Toggle navigation

The Majestic Hotel Kuala Lumpur, Autograph Collection

.
UMUR 50 TAHUN
.
This is my ibu.
.
Pengsan tengok ibu sendiri yang maintain muda nih, walhal dah masuk 5 series dah umur ibu tahun nih tauu 💕.
.
Nak tahu something tak? Dari Ayish baby, time bawa Ayish pergi check up ke injection orang mesti ingat Ayish nih anak Ibu. .
.
InshaaAllah one day andai dipanjangkan umur, bila Yana dah ada cucu nanti Yana pun nak nampak muda macam Ibu.
.
Tapi, mungkin boleh nampak lagi muda masa tu sebab Yana consume Vivix lagi awal since umur 27 tahun, Ibu baru consume Vivix nih dalam 3 tahun ☺️.
.
So Yana nekad inshaaAllah memang nak consistent dengan Vivix nih sampai bila bila, melainkan Yana pregnant jer kena stop. Then lepas bersalin sambung consume balik.
.
Nampak muda tu sebenarnya bonus jer. .
Tujuan asal Yana consume sebab nak jaga kesihatan dalaman sebaiknya.
.
Sebab dalam keturunan family Yana ada history macam macam jenis penyakit.
.
So nih ikhtiar Yana consume sebab nak cegah inshaaAllah selain cuba untuk amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat. .
Dan Yana juga beri pada husband, ibu ayah, mertua, atok nenek semua sekali consume juga sebagai ikhtiar untuk berikan mereka kesihatan yang terbaik.
.
Kenapa? .
.
Sebab Yana terlalu sayangkan mereka. Takkan nak jaga kesihatan sendiri jer kan? 😊.
.
Moga Allah sentiasa permudahkan rezeki Yana dan Yana boleh berikan yang terbaik untuk kesemua mereka yang sangat Yana sayang. Aminn.. .
.
@lyanashaklee.distributor
016-2099703
Trusted SID Since 2013 .
.
#vivix #vivixshaklee #promoShaklee #sayajualShaklee #shakleepasirgudang #shakleejb #shakleepg #shakleebandarserialam #shakleekotamasai #shakleemasai #shakleeplentong #shakleetamanmolek #shakleetamandaya #shakleetebrau #shakleesingapura #shakleesingapore #sayajualshaklee #shakleebrunei
.
TAHUKAH ANDA? KAJIAN MENEMUI PENUAAN BERMULA DARI SEL-SEL DALAM TUBUH BADAN KITA?
.
SEL tu ibarat telur tau. Dalam telur tu ada sel DNA dan sel-sel kecil yang lain yang berfungsi untuk menghasilkan tenaga, menghasilkan sel baru dan fungsi-fungsi yang lain
.
Kalau cengkerang SEL ni dah tercemar atau terhakis oleh radikal bebas, semakin lama SEL dah tak mampu nak berfungsi dengan baik terutama menghasilkan SEL baru😩
.
Sel akan berterusan terhakis/rosak akibat pendedahan kepada radikal bebas. Walaupun radikal bebas yang terkandung dalam PEMAKANAN kita yang membentuk radikal bebas.
.
Berbalik kepada PENUAAN.. .
.
BAGAIMANA INGIN RASA MUDA, KELIHATAN MUDA LEBIH LAMA? .
.
Sedangkan sememangnya kita semakin berusia dan tekanan, toksin persekitaran serta masalah kesihatan boleh menyebabkan kita CEPAT KELIHATAN TUA?
.
ADA CARA KE NAK FIGHT PROCESS PENUAAN NI?
.
Kalau korang nak tahu, RESVERATROL & POLYPHENOLS mengandungi ramuan yang boleh FIGHT radikal bebas dan MELAWAN PROSES PENUAAN SEHINGGA KE TAHAP SEL! .
.
POLYPHENOLS mengandungi 4 ramuan penting iaitu : .
.
•Muscadine Grape
•Polygonum Cuspidatum
•Purple Carrot
•European Elderberries
.
Kajian makmal menemui, gabungan 4 ramuan di atas ni mampu : . .
.
•Membantu sel melindungi dan membaiki DNA dan melawan radikal.
•Memperlahan pembentukan Protein AGE (seperti plak dalam salur darah dan saraf) yang menyebabkan penuaan.
•Membantu kesihatan 'telomere' yang mana berfungsi untuk melindungi kromosom
.
PENUAAN AKAN TETAP BERLAKU. Tapi, adalah pilihan kita untuk menentukan kesihatan badan kita supaya lebih sihat, lebih muda dari usia kita. Kalau kita jaga kesihatan dalaman kita, insyaAllah kita akan menikmati kesihatan yang lebih baik itu LEBIH LAMA 😊.
.
@lyanashaklee.distributor
016-2099703
Trusted SID Since 2013
.
#sayajualShaklee #shakleepasirgudang #shakleejb #shakleepg #shakleebandarserialam #shakleekotamasai #shakleemasai #shakleeplentong #shakleetamanmolek #shakleetamandaya #shakleetebrau #shakleesingapura #shakleesingapore #sayajualshaklee #shakleekl #shakleebangsar #shakleeklcc
.
VIVIX TU BETUL BETUL BERKESAN KE?.
.
Dalam banyak banyak supplement Shaklee, Vivix nih yang paling lambat Yana consume. .
Sebab apa? .
.
Sebab awal awal tu rasa macam tak perlu, yelah lagi pun harga Vivix kan agak mahal.
.
Sampai lah suatu ketika, Yana ditakdirkan bersalin secara caesar.
.
Yana consume Set Pantang Shaklee, Alhamdulillah luka semua okay cepat kering. Badan rasa lebih bertenaga, susu banyak dan Yana pun enjoy jer masa berpantang.
.
Tapi ada satu perkara yang Yana tak tahan even masa tu Ayish dah masuk 5 bulan.
.
RASA NGILU DEKAT KAWASAN CAESER 😖.
.
Setiap kali Ayish menyusu, berdukung, setiap kali tu jugak kawasan situ bagai mencucuk cucuk rasanya. Huhu.
.
Jadinya Yana pun buat keputusan, “Aku kena consume Vivix nih!” sebab bahan dalam Vivix iaitu Polifenol & Resveratrol sangat membantu untuk baik pulih sel.
.
Surprisingly Alhamdulillah in 2 months rasa ngilu tu completely hilang and takde lagi dah.
.
Boleh dukung dak Ayish yang semangat tu, tak risau sakit mencucuk cucuk lagi. Siap try buat lompat bintang dengan sit-up tau masa tu! 😆.
.
Sebagai effect tambahan, memang Vivix nih bagi effect kulit lebih halus and radiant!.
.
Boleh tengok sendiri beza Yana consume, gambar kiri Yana masa tahun 2010 dan gambar kanan gambar terkini.
.
Polifenol & Resveratrol dalam Vivix sangat membantu untuk baik pulih sel kita yang rosak disebabkan oleh faktor persekitaran, pemakanan dan radikal bebas.
.
Semua faktor nih menyerang sel kita hari hari tau, kalau kita buat dek jer dan tak ikhtiar untuk protect and repair, sel kita makin lama makin cepat tua dan akan mati.
.
Maka, makin cepat lah kita nampak tua berbanding usia sebenar.
.
Dalam anggur biasa pun ada jer Polifenol, tapi tak sehebat dalam Muscadine Grape yang harganya sebiji mencecah RM100. .
.
Tak tahu berapa banyak Muscadine Grape yang Shaklee dah ekstrak untuk menghasilkan Vivix.
.
No wonder lah harga pun mahal sikit, bahan yang digunakan pun dah sememangnya yang premium bukan anggur jual kat pasar tau.
.
Kalau ada yang tanya Yana, Vivix tu betul betul bagus dan berkesan ke?.
.
Yana akan jawab, Yessss! Memang bagusss sangat sebab Yana sendiri dah consume dah rasa effect dia.
.
📱016-2099703
User Image magdelene27 Posted: Dec 18, 2017 4:41 PM (UTC)
4
0 Normal
Good colleagues are those who know that WE is more powerful than ME. It was a great year! I couldn't ask for any more.
#greatboss #thankyou #lookingforwardto2018
“ love one another by having the bond of love by rather in moving sea or between the shores of your souls “ Big congrats to Dato Airique & Datin Dorcas @themajestichotelkl @spring_cottage #spring_cottage #undersea-wedding #intotheblue #love @jovitaloweddingplanner @leongdorcas
User Image nvjwawawa Posted: Dec 18, 2017 3:40 PM (UTC)
114
2 Normal
36 weeks..... OKAY TARIK NAFAS.

top 10 instagramers

top 10 hashtags