448 Photos

Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u Today's Design • Ideaaaaaa, hang pon puasa ka? Mai la jenguk cheq sat #AnNamir #Design #KonvoDQ #Jakim 1w

» LOG IN to write comment.

mohamad_izuddin DOA QUNUT NAZILAH (TERJEMAHAN) "Ya Allah, sesungguhnya kami letakkan Engkau di batang leher musuh-musuh kami, dan kami berlindung denganMU dari kejahatan mereka. Ya Allah, hancur leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka! Kacau-bilaukan persatuan mereka! Cerai-beraikan pakatan mereka! Goncangkan pendirian mereka! Hantarkan ke atas mereka anjing-anjing Kamu! Wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa, Wahai Tuhan Yang Bersifat Murka, Wahai Tuhan Yang Maha Menyiksa, Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah. Wahai Tuhan yang menurunkan Al-Quran, wahai Tuhan yang menggerakkan awanan, wahai Tuhan yang menewaskan bala tentera Ahzab, kalahkanlah mereka, menangkanlah kami ke atas mereka…" Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolonganMU, kami meminta ampun kepadaMU, kami memohon petunjuk dariMU, kami beriman kepadaMU, kami berserah kepadaMU dan kami memujiMU dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuriMU. Ya Allah, hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, bantulah saudara-saudara seIslam kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan. Ya Allah, selamatkanlah saudara seIslam kami di Gaza yang dizalimi oleh kekejaman rejim zionis dari segala keburukan dan hindarkanlah mereka segala bala, kerana tiada sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah. Allahumma Aameen.

#qunut
#qunut nazilah
#قنوت
#doa qunut nazilah
#gaza
#palestine
#annamir
#terjemahan
#terjemahan qunut nazilah
#save gaza
#save palestine
#islam
#zionis
#pray4gaza
2w

» LOG IN to write comment.

lenovovibe RG @annamir2u: Salam Israk & Mi'raj: Hayati iktibar dari perjalanan Rasulullah S.A.W menemui RobbunarRahman • Gambar #landscape pertama dari #Lenovo Vibe X • #AnNamir #regramapp 2mon
  •   annamir2u Cool, thanks for featuring my photo, more to come from this amazing VibeX 2mon
  •   amylia0210 Cool. I want to visit there. 2mon
  •   lenovovibe Thank you for the great photo, you really have a talent for photography and we want to share it with the world :) #Lenovotography 2mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Venus Trail Over Masjid DQ • Captured on 19 April 2014, 5:18am • #Canon 7D + Kitlens #AnNamir #bw_malaysia #bwm_challenge_49 #wow_bnw #ig_captures_bw #landscape_malaysia 2mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Salam Israk & Mi'raj: Hayati iktibar dari perjalanan Rasulullah S.A.W menemui RobbunarRahman • Gambar #landscape pertama dari #Lenovo Vibe X • #AnNamir 2mon

» LOG IN to write comment.

4mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u Flower in 3D Stereography • Bagi yang baru mengenali apa itu 3D Stereography, boleh baca maklumat berkenaan bagaimana nak tengok imej ni, bagaimana nak shoot macam ni, bagaimana nak edit, semua ada saya terangkan di:
http://goo.gl/p8wS36 • Boleh juga lihat koleksi 3D Stereografi ini di album FB saya:
http://goo.gl/p8wS36#AnNamir #3D #Stereography #Nikon
4mon

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

annamir2u Balik Kampung • Cerita hari semalam, balik kampung dari KKB via Bukit Fraser > Raub > Sg. Koyan > Kg. Keledek, Kuala Lipis. Alhamdulillah, terubat rindu pada Mak & Abah • #AnNamir #KualaLipis #PrayForMH370 #DoaUntukMH370 4mon
  •   syaza_phytoscience Err, sanah helwah ustz. Moga sentiasa dlm rahmatnye. Lmbt shari. 4mon
  •   annamir2u @ssailah Jzkk syaza, ihhi, ok, lewat berhari2 pun xpe 4mon
  •   annamir2u @dekwa dah sinonim nama Lipis dgn dia, patutnya dgn nama saya :D 4mon
  •   annamir2u @nurazim10 fuhh beraninya lalu tetengah mlm situ.. 4mon
  •   nurazim10 2-3 orang ustaz. Berani lah. Huhu.. 4mon
  •   annamir2u @nurazim10 oic, ramai ok la, bukan takut menda2 halus ni, tp takut kalau kete problem ke, atau makhluk2 yg x halus tu huhhu... 4mon
  •   nurazim10 @annamir2u hihi. Tulah pasal.. 4mon
  •   dekwa Hehee kurang glemer tu ustak.. \(^_^)/ 4mon

» LOG IN to write comment.

4mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u Bismillah • Mulai harimu dengan memuliakan kebesaranNya • Subhanallah Tabarakallah • #AnNamir #GalaxyS2 #BlueSky 4mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u | Bismillah | Mulai hari kita dengan namaNya, semoga lebih diberkati & dipermudahkan segala urusan insyaAllah.

Info foto:
Tersangat rare nak dapat pelangi waktu sunrise di DQ ni, sempat capture guna hfon saja sebentar tadi.

#DarulQuran #DoaUntukMH370 #PrayForMH370 #Pray4MH370 #AnNamir
4mon

» LOG IN to write comment.

4mon annamir2u
Sierra Muktasyaf AnNamir
annamir2u | Bismillah | InsyaAllah ada jalannya.
رب يسر ولا تعسر رب تمم بالخير
#PrayForMH370 #Pray4MH370 #PrayForRainMH370 #DoaUntukMH370 #Mas #MalaysiaAirlines
4mon

» LOG IN to write comment.

4mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u | Bismillah | Jumu'ah Mubarokah.
Jerebu teruk di Darul Quran, pagi petang siang malam beginilah keadaannya. Semua yang berlaku tetap ada hikmahnya yang Allah aturkan. Banyakkan istighfar dan juga berselawat.

Info foto:
Samsung Galaxsy S2 #unedited.
Masjid DQ petang semalam.

Allahumma solli wasallim 'ala saiyyidina Muhammad wa'ala aali saiyyidina Muhammad...
_________________________
#DoaUntukMH370
#PrayForMH370
4mon
  •   annamir2u @ehaimo ipu ptg smlm 110 kalau x salah, pg ni tak check lagi... 4mon
  •   niknabil Ustz.ambil gmbar ana dalam dewan td.hehe. 4mon
  •   annamir2u @niknabil eh la, enta ada kt dewan ke tadi huhu, xprasan 4mon
  •   niknabil Ada ustz.klntn pakai baju biru.depan.hehe. 4mon
  •   nurazim10 Allahuakhbar.. Sedih tgk.. Tapi arini alhamdulillah.. Best kan sunrisenya @annamir2u 4mon
  •   annamir2u @nurazim10 Haah, x jangka semalam mcm tu, harini bersih indah, kuasa Allah, Dia hanya sebut KUN (jadilah), FAYAKUN (maka jadilah apa yg Dia kehendaki itu).... Allahu Akbar. 4mon
  •   nurazim10 @annamir2u setuju sejuta peratus ustaz. Masyaallah.. 4mon
  •   z.own please follow @themalaya_ig Always tag to #ikutcarakita 3mon

» LOG IN to write comment.

4mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u #PrayForMH370 #Pray4MH370 • Teruskanlah berdoa padaNya. Moga dipermudahkan segala urusan, terungkap segala kerisauan jiwa yang semakin berduka. Ujian ini suatu peringatan dariMu, ampuni kami & rahmati kami ya Allah.

#AnNamir #Malaysia
Info foto:
Samsung Galaxy S2. Sepetang di DQ bersama anakanda Daniell Rifa'e.
4mon

» LOG IN to write comment.

4mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u Today's Design • Buku Laporan Tahunan 2013 #DarulQuran #Jakim#AnNamir #Mockup #Design #PhotoshopCC 4mon
  •   onggon Dlm byk2 design, sy sendiri paling suka buat buku laporan tahunan.. Tahniah Ustaz 4mon
  •   annamir2u @qhayrul makasih :) tapi saya cuma buat cover n background dlm je, susun atur design dalam kita upah syarikat pencetak yg buat ;) 4mon
  •   snhafizah Ustaz, yg diari huffaz da siap ke ustaz? Blh beli? Hehe 4mon
  •   annamir2u @snhafizah Ya dah siap n dah officially dh lancar n digunakan oleh pelajar Sem 2. Cuma masih belum dijual lagi buat masa ni. InsyaAllah nnti ust inform balik ya ;) 4mon
  •   snhafizah Ok best! Thank you 4mon

» LOG IN to write comment.

5mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u #PrayForMH370 #MalaysiaAirline • Semoga ahli famili & sanak saudara yang terlibat tabah dan sabar dengan sebarang kemungkinan. Mari kita doakan yang terbaik untuk mereka. Sesungguhnya kita milik Allah dan kita akan tetap kembali kepadaNya • #AnNamir #Malaysia #Nikon 5mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Jumu'ah Mubarokah • Banyakkan berselawat ya rodong² • Masjid Darul Quran in HDR (5 exposures) + Oil Painting filter • #AnNamir #Nikon #HDR #oilpainting 5mon

» LOG IN to write comment.

5mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u | Bismillah | Di Bawah NaunganMu • Antara foto ketika misi memburu Milky Way untuk kali pertama di bumi DQ pada Mac 2013 dulu. Shoot-nya agak tricky kerana kadar light polution kat DQ sangat teruk, post processing untuk foto ni pun boleh tahan main dengan beberapa layer untuk naikkan MW dan betulkan balik WB dia. Tak pasti boleh nampak tak (cuba tengok kat fb saya), ada juga sebiji meteor dalam foto ni • 5mon
  •   annamir2u @elmafraqi in the midle, i just see the stars there 5mon
  •   annamir2u @zakies Tabarakallah... 5mon
  •   diwang ust jerebu sana teruk tak? insyaAllah minggu ke 3 saya dtg sana 5mon
  •   annamir2u @diwang setakat ni nmpk ok dah jerebunya ;) jemputlah dtg nnti... 5mon
  •   diwang insyaAllah 16/3 saya dtg huhuhu 5mon
  •   annamir2u @diwang sila sila, tp mcm saya xde je tarikh tu nnti kat sini... mngkin ke rmh adik kt banting time tu nnti... 5mon
  •   dekwa Cun milkyway ni.. 4mon
  •   z.own great edit! always hastag #ikutcarakita ..tq for suport team ig malaysia 3mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Suatu Hari di #DarulQuran (infra red) • Malas (dan lupa) cara nak edit foto infra red menghasilkan gambar yang ala² rojak ni, kasihan hangpa terpaksa tengok #AnNamir #Nikon #infrared 5mon
  •   i_basim ما شاء الله .. Wonderful work 5mon
  •   sayyidzulhilmi Subhanallah.. Cantik darul quran ni.. Blum ade kesempatan tuk smpai sana 5mon
  •   ummipipah Canteeeeqnyerrrr 5mon
  •   fiz_zero SubhanAllah..cantik sgt.. 5mon
  •   nurshammamat Biso bonar 5mon
  •   syamilishak_ Peh peh lawa ustaz 5mon
  •   anuarxdqxegypt mmg jiwa alam sekitar.. kena baca alam perwira nih.. hikmat alam semester dr lagit 7 lapis 5mon
  •   elmafraqi Dah macam Aca in the wonderland backdrop... bravo. 5mon

» LOG IN to write comment.

5mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u | Bismillah | Sabda Rasulullah S.A.W: "Permudahkanlah, janganlah menyusahkan, tenangkanlah dan janganlah melakukan sesuatu yang menyebabkan orang menjauhkan diri daripada kamu." • Info Foto: #Nikon D300s - Sigma 70200 - ISO200 - f/9 - 1/4000 - Sunrise 08 Feb 2014 di #DarulQuran#AnNamir 5mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Perkenankanlah Doa-Doa Mereka Ya Allah • Selamat bercuti hujung minggu & selamat bekerja bagi yang berusaha mendapatkan rezeki yang halal lagi diberkati • #AnNamir #Islam #Nikon #candid 5mon

» LOG IN to write comment.