEBIHAN ESP: ✔ ibu mengandung
✔ ibu menyusu
✔ ibu berpantang
✔ orang bekerja
✔ orang yg ada masalah parut hitam
✔ student yg nak sarapan cepat
✔ orang yang selalu penat
✔ orang yang nak kurus & diet
✔ orang yang ada masalah gastrik
✔ orang yang ikhtiar hamil 🌹mengecutkan jerawat 🌹 mengembalikan wajah berseri 🌹 menghilangkan wajah kusam 🌹 memberikan tona kulit yg sekata 🌹 mencerahkan kulit 🌹 memberi efek glowing pada wajah 🌹 energy booster 🌹 milk booster 🌹memudarkan parut jerawat 🌹 mengurangkan masalah kulit berminyak 🌹memberi kesihatan sepenuhnya 🌹 menguatkan rahim (elakkan berlaku keguguran) 🌹menguatkan rambut 🌹 mengelakkan keguguran rambut 🌹menganjalkan payudara & punggung 🌹 memberikan kulit halus & mulus 🌹 mempertingkatkan fungsi hormon wanita 🌹 membantu mengawal berat badan (efek rasa kenyang yg lama) 🌹 mengandungi protein lengkap 🌹 kulit jadi lebih tegang & sihat 🌹 sesuai utk kulit eczema 🌹 melembapkan kulit 🌹 ikhtiar hamil 🌹 mengelakkan gastrik 🌹 menyokong kesihatan jantung & prostat 🌹 beri tenaga utk berpuasa
Grab yours now lovelies ❤️❤️ Wassap Kak Sena sekarang & dapatkan best price okeh 😉
Kak Sena,
Your Favourite SID SHAKLEE 📲 011 3314 7039 📮 POS SELURUH MALAYSIA
#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #ESP #skincare #kotadamansara #shahalam #collagen #collagenpowdershaklee #setkurusshaklee
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:38 AM (UTC)

2
0 Normal
KILLER PRODUCT🔥🔥 Ramai yang suka ESP ni sebab minuman ni all in one! Senang pula dibancuh taw. Nak kurus boleh, nak cantik pun boleh. Nak tenaga banyak pun boleh. Untuk milkbooster pun boleh 😱😱 .
.

Macam macam taw! Mostly customer kak sena ni kalangan dari student sbb harga murah.. orang yang bekerja juga sbb nak guna tenaga banyak dan cpt kenyang! Bf mummy & pregnant mummy. Surirumah yang nak cecantik pun sama 😍😍 .
.

KELEBIHAN ESP: ✔ ibu mengandung
✔ ibu menyusu
✔ ibu berpantang
✔ orang bekerja
✔ orang yg ada masalah parut hitam
✔ student yg nak sarapan cepat
✔ orang yang selalu penat
✔ orang yang nak kurus & diet
✔ orang yang ada masalah gastrik
✔ orang yang ikhtiar hamil 🌹mengecutkan jerawat 🌹 mengembalikan wajah berseri 🌹 menghilangkan wajah kusam 🌹 memberikan tona kulit yg sekata 🌹 mencerahkan kulit 🌹 memberi efek glowing pada wajah 🌹 energy booster 🌹 milk booster 🌹memudarkan parut jerawat 🌹 mengurangkan masalah kulit berminyak 🌹memberi kesihatan sepenuhnya 🌹 menguatkan rahim (elakkan berlaku keguguran) 🌹menguatkan rambut 🌹 mengelakkan keguguran rambut 🌹menganjalkan payudara & punggung 🌹 memberikan kulit halus & mulus 🌹 mempertingkatkan fungsi hormon wanita 🌹 membantu mengawal berat badan (efek rasa kenyang yg lama) 🌹 mengandungi protein lengkap 🌹 kulit jadi lebih tegang & sihat 🌹 sesuai utk kulit eczema 🌹 melembapkan kulit 🌹 ikhtiar hamil 🌹 mengelakkan gastrik 🌹 menyokong kesihatan jantung & prostat 🌹 beri tenaga utk berpuasa
Grab yours now lovelies ❤️❤️ Wassap Kak Sena sekarang & dapatkan best price okeh 😉
Kak Sena,
Your Favourite SID SHAKLEE 📲 011 3314 7039 📮 POS SELURUH MALAYSIA
#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #ESP #skincare #kotadamansara #shahalam #collagen #collagenpowdershaklee #setkurusshaklee
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:37 AM (UTC)

2
0 Normal
ESP & IKHTIAR HAMIL .
.

Wanita Yang Nak Mengandung Sangat Perlukan Protein

Bagi anda yang sedang TTC (trying to conceive) atau dalam
perancangan untuk hamil, anda perlukan protein dalam kuantiti yang cukup dan lengkap dengan asid amino.
Paling kurang 4 bulan sebelum mengandung mesti dah start pemakanan yang seimbang dan lengkap nutrisi.

Fungsi protein pada awal kehamilan. 👉🏻Membekalkan tenaga sepanjang hari supaya ibu tak cepat rasa penat 👉🏻Menguatkan otot rahim 👉🏻Asid Amino sangat penting untuk pertumbuhan sel baby
Bila sperm and ovum disenyawakan, proses pembentukan baby terus berlaku, mungkin dalam 24 hours ja.
Masa nih lah yang menentukan kandungan tu akan berjaya atau pun tak. Asid amino diperlukan untuk penghasilan sel yang baik & sihat. Kalau ada asid amino tak cukup, mungkin sel tu tak menjadi & boleh meningkatkan risiko keguguran.

Dalam tempoh 24 jam nih, ada beberapa faktor lain yang memainkan peranan untuk memastikan kehamilan berjaya. Antaranya: --Dinding rahim you cukup kuat, tebal dan sihat untuk memastikan perlekatan lebih kuat dan tak fragile --Tahap kesihatan ibu yang optimimum, bertenaga dan dalam keadaan tak stress. --Ibu tidak mengambil ubat-ubatan yang boleh menyebabkan keguguran atau menyebabkan kecacatan janin.

Sumber protein terbaik ialah soya. Tapi kebanyakan minuman soya ialah tidak organik. Tapi ESP Shaklee bebas GMO & membekalkan kesemua asid amino yang tak dihasilkan oleh badan.
Kepada ibu yang tengah TTC, mesti pastikan dapat bekalan protein yang cukup, sekurang-kurangnya 4 bulan sebelum mengandung tau.. Also bagi anda yang pernah keguguran, lagilah saya rekemen untuk consume ESP secara consistent. Pengambilan supplement juga adalah sebagai salah satu ikhtiar, selebihnya kita serahkan urusan kepada Allah 😊

Berminat nak cuba ESP boleh wassap kak sena meh 😉
Klik link di bio atas atau save nombor ⬇️ Husna Kamilen | 011 3314 7039

#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #rawang #kuan
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:37 AM (UTC)

3
0 Normal
ESP & IKHTIAR HAMIL .
.

Wanita Yang Nak Mengandung Sangat Perlukan Protein

Bagi anda yang sedang TTC (trying to conceive) atau dalam
perancangan untuk hamil, anda perlukan protein dalam kuantiti yang cukup dan lengkap dengan asid amino.
Paling kurang 4 bulan sebelum mengandung mesti dah start pemakanan yang seimbang dan lengkap nutrisi.

Fungsi protein pada awal kehamilan. 👉🏻Membekalkan tenaga sepanjang hari supaya ibu tak cepat rasa penat 👉🏻Menguatkan otot rahim 👉🏻Asid Amino sangat penting untuk pertumbuhan sel baby
Bila sperm and ovum disenyawakan, proses pembentukan baby terus berlaku, mungkin dalam 24 hours ja.
Masa nih lah yang menentukan kandungan tu akan berjaya atau pun tak. Asid amino diperlukan untuk penghasilan sel yang baik & sihat. Kalau ada asid amino tak cukup, mungkin sel tu tak menjadi & boleh meningkatkan risiko keguguran.

Dalam tempoh 24 jam nih, ada beberapa faktor lain yang memainkan peranan untuk memastikan kehamilan berjaya. Antaranya: --Dinding rahim you cukup kuat, tebal dan sihat untuk memastikan perlekatan lebih kuat dan tak fragile --Tahap kesihatan ibu yang optimimum, bertenaga dan dalam keadaan tak stress. --Ibu tidak mengambil ubat-ubatan yang boleh menyebabkan keguguran atau menyebabkan kecacatan janin.

Sumber protein terbaik ialah soya. Tapi kebanyakan minuman soya ialah tidak organik. Tapi ESP Shaklee bebas GMO & membekalkan kesemua asid amino yang tak dihasilkan oleh badan.
Kepada ibu yang tengah TTC, mesti pastikan dapat bekalan protein yang cukup, sekurang-kurangnya 4 bulan sebelum mengandung tau.. Also bagi anda yang pernah keguguran, lagilah saya rekemen untuk consume ESP secara consistent. Pengambilan supplement juga adalah sebagai salah satu ikhtiar, selebihnya kita serahkan urusan kepada Allah 😊

Berminat nak cuba ESP boleh wassap kak sena meh 😉
Klik link di bio atas atau save nombor ⬇️ Husna Kamilen | 011 3314 7039

#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #rawang #kuan
User Image husnabeauty.health Posted: Feb 19, 2018 3:37 AM (UTC)

2
0 Normal
ESP & IKHTIAR HAMIL .
.

Wanita Yang Nak Mengandung Sangat Perlukan Protein

Bagi anda yang sedang TTC (trying to conceive) atau dalam
perancangan untuk hamil, anda perlukan protein dalam kuantiti yang cukup dan lengkap dengan asid amino.
Paling kurang 4 bulan sebelum mengandung mesti dah start pemakanan yang seimbang dan lengkap nutrisi.

Fungsi protein pada awal kehamilan. 👉🏻Membekalkan tenaga sepanjang hari supaya ibu tak cepat rasa penat 👉🏻Menguatkan otot rahim 👉🏻Asid Amino sangat penting untuk pertumbuhan sel baby
Bila sperm and ovum disenyawakan, proses pembentukan baby terus berlaku, mungkin dalam 24 hours ja.
Masa nih lah yang menentukan kandungan tu akan berjaya atau pun tak. Asid amino diperlukan untuk penghasilan sel yang baik & sihat. Kalau ada asid amino tak cukup, mungkin sel tu tak menjadi & boleh meningkatkan risiko keguguran.

Dalam tempoh 24 jam nih, ada beberapa faktor lain yang memainkan peranan untuk memastikan kehamilan berjaya. Antaranya: --Dinding rahim you cukup kuat, tebal dan sihat untuk memastikan perlekatan lebih kuat dan tak fragile --Tahap kesihatan ibu yang optimimum, bertenaga dan dalam keadaan tak stress. --Ibu tidak mengambil ubat-ubatan yang boleh menyebabkan keguguran atau menyebabkan kecacatan janin.

Sumber protein terbaik ialah soya. Tapi kebanyakan minuman soya ialah tidak organik. Tapi ESP Shaklee bebas GMO & membekalkan kesemua asid amino yang tak dihasilkan oleh badan.
Kepada ibu yang tengah TTC, mesti pastikan dapat bekalan protein yang cukup, sekurang-kurangnya 4 bulan sebelum mengandung tau.. Also bagi anda yang pernah keguguran, lagilah saya rekemen untuk consume ESP secara consistent. Pengambilan supplement juga adalah sebagai salah satu ikhtiar, selebihnya kita serahkan urusan kepada Allah 😊

Berminat nak cuba ESP boleh wassap kak sena meh 😉
Klik link di bio atas atau save nombor ⬇️ Husna Kamilen | 011 3314 7039

#shakleemalaysia #sayamakansayajual #sayajual #shakleerawang #shakleemurah #shakleeeffect #shakleeuitm #shakleelover #shakleepromo #shakleebandartasikputeri #milkbooster #setberpantang #setibuhamil #setjerawat #vitaminc #detox #setkurus #sayajualshaklee #setcantik #rawang #kuan
User Image shaklee_ekin Posted: Feb 19, 2018 3:31 AM (UTC)

2
0 Normal
PERIOD DATANG SEMULA SELEPAS 6 BULAN TAK DATANG ! 👏🏻 .

GLA COMPLEX sememangnya supplement BFF untuk setiap wanita. Fungsi utama GLA adalah untuk menstabilkan hormon. Kitaran haid yang tidak teratur adalah salah satu kesan akibat hormon yang tidak stabil. Kesan langsung daripada itu adalah berlakunya masalah kesuburan, dan sukar untuk merancang kehamilan .
.
Antara fungsi GLA yang membantu untuk kebanyakan masalah dalaman wanita :- .
➡️ Mengatasi masalah SENGGUGUT
➡️ Melegakan sindrom PMS
➡️ Menstabilkan KITAR HAID serta HORMON
➡️ Meningkatkan KESUBURAN bagi mereka yang sedang IKHTIAR HAMIL
➡️ Membantu mengurangkan simptom untuk MENOPAUSE
➡️ Juga bagus untuk mengawal paras kolestrol dan atasi kencing manis
.
Yang special nya GLA nih dia ada campuran VITAMIN E yang juga boleh membantu menghilangkan PARUT JERAWAT dan JERAGAT, serta menjadikan kulit GLOWING naturally.
.

Dapatkan supplement SHAKLEE bserta special consultation/guide cara makan supplement dengan betul,

ekin jalil
0173488072
Your Most Wanted Shaklee
Independent Dist.
#shakleemurah #shakleebukitjalil
#shakleejerantut
#setcantik#setkurus #setslimmingshaklee #shakleesrikembangan
User Image azmahkedah Posted: Feb 19, 2018 3:22 AM (UTC)

3
1 Normal
CERAHKAN KULIT DENGAN VITAMIN C

Vitamin C Shaklee sudah berada di pasaran berpuluh2 tahun.

kini ia di formulakan dengan menambahkan bioflavonoids bagi meningkatkan potensi nya.

berbanding jenama lain VITAMIN SHAKLEE mempunyai teknologi Sustained Release di mana kadar pelepasan Vitamin C secara berperingkat iaitu 100mg setiap jam.

teknologi ini menjadikan paras Vitamin C dalam tubuh anda bertahan lebih lama untuk
bertindak ke atas sel2 tubuh.

pengambilan vitamin C yang tiada teknologi SR menyebabkan vitamin C mudah larut air dan dibazirkan begitu saja.

Jadi untuk dapatkan VITAMIN C berkualiti tinggi pasti nya SHAKLEE adalah pilihan paling tepat.

dapatkan melalui saya 0104040274
User Image azmahkedah Posted: Feb 19, 2018 3:19 AM (UTC)

5
1 Normal
CERAHKAN KULIT DENGAN VITAMIN C

Vitamin C Shaklee sudah berada di pasaran berpuluh2 tahun.

kini ia di formulakan dengan menambahkan bioflavonoids bagi meningkatkan potensi nya.

berbanding jenama lain VITAMIN SHAKLEE mempunyai teknologi Sustained Release di mana kadar pelepasan Vitamin C secara berperingkat iaitu 100mg setiap jam.

teknologi ini menjadikan paras Vitamin C dalam tubuh anda bertahan lebih lama untuk
bertindak ke atas sel2 tubuh.

pengambilan vitamin C yang tiada teknologi SR menyebabkan vitamin C mudah larut air dan dibazirkan begitu saja.

Jadi untuk dapatkan VITAMIN C berkualiti tinggi pasti nya SHAKLEE adalah pilihan paling tepat.

dapatkan melalui saya 0104040274
User Image haslienaku Posted: Feb 19, 2018 3:06 AM (UTC)

3
0 Normal
VITAMIN PAGI.
.
Kalau rasa nak demam ke , mula nak terbersin-bersin tu elok amalkan VITAMIN C Plus Shaklee.
.
Iyelah, ada banyak sangat pilihan Vitamin C di pasaran kat luar sana tu.
.
Ada yang pilih nak yang lebih murah tak naklah ambil Vitamin C Shaklee macam mahal je? Hihi..
.
Tak pe dik setiap orang di beri pilihan.☺
.
Setiap apa yang kita nak pilih mestilah yang terbaik kan?🤗
.
Kenapa Kak Has kata kena ambil ambil Vitamin C Shaklee.
.
Sebab, .
Vitamin C Shaklee ada kelebihannya yang tersendiri berbanding jenama yang lain.☺
.
Sebotol ada 180 biji - boleh tahan sehingga [email protected] bulan bergantung kepada cara pengambilannya.
.
Vitamin C di formulasikan secara Sustained Release di lepaskan secara perlahan-lahan mengikut keperluan badan kita.
.
Kak Has sendiri mengamalkan Vitamin C ni sejak setahun yang lalu sampai sekarang masih lagi Konsisten.
.
Kak Has dulu memang kerap dapat Selesema bila musim hujan dan sejuk. .
Nak baik ambil masa kadang-kadang sampai 1 bulan baru baik.

Bila Kak Has dah mula amalkan #VitaminC Plus ni, kalau batuk dan selsema ke cepat baik dah.

Jaranglah demam.

Kalau ada pun kejap je dah baik dan tak teruklah sangat. Alhamdulillah☺❤ Bila dah mula amalkan Vitamin C ni yang syoknya Kulit Kak Has nampak semakin cerah semulajadi dan tak kusam.hihi..😅 Kalau jerawat tumbuh pun cepat kecut.

Lingkaran bawah mata pun makin berkurangan.

Tu yang Kak Has suka sangat.☺❤❤ Untung , Jimat , Kulit Sihat dan cantik berseri.

Cubalah Ikhtiar dengan VITAMIN C PLUS SHAKLEE. 📲Haslina ❤0192843708
Pengedar Sah Shaklee

#SetCantik
#SetTenaga
#SetImuntinggi
#SetKurus
#HMKWorld
#haslienakuawetmuda
#ctdk#segalaperasaan

Hashtags found on this page