39,857 Posts

majlis_ilmu Wahai ayahanda bisikkanlah walau sekali izinkan aku menumpangkan bahu, berikan aku seperca dari beban kamu.

Wahai ayahanda lihatkanlah. Aku berlari kini, melompat tinggi. Setiapnya kerana kau tak pernah pergi. Ya Allah. Aku adalah hambaMu, yang tiada kuasa untuk membaca apa yang ada di benak ayahku, senyumnya, tangisnya, bahagianya, mahupun deritanya. Kerana aku tidak mampu untuk melihatnya sepertimana Engkau melihatnya. Tak mampu mendengarnya seperti Engkau mendengarnya.

Maka dari itu aku memohon Ya ArRahman. Kau pandanglah semua kebaikannya yang terlihat pada pandangan mataku. Yang terdengar oleh telingaku. Yang terkesan dalam hatiku. Rabb.. sedalam mana kasihku. Takkan pernah menyaingi kasihMu padanya.

Maka itu Ya Allah. Hamba memohon padaMu yang terbaik buat ayahandaku. Panjangkan umurnya dalam amal kebajikan. Murahkan rezekinya. Beri dia kekuatan saat ujianMu datang. Jadikan hatinya sentiasa mengingatiMu, dalam suka dan dukanya.. Dan jadikan kami, anak-anaknya menjadi saham akhiratnya.. Ameen Ya Rabb.

#majlisilmu #islam #ayah #ibu #pergorbanan #kasih #sayang #keluarga #anak #dakwah #islamik #instailmu #doa #selawat #taubat #Alhamdulillah
32min

» LOG IN to write comment.

dinaaristiana Selamat pagi my herroku inpirasi ku dan semangat hidupku ♡ #kasih #sayang #oppa #memories #pendamping #penyemangat #gdmorning #lavyu 2h

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

Rise Lydialicious
lydiaothmn No caption.

It just I feel complete when im with "them". "Them" is so called family.

Wallahi, kasih mama sampai ke syurga utk kalian.

Korang selagi x der anak, tak akan phm fefeling aku ni.sape yg dh mak mak tu,pahamlah kot kan.kot.

HEHEHE #family #moment #love #kids #anakmama #kasih #mama #syurga #290315 #okbai
8h

» LOG IN to write comment.

yayanasir93 ##lailailailai##harga##kasih##sayang#sya#bg#siapa#mahu#cepat2....sblum 1april... Berminat pm or whatssap 0127670336.... 8h

» LOG IN to write comment.

sketsaasmara Selamat bergabung di SketsaAsmara.
Di sini, kita ungkapkan semua perasaan dari hati, yang berkaitan dengan lawan jenis. Meliputi cinta, rindu, benci, kasih, sayang, cemburu, komplit dengan teman temannya.
Selamat ber-SketsaAsmara.
9h

» LOG IN to write comment.

Normal eko pujilestarii

» LOG IN to write comment.

ffikrie TAK KENAL MAKA TAK CINTA.
#ok#sya#dh#pham#erti#kasih#dn#sayang..Slmtmalamm genggg...
10h

» LOG IN to write comment.

jijau Last minute plan salu menjadi, baru habis satu paper berjimba macam dah habis .hahaha.. #demonic #seoulgarden #bowling #makjemahpunyacerita 10h

» LOG IN to write comment.

10h nwz__
Normal -•اسمى نورين وافقة •-
nwz__ kekasih kau temani hidupku,
selalu ada di sisiku,
betapa indah,
bila bersama selama-lamanya,
.
.
Ya Allah restuilah cinta ini,
dan mengharap keredaan dariMu,
agar senyumannya hadir selalu,
.
.
kekasih kau temani hidupku,
selalu ada di sisiku,
betapa indah,
bila bersama selama-lamanya.
.
#lailasaedah
#fi_hifzillah
#Cinta
#kasih
10h

» LOG IN to write comment.