tejawafa السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللهم صل على محمد وعلى ال محمد
Alhamdulillahirabbil'aalamin
Wahai allah kurniailah aku hari ini kekuatan... Ampunilah aku, rahmatilah aku

Yaallah yaallah yaallah... Aamiin.... #SalamKemerdekaan
#PrayForMalaysia
#PrayForGazza
#SavePalestine
2d

» LOG IN to write comment.

tejawafa Don't stop at the top!
Touch the sky before you drop!
5d

» LOG IN to write comment.

tejawafa Kejayan Menurut Al-Quran

Kejayaan tercipta setiap hari. Apabila ada yang telah berazam dan memulakan hari yang baru, matlamat yang baru, kejayaan yang baru juga bakal muncul. Setelah berjaya, manusia akan mengimpikan kejayaan lain berdasarkan matlamat yang hendak dicapai. Islam juga menetapkan hakikat kejayaan bagi seorang mukmin melalui sepertimana yang telah diungkapkan oleh Allah SWT dalam kalam suci Al-Quran surah Al-Mukminun ayat 1-11: "Sesungguhnya beruntunglah orang-orang yang beriman,
(iaitu) orang-orang yang khusyu’ dalam sembahyangnya,
dan orang-orang yang menjauhkan diri dari (perbuatan dan perkataan) yang tiada berguna,
dan orang-orang yang menunaikan zakat,
dan orang-orang yang menjaga kemaluannya,
terhadap isteri-isteri mereka atau budak yang mereka miliki; maka sesungguhnya mereka dalam hal ini tiada terceIa.
Barangsiapa mencari yang di balik itu maka mereka itulah orang-orang yang melampaui batas.
Dan orang-orang yang memelihara amanat-amanat (yang dipikulnya) dan janjinya.
Dan orang-orang yang memelihara sembahyangnya.
Mereka itulah orang-orang yang akan mewarisi,
(iaitu) yang akan mewarisi syurga Firdaus. Mereka kekal di dalamnya." Jangan pernah berhenti berusaha!
#faito
6d

» LOG IN to write comment.

tejawafa Assalamualaikum! Tomorrow is Monday!! Yeayyyy! Alhamdulilillah. Hari ni banyak sgt dpt soalan pertanyaan dri shbt2 kwn2 parents SRAF, anak2 murid, bekas pelajar dan masa solat kt surau Mydin ada seorg wanita dtg pd saya dan tanya tentang tudung & baju ni so dikesempatan ni saya nk promote sekali lagi.

#tudung 4segi bidang 60 Palestine ni saya beli dari @sajidahijab60 . Seriously mmg selesa xkedut, senang bentuk & rasa nk pakai tiap2 hari!!! Baju T pulak beli dari #brotherhoodarts taukehnya @ummzulfa .beli baju T dpt button badges #freepalestine free..baju sgt selesa tau xpanas!!! Sgt bersemangat bila pakai baju T ni
Jika berminat sila tgok & boleh order kt facebook or instagram mereka.
Bila pakai produk Palestine ni diri terasa dekat dgn saudar-mara kita di sana. InshaAllah!
#SolidarityToGaza
#prayforgazza
#savegaza
#savepalestine
#buttonbadges
#bebaskanpalestin
#tudunglabuh
2w

» LOG IN to write comment.

tejawafa Assalamualaikum! Good moring!
Alhamdulillah!
Msih di bln Syawal maka hri ni jom ramai2serbu Rumah Terbuka Sekolah Rendah Al Furqan jam 9-12 tgh.
#PrayForGazza
#SavePalestine
#PrayForMalaysia
2w

» LOG IN to write comment.

tejawafa #PrayForGazza
#PrayForSyria

My solidarity to Palestin & Syria!
#Iphone #Felt #Pouch #handmade
3w

» LOG IN to write comment.

tejawafa Salam Jumaat! Today is a day without #mcd in Malaysia! Hopely this campaign will life longer & forever #FreePalestine
#boycottisraelproduct
#ootd
#tudung by @sajidahijab60
#jubah by #dyana
#button by @brotherhoodarts @ummzulfa
3w

» LOG IN to write comment.

tejawafa Dear sisters!
Hijab is our Crown !
4w

» LOG IN to write comment.

tejawafa Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolonganMU, kami meminta ampun kepadaMU, kami memohon petunjuk dariMU, kami beriman kepadaMU, kami berserah kepadaMU dan kami memujiMU dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuriMU. Ya Allah, hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, bantulah saudara-saudara seIslam kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan. Ya Allah, selamatkanlah saudara seIslam kami di Gaza yang dizalimi oleh kekejaman rejim zionis dari segala keburukan dan hindarkanlah mereka segala bala, kerana tiada sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah. Allahumma Aameen.

#EidWithGazza
#gazaunderattack
#prayforgazza
#BadrOperation
#OperasiBadar
#IsraelTheRealTerorrist
1mon

» LOG IN to write comment.

tejawafa A Poem written for the sisters of Gaza

To the sisters in Gaza -I am ashamed, Sister!

I live in a house, I want to renovate.
Yours was bulldozed, now you live in a tent.

I need a new car, trade the old one away.
You lost your feet in a bombing yesterday.

I sleep so cozy and warm in a king size bed.
You find comfort in the cold hard floor instead.

Something doesn't work out I'll complain to everyone.
While you hide your tears when you lose someone.

My freezer is full with samoosas and pies.
Your tummy sounds are muffled by rockets and cries.

I open my fast with plenty food in my plate.
You are thankfull for that single date.

I do some chores my back is sore.
You lost your sons your pain is much more.

My Eid clothes are bought, few hundreds gone.
You were forced to leave with the clothes you had on.

I need a few holidays throughout the year.
You won't abandon your land despite the fear.

I have everything yet I still want more.
You just want peace, the end of this war.

Despite all this you are closer to Allah then I'll ever be.
So dear sister please pray for me. To all... please pass on to all your contacts. Shukr Alhamdulillah for all we have.
1mon

» LOG IN to write comment.

tejawafa Tahukah Anda?
Para pelanggan McDonald's di Malaysia menyumbangkan 10% kepada McDonald's USA.
5% promotion fees & 5% royalti.
Ingat, 10% daripada gross sale, bukan profit.
McDonald's USA seterusnya menyumbang kepada Jewish United Fund, satu dana yang menyokong usaha ketenteraan Zionis Israel.

Ini berita tahun 2013.
Setiap bulan McDonald's Malaysia terima 12 juta orang pelanggan, bersamaan 400,000 orang sehari.
250+ outlet McDonald's di seluruh Malaysia.
Andaikan setiap pelanggan ambil set paling murah,
McValue Meal @ RM 5.90
400,000 x RM 5.90 = RM 2,360,000 sehari gross sale.
Maka jika sumbangan 10% daripada gross sale,
RM 2,360,000 x 10% = RM 236,000 sehari dihantar untuk McDonald's USA, dan seterusnya kepada Jewish United Fund.

Sebulan ?
RM 236,000 x 30 hari = RM 7,080,000 sebulan dihantar untuk McDonald's USA, dan seterusnya kepada Jewish
United Fund.

Setahun ?
RM 7,080,000 x 12 bulan = RM 84,960,000 setahun dihantar untuk McDonald's USA, dan seterusnya kepada Jewish
United Fund.

Ini baru sumbangan anda melalui McDonald's.
Starbucks ?
Coca Cola ?
Danone ?
Nestle ?
Lagi, dan lagi, dan lagi... Jadi, saya nak tanya, berapa RM yang anda mahu sumbang untuk Zionis ?
Berapa RM yang anda mahu sumbang untuk membeli peluru dan bom yang membunuh rakyat Palestin ?
Kalau tak terasa apa-apa, I don't know what to say anymore.

I rest my case.
Teruskan makan, teruskan menyumbang... Untuk
zionis...
Sekian & terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca sampai habis.

PS : Feel free to tag yourself or to share or whatever.

#savepalestine #pray4gaza
2mon

» LOG IN to write comment.

tejawafa Please read Qunut Nazilah “'O Allah, we seek Your help; we beseech Your forgiveness; we seek guidance from You; we affirm our faith in You; we bow to Thee and we praise You; we are grateful and do not infidel; we reject and abandon everyone who forsakes You.
‘O Allah, You alone do we worship; unto You alone we pray; and before You alone we prostrate in worship; unto You alone we strive and implore;we cherish hope in Your mercy; we fear Your chastisement; most certainly, Your stern punishment will overtake those who reject the truth.
‘O Allah, may honour be with Islam and Muslims. Stop all kinds of tyranny and hostility. Help our oppressed brethren wherever they are. Lift them from their hardships, plagues, war and hostility. O Allah, save us from all evil and do not make our place the place of calamity; avert us from any disaster because only You can avert it, O Allah.” #GazaUnderAttack
#PrayForGaza
#PrayForAlQassam
2mon

» LOG IN to write comment.