Toggle navigation
  Posted: Jul 24, 2012 4:19 AM FEED
18
1 Amaro
JJ Cetusan Hati dan Dedikasi

More posts from this user

Posted: Oct 22, 2017 2:06 PM
204
6 Normal
sinarfm 11m ago
Lagu ‘Biar Cinta’ dipersembahan buat pertama kalinya di pentas akhir #AFMegastar malam ini dari @syamel_official . #sinarkongsi
Posted: Oct 22, 2017 1:55 PM
369
3 Normal
sinarfm 21m ago
Persembahan yang cukup mantap dari @idayuaf3official dengan lagu yang cukup popular My All. #sinarkongsi #AFMegastar
Posted: Oct 22, 2017 1:51 PM
231
2 Normal
sinarfm 25m ago
@bobyusof mendapat tepukan gemuruh dengan lagu barunya hasil karya sendiri malam ini. #sinarkongsi #AFMegastar
Posted: Oct 22, 2017 1:20 PM
281
1 Normal
sinarfm 56m ago
Berdebar tak anda untuk menonton konsert akhir #AFMegastar malam ini. Jangan lupa untuk undi peserta kegemaran anda. #SinarKongsi
Posted: Oct 22, 2017 10:16 AM
387
5 Normal
MALAM INI !! Konsert Akhir #AFMegastar finalis akan menyanyikan lagu terbaru single mereka ! 💥💥 dan lagu cover pilihan. 2 lagu akan dibawakan oleh mereka untuk malam ini! .
Saksikan Konsert Akhir bermula dengan Karpet Merah jam 8:30 malam dan 9 malam konsert siaran langsung di Astro Ria & Ria HD ! Boleh juga saksikan secara online di www.AFMegastar.com.my .
.
Teruskan AFUNDI untuk bintang yang anda ingin nobatkan sebagai Megastar secara AFUNDI 3/5/10/20 <NAMA BINTANG> sms ke 32777 dan online di AFMegastar.com.my !
Posted: Oct 22, 2017 8:29 AM
6,460
66 Normal
@shuibsepahtu dipuji netizen kerana membantu mangsa kemalangan. Alhamdullilah @shuibsepahtu orang yang kami kenal memang ada keperibadian yang baik walaupun kadang tu ada nakalnya. Keep it up @shuibsepahtu ! #SinarKongsi
Posted: Oct 22, 2017 8:14 AM
672
4 Normal
Jangan lupa untuk mengundi dan menonton persembahan dari @shahirzawawi88 malam ini di Pentas Akhir Konsert #AFMegastar. #SinarKongsi
Posted: Oct 22, 2017 7:54 AM
796
2 Normal
Sweetnya @sitinordiana dan @amymasturalerr wish untuk @marshamilan malam ni! Jangan lupa ye untuk tonton Final #AFMegastar malam nanti! #sinarkongsi
Posted: Oct 22, 2017 6:42 AM
860
7 Normal
Kemain eh awak ni feeling 😂😂😂. Kredit : @iekasadell #sinarkongsi
Posted: Oct 22, 2017 5:24 AM
1,455
132 Normal
Kalau pandai cuba jawab teka teki kat atas ni. #sinarkongsi
Posted: Oct 22, 2017 4:28 AM
1,168
26 Normal
Siapa kenal karpet macam ni kita geng. #sinarkongsi
Posted: Oct 22, 2017 3:23 AM
1,038
4 Normal
sinarfm 10h ago
#Repost @astroarenahd (@get_repost)
・・・
Perlawanan akhir Kejohanan Hoki Piala Asia 2017! Saksikan The Speedy Tigers mengaum di pentas akhir Hari ini! Ahad 22 Oktober, jam 7.30 mlm! Ayuh berikan sokongan anda!🐯 *Waktu siaran tertakluk kepada perubahan #MYHoki #MHC #asiacup2017
Posted: Oct 21, 2017 3:54 PM
1,979
21 Normal
sinarfm 22h ago
Tahniah JDT dan Kedah yang berjaya menewaskan Felda United dan Perak, untuk mara ke final #PialaMalaysia2017 !
Posted: Oct 21, 2017 2:28 PM
883
0 Normal
sinarfm 23h ago
Keputusan 1st half separuh akhir kedua. Kelebihan jaringan gol tempoat lawan buat Kedah dan JDT.
#PialaMalaysia2017
Posted: Oct 21, 2017 2:24 PM
777
3 Normal
sinarfm 23h ago
Jom tune in @sinarfm dan dengarkan lagu lagu #RockDiSinar
Posted: Oct 21, 2017 1:19 PM
687
6 Normal
Ini antara komen juri untuk finale #AFMegastar. Agaknya siapa yang akan menjadi juara esok! Jangan lupa undi peserta kegemaran anda ya! #sinarkongsi
Posted: Oct 21, 2017 12:22 PM
282
1 Normal
#AFMegastar : 1 Hari Lagi. Bahang kepanasan Megastar makin terasa.Tak sabar nak tengok siapa yang akan diangkat sebagai Megastar. .
.

Saksikan Konsert Akhir AFMegastar Ahad ini bermula dengan Karpet Merah 8:30 Malam dan Konsert bermula 9malam di Astro Ria & Ria HD, juga online di www.afmegastar.com.my ! Teruskan AFUNDI untuk bintang anda ⚡⚡
Posted: Oct 21, 2017 10:56 AM
2,255
11 Normal
Semoga Allah pilih kita untuk menjadi mukmin yang hebat dan dimasukkan ke dalam Jannah. #SinarKongsi #DoneDakwah #DakwahDigital
Posted: Oct 21, 2017 8:37 AM
3,433
20 Normal
Selamat Tengahari semua! Weekend ni apa menu special korang?
Mesti menarik & sedap kannn?
kepada korang yang belum ada idea nak masak apa boleh try Sotong Masak Madu... Bahan2 pun simple je senang nak buat tapi so sodappp.. Bahan
Cili kering
Bawang putih
Sedikit halia
(blend semua)
Gula
Garam
Asam Jawa
Madu

Cara
Kemudian, bahan blend tadi digaulkan dengan gula, garam, asam jawa & madu.
Pasu boleh bakar dalam pemanggang ajaib...
Tunggu sehingga masak..
-kalau nak perap pun boleh before masak tu makin sedapp...
-semua bahan agak2 je ya, ikut selera masing2.. Selamat Mencuba! Silakan share... #SinarKongsi

Kredit: Zazi Hamzah
Posted: Oct 21, 2017 7:08 AM
1,623
11 Normal
​CARA MUDAH MENCARI HALAMAN PERTAMA SETIAP JUZ DALAM AL-QUR'AN​

Kita ketahui kitab Al-Qur'an cukup tebal. Jika kita ingin mencari Juz tertentu,
membuka lembaran demi lembaran, akan makan waktu,
Sedangkan kita mahu cepat ketemu nya.
Ini dia cara mudah dan cepat untuk mencari halaman Surat dalam Al-Qur'an..!!! TIP yg ingin kita share ini adalah cara mudah untuk mencari Halaman Pertama Surat setiap Juz Al-Qur'an.
Memang menakjubkan karena hanya dengan menggunakan formula matematik yg sederhana, yakni,
1) Tolak -1
2) Kali x2
3) Letakkan angka 2 dihujong jawapan.
Mari kita coba sama-sama... Contoh 1:
Jika Anda ingin cari Juz 5 itu berada di halaman berapa?
Caranya :
5-1 = 4;
Hasilnya (4 perlu dikalikan dengan 2 jadi 4 x 2 = 8); Letakkan angka 2 setelah jawaban tadi;
Jadi, juz 5 berada pada halaman 82.

Sekarang lihat pada Al-Qur'an, betulkah Juz 5 itu berada pada halaman 82?
Ternyata betul !
Menarik bukan?
Contoh 2:
Jika Anda ingin cari Juz 10 itu berada di halaman berapa?

Caranya :
10-1 = 9, Hasilnya (9 perlu dikalikan dengan 2 jadi 9 x 2 = 18). Letakkan angka 2 setelah jawaban tadi.
Jadi, juz10 berada pada halaman 182.

Contoh 3:
Jika Anda ingin cari Juz 23 di halaman berapa?
Caranya :
23-1 = 22;
Hasilnya (22 perlu dikalikan dengan 2 jadi 22 x 2 = 44)
Letakkan angka 2 setelah jawaban tersebut.
Jadi, juz 23 berada pada halaman 442.

Subhanallah, menakjubkan bukan?
Mari kita sama2 berkongsi fomula ini.