Toggle navigation
  Posted: Jan 10, 2015 4:19 PM
2
0 Normal
They are perfectly matching together. ๐Ÿ‘
Ginger + Cinnamon + Pumpkin = Perfect Juice ๐Ÿ˜
Nyum nyum nyum. ๐Ÿ˜Š
Original version pun sedap. Means tanpa sebarang perisa tambahan.
#labu #juslabu #sedapwei #Inotscook

More posts from this user

User Image superinotazlina Posted: Nov 13, 2017 9:18 AM (UTC)
9
0 Normal
Alhamdulillah. Thanks for reviewing, dear. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
.
Hari ini ke Pantai Remis,
Puding Roti Bajet Pek D'Pudding Palace terlajak laris.

Esok pergi ke Morib,
Ayuh cepat lekaslah grab.

Lusa pergi ke Damansara,
018 311 2484 nombor whatsappnya.

Kaki Pantun,
Innovator of D'Pudding Palace

FB page: www.facebook.com/dpuddingpalace
Instagram: www.instagram.com/dpuddingpalace @dpuddingpalace
WhatsApp: www.wasap.my/60183112484/dpuddingpalace

#whatsapptaukeh0183112484
#dpuddingpalace
#breadpudding
#pudingroti
#pudingrotipalingsedapdimukabumi
#hanyadidpuddingpalace
#tastesogood
#breadpuddinginnovation
#menudpuddingpalace
#dpuddingpalaceoffer
#customerfeedbackdpuddingpalace
#deliveryavailableselangorkualalumpurputrajayanegerisembilan
#postageavailable
#banting
#10minitdariklia2
User Image superinotazlina Posted: Nov 12, 2017 11:57 AM (UTC)
7
0 Normal
Puding Roti Bajet Pack RM10/RM13
Dibuat dengan penuh kasih sayang dan keikhlasan
Macam-macam perisa ada
Versi Cheese atau Non-Cheese
Boleh pilih apa anda suka
Nak tempah untuk jamuan makan? Kenduri-kendara? Buat bekalan semasa lawatan ke mana-mana?
Boleh je roger kita

FB Page: www.facebook.com/dpuddingpalace
Instagram: www.instagram.com/dpuddingpalace
WhatsApp: www.wasap.my/60183112484/dpuddingpalace

Much Love,
Innovator of D'Pudding Palace
Bread Pudding Innovation

#whatsapptaukeh0183112484
#dpuddingpalace
#breadpudding
#pudingroti
#pudingrotipalingsedapdimukabumi
#hanyadidpuddingpalace
#tastesogood
#breadpuddinginnovation
#menudpuddingpalace
#dpuddingpalaceoffer
#customerfeedbackdpuddingpalace
#deliveryavailableselangorkualalumpurputrajayanegerisembilan
#postageavailable
#banting
#10minitdariklia2
User Image superinotazlina Posted: Nov 10, 2017 7:09 PM (UTC)
9
2 Normal
Harap yang BAIK-BAIK je untuk mak dan kami semua sekeluarga. Terima kasih saudara terdekat sudi membantu semampu mungkin. Alhamdulillah.

Kes: Mak hypoglycaemia. Berulang 2 kali. Pukul 4 pagi tadi dan selepas maghrib tadi. Pagi dah ke kecemasan hospital. Bawa sendiri. Thanks to abang Kudinkudin Dinkudin dan keluarga tolong ambil berat. Selepas maghrib lagi serius. Perlukan bantuan Nenonenoooo untuk dibawa ke hospital. Sekarang tengah tunggu keputusan ujian jantung dan darah. Bacaan gula 9.

#kuatoooiii
#legasiwaksaparkuatoooiii
User Image superinotazlina Posted: Nov 9, 2017 12:52 PM (UTC)
7
0 Normal
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai, kita berjumpa lagi. Beberapa minggu saya menyepi atas urusan keluarga. Alhamdulillah dipermudahkan. Terima kasih kepada yang mendoakan arwah abah. Al-Fatihah untuk beliau.

Cuma nak update, jualan Puding Roti Bajet Pek mulai berlangsung semula setiap hari mulai esok, Jumaat.

Perisa di dalam satu bekas boleh campur-campur 1, 2 atau 3 perisa.

Satu bekas terdapat 9 potong. 3 potong untuk setiap perisa. Jadi, kalau nak 2 perisa sahaja, salah satu perisa akan dapat 6 potong, dan satu lagi perisa dapat 3 potong.

Perisa yang available sekarang (boleh request nak Cheese atau Non-Cheese. Harga sama sebab saya jual secara pukal):
1. Kosong
2. Cip Coklat
3. Oreo
4. Chipsmore
5. Mix Fruits
6. Cranberries
7. Raisins
(Kombinasi nombor 5, 6 & 7 atau salah satu daripadanya RM13/pek)
8. Peanut Chunks
9. Butterscotch Chips
10. Karamel
11. Peanuts & Grapes Jam (disapu atas Plain Bread Pudding)
12. Garlic
13. Ikan Bilis Tumis Bawang Mayonis (ditabur atas Plain Bread Pudding)
14. Tuna Mayonis (ditabur atas Plain Bread Pudding)
(Kombinasi nombor 12, 13 & 14 atau salah satu daripadanya RM13/pek)

Sesiapa yang nak order (untuk Puding Roti Bajet Pek sahaja) boleh inform saya paling lewat pukul 9 malam setiap hari (untuk terima puding roti yang ditempah keesokan harinya). Waktu untuk datang pick up selepas pukul 12 tengahari. Penghantaran dilakukan selepas Zohor (1.45 p.m) dengan bayaran kos penghantaran.
(Boleh runding waktu Pick up dan penghantaran personally). Lokasi: Rancangan Tanah Belia, Banting, Selangor.
Kawasan Jajahan Penghantaran: Seluruh Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya dan Nilai.

Kalau ada sebarang kemusykilan boleh whatsapp saya terus di www.wasap.my/60183112484/dpuddingpalace.

Terima kasih atas sokongan anda.

Setiap 10% daripada hasil jualan saya akan sedekahkan kepada mereka yang memerlukan atas nama arwah abah saya. Saya berharap jualan sambil beramal ini dapat diadakan sehingga akhir hayat saya. Semoga urusan arwah abah dipermudahkan di alam sana. Amiin.

FB Page: www.facebook.com/dpuddingpalace
Instagram: www.instagram.com/dpuddingpalace

Boleh tolong share. Semoga murah rezeki. Amiin. ๐Ÿ˜‰
User Image superinotazlina Posted: Nov 9, 2017 1:48 AM (UTC)
7
0 Normal
Sandwich telur dadar keju dengan sambal bawang ikan bilis tumis. Sedap weeei... Cara-cara membuatnya:
1. Pecahkan sebutir telur di atas kuali yang sudah dipanaskan dan disapu mentega. Tak perlu pecahkan kuning telur.
2. Taburkan lada hitam, daun rosemary dan sedikit garam di atasnya.
3. Letakkan sekeping keju.
4. Tuangkan sedikit sos kegemaran anda dan madu. Saya suka sos Thai.
5. Pecahkan sebutir telur lagi di atasnya.
6. Biarkan seketika sehingga telur di bahagian atas memejal.
7. Balikkan telur.
8. Potong telur kasar-kasar menggunakan sudip.
9. Ambil sekeping roti dan letakkan sebahagian telur di atasnya.
10. Ambil sesudu sambal bawang ikan bilis tumis dan letakkan di atas telur.
11. Letakkan baki telur tadi.
12. Letakkan sesudu sambal bawang ikan bilis tumis lagi.
13. Letakkan sekeping roti di atasnya.
14. Tekan sedikit sandwich yang sudah siap supaya mampat.
15. Sedia untuk dimakan begitu saja.

Enak eh la... Resipi buat setahun sekali.
#resipiinot
#inotmasak
#resipicincai
#sandwichtelur
User Image superinotazlina Posted: Nov 8, 2017 5:18 PM (UTC)
5
0 Normal
Lama lagi ke makanan nak siap ni, Mama? Luna nak pengsan sekejap boleh tak? Nanti Mama kejut tau.
User Image superinotazlina Posted: Nov 7, 2017 3:02 AM (UTC)
8
0 Normal
Last piece of bread pudding done by me for customer (4th Nov 2017) before his departure into the forever world.

Biasanya, masa sihat, beliau akan bertanya, "nak hantar ke mana tu?", "ada ke untungnya hantar jauh-jauh tu?", "hati-hatilah bawa kereta tu. Duit minyaknya ada tak tu?", "minyak hitamnya dah tukar ke belum?" dan lain-lain lagi. Beliau saja lah yang risau.

Siapa lagi nak tanya soalan-soalan macam tu lepas ni?

#abahknowsthebest
#abahknewthebestabouthisdaughter
#throwback
#sayabuatdanjualpudingroti
#sayabuatkelasinovasipudingroti
#inovasipudingroti

FB Page: www.facebook.com/dpuddingpalace
Instagram: www.instagram.com/dpuddingpalace @dpuddingpalace
WhatsApp: www.wasap.my/60183112484/dpuddingpalace
User Image superinotazlina Posted: Nov 5, 2017 8:21 AM (UTC)
36
30 Normal
Salam... Dukacita dimaklumkan abah saya sudah kembali ke rahmatullah pukul 2.30 lebih petang tadi. Mohon diampunkan dosa-dosanya dan ditempatkan di kalangan orang beriman. Amiin.

Abah seorang abah yang tidak pentingkan diri sendiri. Banyak membantu saya dari segi kewangan dan kata-kata nasihat. Semoga abah kaya di syurga terindah. Amiin...
User Image superinotazlina Posted: Nov 2, 2017 4:07 PM (UTC)
12
1 Normal
Pray the best for abah.
Abah seorang yang tidak kedekut. Untuk anak-anak abah sanggup berikan yang terbaik. Abah tak tunjukkan kasih sayang dengan perkataan. Abah tunjukkan dengan pengorbanannya. Aku nak abah rasa kagum dengan kejayaan-kejayaan aku. Aku pernah beberapa kali membuatnya berasa bangga. Abah punya bangga sehingga sanak-saudara pun tahu cerita. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Namun, beberapa kali juga aku buat abah berasa kecewa. ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข Maafkan Ina yang tak sempurna sebagai anak abah.
Ya Allah, Kau hilangkanlah penderitaan dan kesakitan abah. Jangan Kau seksa dirinya. Ampunkan dosa-dosa abah. Tempatkannya di kalangan orang yang beriman. Amiin. Ya rabbalalamiin.

#abah
#kidneysfailure
#lungsinfection
#myabah
User Image superinotazlina Posted: Nov 1, 2017 5:15 AM (UTC)
14
1 Normal
Cheese Horlicks with Caramel Bread Pudding. I used stevia to replace sugar in the bread pudding mixture. Not sure how the taste is yet. Hope it is good enough. ๐Ÿ˜„
@dpuddingpalace

#leisuretime #bakewithlove #breadpudding #horlicks #caramel #stevia #experiment #breadpuddingwithstevia #dessert #bakerlife #pudingroti #pudingrotihorlicks #ovenisticking #dpuddingpalace #entrepreneur #entrepreneurlife
User Image superinotazlina Posted: Oct 30, 2017 9:17 PM (UTC)
4
0 Normal
Delivery to MAHB (Malaysia Airports Holdings Berhad). Alhamdulillah. Thank you, customer! ๐Ÿ˜

Promosi Istimewa Oktober masih berlangsung sehingga esok hari (31hb Oktober 2017). Dapatkan Puding Roti pelbagai jenis ini hanya dari RM40 (Non-Cheese) dan RM50 (Cheese). Berikit adalah senarai promosi untuk kategori di atas:
1. Dapatkan 1 SAIZ SEDERHANA PERCUMA dengan pembelian 1 SAIZ BESAR (BOLEH PILIH DARI 1 HINGGA 3 PERISA).
2. Dapatkan 1 SAIZ BESAR COMBO 4 IN 1 (TERDAPAT 4 PERISA).
3. Dapatkan 3 SAIZ SEDERHANA COMBO 2 IN 1 PELBAGAI PERISA (TERDAPAT 2 PERISA UNTUK SETIAP BEKAS). Untuk maklumat lanjut, klik link ini http://www.wasap.my/60183112484/octoberspecial

Lokasi: Rancangan Tanah Belia, Banting, Selangor.

Pick up dan delivery available (extra charge). Jom LIKE FB Page D'Pudding Palace www.facebook.com/dpuddingpalace
Jom FOLLOW Instagram D'Pudding Palace www.instagram.com/dpuddingpalace

D'Pudding Palace YOUR Bread Pudding Innovation
User Image superinotazlina Posted: Oct 29, 2017 6:08 AM (UTC)
9
6 Normal
User Image superinotazlina Posted: Oct 26, 2017 2:59 PM (UTC)
2
0 Normal
Ya Allah Ya Tuhanku, sesungguhnya aku ini berpenyakit. Maka, Kau muntahkan lah segala penyakit yang ada dalam diriku, dan campakkan lah antibiotikMu kepadaku.
User Image superinotazlina Posted: Oct 26, 2017 2:41 PM (UTC)
11
2 Normal
Hari ni hari ke 4 abah di ICU Hospital Klang.

Abah tak sedarkan diri dari semalam selepas diberikan ubat tidur. Pagi ini dikejutkan pun masih tak sedar.

Nafas abah kuat. Badan abah tak panas, tak sejuk. Macam manusia sihat juga.

Hari ni abah menjalani dialisis untuk kali ke 3. Kedua-dua buah pinggang abah rosak. Air kencing tak keluar selama 5 hari sebelum masuk ICU pada Isnin lepas. Kedua-dua prostat membengkak sebesar penumbuk setiap satu. Suspek batu karang atau kanser prostat tapi selepas di scan perutnya tiada tanda-tanda ada batu karang. Maka, rawatan yang dibuat setakat ini adalah dialisis sahaja.

Ya Allah, hanya Kau yang maha mengetahui apa yang terbaik untuk abah.

Ya Allah, Kau ampunkan dosa-dosanya. Permudahkan urusannya. Jangan Kau sakitinya.

Amiin. Ya Rabbal Alamin.
User Image superinotazlina Posted: Oct 26, 2017 6:38 AM (UTC)
8
0 Normal
PENJUAL ONLINE PATUT BACA ๐Ÿ‘ ๐Ÿ’‹Kita jual. Jangan paksa orang beli.
๐Ÿ’‹Minggu lepas, tak ada sale. SABAR
๐Ÿ’‹Semalam, tak ada sale. SABAR ๐Ÿ’‹Hari ni tak ada sale. SABAR "AKU DAH PROMOTE TAPI TAK ADA YANG BELI"๐Ÿ˜ข
Siapa tak sedih + risau kalau tak ada sale. Kan?
Yakin! Rezeki tetap ada cuma cepat atau lambat je. Siapa tahu sebulan kemudian, terus masuk order sampai hengg telefon. Rezeki daripada Allah s.w.t takkan pernah salah alamat.. Noted!!โœŒ Teruskan promote + perbaiki mana yang perlu ๐Ÿ˜˜
๐Ÿ“Œ Dalam diam ada orang perhatikan kita jual.. Percaya dengan rezeki Allah. Kita jangan pernah berputus asa. Jangan hiraukan suara sumbang yang selalu perli kita. Move on babehhh... #copyandpaste

FB Page: www.facebook.com/dpuddingpalace
Instagram: www.instagram.com/dpuddingpalace
User Image superinotazlina Posted: Oct 24, 2017 4:49 AM (UTC)
19
1 Normal
Salam.... Malam tadi, dalam jam 2.00pg, abah dijadualkan jalani dialisis, kerana result bacaan kondisi buah pinggang abah sgt tinggi. Pagi ni juga, sekiranya result dialisis dan condition abah baik...abah akan jalani pembedahan utk check bahagian dalam perut... Kita sama2 doakan yg terbaik utk abah.
Pukul 11 pagi dah selesai dialisis dan scan.
Mengikut kata doktor...abah punya buah pinggang ada improvement