904 Posts

nuruljannatulakmal Apa beza antara suka dan cinta?” Si gadis bertanya.
Si lelaki melipat helaian akhir novelnya lalu menjawab : “macam apa yang kita rasa pada sekuntum bunga.”
“Terangkan?” Si gadis musykil.“Kalau kita suka pada sekuntum bunga, kita akan petik bunga tu sebab bunga tu cantik. Tapi kalau kita cintakan bunga tu, kita akan biarkan ia pada dahannya dan sentiasa siram ia agar ia sentiasa segar. Samalah macam manusia. Kalau kita suka pada seseorang, kita akan berusaha untuk miliki dia. Tapi kalau kita cintakan dia, kita akan sabar menanti adakah dia jodoh kita, dan sentiasa mendoakan kebahagiaan dia walau nanti akhirnya dia bukan bersama kita
p/s : Jangan simpan seseorang dalam hati. Hati itu berbolak balik sifatnya. Simpanlah seseorang dalam doa. Kerana doa itu tercatat di langit selamanya
#copypaste
Akhir kata maaf salah silap ya... Jangan lupa doa utk #Gaza, #Iraq, #Malaysia and all the people #allovertheworld . .. #prayforGaza #prayforMalaysia #prayforall..... Btw this is an #internetpicture.. Edit using #photogrid and #instagramedit. And it's all about #copypaste

Assalamualaikum
19h

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal Apabila ada yang bertanya...
"x bosan ke xde pakwe? "
"org lain sume kapel, kau xnak ke? "

Jawab nya ,,,
"insyaallah aku yakin surprise Allah tu lebih indah untuk aku.."
"plus , aku takut kalau2 hubungan yg x berapa jelas hala tujunya akan dorong aku buat yg x sepatutnya. iman aku ni xde lah kuat sangat.."
"lagipun , aku tak mau curang dengan (bakal) suami aku. belum tentu pun lg aku akan kahwin dgn orang yg aku kapel.."
"so biarlah aku bercinta selepas kahwin , coz kata orang lagi sweet.."
"if aku pilih untuk bercinta sebelum kahwin , kemanisan apa je lagi yg tinggal bila selepas kahwin nanti..? "
"so aku rasa cara yg terbaik , ikut adat melayu. kita kan orang melayu , orang islam. kalau dia betul serius , jemput datang ke ruma , bincang ngan parents aku. kalau parents aku kata ok , aku pun ok , so langsungkan terus. aku memang lebih prefer cara ni.."
:-) #copypaste #internetpicture #photogrid #jodohrahsiahAllah
5d

» LOG IN to write comment.

littleboylen This is NAN cheese. But it's not mine....how sad. Lulz #internetpicture 6d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

nuruljannatulakmal May Allah bless us with the best partner at dunya and akhirat... In shaa Allah aamin

Smile always... Have a bless weekend

#partner #lifepartner #love #lovequote #lovequotes #halaqahcinta #internetpicture #photorepost #photogrid
Never forget to #prayforGaza #prayforPalestine #prayforMalaysia #prayformusliminmuslimat #prayforall #allovertheworld
2w

» LOG IN to write comment.

Normal kikotheboxer

» LOG IN to write comment.

instalovelovey BlessTheLORD. ThankYouGOD. ThankYouJESUS. ThankYouHolyGhost. ThankYouLoveOnes. ThankYouAll. Smiling. Peace. HuggyHugs PeaceLove ForeheadKissKiss #PeaceLove #Hugs 4w

» LOG IN to write comment.

Lo-fi Nurul Jannatul Akmal
nuruljannatulakmal I am going to miss the warmth of ramadhan.. Till next year... =') Here, people are busy playing 'mercun' while at gaza they are running from the bombing and everything...mmmm

P/s: hopefully Palestine will be better and free from all the bombing and mass murder.. Mmmm inshaaAllah aamiin

#lastdayramadhan #ramadhan #ramadhan2014 #repost #internetpicture #photogrid #prayforall #prayformusliminmuslimat #prayforgaza #prayforPalestine #prayforMalaysia #Palestinewillbefree
1mon

» LOG IN to write comment.