Toggle navigation

Liverpool Guild of Students

User Image qlsociety Posted: Feb 23, 2018 6:25 PM (UTC)
30
0 Normal
A Day in Arabia is back for 3rd edition. Come and join us as we will travel across the Middle-East showcasing a range of arts and culture of the Arab region. Whilst celebrating Arabian music and the history of coffee. 🎵 Music 💃🏻 Dance 🎤 Poetry 🎭 Theatre 🍬 Traditional Sweets

Date: Tuesday 6th March 🕟 5:00pm-10:00pm Stalls 🔸 5:00pm-7:00pm Live Shows 🔸 7:00pm-9:00pm 📍 Location: Mountford Hall 🎫 Tickets: Online *ONLY* @ bit.ly/adayinarabia3
User Image qlsociety Posted: Feb 23, 2018 6:22 PM (UTC)
32
0 Normal
A Day in Arabia is back for 3rd edition. Come and join us as we will travel across the Middle-East showcasing a range of arts and culture of the Arab region. Whilst celebrating Arabian music and the history of coffee. 🎵 Music 💃🏻 Dance 🎤 Poetry 🎭 Theatre 🍬 Traditional Sweets

Date: Tuesday 6th March 🕟 5:00pm-10:00pm Stalls 🔸 5:00pm-7:00pm Live Shows 🔸 7:00pm-9:00pm 📍 Location: Mountford Hall 🎫 Tickets: Online *ONLY* @ bit.ly/adayinarabia3
User Image qlsociety Posted: Feb 23, 2018 5:54 PM (UTC)
22
1 Normal
نشارك اخوننا الطلبة العرب في ليفربول في فعالية اليوم العربي المقامة في جامعة ليفربول في تاريخ 6/3/2018
User Image sphinxcourtyard Posted: Feb 23, 2018 11:00 AM (UTC)
31
0 Valencia
Today’s pasta specials: Tomato and chive (vegan), tuna pasta bake, and pasta bolognese 🍝
Soup of the day: Asparagus and potato 🍜
User Image diddyhirdy Posted: Feb 22, 2018 11:51 PM (UTC)
126
8 Normal
Menjadi juri pertandingan nyanyian bukanlah pengalaman baru. Tetapi menjadi juri untuk pertandingan nyanyian anjuran Chinese Society dari University of Liverpool adalah satu pengalaman yang menarik dan takkan dilupakan sampai bila2. Satu apa pun tak paham 😂😂😂😂😂, sebab semua berkomunikasi dalam bahasa cina - senarai nama peserta diberi dalam tulisan cina (swipe gambar sebelah), urusetia dia pun dok cakap cina je dgn kita (mcm biasa la muka mungkin ada sipi2 mcm cina). Yang menariknya, penonton ada kuasa mengundi (macam reality TV dah) melalui aplikasi WeChat. Lepas habis persembahan, akan keluar barcode kat screen belakang untuk di scan guna smartphone masing2 bagi tujuan undian. Ada juga dipaparkan chat dari penonton ketika persembahan sedang berlangsung di skrin belakang tu (teringat dulu zaman channel @15). Macam biasa lah bila dah ambil model penjurian separuh juri dan separuh undian penonton, juaranya adalah perempuan yang sexy dan cantik (tak sepatutnya jadi juara pun!) disebabkan penonton ramai lelaki. Juara dapat la bawa pulang wang tunai berjumlah £150. Apa yang membuatkan Diddy kagum disini, cara student2 ni organise event ni, integrasi dengan teknologi dah macam reality show kat TV, dengan lighting bagai. Bagus! Walaupun tak paham satu hape pun sepanjang penjurian dan sepanjang pertandingan berlangsung, satu bahasa universal yang tetap difahami walau ada perbezaan budaya adalah MUZIK. Dalam kes ini, MUZIK mendekatkan jurang dan merapatkan hubungan sesama manusia. #ilovemusic #music #musicismylife #musician #malaysian #malay #artist #singer #diddyhirdyintheuk
User Image sphinxcourtyard Posted: Feb 22, 2018 7:58 PM (UTC)
23
0 Normal
Pizza topped fries though 😍🤤🍕🍟
Grilled to order and served in The Sphinx
£3.25

top 10 instagramers

top 10 hashtags