4,968 Posts

bunxcibunx Kalo ketemu nasi baru berasa makannya
#turkeytrip #istanbul #wanderlust #mytrip
5h

» LOG IN to write comment.

bunxcibunx Day 1 - sunrise view from the hotel
#turkeytrip #istanbul
17h

» LOG IN to write comment.

scottallanparker Coke tastes the same world over #turkeytrip #coke #jetlag 1d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

scottallanparker Check out this amazing view from our hotel in #Singapore #turkeytrip 3d

» LOG IN to write comment.

ina_misshijab #latepost at Topkapi Palace,Istanbul
Me & my great team #bezaya #elzattahijab
#turkeytrip #teamwork
3d

» LOG IN to write comment.

afifuddin07 Al-hamdulillah selesai utk hari ke-3 perjalanan kembara turki diteruskan dari pamukkale menuju ke tmpt yg bernama Dinar utk menikmati juadah "yogurt asli + madu + biji kas kas"..sedap gila..rm10...selepas itu, menuju ke Caravanserai menggunakan jalan "Silk Road"(sebuah highway yg sgt indah menakjubkan dan sgt panjang berlatar belakangkan padang yg seluas mata memandang dan juga bukit bukau) dan gambar ke-2 menunjukkan sebuah restoran yg masih mengekalkan bentuk binaan luaran bangunan lama (bangunan tersebut merupakan salah satu tempat pada kurun ke-13 dimana para peniaga akan RnR di situ sblm meneruskan perjalanan mereka) dan dan di Caravanserai saya dapat menikmati salah satu juadah makan tengah hari(nasi pulut + cendawan + sayuran + masak kicap)..nama dia x ingat..haha..tp sedap..gambar terakhir berada di Konya...suhu tmpt ni 12*C ..nama tmpt Muzium Maulana atau dlm bahasa Turki Mevlena..Seorang tokoh penting dlm sejarah turki "Maulana Jalaluddin Rumi" merupakan seorang yg sgt bertoleransi dlm pelbagai agama sehinggakan dpt menyatukan masyarakat bwh pimpinannya.semasa berada dlm muzium pihak muzium tidak membenarkan mengambil gmbr makamnya dan benda yg ada dlm muzium tsebut, hanya pameran diluar muzium shj yg dpt diambil.Selepas itu kami menuju ke Daerah Sultanhani utk toilet dan tea break dan slps tu menuju ke Hotel Ramada di Cappadocia utk aktiviti hari sterusnya..tak payah pakai air cond pakai air cond semula jadi kat hotel ni.hehe..salam dari saya. #Al-hamdulillah #turkey #Caravanserai #MevlenaMuseum #RamadaHotel #Cappadocia #SilkRoad #Dinar #rombonganceqkiah #manamakananmalaysia #CapitalSrindu #TurkeyTrip #Sultanhani #Teabreak #Toiletbreak #cuacamakinsejuk 3d
  •   caliphsafri Akhi blh tak tolong kirimkan semangat ottoman aku bila sampai hagia sophia nanti?ambik sehelai kertas tulis nama ak lepas tu tangkap gambar tag kat ak di FB.Sebagai tanda semangat ottoman ku jua sampai disana 1d

» LOG IN to write comment.

ina_misshijab My great team! Proud of my great boss (2nd from right)

Sebagian dr anggota team
#teamwork #turkeytrip #latepost #friendship
4d

» LOG IN to write comment.

kimvitya Путешествиеее!))) #family #turkeytrip 4d

» LOG IN to write comment.

Normal Peemapat Jomswang
peemapat_jo Rumelihisarı / Rumelian Castle We found this fortress during Bosphorus cruise. 6d

» LOG IN to write comment.

  •   rifatozkan her paylaşımınız ayrı bir emek hiç bir şey basit değildir :) umarım takipleşebiliriz hesabım @rifatozkan 7d
  •   andreialopest Maravilhosa essa foto leleti!! 6d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.