3,129 Posts

zizanmusa Sedap. Kenyang. #foodporn 9h

» LOG IN to write comment.

rzillahari When sick people trying to make me sick, im just give this.. U just sick alone ok. Gheeee.... #busukhati#penyakithati#dengki#hasad 2d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

umi_sarah_nordin Dio atar gambar nie..nak oyak dio main banjir...Hahaha demee demee pun main banjir jgk.
#abg#yie#nk#suruh#dengki#padahal#banjir#sg#pinang#
3d

» LOG IN to write comment.

betoltak Sometimes it's interesting to observe other people who're observing OTHER people. Tapi aku peliklah knapa ramai org, tk kira la lelaki ke perempuan ke, dah tua bangka pun nak menyebok kat Trampoline Park tu semua. Dulu masa muda tak cukup lompat ke? Kasi lah chance budak2 pulak yg lompat!
#melayu #dengki #otakkuning #malay #islam #muslim #hijab #betoltak #betolkan
3d

» LOG IN to write comment.

Normal سيتي ناديافطين
sitinadiafatin Adik aku cakap gambar aku yang ni macam pompuan #gedik nak #mampos haha------>> #dengki le tu. 3d

» LOG IN to write comment.

maziahmartin Tu lah, mak suruh belajar time SPM, kau sibuk bercinta. End up dapat Law degree je. Hewhewhew

#eurotour #dengki #dorgyangjalankauyangpanas #amidoingthisright? #monsoonpleasegoawayfast #lawschool
3d

» LOG IN to write comment.

putripupututami Bismiaahirrahmaanirrahiim **Ketika kita ingin beribadah/beramal, niat kita sudah lurus untuk-Nya. tapi kadangkala di tengah2 ada saja hasutan melenceng, seperti riyaa atau mungkin tiba2 ada niatan kamu beribadah hanya untuk keuntungan dunia.. macam2 lah bentuk bisikan.. **Upaya kita hanyalah, sebeum beramal/beribadah bicaralah pada Allah. Alah tahu kita sedang takut dan panik akan hasutan yg menyebabkan tdk diterimanya Amal kita. ALLAH melihat kita sedang berbicara pada-Nya. Katakan kalau sekarang (saat itu), kita ingin beramal untuk Dia dan balaslah di akhirat. gapapa.. Guna untuk melatih hati ikhlas.. **Cara lain adalah, Kita merasa sedang di lihat Allah dari dekat. Rasakan dalam hati kalau Allah lagi pantengin gerak-gerik kita, lisan, gelagat, bahkan Dia tau kata hati kita. Jadi agar lebih hati2 dan kita bisa lihai mengatur hati agar selalu ikhlas.. Kalau perlu banyak2 taawudz ketika lg mleakukan suatu amalan.. **Ketika kau ingin taat dan beramal ikhlas kpd org lain, Niatkan untuk Allah. Bicara dlm hati kalau apapun hasilnya, feedbacknya baik disuka/gak, semua itu ujian untuk menguji benarkah kita ikhlas? karena ikhlas itu hanya butuh pujian dr Allah, bukan terimakasih/pujian manusia. Jadi kalau dia tdk berterima kasih, kita tidak marah/kesal bahkan menyesal sudah berbuat baik. Kan ikhlas.. berharap balasan dr Allah saja :) **Dan apabila kita ingin taat beribadah. lalu banyak orang yang mencibir, atau di bilang sok alim, naif, lebay, dll... Cukup katakan dlm hati "Whatever~" Stay cool..Toh kita beribadah hanya untuk Allah, bahkan prosesnya pun Allah selalu pantengin.. Cukup saja pujian dari Allah. **Kalau ikhlas, apapun cacian makian atau cibiran akan mental dan gak pengaruh pada kita sama sekali... Karena cibiran itupun jg Ujian dr Allah. Kalau dicibir kamu sakit hati, berati kamu blm ikhlas. Kalau kamu kalem, santai dan senyumm berati kamu ikhlass. Oiya, dan ikhlas itu cukup dirasa tak dilisankan. Faim tum? ;D
#Islam #dakwah #nasihat #whatever #cat #santai #woles #ikhlas #tips #beramal #ibadah #senyum #dengki #mencibirtandatakmampu #mencibirtandamaujuga #keepcalm #staycool #muslim #hijab #mycat #Troy #Tawadhu #NOujub
3d
  •   meriyasmine bner bgt put.. kdng malah orng yg kita nggap dekat dan kita percaya sebenernya dibelakang kita mencibir dan membicarakan kita.. mudah2an kita termasuk golongan orng2 yg dapat menerima dan ikhlas krn kita hidup di dunia ini hanyalah sementara.. :) 3d
  •   putripupututami betul kalih.. Aaamiin semoga semua ibadah kita untuk Allah semata ya Mer :) @meriyasmine 3d
  •   meriyasmine amin ya rabbalalamin.. :) 2d

» LOG IN to write comment.

farainfaiz Bertafakur atas papan jongket pon boley dengan semak samun dkt padang btw awesome pic ni tengok model laa * oerasan sekejap *
#Aku #yang #selfie #kau #yang #dengki
3d

» LOG IN to write comment.

ikacitradewi86 #gakbisa #jauhdarisukses org seperti kamu #cepat tobat #dengki nya di buang jauuh donk #gak mw kan disamakan ama anak sd #pdhal udah berpendidikan #kasihan 3d

» LOG IN to write comment.

Normal Syukri Saadan
zlatankendi Kena tanam banyak2 rumput ni along biri2 suka makan..Hujan2 ni cepat dia tumbuh

Maka seharusnya papa kena lah jugak bukak kedai chicken chop sbb along suka makan chicken chop..Hujan2 ni pun along cepat lapar HAHA
#Dengki
5d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

  •   hanif_ao Baruah hanjing. Nyer. Mke. ... iehhh jendullll 5d
  •   ezaezad assalammualaikum paksu selamat petang paksu oppohal 5d

» LOG IN to write comment.

syamira77 HTAA
#dengki
7d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.