917 Posts

nuruljannatulakmal #Takenote:
Miliki hati yang celik dengan mencintai syurga tanpa meminggirkan dunia.... #katahikmah #instagramedit #internetpicture #ikim #santaimalam #ikimfm #UstazPahrolMohamadJuoi
2d

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal Kekadang bila ditimpa masalah kita hampa dan berduka, tetapi bila teringatkan Allah adalah sebaik perancang.. In shaa Allah.. Setiap yang berlaku da hikmahnya.. Yakin lah... Kekadang hujan yang lebat tu diturunkam kerna ingin dberi pelangi yang cantik.

Selamat malam. Assalamualaikum.. #instagramedit #internetpicture #warnapagiikim
4d

» LOG IN to write comment.

napakoe September 11th – We Will Never Forget

#september11th #neverforget #internetpicture
1w

» LOG IN to write comment.

Hefe Nurul Jannatul Akmal

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal Jangan lupa ucapkan Alhamdulillah... Selamat malam ... Maaf salah silap.. Assalamualaikum... #Islamituindah #internetpicture #instagramedit #alhamdulillah 2w

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal Stay Smilling and Have Fun... Have a #Bless and #Nice day peeps... Never forget to #keeppraying #prayforGaza #prayforMalaysia #prayforall #allovertheworld
Btw credit goes to #photogrid #instagramedit #internetpicture
3w

» LOG IN to write comment.

scott_johnson831 She's so happy she saved her pet fish from drowning. This picture makes my day. #fish #happy #bestfriend #internetpicture 3w

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal Apa beza antara suka dan cinta?” Si gadis bertanya.
Si lelaki melipat helaian akhir novelnya lalu menjawab : “macam apa yang kita rasa pada sekuntum bunga.”
“Terangkan?” Si gadis musykil.“Kalau kita suka pada sekuntum bunga, kita akan petik bunga tu sebab bunga tu cantik. Tapi kalau kita cintakan bunga tu, kita akan biarkan ia pada dahannya dan sentiasa siram ia agar ia sentiasa segar. Samalah macam manusia. Kalau kita suka pada seseorang, kita akan berusaha untuk miliki dia. Tapi kalau kita cintakan dia, kita akan sabar menanti adakah dia jodoh kita, dan sentiasa mendoakan kebahagiaan dia walau nanti akhirnya dia bukan bersama kita
p/s : Jangan simpan seseorang dalam hati. Hati itu berbolak balik sifatnya. Simpanlah seseorang dalam doa. Kerana doa itu tercatat di langit selamanya
#copypaste
Akhir kata maaf salah silap ya... Jangan lupa doa utk #Gaza, #Iraq, #Malaysia and all the people #allovertheworld . .. #prayforGaza #prayforMalaysia #prayforall..... Btw this is an #internetpicture.. Edit using #photogrid and #instagramedit. And it's all about #copypaste

Assalamualaikum
3w

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal Apabila ada yang bertanya...
"x bosan ke xde pakwe? "
"org lain sume kapel, kau xnak ke? "

Jawab nya ,,,
"insyaallah aku yakin surprise Allah tu lebih indah untuk aku.."
"plus , aku takut kalau2 hubungan yg x berapa jelas hala tujunya akan dorong aku buat yg x sepatutnya. iman aku ni xde lah kuat sangat.."
"lagipun , aku tak mau curang dengan (bakal) suami aku. belum tentu pun lg aku akan kahwin dgn orang yg aku kapel.."
"so biarlah aku bercinta selepas kahwin , coz kata orang lagi sweet.."
"if aku pilih untuk bercinta sebelum kahwin , kemanisan apa je lagi yg tinggal bila selepas kahwin nanti..? "
"so aku rasa cara yg terbaik , ikut adat melayu. kita kan orang melayu , orang islam. kalau dia betul serius , jemput datang ke ruma , bincang ngan parents aku. kalau parents aku kata ok , aku pun ok , so langsungkan terus. aku memang lebih prefer cara ni.."
:-) #copypaste #internetpicture #photogrid #jodohrahsiahAllah
4w

» LOG IN to write comment.

littleboylen This is NAN cheese. But it's not mine....how sad. Lulz #internetpicture 4w

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal May Allah bless us with the best partner at dunya and akhirat... In shaa Allah aamin

Smile always... Have a bless weekend

#partner #lifepartner #love #lovequote #lovequotes #halaqahcinta #internetpicture #photorepost #photogrid
Never forget to #prayforGaza #prayforPalestine #prayforMalaysia #prayformusliminmuslimat #prayforall #allovertheworld
1mon
  •   csbutiklala kaka kita jjualan hijab looh,klo boleh follback ya 2w

» LOG IN to write comment.