Toggle navigation

Pengedar Shaklee Kubang Kerian +6010-7604946

Testimonial Eczema.
.
.
Lepas amalkan Alfalfa dan Herbal Blend, Eczema semakin berkurang.
.
.
Alhamdulillah!!
.
.
Kakda pun ada pengalaman anak eczema.
Nampak isi kaki, isi belakang.
Sebab apa? Sebab garu gatal.
.
.
Jadi kakda memang faham pasal eczema ni.
.
.
Ia banyak berkait dengan pemakanan kita.
Kakda pun Cuba banyak cara.
.
.
Alhamdulillah akhirnya berkat kesabaran dan kesungguhan untuk cari penawar eczema Muhamad sembuh.
.
.
#MamiKembarEczema
#JariRuncingFabU
User Image vitamin.by.kakda Posted: Jan 20, 2018 6:57 AM (UTC)
6
1 Clarendon
:: Krim SerbaGuna HERBAL BLEND::
.
.
Kakda start jatuh cinta dengan krim ni masa lepas bersalin anak kedua.
.
.
Pantang kakda nampak punggung anak dara yang masih baby lagi masa tu baru nampak merah sikit (tak jadi ruam lagi) kakda sapu cepat² dengan HB ni.
.
.
Kesan nya??
.
.
Tak jadi naik ruam uols.
Alhamdulillah.
Hati ibu mana yang tak senang bila anak bebas dari ruam lampin. Fuhhh..
.
.
Sejak daripada tu, kakda memang sentiasa sayangkan HB ni.
.
.
Saja je nak throwback.
Sebabnya dua tiga hari ni, 3 orang ibu wasap nak Herbal Blend sebab anak ada ruam lampin.
.
.
Kakda pesan, HB ni bukan setakat untuk ruam lampin, tapi lebih dari itu. ❤️
.
.
#HerbalBlend
#StokisShakleeKubangKerian
#KrimRawatRuam
#MamiKembar
Gambar ni cuma screenshot dalam album.
.
.
Punya lah main banyak snap nak boleh dapat gambar yang bekenan di hati.haha.
.
.
Tapi personally kakda suka ss ni.
.
.
Dia punya color combination tu antara putih dan senduk, suplemen Shaklee, timun, pisau, tomato dan telur sangat menggoda mataku.
.
.
Tak tau lah.
.
.
Selagi tak sedap di mata, selagi tu kakda akan snap.haha. .
.
Good nite! ❤️
Assalamualaikum. Happy wiken.
.
.
My breakfast today.
Bukan setakat simple. Tapi dah tahap melampau!haha
.
.
Sebenarnya I is dah goreng mee. Tapi tak sampai masa lagi nak suap masuk mulut.
.
.
Tunggu sejam lagi.
Kul10 baru i makan.
Pesan tok guru kena patuh.
Petua nak kurus katanya.
.
.
Last makan semalam pukul 7pm. Aummmz❤️
.
.
#MamiKembar_IFDiet
Begini ceritanya..
.
.
Ahmad tak puas hati dengan Muhamad.
Dikejarnya Muhamad.
Muhamad apa lagi. Lari lah. .
.
Pusing² ruang tamu beberapa kali, akhirnya Muhamad berjaya ditangkap.
.
.
Maka Ahmad pun belasah la Muhamad.
Menangis dua-dua!
.
.
Mama macam biasa teruskan menyapu lantai.
Abah apatah lagi, rilek je baca surat khabar.
Kami malas campur tangan.
Biar budak berdua tu setel sendiri!haha.
.
.
Yang penting 'ending' nya tu! ❤️ #IntaiKembarKakda
User Image vitamin.by.kakda Posted: Jan 12, 2018 12:47 AM (UTC)
10
1 Normal
Masuk dapur. Telan #Lecithin dan #Alfalfa. Ehhh.. pelik je pagi ni.
.
.
Pagi ni agak berbeza daripada pagi-pagi selama 1 bulan yang lepas.
.
.
Biasanya bangun pagi terus makan je kuih-kuih yang nenek buat.
.
.
Mau ko tak makan. Mak ko dah buat banyak. Kecik hati dia tau.hehe
.
.
Iya. Itu lah rutin harian kakda selama sebulan.
.
.
'Makan tanpa SEMPADAN' tajuk diberi.haha
.
.
Dan hasilnya naik lah hampir 3kg!
.
.
Tapi itu biasa. Masa anak dara dulu pun pernah je naik sampai 4kg sebulan.
.
.
Masa mengandung pernah naik 4kg dalam 2minggu.hahah
.
.
Begitulah...
.
.
Nenek dah balik Sabah semalam. Katanya orang kat Sabah pun dah hampir tak tahan nak pendam rindu kat nenek.
.
.
(Ok laa..next time kita rampas balik nenek bawak datang Kota Bharu! Haha..)
.
.
Agaknya berapa lama masa diperlukan untuk hilangkan 3kg tu ya. (Malam nanti nak minum #cinchshake pula)
.
.
Gulppp (telan air liur.hahah!)
Promosi #shaklee untuk January 2018.
.
.
Macam biasa promo shaklee akan berlangsung selama sebulan.
.
.
Start 1hb dan berakhir pada 31hb January.
.
.
Kakda suka #promoshaklee kali ni, sebab apa?
.
.
Sebab #omegaguard cara kakda sembuhkan #eczema Muhamad.
.
.
Ubat #antiHistamine? .
.
Alhamdulillah dah lama tinggal.
Hari kedua persekolahan.
.
.
Secara rasminya hari ini hari kedua.
Tapi sebenarnya dari last wik dah orentasi.
.
.
Yang pastinya tiap pagi, lepas sarapan Muhamad akan cari tandas.
"Mama, nak berak!"
.
.
Ahmad pula no feeling!😂
(Jangan berak kat tadika ya Ahmad. Tunggu balik rumah je baru berak).
.
.
#IntaiKembarKakda
Happy New Year 2018!
.
.
Pagi ni kakda packing order tahun lepas.hihi
.
.
Petang ni nak poss guna Poslaju Malaysia ku sayang.😘
Terlalu kerap jatuh sakit? Terlalu lemah antibodi?
.
.
Ini yang korang perlukan.
#nutriferon .
.
Dirumus khas oleh saintis Jepun. Berasaskan #bijilabu. .
.
Ia sejenis Supplemen KHAS untuk menaikkan antibodi badan.
.
.
Bye-bye Penyakit!😘
User Image vitamin.by.kakda Posted: Nov 30, 2017 5:17 AM (UTC)
4
0 Clarendon
Terlalu kerap jatuh sakit? Terlalu lemah antibodi?
.
.
Ini yang korang perlukan.
#nutriferon .
.
Dirumus khas oleh saintis Jepun. Berasaskan #bijilabu. .
.
Ia sejenis Supplemen KHAS untuk menaikkan antibodi badan.
.
.
Bye-bye Penyakit!😘 Hubungi kakda untuk pertanyaan lanjut dan order.
010-760 4946
Kenali 'HEALING CRISIS'.
.
.
Korang pernah tak, lepas ambik produk #shaklee ada mengalami masalah kesihatan seperti naik #jerawat, #demam #loya atau bertambah sakit?
.
.
Haa.. hat tulah yang dipanggil Krisis Penyembuhan.
.
.
Normal untuk kita mengalami Healing Crisis.
.
.
Teruskan je makan. Okay? 😘
Jangan risau, sebab produk shaklee sudah terbukti #selamat #semulajadi dan paling penting #berkesan.
"Kak, anak saya eczema. Kak ada jual krim Herbal Blend?".
.
.
Krim #herbalblend yang harganya tak sampai RM50 pun adalah salah satu hot item shaklee.
.
.
Orang yang ada masalah #eczema, #gatalgatal, #parutchickenpox, #terkenaairpanas, #terpegangbendpanas, #terkenaminyakpanas memang perlukan krim ni.
.
.
Krim Herbal Blend ni tidak mengandungi paraben dan bahan berbahaya yang lain, jadi ia selamat untuk digunakan oleh bayi sehingga ke orang dewasa.
.
.
Selain daripada membantu masalah luka-luka ia jugak sangat sesuai untuk mengelakkan gigitan nyamuk.
.
.
Sebab apa, nyamuk tak suka bau HB ni.
.
.
So sebelum baby tidur, sapu HB kat area yang berpotensi untuk digigit nyamuk.
.
.
Atau pun kalau nyamuk dah gigit, sapu je. inshaaAllah kurang rasa gatal dan bekas nyamuk cepat hilang.
#SetKesuburanShaklee basically hanya mengandungi supplemen asas yang diperlukan untuk membantu meningkatkan tahap kesuburan kita.
.
.
Antaranya ianya membantu membekalkan asid folik sebagai persediaan untuk hamil.
.
.
Membantu memberikan nutirisi yang lengkap untuk tubuh berfungsi dengan baik dan betul.
.
.
Membantu untuk memastikan hormon kita stabil.
.
.
Memberikan tenaga kepada tubuh agar tidak mudah letih dan stress dengan kerja harian.
.
.
Membantu tiub fallopio menghasilkan telur yang sihat agar mudah disenyawakan.
.
.
Memudahkan pergerakan sperma mencari telur untuk disenyawakan malah sperma yang dihasilkan juga lebih berkualiti dan kuat.
.
.
Begitulah keistimewaan #setkesuburan ni.
.
.
Bukan ada yang magik pun. Semuanya adalah nutirisi yang sepatutnya ada dalam tubuh kita tapi tidak lengkap.
.
.
Jadi set ini akan membantu kita menyediakan diri dalam keadaan yang paling baik untuk hamil.
.
.
Cubalah 😍.
Wanita mana yang tak mau #cantik? .
.
Mesti semua mau cantik kan.
.
.
Nak cantik cara yang paling #selamat, mesti amalkan #theradiant4 #setkecantikanshaklee yang tengah #viral sekarang ni.
.
.
#espshaklee
#kolagenshaklee
#glashaklee
#vitamincshaklee .
.
4 item yang #wajib diambil setiap hari. .
.
Kesannya??
.
.
Sendiri mau cuba lorrr.. 😘😘
Pukul 4 pagi tadi makan nasi telur mata.
.
.
Pastu sebelum habis subuh minum pulak #esp kosong 2 sudu setengah campur air suam setengah botol.
.
.
Semalam dapat wasap dari customer last month yang beli esp.
.
.
Dia tanya esp ni nak minum masa mana? Lepas makan ka? Atau masa bila yang paling sesuai nak ambik?
.
.
Kakda pun reply la dengan tekun dan dedikasi. Cewaahh..
Dan yang paling best Customer kakda respon " Ooo..patut lah rasa kurang lapar bila minum esp ni"..
.
.
Haaa.. kerlass kau esp!!
.
.
Tapi ramai yang takleh nak terima rasa esp ni mula². Dia rasa soya yang kosong. Takdak gula pun. Sbb tu tak sesedap minuman di luar sana.
.
.
Tapi bagi kakda sendiri, rasa dia tu tak dak lah sampai terlalu payah untuk ditelan. Kalau kita bijak, boleh cipta sendiri resepi yang kita suka.
.
.
Ada akak tu, umur 40an tetiba pregnant, dia suka mix esp dengan #perfomancedrink perisa oren.
.
.
Ikut tekak masing-masing lah kan. Selera masing². .
.
Yang PENTING kita dapat #khasiatEsp tu. Hat tuu paling penting sekali.
.
.
Korang yang belum pernah cuba #espshaklee , wajib cuba!!
"kakda, apa vitamin shaklee yang sesuai untuk masalah #jerawat ?" Kakda sokmo terima wasap macam ni.

Sebenarnya untuk masalah kulit kita kena rawat dari dalam serta luaran.

Jadi selain #setcantikshaklee macam akak ni makan, penting juga untuk menggunakan #setskincare #nutriwhite shaklee.

Percayalah cakap kakda.

Kalau kita makan Supplemen saja, tapi dalam masa yang sama kita masih menggunakan produk jagaan muka yang salah, masalah jerawat sukar diatasi.

Pertanyaan lanjut:
010 760 4946
Kakda - Since 2012
"Orang yang ada masalah tinggi kolestrol boleh minum tak #espshaklee kakda?" Boleh sayang.. 😘

Berbanding protien dari sumber haiwan, ESP jauh lebih selamat kerana ianya protien dari tumbuhan.

Protien di dalam ESP mengandungi 0 kolestrol malah rendah lemak.

Antara kebaikan yang kita dapat kalau konsisten minum ESP ialah:
1. Mendapat tenaga segera
2. Tenaga yang bertahan lama
3. Kulit semakin cantik
4. Menstabilkan hormon
5. Awet muda
6. Memperbaiki pigmentasi atau #jeragat
7. Memperbaiki memori
8. Membantu masalah gastrik

Sebab itu kakda sangat sarankan mereka yang nak awet muda, nak cantik, wajib ambil ESP. 😍

Pertanyaan lanjut:
010 760 4946
Kakda - Since 2012

top 10 instagramers

top 10 hashtags