583 Posts

annamir2u "Encik, nak sikit daging kicap tu ye ye..." • Itu kot yang dia dok pikir sambil tenung saya yang tengah bersarapan satu pagi tu. Rezeki dia dapatlah beberapa ketul daging. Allahu... rezeki yang dah dalam pinggan kita rupanya tak semestinya semua adalah rezeki kita, ada juga hak makhlukNya yang lain... Tabarakallah... • #AnNamir #Lenovo #VibeX 6h

» LOG IN to write comment.

11h annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u "YoYo" • Takde mende nak post... yoyo jadilah • #AnNamir #Nikon #YoYo 11h

» LOG IN to write comment.

annamir2u "SERENITY" • Selamat Malam semua, maafkan salah dan khilaf sesama insani, mohon juga keampunan dariNya sebanyak mungkin atas kelalaian kita yang tak henti² ini... •
Throwback: Foto #HDR yang ke-5 saya edit masa mula² kenal dunia HDR pada penghujung 2008 dulu. Diambil secara #handheld menggunakan #Canon 350D dan kitlens-nya sebanyak 3 multiple exposures • Foto ini juga punyai view terbanyak di flickr.com/annamir saya dengan hampir menjangkau 65 ribu views semenjak di-upload pada akhir 2008 tersebut (dah almost 7 tahun huhu) • Lihat imej asalnya di flickr http://goo.gl/yTsfOm (imej di instagram ni saya dah re-edit balik ni)
3d

» LOG IN to write comment.

annamir2u "Tenangkan Jiwa Kami" • "Sesiapa yang tidak mengasihani manusia, nescaya Allah tidak mengasihaninya." Hadis riwayat al-Bukhari & Muslim. Didiklah diri kita supaya tidak menyakiti seseorang sama ada secara fizikal mahupun jiwa kerana ia akan mengundang kemurkaan Allah. • Selamat Pagi Sabtu dan berhujung minggu kawan² semua #AnNamir #Canon #350D #Reflection 6d

» LOG IN to write comment.

annamir2u Jumu'ah Mubarokah • Banyakkan berselawat ya kawan² • Foto dari arkib 28.03.2009. #HDR dari single exposure. #AnNamir #Sunrise #Canon #350D #Handheld 7d

» LOG IN to write comment.

annamir2u "Little Giant Princess" • Foto lama si Pipah tika berusia setahun lebih (2009) • #AnNamir #Canon #350D 2w

» LOG IN to write comment.

annamir2u "Syukuri & pujilah Dia atas segala kurniaan yang sementara ini..." • #AnNamir #Astaghfirullah #Lenovo #VibeX #waa #sedapbetul 2w

» LOG IN to write comment.

annamir2u Alamak terpost! Camana nak delete pos ni?? 3w

» LOG IN to write comment.

annamir2u "SELAMAT MALAM • Goodnight • Lailah Sa'edah" • Jutaan bintang memayungi bumi DQ dan Bukit Batu Pahat, KKB di malam puncak fenomena Hujan Meteor Geminids pada pertengahan Disember 2014 lalu. Video time-lapse foto ini boleh dilihat di Instagram saya ni • #AnNamir #Geminids #Nikon 3w
  •   hanim_baizuri Ustaz nanti kita ajak IAC pi tgk kelip-kelip pulak 3w
  •   annamir2u @hanim_baizuri wah, best tu, lepas fly kt jugra melencong situ kan... 3w
  •   hanim_baizuri Hehe of course ustaz. Menangis saya tengok kelip-kelip tu. Teringat masa kecik rumah belum ada letrik, tangkap kelip2 je buat lampu 3w
  •   annamir2u @hanim_baizuri teruja la pulak bunyinya... insyaAllah nnti la ada masa nk pegi tgk jgk sambil bawak anak2. Rasanya dah berbelas tahun kot x jumpa kelip²... 3w
  •   hanim_baizuri Should be there ustaz :) saya pun nak repeat lagi nnt 3w
  •   denzeedans Selamat malam....cantik ustaz 3w
  •   popsiqa interesting ig :) 3w
  •   colourconmy interesting gallery!!! 3w

» LOG IN to write comment.

annamir2u "Kesayangan Semua " • Posing time si Pipah (Kasyifah) dan Along (Daniell) sebelum hilang beraksi sana sini kat #District21 #IOIputrajaya#AnNamir #VibeX #Sierra 4w

» LOG IN to write comment.

1mon annamir2u
Normal Muktasyaf AnNamir
annamir2u Salam Jumu'ah Mubarokah • "Dua nikmat yang ramai manusia terpedaya dengannya; sihat dan kelapangan." Hadis riwayat al-Bukhari • #AnNamir #Canon #Unedited #Waterdrops 1mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u "Mengantuk?" • Layan la 3D Stereography ni bior ilang ngantuk tu ... • #AnNamir #3DStereography #Nikon #Stereography #Paramotor 1mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u "Senyumlah Seindah Purnama..." • ...dan teruskan tersenyum, dan senyum, dan senyum lagi ツ terapi untuk diri, sedekah di pagi hari シ • #AnNamir #Canon #7D #Smile #Senyum 1mon

» LOG IN to write comment.

1mon annamir2u
Inkwell Muktasyaf AnNamir
annamir2u Terasa nak tengok dalam mode #B&W, ikut sesedap mata sendiri menatapnya, guna dan ejas setting B&W dalam iG sehaja ni • #AnNamir #Nikon #Casio - ISO-320, f/6.3, 1/60", WB5260, flash 1/4 bounced to the white wall behind me. 1mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u aSSalamu'alaikum • Goodmorning • SobahanNuur • "Ya Allah jadikan kami hambaMu yang sentiasa menghargai masa, permudahkan urusan harian kami, murahkan kami dengan rezeki yang halalan thoyyiban, ampuni dosa² kami dan kedua ibu bapa kami serta redhailah kami... •
Info foto:
Syok sendiri melayan shoot ala² white studio. #AnNamir #nikon_photography_ #D300s ISO-200, f/8, 1/80", flash bounced to my back wall at 1/4. #Casio #Edifice
1mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Alhamdulillah, my 2nd solo paragliding flight succesfully done on Saturday 24th January 2015. And thanks to @hanim_baizuri your legendary glide totally ohsem ;) • Kindly visit my youtube for Full HD video of this flight at http://youtu.be/6RkQKKGjZZg#AnNamir #Paragliding #SJ6000 1mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u Salam Jumu'ah Mubarokah • Jom luangkan masa baca Quran kawan² semua, tak dapat baca banyak, sedikit pun tak mengapa; asalkan istiqamah pembacaannya setiap hari #AnNamir #nikon_photography_ #Islam #Quran 1mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u My 1st ever solo paragliding fly succesfully done on 11 Jan 2015 • Alhamdulillah akhirnya berjaya fly solo lewat petang semalam. Thanks pada team @inspirationaviationclub yg banyak beri tunjuk ajar (dan racunnn hehhe) dalam sukan ohsem ni specially sifu @nafi_sulaiman my personal instructor yg tak lokek dan jemu mengajau itu ini #AnNamir #paragliding #paraglidinglife #paraglidingmalaysia 2mon

» LOG IN to write comment.

annamir2u AsSalamu'alaykum & Goodmorning from DQ with • Moga Allah permudahkan segala urusan kita semua insyaAllah, keep possitive thinking on Him • Photo from April 2014, taken on 5:01am (+8GMT) here in Kuala Kubu Bharu. Can you feel it? • #AnNamir #Canon #unedited #landscape_lovers 2mon

» LOG IN to write comment.