Toggle navigation

#allahknowsbest50,343 POSTS

Post Content
skenarioNya indah sekali memang, tiada yang sepadan bagiNya, jadi tak payahlah kita memaksa pun tak usahlah kita berburuk sangka, karena prasangkamu tiada lebih baik dari ketetapanNya.
Apapun yang telah dipangkukan keatas pundakmu, itulah tanggung jawabmu, bersiaplah untuk segala hal yang kau minta dan kuatkan penopangmu untuk menerima apa yang seharusnya kau terima atas kehendakNya.

#keepkhuznudzon #keephamasah #pemudahijrah #beraniberhijrah #cintaquran #yukngaji #santri #qonaah #allahknowsbest
User Image __gr33n.t3a__ Posted: Feb 19, 2018 3:10 PM (UTC)

7
0 Clarendon
Regrann from @tadabburdaily - #regrann
.
sabar aja?
boleh jadi hari ini..
atau boleh jadi besok lusa..
atau bahkan boleh jadi suatu hari nanti..
.
do’a-do’a belum terkabul..
sakit yang menimpa belum juga sembuh..
yang dinanti belum pun tiba..
.
tenang..
semuanya akan datang pada saatnya..
ingat janji ALLAH Ta’ala..
.
وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
.
Wahai Muhammad..
berilah kabar gembira kepada
orang-orang yang sabar..
yang ikhlas menghadapi ujian..
.
[Al-Baqarah, 2: 155]
.
#tadabburdaily #perjalananhijrah #muhasabahdiri #peringatanbersama #doayangbaikbaik #allahknowsbest #allahsayang #allahsedangmenguji #bestrong #keepstrong #fragileheart #memyselfandi #youonlyliveonce #lifeafterdiagnosis #cancerfighter #cancersurvivor #mycancerdiaries
User Image felisajasni Posted: Feb 19, 2018 12:08 PM (UTC)

56
3 Normal
Throwback pic: Suomenlinna Finland.
Patience and Sincerity.
(Sabar dan Ikhlas)
Please fill our hearts with patience and courage dearest Almighty God.
Let us feel the calm...
Please mould us to be sincere in going about our daily tasks,no matter the outcome.
Please guide us to become sincere in acceptance to all YOUR plans, trials and tests.
Let hope fills our hearts.
Please help keep our faith going stronger, especially when we are faced with self-doubt, fear, frustrations, or any form of challenges, in this temporary life of ours.
Please help us to remain humble, kind, compassionate, loving, strong and at peace.
YOU are our source of strength and comfort dearest God.
May we be kept stronger in our FAITH. Aameen yarabbal alaameen. ❤️❤️❤️❤️❤️
#thankinggodforallourblessings #keepingthefaith #trustingodsplansandtiming #trustthatallwillbewell #keepcountingourmanyblessings #allahiswithus #allahismerciful #allahwillhelpusgetthroughthis #allahknowsbest #allahwilldotherest #allahneverfails #surrender100percenttoallah #wewillcomeoutstrongerthanever #keeppraying #keepsmiling #keepshining #loveoneanother #allahiswiththepatience #bekindtooneanother #kindnessmatters #kindnesswinsintheend #respectandloveoneanother💜 #regardlessofabilities #regardlessofwhoyouare #regardlessofraceorreligion #staycalm #thereshope #youarenotalone #youarestrongerthanyouthinkyouare #sendingpositivevibesyourway
Had it been a near adventure and an easy journey they had followed thee, but the distance seemed too far for them. Yet will they swear by Allah (saying): If we had been able we would surely have set out with you. They destroy their souls, and Allah knoweth that they verily are liars @inshallahclothing #smile #blackexcellence #allahknowsbest #dua
User Image livingbyleoni Posted: Feb 19, 2018 7:53 AM (UTC)

40
2 Normal
Those who have become my closest would know this really well. Those who I have embraced and accepted as a true friend know this of me. Those who have loved me and left and those that have stayed knows this of me. Hello Universe. My name is Love. -LM .
.
.
#readers #love #loved #livingbyleoni #living #loveandletbe #universe #unicorn #unicorndreams #lovinglife #allahknowsbest #allahknowsall #mercy
User Image fauziah_abdullah Posted: Feb 19, 2018 7:32 AM (UTC)

14
0 Clarendon
Baru letak puisi sedih pagi tadi petang ni dapat bunga 😝
Eh ada kena mengena ke? Hihi.. Terima kasih. Bazir sampai 7 kuntum elok bagi sekuntum dua pon takpe tapi dengan ferrero rocher sekotak besar. Haha 🤣
Bila la ko nak kurus cikyah kalau asyik ingat makanan je!! #guraupuntakboleh
#doayangbaikbaik
#serahpadatakdir
#allahknowsbest
User Image ciptawlndr__ Posted: Feb 19, 2018 6:58 AM (UTC)

29
0 Normal
Jika banyak orang mencaci mu, menghina mu, dan menyebar kejelekan tentang mu. Itu pertanda Allah menyayangi mu, Allah yakin kepada dirimu, bahwa kamu bisa menghadapi masa-masa itu. Tetapi, jangan kau ciptakan dan simpan dendam dihatimu, karena Allah tidak menyukainya. Tetap berbahagialah karena Allah selalu ada, selalu berdo'a untuk orang-orang yang membencimu agar Allah memberikan hidayah, dan selalu ada kebaikan untuk mereka❤❤❤
.
#AllahKnowsBest
User Image adibah.idris Posted: Feb 19, 2018 6:34 AM (UTC)
9
0 Normal
💗 Life is not so short as one thinks ...
💗 So,don't be proud of urself ... ur status,beauty or money ...
💗 Everything changes with times ...
💗 And everyone has his day ...
💗 Even the earth u stand on ...
💗 Has sunny days and dark nights ...
💗 So,respect others for what they are and their feelings ...
💗 #yup!! ☺
💗 #NoteForMyself ...
💗 #ALLAHKnowsBest!!
💗 #Ameen!!
💗 Salam & Good Monday Morning with a tonsss of 💗 to allz ...
💗 Have a lovely morning,a beautiful day and a wonderful week ahead with blessings of ALLAH my dear allz ...
💗 Be happy always,keep smiling 😊 ,stay blessed & enjoy ur day all day long ...
💗 Much love,take care & forget-me-not!! 😊
💗 I love y'all soo much 😍
💗 ALLAH bless ...
💗💗💗
User Image linda_radzai Posted: Feb 19, 2018 4:57 AM (UTC)

31
1 Normal
#Repost @kaklongchepah (@get_repost)
・・・
Daripada pencerahan panjang lebar ni dapat disimpulkan bahawa Zul hanya menjalankan tugas yang diamanahkan kepadanya dengan penuh profesional dan dedikasi...
Kita lihat sahaja hasilnya nanti..kita sokong kerjaya Zul semoga lebih banyak kejayaan dicipta pada tahun ni..kita tak nak Zul sedih2 dah...Semoga Allah permudahkan segala urusan Zul seterusnya...Amiin Ya Rabbal Alamin..
💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
buktikan SAYANG #gengtakbolehmoveon #titiancinta dengan mengundi agar mommy daddy sapu bersih semua anugerah dalam #AME2018 dan #DFKL2018 yer kesayangan kaklong semua...LOVELOVELOVE,
VOTEVOTEVOTE, ZAFNlovers always SAYANG @farahnabilahofficial @zul_ariffin 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖Follow ig
@zafnlovers #zafnlovers #titiancintasatukankami
@farahnabilahofficial @zul_ariffin
#AME2018 #DFKL2018 #vote #goodluck
#zulfawaa #aisyharris #pasanganpilihan
#mustajabdoayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #prayers #doadalamdiam #lotsoflove
#tulisyangbaikbaik #positivebibes
#Allahknowsbest #bestrong #respecteachother #spreadpositivity
User Image kaklongchepah Posted: Feb 19, 2018 3:23 AM (UTC)

126
17 Normal
Roh dan Jiwa bersatu..
Rasai Getarannya...Kalau ada jiwa dan Ikhlas, tak payah hafal skrip...spontan keluar ayat melantun2 macam tu...dan sangat terkesan di hati penonton...bukan senang lelaki nak menangis di hadapan seorang wanita kalau tidak benar2 "meant it" #titiancinta #bestdramaever 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
buktikan SAYANG #gengtakbolehmoveon #titiancinta dengan mengundi agar mommy daddy sapu bersih semua anugerah dalam #AME2018 dan #DFKL2018 yer kesayangan kaklong semua...LOVELOVELOVE,
VOTEVOTEVOTE, ZAFNlovers always SAYANG @farahnabilahofficial @zul_ariffin 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
Doa untuk ZAFN, sahabat2 dan kaum keluarga agar dipermudahkan apa jua urusan walau dimana jua berada dan apa jua dilakukan 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖Follow ig
@zafnlovers #zafnlovers #titiancintasatukankami
@farahnabilahofficial @zul_ariffin
#AME2018 #DFKL2018 #vote #goodluck
#zulfawaa #aisyharris #pasanganpilihan
#mustajabdoayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #prayers #doadalamdiam #lotsoflove
#tulisyangbaikbaik #positivebibes
#Allahknowsbest #bestrong
User Image kaklongchepah Posted: Feb 19, 2018 2:39 AM (UTC)

146
18 Normal
Jika sesebuah lakonan itu dipersembahkan dengan sepenuh JIWA dan ROH yg masuk ke dalamnya, GETARAN RASA itu akan sampai kpd penonton..tak perlu penerangan yang panjang lebar untuk menjelaskan apa perasaan pelakonnya ketika on set...hanya kata2 yang ringkas padat, berbunga2 bertaman2 asmaradana ini yg akan ditaip cukup utk menggambarkan perasaannya selebihnya biarlah gambar yang berbicara....
so #jomberfikir - This is why @zul_ariffin cakap, gandingan dengan @farahnabilahofficial adalah satu KEAJAIBAN
💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
buktikan SAYANG #gengtakbolehmoveon #titiancinta dengan mengundi agar mommy daddy sapu bersih semua anugerah dalam #AME2018 dan #DFKL2018 yer kesayangan kaklong semua...LOVELOVELOVE,
VOTEVOTEVOTE, ZAFNlovers always SAYANG @farahnabilahofficial @zul_ariffin 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
Doa untuk ZAFN, sahabat2 dan kaum keluarga agar dipermudahkan apa jua urusan walau dimana jua berada dan apa jua dilakukan 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖Follow ig
@zafnlovers #zafnlovers #titiancintasatukankami
@farahnabilahofficial @zul_ariffin
#AME2018 #DFKL2018 #vote #goodluck
#zulfawaa #aisyharris #pasanganpilihan
#mustajabdoayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #prayers #doadalamdiam #lotsoflove
#tulisyangbaikbaik #positivebibes
#Allahknowsbest #bestrong

Hashtags found on this page