6,680 Posts

donalskehan Did you spot #JuniorMasterChef on BBC Two this morning? It was all about chocolate- if you're still craving some check out my chocolate ginger truffle recipe on the blog- they make for great edible gifts! :) 4h

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

gansju08 Zelfgemaakte pizza smaakt het lekkerst :) #homemade #pizza #juniormasterchef #qualitytime #neefje #sleepover 17h
  •   waarisbea Is ie zo van het koken ja? :-) 15h

» LOG IN to write comment.

2manysweets My niece Micah will be on season 3's Junior Master Chef Jan 6th! Make sure you catch these amazing culinary geniuses! #juniormasterchef #cheframsay #gordonramsay @chowdowndetroit @foodcritic2014 @ryans_food_network @metrodetroitfoodie @foodporndetroit @tasteofmichigan 10h
  •   foodcritic2014 Omg, that is fantastic! We will definitely watch her... 10h
  •   2manysweets @foodcritic2014 thanks. I can't wait! 10h
  •   tasteofmichigan Love that show! 10h
  •   2manysweets @tasteofmichigan same her! Such an amazing experience at a young age for all of them! 10h
  •   swtstkythang That is awesome! I was just having a conversation with someone about how nice it is to watch those kids on the show. Very different from adult shows where there are so many assholes and whiners. 10h
  •   iggystar71 Looking forward to it! 4h

» LOG IN to write comment.

wholock_in_wonderland_ I have a new Green Day shirt and I want to wear it, but mom says I have to wait 'till Christmas PS: I'm watching Junior MasterChef's final and Alexander won.... go Alexander!
#GreenDay #JuniorMasterChef #NotMyEdit #TumblrEdit
19h

» LOG IN to write comment.

surianie Mummy saya tak boleh buat mcm Daddy pusing pusing gitu.

Saya bukan Masterchef.

Bila Aqem ke dapur menggoreng ayam.
1d

» LOG IN to write comment.

23h ken_rizky
Earlybird Rizky Fajarian Keneddy
danish.harraz Baiklah.. Ini dia resepi Mini Sausage Muffin gebu campak2 Abang semalam. Resepi ni sangat simple, Abang olah sendiri ikot apa bahan yang Abang ada. Tapi pada Abang sedap! (Ya! Abang habiskan 9 pcs dari 12 pcs tu sorang2 ) Sangat sesuai untuk menu tambahan bagi anak2 Aunty dan Uncle Selamat mencuba ya! Mini Sausage Muffin Bahannya:- Untuk Batter:- 3/4 cup Original Bisquick Mix
3/4 cup Fresh Milk
2 biji telur
1/2 suduteh garam halus

Untuk adunan Sausage :- 1 pack Sausage Ayam/Beef, di hiris bulat sederhana nipis
Sebiji bawang besar saiz sederhana/kecil, dicincang
1 cup shredded Cheddar Cheese
Garam (jika perlu)
Sedikit serbuk black pepper
2 sudu besar Olive Oil (kalau takde, guna butter atau minyak masak biasa pun boleh)
Muffin tray bersaiz 12

Caranya:- Panaskan oven pada suhu 160 C.

Spray setiap muffin cup dengan cooking spray.

Dalam mangkuk besar masuk kan Bisquick, fresh milk dan telur, kacau rata dengan whisk, ketepikan.

Panaskan minyak dalam kuali, masuk kan bawang cincang, kacau biar agak kekuningan kemudian baru masukkan sausage tadi dan di kacau rata kemudian tutup api dan masuk kan kedalam mangkuk dan dibiarkan sejuk sedikit.

Masukkan garam dan serbuk black pepper kedalam adunan sausage tadi, gaul rata. Kemudian masukkan pula parutan Cheddar Cheese dan gaul hingga sebati.

Tuangkan satu sudu besar adunan Bisquick kedalam setiap muffin cup. Kemudian sudukan 1/4 cup adunan sausage tadi kedalam setiap muffin cup tersebut hingga habis dan diikuti dengan satu sudu besar adunan Bisquick keatas sausage tadi.

Bakar selama 20-30 minit hingga bahagian atas muffin berwarna coklat keemasan dan cucuk ditengah2 muffin untuk pastikan masak sempurna.

Keluarkan dari oven dan dengan menggunakan pisau, cungkil bahagian tepi setiap muffin dan keluarkan dengan menggunakan sudu.

Taddaaa dah siap! Hidangkan dengan apa2 sos kegemaran atau dimakan begitu saja.
Tips penting: Spray muffin cup dengan cooking spray dan ratakan dengan brush supaya nanti lebih mudah keluarkan muffin dari tray dan jangan biarkan muffin betul2 sejuk baru keluarkan! Dan boleh tambah hirisan mushroom atau baby tomato juga jika suka sewaktu menggoreng bawang dan sausage
1d
  •   danish.harraz Cuci kipas je? Mandi semua dah ke belum bang @anispojan hehe Boleh je tanya bang.. nak tanya apa? Singgit satu soalan 9h
  •   anispojan Nk tanya ni. Abang dah mandi gosok gigi blum 8h
  •   danish.harraz Abang pagi2 dah bangun pergi jogging siap lepak kopitiam lagi Jap lagi nak bake cookies lepas tu nak pi tengok movie..haaa cukup produktif tak? @anispojan 8h
  •   anispojan Xsokong malaysia la tu. Xde dlm list abang pun. Eh nak tanye serius. Abg otw nak bukak cafe tp xde menu power lagi. Ada apa2 abg bleh tlg gua x 8h
  •   danish.harraz Bro @anispojan nak Abang tolong apa? InsyaAllah mana Abang boleh tolong Abang tolong. Just name it! Ecewah poyo tak? 8h
  •   anispojan Tq abang. Gua xde menu power lg la abg. Chef pun xde lg ni. Mana tau gua bleh follow blajar bayar class abang ke 7h
  •   danish.harraz Eh bro @anispojan Abang mestila sokong Malaysia cuma tak pi stadium je. Tapi Uncle2 Abang akan update game time to time 7h
  •   danish.harraz Mana satu bro @anispojan nak ni? Nak bukak cafe ke nak masuk baking class? Konpius Abang tau Bro nak cite apa2 lebih detail boleh email Abang, tengok apa Abang boleh tolong.. 7h

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

Video Verónica Castillo de Méndez
  •   damarysbaglio Que hermosa y grande 2d
  •   roxana2128 Tan bella 2d
  •   fundestimularte Jajajajajajaja no puedo dejar de ver este video!!!! Me encanta como empuja el chocolate con el dedito y aprovecha para probar que tal van quedando, demasiado bella ♡♡♡♡♡ 2d

» LOG IN to write comment.

Normal Verónica Castillo de Méndez
Normal Simone Bandini Art

» LOG IN to write comment.

danish.harraz Alhamdulillah.. Mini Sausage Muffin yang gebu dan fluffy macam chefnya Sedappp walau macam biasa, Abang dah ubah banyak dari resepi asal ikut apa bahan yang Abang ada dan senang dapat Sesuai untuk kudap2 or untuk breakfast/lunch/dinner untuk anak2 dan adik2 Kalau ada yang nak cuba nanti Abang share resepi ya #baking #masakmasak #minisausagemuffins #minisausagepies #sausagepies #pies #resipimudah #resepimudah #resipidanish #resepisedap #foodphotography #foodstagram #foodlover #foodgasm #foodgram #foodporn #foodporno #foodie #chefcilik #chef #juniormasterchef #vscocam #vscokita #ikutcarakita #vscophile #igers #igersmalaya #RedKitchen #instagrammers #instagramers 2d

» LOG IN to write comment.

danish.harraz Hiii! Dah minum petang? Harini Abang buat Mini Sausage Muffin guna Bisquick Mix untuk minum petang Abang Simple-Senang-Mudah dan yang penting sedap! Nanti Abang share gambar bila dah keluar dari oven nanti ya #baking #masakmasak #minisausagemuffins #minisausagepies #sausagepies #pies #resipimudah #resepimudah #resipidanish #resepisedap #DanishHarraz #chefcilik #chef #juniormasterchef #malaysianboy #vscocam #vscokita #ikutcarakita #vscophile #igers #igersmalaya #RedKitchen #instagrammers #instagramers #redapron 2d
  •   iaza1314 Tak sabar nya nak tgk hasil tuuu sayang @danish.harraz Nanti kalau free danish share recipe tau,boleh buat dkt anak auntie ni.. 2d
  •   danish.harraz Haaaa baru baca komen Aunty @iaza1314 kat sini. Okay nanti Abang share tau Senang sangat ni buat! 2d

» LOG IN to write comment.

Amaro James-Michael Ramos Tayo
jmictayo I was watchin this the other day, junior master chef. These lil Gs are 8-12 years old and they really can throw down in the kitchen!! Was impressed!! I know they are lil kids but The passion they have for cooking is inspiring. #respecttheskill #juniormasterchef #doitwithpassionornotatall @juniormasterchef 3d
  •   ___ken__ Bro, I was like there is no way, somebody is under the table cooking it and then handing it to the kid. My first "cooked" item was boiled hot dogs!? Lol 3d
  •   jmictayo Haha you saw it?? Man yeah i was flippin channels and saw they were throwin down!! Man the stuff they cooked can be put in restaurants. My first cooked item was rice 3d

» LOG IN to write comment.

Normal Ennys Morales Jimenez

» LOG IN to write comment.