Toggle navigation

#laksa304,064 POSTS

Post Content
User Image choibbo_89 Posted: Nov 19, 2017 5:25 AM (UTC)
6
2 Normal
락사는 내 스타일 아닌걸로..
User Image wecameweate Posted: Nov 19, 2017 5:17 AM (UTC)
21
1 Normal
User Image azu4n Posted: Nov 19, 2017 5:07 AM (UTC)
5
0 Normal
azu4n 32m ago
Depa kata #laksa tang ni ranking #1 kat #peghelih .. laksa dibuat dari tepung siam.. import mari.. .
Pekena #pulutudang pulak.. perghhh.. recommended!
.
Tapau laksa sekilo bwk balik penang.. 😅😅
#laksaperlis #laksakualaperlis
與新朋友一起吃飯
認識快滿週年了耶!👍
吃了一間我們兩個都愛的#星馬料理
#Mamak檔星馬料理
光是#餐廳 外觀就好吸引人
色彩繽紛又好拍
#馬來加央烤麵包
沾醬是#半生熟蛋
加醬油和胡椒攪拌而成
沾取後食用覺得他是我最驚豔的一個
一直說好吃而且特別
#咖哩海鮮叻沙麵
有點辣還附上一整隻#軟殼蟹
而且真的很軟不用吐殼吃下肚沒問題
麵是米粉跟麵 兩種一起喔!
重口味特別又好吃
#海南雞飯
蠻道地的好吃肉很嫩
但不知為什麼反而覺得翠華的更好吃
🤔🤔🤔
#印度牛肉包餅
這道我覺得蠻無感的
可能香料比較重
而且不是我喜歡的香料吧!🤣🤣
飲料也是很特別
#大馬涼茶跟#竹蔗水
其實他很有好多好吃的
但實在會吃不完期待二訪囉!
#台中#星馬餐廳#星馬#咖哩#海鮮#叻沙麵#叻沙#牛肉包餅#涼茶#馬來西亞#mamak #taichung#curry#seafood#Laksanoodles#Laksa#noodles#beefpatty#beef
User Image dblacktutuchef Posted: Nov 19, 2017 4:57 AM (UTC)
6
0 Normal
Alhamdulillah....kisah semlm mmg sangat mendebarkan kami semua.

Pagi ada tempahan 100 pax nasi lemak ayam rempah dari skp9; dan juga 150 pax nasi lemak biasa dari jiran kami di b2 sempena family day blok mereka.

Tgh hari masih bersambung dgn tempahan jiran blok b2 dengan masakan nasi + dgg masak lemak + ayam rempah + sayur campur + buah + air + ulam + sambal belacan sebanyak 150 pax.

Tgh hari yg sama kami htr tempahan customer di p5r6 dengan tempahan nasi + ayam rempah + kari daging + sayur campur + siakap 3 rasa + ulam + sambal belacan utk 15 pax.

Alhamdulillah,walau timing kami lari sbb masing2 dah keletihan (especially mr chef sbb dia tak tdo dari malam sebelum tu); akhirnya semua berjalan dengan lancar.Alhamdulillah.

Buat masa ni, kami belum mampu nak deco2 tpt buffet cantik2.insyaAllah bila dah ada tenaga kerja nnt kami cuba buat yg lagi terbaik ya.

Hat mana nak order, blh klik ja link kat bio atas nu naa.

#dblacktutuchef #katerer #katering #fooddelivery #nasiayam #nasiarab #nasiberiani #nasitomato #nasilemak #nasiayampenyet #nasihujanpanas #laksa #homecookedcaterer #homecookedfood #putrajaya #cyberjaya #kualalumpur #selangor #husbandwhocooks #sedapberbaloi #masakdarihati @anneqandiya
User Image dblacktutuchef Posted: Nov 19, 2017 4:52 AM (UTC)
5
0 Normal
Alhamdulillah....kisah semlm mmg sangat mendebarkan kami semua.

Pagi ada tempahan 100 pax nasi lemak ayam rempah dari skp9; dan juga 150 pax nasi lemak biasa dari jiran kami di b2 sempena family day blok mereka.

Tgh hari masih bersambung dgn tempahan jiran blok b2 dengan masakan nasi + dgg masak lemak + ayam rempah + sayur campur + buah + air + ulam + sambal belacan sebanyak 150 pax.

Tgh hari yg sama kami htr tempahan customer di p5r6 dengan tempahan nasi + ayam rempah + kari daging + sayur campur + siakap 3 rasa + ulam + sambal belacan utk 15 pax.

Alhamdulillah,walau timing kami lari sbb masing2 dah keletihan (especially mr chef sbb dia tak tdo dari malam sebelum tu); akhirnya semua berjalan dengan lancar.Alhamdulillah.

Buat masa ni, kami belum mampu nak deco2 tpt buffet cantik2.insyaAllah bila dah ada tenaga kerja nnt kami cuba buat yg lagi terbaik ya.

Hat mana nak order, blh klik ja link kat bio atas nu naa.

#dblacktutuchef #katerer #katering #fooddelivery #nasiayam #nasiarab #nasiberiani #nasitomato #nasilemak #nasiayampenyet #nasihujanpanas #laksa #homecookedcaterer #homecookedfood #putrajaya #cyberjaya #kualalumpur #selangor #husbandwhocooks #sedapberbaloi #masakdarihati @anneqandiya
User Image ian_mansor Posted: Nov 19, 2017 4:38 AM (UTC)
15
0 Clarendon
User Image sarikob Posted: Nov 19, 2017 4:34 AM (UTC)
3
0 Mayfair
User Image meandmee_sby Posted: Nov 19, 2017 4:31 AM (UTC)
19
0 Normal
Mmmmm, start your sunday with this exotic noodlee..
.
Menu : Chilli banmee porkbelly
Price : IDR 41K
.
.
No Cash 💲, No Problem.
.
We accept all any Credit or Debit Card 💳.
.
NOVEMBER SPECIAL PROMO :
. -GET 25% CASHBACK VOUCHER with minimum Purchace IDR 100K.EVERYDAY/ALLDAY/DINE IN/TAKE AWAY
.
You can get "FREE ICE CREAM w/ Red bean" for your dessert, with condition :
*follow our IG @meandmee_sby & come with every 1 main course purchase
*take picture and post it on instagram, dont forget to tag @meandmee_sby and 3(three) or more of your friens
*add location (meandmee_sby) & name of yor dishes
*the last, show it to our staff & ice cram ready to serve you
.
LOCATION :
.📍Jln.raya darmo permai 1 no 2A Surabaya (beside "nasi campur tambak bayan / apotik tiara)
.📞(031)7321678 .📲 WA. 085645164499
.👍 GO-JEK/GO-FOOD✔
.
Food Range : IDR 28.000-61.000
Snack menu Range : IDR 15.000-25.000
Drink Range: IDR 8.000-23.000
.
#nasilemakayam#meandmee_sby #haujekpol #chillibanmee #bakuteh#surabayakuliner#friedrice#malaysiancuisine #nasilemak#malaysianfood #laksa #surabayabarat#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo#promo
User Image chunglinyao Posted: Nov 19, 2017 4:25 AM (UTC)
4
0 Normal
User Image novasrianggeraini Posted: Nov 19, 2017 4:25 AM (UTC)
1
0 Normal
Kapan bisa makan ini lagi ... Laksa kuah ikan ... kayaknya Harus bikin sendiri 😂

#laksa
#kuahikan
#kulinermelayu
#kulinerbangka
User Image qin_lyq Posted: Nov 19, 2017 4:00 AM (UTC)
7
0 Normal

Hashtags found on this page