42 Posts

fauzansalhi Imbas kembali kita #misi7 1w

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life "Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that."
Martin Luther King, Jr.

#misi7 #InspirationalQuotes #throwbackthursday #tbt
1w

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life MISI7 : PROGRAM GOTONG ROYONG & SUMBANGAN, ETHNIC ROHINGYA COMMITTEE OF ARAKAN-MALAYSIA (ERCA) [KONGSIKAN]
.
UNIT Sukarelawan MISI7 sedang mengumpul dana/sumbangan berbentuk barangan bagi keperluan penerima bantuan. Berikut adalah barangan yang diperlukan setelah wakil #misi7 berjumpa dan melakukan penilaian dengan pihak penerima:

1. Katil dua tingkat (10 unit)
2. Tilam single bed (20 unit)
3. Bantal (20 unit)
4. Single Bedsheet (20 unit)
5. Kipas dinding/berdiri (5 unit)
6. Langsir penghadang berserta rel (7 set)
7. Barang-barang untuk membersih (i.e penyapu, kain etc)
8. Stationery
9. Buku latihan dan kertas A4
10. First Aid Kit (3 unit)
11. Peralatan sukan

SUMBANGAN DARI ORANG RAMAI SERTA BADAN KOPERAT AMATLAH DIALUKAN. BAGI URUSAN SUMBANGAN & KETERANGAN LANJUT, SILA BERURUSAN DENGAN SAUDARI WANI, 019 295 5690 / SAUDARA EPUL, 012 300 1745

#MISI7 #UniteForHumanity #charity #donation #derma #bantuan #sumbangan #kemanusiaan #humantarian #rohingya
2w

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Program Baik Pulih & Mengecat Rumah Mangsa Banjir Kg Renok Bt6 Gua Musang, Kelantan telah selesai pada Ahad yang lepas. Terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung menyokong program ini. Kepada semua sukarelawan yang menyertai program ini, semoga perjuangan kita tidak berhenti disini sahaja... Kuatkan ukhwah dan teruskan perjuangan kita dalam khidmat kemanusiaan ini tidak kira dimana kita berada. #ThankYou #volunteers #misi7 #UniteForHumanity 4w

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

fauzansalhi Breakfast @rnrguamusang sebelum mulakan misi with #misi7 4w

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life #WakeUp! Every morning is destiny’s way of telling you that your purpose in life is yet to be fulfilled.

#goodmorning #selamatpagi #touchNstay #KgRenokBt6 #misi7
1mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Unit Sukarelawan MISI7 sedang mengumpul dana bagi Program Baik Pulih Kediaman Mangsa Banjir di Renok. Selain daripada bantuan wang tunai, kami juga menerima bantuan dalam bentuk barangan seperti simen, besi, batu-bata, pasir, perkakas elektrik serta perabut asas. Sebarang pertanyaan berkait, sila hubungi no tel yang tertera pada gambar.

#volunteers #misi7 #mrd #floodvictims #donate #KgRenokBt6 #GuaMusang #Kelantan #MY
2mon

» LOG IN to write comment.

fauzansalhi #misi7 sedia berkhidmat.. 2mon

» LOG IN to write comment.

nas_nurafifah Dekat belakang ade kereta api tu!!! Hahaha..
Alhamdulillah done. Gambar itu wajib. #palapes #uitmshahalam #kgbatuhitam #pascabanjir #misi7 #kelantan #34&35
2mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Dan bila fajar menjelma,
Itu permulaan hari baru.. Cepatnya.., dah Jumaat rupanya.
#misi7 #volunteers #sukarelawan #TouchNstay #KgRenokBt6 #GuaMusang
2mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life #TouchNstay #misi7
Semalam kami singgah di Kg Renok Bt6 dalam daerah jajahan Gua Musang. Lokasinya juga jauh dari jalan besar dan penempatan penduduknya berselerak. Bertemu Penghulu Rozi, kami dibawa berjumpa dengan 2 keluarga yang teruk terjejas akibat banjir, tiada tempat tinggal, kesempitan sumber kewangan dengan tanggungan ahli keluarga, namun tidak mendapat bantuan yang sepatutnya. 1 daripadanya dikategorikan sebagai golongan #asnaf. In sha Allah kami akan kembali kesana pada Mac ini bersama bantuan yang termampu kami berikan. Kami sedang memburu penderma yang mencari akhirat sebagai #ROI mereka. Hubungi saya untuk keterangan lanjut. 0172566900

#sukarelawan #volunteers #penderma #donor #BantuanBanjir #PemulihanBanjir #Kelantan
2mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Misi kemanusiaan diteruskan....
Program Pemulihan Banjir: Pembersihan Kg Limau Kasturi, Gua Musang, Kelantan. Bagi rakan2 yang berada di kawasan berhampiran dan mahu turut serta, kehadiran anda amat dialu-alukan pada hari Sabtu (esok) dan Ahad. Hubungi saya, 0172566900.

#IRM #Istalia #misi7 #MRD #volunteers #sukarelawan #PemulihanBanjir #Kelantan
2mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Unit Volunteer Misi7 sedia berkhidmat!
Program Pemulihan Banjir: Pembersihan Kampung Limau Kasturi, 13-15 Feb 2015.

#IRM #Istalia #misi7 #MRD #volunteers #humanity #help #respect #BantuanBanjir #KgLimauKasturi #GuaMusang #Kelantan #MY
2mon
  •   yamuhammad Al-Fatihah diatas pemergian Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.

    Semoga rohnya dirahmati dan ditempatkan kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Salam takziah kepada keluarga TGNA. 2mon
  •   followislamic "Tiap-tiap yang mempunyai jiwa PASTI akan merasa kematian." Al-Fatihah diatas pemergian Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. 2mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Sehingga malam tadi, dari jumlah volunteers yang terkumpul, hanya 1/5 daripadanya sahaja adalah kaum #LELAKI. Owh kemon... Mana perginya #khalifah yang lain ni???? Hanya tinggal 6 kekosongan untuk berkongsi kenderaan bersama kami. Pat pat, nye nye, sape cepat dia punya.! 0172566900 #CallMe #whatsapp #telegram #PemulihanBanjir #BantuanBanjir #PantaiTimur #IRM #Istalia #MRD #misi7 #sukarelawan #volunteers #mission #KgLimauKasturi #GuaMusang #Kelantan 2mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life Masih ada beberapa kekosongan seat untuk konvoi kami jika ada sukarelawan yang ingin turut pergi membantu. Boleh hubungi saya utk keterangan lanjut... #misi7 #IRM #Istalia #MRD #PemulihanBanjir #KgLimauKasturi #GuaMusang #Kelantan 3mon

» LOG IN to write comment.

hns_mufc4life SELAMAT PAGI ^_^
SUKARELAWAN diperlukan hujung minggu ini bagi Program Pembersihan Kg Limau Kasturi @ir_my di Gua Musang, Kelantan.! #Penginapan, #MakanMinum disediakan. 13-15 Feb. Rakan2 #MUFC di Kelantan jom sertai kami SABTU & AHAD ini. Kekosongan seat #terhad bagi yang tiada kenderaan tetapi mahu turut serta. Nak join / mahu konvoi kami beramai-ramai & keterangan lanjut, boleh hubungi saya, 0172566900.

#ProgramPemulihanBanjir #BencanaBanjir #Pembersihan #BantuanBanjir #IRM #Istalia #misi7 #MRD #KgLimauKasturi #GuaMusang #Kelantan #ReadyForAct!
3mon

» LOG IN to write comment.

skuadmisi Kami diserbu walaupun sudah berkemas untuk pulang. Alhamdulillah. Warga SMKKKLIA terbaik! #ProgramMISI #MISI7 #SMKKKLIA #Nilai 6mon

» LOG IN to write comment.

skuadmisi #SkuadMISI semasa di SMK Kompleks KLIA, Nilai, pada 29 Oktober 2014. Alhamdulillah terima kasih semua. Juga antara sekolah yang memberikan kerjasama terbaik. ;) #ProgramMISI #MISI7 #SMKKKLIA #Nilai 6mon

» LOG IN to write comment.

Hudson Charissa Lungkat
charissalungkat The taste is kinda similar with chicken, but the texture is a lil bit different.. overall it's good :) #misi7 day 4 3y

» LOG IN to write comment.

Rise Charissa Lungkat
charissalungkat #misi7 day 4 try food that I never ate before.. Guess what??!! Snake satay!! Woww.. Curious but afraid.. :P 3y
  •   super_alin Apaaa??!! Jual daging monyet??!! Kejaaaamm :'( 3y
  •   charissalungkat Iyaa.. tp katanya itu smua bgs buat kulit..Sandra Dewi kulitnya bgs krn sk makan ular, biawak, bahkan monyet.. 3y
  •   aldykumoro Seremnyo..enak cha? 3y
  •   charissalungkat Enak koq kak.. yah not bad lah.. :) stidaknya aku snggup abisin 10 tusuk.. hehe 3y

» LOG IN to write comment.