Toggle navigation

#erakongsi454 POSTS

Post Content
User Image era.je Posted: Feb 25, 2018 7:01 AM (UTC)

13,015
1,043 Normal
era.je 8h ago
Banyak-banyak lagu melayu favorite korang, cuba korang try translate tajuk ke kepada English, tengok apa hasilnya 😅. Tag penyanyi asal lagu tu kat komen! #ERAkongsi
User Image putri_aisyah_shop Posted: Feb 25, 2018 4:48 AM (UTC)

0 0 Clarendon
Yang mana taktahu nk makan apa tengah hari ni, cuba tengok senarai atas ni dan makanan pertama yg kau nampak tu lah makanan korang harini. Go! #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 25, 2018 3:30 AM (UTC)

14,521
2,674 Normal
era.je 11h ago
Yang mana taktahu nk makan apa tengah hari ni, cuba tengok senarai atas ni dan makanan pertama yg kau nampak tu lah makanan korang harini. Go! #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 24, 2018 1:01 PM (UTC)

11,026
600 Normal
era.je 1d ago
Lain orang lain cara dia hafal warna pelangi. Apa cara korang hafal warna pelangi ni eh? Share jap kat komen! #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 24, 2018 7:01 AM (UTC)

22,789
4,578 Normal
era.je 1d ago
Cuba korang try eja nama penuh korang dari belakang, tengok jap jadi nama apa 😂 #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 23, 2018 1:03 PM (UTC)

5,984
153 Normal
era.je 2d ago
Ada 11 tapak kaki haiwan dekat gambar ni, siapa yg boleh teka kesemua 11 kaki haiwan ni milik haiwan mana? 🤔🤔🤔 #ERAkongsi #KakiHaiwan
User Image era.je Posted: Feb 23, 2018 11:02 AM (UTC)

17,494
3,424 Normal
era.je 2d ago
Banyak-banyak warna, warna apa yang tiada huruf 'I' dalam ejaannya? Komen sebanyak mungkin warna yg korang tahu! #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 22, 2018 9:02 AM (UTC)

14,370
715 Normal
era.je 3d ago
Kalau korang ditugaskan untuk beli alat dekat atas ni, apa yg korang nk sebut dekat orang kedai? #ERAkongsi
User Image maellambongfans Posted: Feb 21, 2018 5:12 AM (UTC)

5
0 Normal
Nampak macam siapa eh dalam gambar ni? Tag selebriti tu kat komen! #TekaSiapa #ERAkongsi #jomtekaartis
User Image shinyons Posted: Feb 20, 2018 5:22 PM (UTC)

12
0 Normal
#FastRepost from @ERA - Muzik Hit Terbaik by @fastrepost_app
•••
Ok so berapa lipa agaknya eh? #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 20, 2018 2:03 PM (UTC)

17,804
1,242 Normal
era.je 5d ago
Ok so berapa lipa agaknya eh? #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 20, 2018 1:02 PM (UTC)

17,465
2,981 Normal
era.je 5d ago
Nak tengok sikit jadi nama apa, cuba tutup mata dan taip nama penuh korang kat komen bawah ni 😅 #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 20, 2018 9:02 AM (UTC)

17,625
2,847 Normal
era.je 5d ago
Nampak macam siapa eh dalam gambar ni? Tag selebriti tu kat komen! #TekaSiapa #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 20, 2018 6:01 AM (UTC)

14,461
2,069 Normal
era.je 5d ago
Test mata korang dengan kira ada berapa huruf Y dalam gambar atas ni? Hanya 80% jee orang yg nampak huruf Y tuuuuu 😌 #ERAkongsi
User Image era.je Posted: Feb 19, 2018 1:15 PM (UTC)

14,815
1,566 Normal
era.je 6d ago
Malam-malam camni, test mata korang dengan meneka siapakah selebriti yg ada dalam gambar ni. Hanya 90% orang je yang berjaya nampak 😂 #ERAkongsi #TekaSiapaNi
User Image era.je Posted: Feb 19, 2018 8:11 AM (UTC)

28,233
5,430 Normal
era.je 6d ago
Kalau korang terrer, cuba buat sebanyak mungkin perkataan yang bermula dengan 'JAM'. Tulis jawapan kat komen! #ERAkongsi #Jam
User Image era.je Posted: Feb 19, 2018 12:30 AM (UTC)

2,633
10 Normal
era.je 6d ago
Power eh @davidbeckham dengan anak dia @cruzbeckham meluncur ais. Kalau admin ni, awal lagi dah tergolek 😂 #ERAkongsi #InstaSeleb
User Image era.je Posted: Feb 18, 2018 11:02 AM (UTC)

30,456
7,285 Normal
era.je 1w ago
Komen sebanyak mungkin perkataan yang berakhir dengan '-ang' selain daripada 'bayang'. 🤔🤔🤔 #ERAkongsi