3,306 Posts

Normal Isqandar Lex VII
nicholas_t89 屡次半途而废的登山(小山坡)之旅终于完成啦!用了1小时50分钟完车整个登山之旅,途中遇到几乎90度的斜坡,雨后的烂泥,等等问题,最后克服了种种的困境,登上了山峰😀 #登上#克服#完成#小山坡#jungletrekking#happy#finally#done#puchong#wawasan 2h

» LOG IN to write comment.

syuksha1812 Bertuah betul jadi Malaysians.
Org Bangladesh bina bangunan yg megah berdiri di kota raya, tempat tinggal rumah agam teres banglo semua hasil titik peluh mereka.
Mereka juga tolong basuhkan kereta, dan beli prepaid top up.

Makanan pula dimasak oleh org Thailand

Rumah dibersihkan org Indonesia.

Karpet sejadah dijual org Pakistan.

Even kedai runcit kini tauke Bangladesh.

Public transport jd kenderaan utama, (Pakai cukai kita tu) tp kita mahukan kenderaan sendiri, mewah, kereta lebih murah (2014 jualan kereta tertinggi xsilap?) krn kita mahu "menjadi mampu". Katanya terlalu ramai yg miskin dan semakin miskin. Adakah benar?

Mungkin dulu nk rasa KFC atau ayam goreng biasa di kedai pon sgt rare sekali. Pasar malam juga jd rebutan. Uncle Bob pon dua kali ganda dr normal price tp berpusu-pusu org beratur. Tp kini, mcm cendawan tumbuh lepas hujan, franchise capitalist hidup selesa dikeliling kita. Siapakah penyumbang bajanya?

Hakikatnya kita terperangkap dlm middle income group, bukan miskin, dan bukan kaya. Usah dipandang artis businessman kroni kaya sbg benchmark.
Ada ramai lg pendatang asing dr pelbagai negara disekitar Asia yg menjadi cheap labour bg kita Malaysians yg sombong dan tidak bersyukur. Ada yg pandang jelik kotor.

Mungkin mereka bukan utk bidang professional mcm kita, yg setiap hari mahukan gaji tinggi tp usaha produktiviti tidak sama mcm mereka yg asing ini.

Demand kerja professional, belajar setakat melepas diri drpd penjara, kerjanya tidak bersungguh.
Sedikit malu melihat kegigihan mereka. Tidak pernah paham bahasa mereka, mungkin boleh tafsir rungutan harian mereka di sini.

#pendatang #asing #malaysia #maju #jaya #wawasan #2020 #culture #malaysian #asean #asia #fujifilm
#XT1 #classicchrome #ikutcarakita
4h
  •   apul5301 Laaa. Ak ingt tu kau. Muka sama je mcm syuksha yg ak last jumpa 214 3h
  •   apul5301 2014 cibet xsempat taip lg tersend 3h
  •   syuksha1812 @cyang26 Mercedes la. Kate boss kaya raya 3h
  •   syuksha1812 @apul5301 ahahahahaha demmit. Nnt ak amek gmbar muka ak sendri cm bangla ak tag ea 3h
  •   apul5301 Laaa. Nak tagged apa. Nie bukti gmbr kau kan nie. Vacuum rumah ke bro? hahaha 3h
  •   syuksha1812 HAHAHA natang @apul5301 3h
  •   apul5301 Hahaha. Gurau2 je bro. Jangan amik hati. salam minalaidilwafaizin. Tibahhh. Hahaha 3h
  •   syuksha1812 @apul5301 Lek lek brader jepun 3h

» LOG IN to write comment.

isigoodnews Mau tau tips agar denimmu awet dan ga mudah lusuh? Baca selengkapnya di www.isigood.com
#majalahonline #isigood #isigoodnews #denim #fashion #wawasan #hiburan #pendidikan #halbaikhariini #karir #advertorial #inspirasi
10h

» LOG IN to write comment.

Normal isigood.com
isigoodnews Sudah yakinkah sahabatmu itu benar seorang sahabat? Atau hanya teman biasa? Temukan jawabannya di www.isigood.com

#majalahonline #isigoodnews #isigood #sahabat #teman #wawasan #hiburan #inspirasi #halbaikhariini #pendidikan
10h

» LOG IN to write comment.

asnianee Perjalanan seribu batu,bermula dari satu langkah
#akutetapaku#Wawasan#KKSabah#
1d

» LOG IN to write comment.

Normal Franchise Chocobean Ice Blend
chocobeaniceblend Chocobean booth, desain minimalis moving booth... cocok untuk indor atau outdor dan mudah dipasang dan dilepas lagi. tampilan menarik menjadikan booth chocobean tampil keren, apalagi foto di depan booth chocobean???? bisa menambah koleksi foto kalian tambah berfariasi, Hayoook... kunjungi
outlet chocobean ice blend yang ada di kota kalian, Bandung,magelang, Mamuju (Sulawesi Barat), Makasar dan Pontianak (Coming Soon). ATAU
Kota kalian belum ada chocobean???
Nah kebetulan banget, artinya ada peluang usaha untuk kalian buka cabang chocobean di kota tersebut.
Info franchice 08562663081
Chocobean - semarang

#semarang #jajanansemarang #wisatakilinersemarang #kulinersemarang #infosemarang #seputarsemarang #tugumudasemarang #sampokongsemarang #kotatuasemarang #masjidagungjawatengah #simpanglima semarang #waterblastersemarang #exploresemarang #cfdsemarang #kakilimasemarang #oleholehkhassemarang #jatengfair #jawapos #tribunjateng #wawasan #suaramerdeka
1d

» LOG IN to write comment.

Lo-fi M U H A M M A D F A R I S
m.farisz The worst memories stick with us, while the nice ones always seem to slip through our fingers.

#smach #tenaciousraider #kot #TMM #prep #exspm #dewan #wawasan #tenaciousv
2d

» LOG IN to write comment.

dziyahaya Langit yang biru tidak bererti menceritakan hati yang ceria.
Antara pencapaian 'team wawasan' yang menggahkan Malaysia satu masa lalu.
Kuala Lumpur Tower

#VSCOcam
#vsco
#iphoneogarphy
#wawasan
#architectural
2d

» LOG IN to write comment.

  •   yusmiry Rupanya org blkg tu peminat gua. 3d
  •   farazack05 Wei..rindu kat uniten. 3d
  •   yusmiry Mau x rindu sanggup tu trn..hahaha 3d
  •   ammar.a.y Syg ke? Hahaha 3d
  •   yusmiry Syg la...kena buli ngan korang je :p 3d

» LOG IN to write comment.

taeris_doris 3 of them are like my brothers. ...... they are very nice and caring .....Although they are very busy but they still try to let me understand what was going on that day ..... I felt comfortable with them :)
#pantai #wawasan #brothers #love #sepang
5d

» LOG IN to write comment.

primaspn halan-halannya anak Pertanian yaa gini doang pas ptaktikum
#praktikum #Wawasan #Agribisnis #Jember #Agroindustri #SuwarSuwir
#latepost
6d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.