Toggle navigation

#bangsar341,535 POSTS

Post Content
User Image babyfood_byibuanis_ampang Posted: Jan 18, 2018 10:23 AM (UTC)

1
0 Normal
[INFO SIHAT]

Hai mommy 🤗🤗
Pernah tak mommy campurkan jagung @ sweet corn dalam makanan baby?? Mesti tak pernah kan?? Hihi 😁😁 Okay ni akak kenalkan mommy2 semua dengan "SWEET CORN POWDER"..salah satu produk vege powder yg dikeluarkan oleh #babyfoodbyibuanis

Sesuai untuk baby 8 bulan ke atas ye..
Cara gunanya, mommy2 boleh tabur terus atas makanan baby (ready to eat) atau bole juga dibuat puree untuk baby (bancuh dengan air suam) 😊😊 Mommy nak tau tak apa khasiat sweet corn ni utk baby?? Okay lets check it out 👇👇 1. Tingkatkan kesihatan mata
Jagung mengandung lutein yang memiliki kemampuan untuk memperkuatkan saraf optik
Jagung juga mengandung pelbagai vitamin (vitamin A) dan folat yang sangat baik untuk mata.

2. Mengatasi sembelit
Jagung kaya dengan serat yang dapat melancarkan sistem pencernaan baby sehingga terhindar dari sembelit.

3. Sumber tenaga yang baik
Jagung memiliki kandungan karbohidrat dan kalori yang boleh membekalkan sumber tenaga tambahan untuk baby.
4. Mengurangkan risiko sakit jantung
Kandungan vitamin dan mineral di dalam jagung dapat mengurangkan risiko sakit jantung kepada baby.

5. Melembabkan Kulit
Kandungan vitamin yang terdapat di dalam jagung dapat membantu memelihara kelembapan kulit baby.

6. Antikanser
Antioksidan yang terkandung dalam jagung mampu melawan beberapa jenis kanser contohnya kanser hati dan kulit.
So mommy jom kita kenalkan sweet corn sebagai salah satu sayuran wajib di dalam menu baby..banyak khasiatnya tau !! 😍😍 Happy sharing uollss 😉😉 #ampang #bandarbaruampang #pandanindah #pandanjaya #tamanwatan #briekfields #bangsar #pantaidalam #klsentral
Life is full of curveballs. It's a good thing I can dodge...a little.

I've given up on "New Year New Me" resolutions because honestly, I don't know who is "Me" and I don't have the time to figure that out. 📷 @melodielim

#throwbackthursday
User Image st0mpfitstudi0 Posted: Jan 18, 2018 10:00 AM (UTC)
1
1 Normal
#TheNewJazzercise with Instructor Sharina Sultan 💃💃💃
*
*
Its all about pure fun and at the same time don't forget to push your body and find your beat!!!!
*
*
#stompfitnessstudio #thenewjazzercise #kfit #jazzercise #ladiesonly #fitness2018 #workout #exercise #dance #instafitness #instadance #petalingjaya #digitalmall #subang #sunway #bangsar #pj #damansara
User Image formulapikatsuami Posted: Jan 18, 2018 9:58 AM (UTC)

27
2 Normal
Mommy yang dah habis pantang bersalin tuu boleh la amalkan GCT dulu untuk minggu pertama sesi kecikkan saiz badan

Bagi segala baki2 toksin yang tak keluar masa pantang tu habis kena cuci dulu. Pastu bolehla consume Mince dengan gembira. Yayy😆

SUKA tips kurus PERCUMA
JOM FOLLOW LAJU-LAJU
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
IG : 👣 @zanariah_mohdnasir
IG : 👣 @zanariah_mohdnasir
IG : 👣 @zanariah_mohdnasir ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1 Mince RM90
1 Gel RM60
1 Detox RM45

Ambik set untuk lebih jimat😄

Berminat nak cuba?
Jom whatsapp laju-laju ke
no 01128511631
User Image lensbyme4993 Posted: Jan 18, 2018 9:30 AM (UTC)

4
0 Normal
User Image anneswax Posted: Jan 18, 2018 9:24 AM (UTC)

10
0 Normal
Perbezaan diantara kita shaving & waxing.. kita tengok pun kita dah tau kan yang waxing lagi bagus dari shaving betul Tak??
So sapa yang shaving tu stop shaving and start waxing ok...
selain bulu kita lambat tumbuh akibat bulu dicabut hingga ke akar kulit kita pun makin cerah dan semakin lembut yang PENTING TAK GATAL BILA BULU YG BARU NAK TUMBUH‼️‼️
.
.
Sapa yang nak oder boleh DM or Whatsapp admin #newstock‼️ .
Look good and show off your silky smooth skin everyday 😍
.
.
Be sexy & confident with Anne's Wax💃🏻
.
.
🍯RM 40 - Anne's Cold Wax
🍯RM 40 - Anne's Hot Wax
.
.
🌿100% Organic 🌸Ready to use
.
.
📲 WhatsApp for oder : 013-355 6136
.
.
#loveannewax
#anneswax
#annescoldwax
#annehotwax
#organicwax
#waxing
#wax
#waxmalaysiamurah
#waxmalaysia
#homemadewax
#brazililanwax
#underarmwax
#sayajual
#organicproduct
#bazarpaknil
#instashopmalaysia
#kl
#bangsar
#pj
#klsentral
User Image hellowoofgang Posted: Jan 18, 2018 9:05 AM (UTC)

10
0 Nashville
Keeley waiting to be dropped off after playing so much during her day care!
.
Follow us for more adorable pets who currently board at #woofgangtrainingandservices !
.
If you have any enquiries, send us an email at hellowoofgang @ gmail(dot)com or whatsapp +60172429523
.
#dogslovermalaysia #dogsboardingkualalumpur #malaysia #kualalumpur #ampang #petsoftheday #petscorner #dogs #pets #doglove #doglifeisgood #caninelovers #ampangpoint #ampang #selangor #bangsar #dogsofinstagram #petscorner #petsofinstagram #rescuedog #rescuedogsofinstagram #photographylovers #daycare

Hashtags found on this page