redzasyahazmeer Konsep sedekah kecil2an tapi maintain...buat kerana Allah Taala, xkire la brape amountnye janji kite biasakan diri kite dengan amalan mulia ini...& bukan kate masukkn duit dlm tabung itu sedekah, bukan! Mcm2 cara...cubalah pasti rasa tenang...InsyaAllah #islamicreliefmalaysia #islamisfirstclass #sedekah #amal #mulia 4h

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Assalammualaikum...sedar xsedar kite dah nak jumpe Ramadhan Kareem yang dirindui...bulan yang dinanti-nantikan umat islam dengan penuh rasa cinta, bulan pahala yang penuh barakah...sye akan share 10 tips dari islamic relief malaysia @ir_my InsyaAllah #islamicreliefmalaysia #islamisfirstclass #ramadhan #kareem #mubarak #islam #iman 1d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Sape nak beli 'karipap irfhan'? ...ni tutorial #irfhan buat karipap tolong tokma...hehe #redzasyahirfhan 4d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Hari bersama mereka...Nice! #redzasyahirfhan #irmanurnaylie 5d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Assalam & morning...khas untuk smue warga pendidik, ahli ilmu, Selamat Hari Guru...Tadika Little Prince, SRK Taman Muda, SMK Seri Ampang (Ampang Boys School), UiTM Shah Alam, KDU College, University of Tasmania, Lim Kok Wing College University...Thank you for the 'ilmu' ... Semua warga pendidik....Barakallahufeekum di atas pengorbanan mendidik & mentarbiah kami serta generasi kami. Di sisi Allah SWT semulia-mulia ganjaran... #tadikalittleprince #SRKtamanmuda #SMKseriampang #uitmshahalam #kducollege #universityoftasmania #limkokwing 1w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Mamee monster with #irmanurnaylie :) ... Mamee Jonker House best! 2w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah, jemputan Mamee Double Decker di Mamee Jonker House Malacca @mamee.my @mameejonkerhouse ... Kami melihat sendiri usaha oleh owner mamee dlm membentuk perniagaan sehingga kini di muzeum mamee ... Best kalau bercuti di melaka boleh singgah & makan2 di mamee jonker house SEDAP! Serious bawa anak2 confirm suke...kami akan ke sana lagi InsyaAllah 2w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Consentration... #irmanurnaylie dah 3 helai die conteng...hehe #good #girl #draw 2w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Salam Jumaat Barakah...jaga & percantikkan hari ini yang penuh barakah, perbanyakkan perkara2 sunnah, perbanyakkan sedekah, perbanyakkan berbuat baik, lakukan kebaikan sebagaimana kita pelihara hari2 ramadhan kite...InsyaAllah Bersedekah pada sumber yang betul @ir_my @ir_my @ir_my @ir_my @ir_my Ya Allah permudahkan urusan kami...Aameen #islamicreliefmalaysia #islamisfirstclass #Allahuakbar #wearehuman #peringatan #islamituindah # 3w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer AL-QURAN adalah Ibrah... Kite mudah lemah semangat melainkan dgr cerita org yg senasib dgn kite...jadi Allah jadikan kata2Nya melalui cerita2 yg berlaku... 23 TAHUN Al-Quran Nur-Karim diturunkn, brperingkat2 shingga sempurna...kenapa Allah xturunkn sekaligus? Wahyu yg diturunkn benar2 diperlukn (Surah Yusuf Ayat 3 - Al-Quran sebaik2 kisah unt kite... HIKMAH kisah2 Nabi yg diceritakan Allah, ade yg ringkas seperti Nabi Ismail AS & Nabi Ilyas AS, ada yg panjang mcm kisah Nabi Musa AS yg hampir mndominasi kisah Al-Quran... KISAH Surah Al-Kahfi ade 5 kisah hint serangan dajjal laknatullah, Surah Yasin kisah penolakan sebuah kaum trhadap kedatangan 3 Rasul & azab yg Allah timpakan...Surah Maryam Allah angkat martabat wanita...Surah Al-Fatihah pilihan 2 jenis gaya hidup...Sesungguhnya jadikanlah Al-Quran teman baik kite sewaktu di dunia...InsyaAllah

#sharingiscaring #islamituindah #telagabiru #majalah #alustaz #isu49 #column #explorasiibrah #ustazmuhammadsyaariabrahman #peringatan #wearehuman #Allahuakbar #islamisfirstclass
3w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer #PrayForAleppo
Islamic Relief Malaysia ingin berkongsi kepada anda beberapa maklumat mengenai serangan di Bandar Aleppo, Syria.
Sumber maklumat ini diperolehi melalui operasi bantuan dari pejabat lapangan disana. Info ini dari 22-30 April 2016.
Berikut adalah beberapa fakta mengenai situasi terkini serangan di Aleppo:- 1. Angka terkini serangan di Aleppo adalah seperti berikut:
Jumlah kematian 263 orang awam dan meningkat dari masa ke semasa. 57 wanita, 52 kanak-kanak dan 137 lelaki dan 17 mayat yang tidak dapat dikenal pasti. kecederaan seramai 415 dan kebanyakannya wanita dan kanak-kanak.
2. 281 serangan udara berlaku di bandar Aleppo dengan purata 35 serangan udara setiap hari. Selain itu lebih 60 bom “barrel” telah dijatuhkan di bandar, 110 peluru meriam dan sekurang-kurangnya 18 SSM (peluru berpandu). 3. Dianggarkan lebih kurang 250,000 orang penduduk awam yang terlibat semasa pengeboman berlaku.
4. Satu-satunya laluan masuk ke bandar Aleppo adalah jalan yang sangat berbahaya dan selalu berlaku serangan udara, bom “barrel” dan penembak tepat. Ini menjadikan usaha keluar masuk adalah sangat berisiko dan berbahaya.
5. Bekalan air telah terputus di kawasan yang paling ramai penduduk di bandar Aleppo akibat dari serangan yang berlaku.
6. Aktiviti pendidikan diberhentikan buat sementara waktu sejak lebih seminggu yang lalu.
7. Buat pertama kalinya sembahyang Jumaat lalu tidak dapat dilaksanakan di bandar Aleppo.
8. Salah satu serangan telah berlaku di satu-satunya hospital pediatrik di bandar Aleppo, menyebabkan 65 kematian termasuk doktor perubatan, pesakit terdiri dari kanak-kanak dan orang awam.
AKAUN BANK ISLAMIC RELIEF MALAYSIA
(Pembayaran di atas nama ISLAMIC RELIEF MALAYSIA)
a. Maybank Islamic - 5621 4270 8704
b. Bank Islam - 12 029 01 006564 3
c. CIMB Bank - 860 2073818
d. Affin Islamic - 10 671 000278 4
e. Bank Rakyat - 11080 10000 35
Selepas pembayaran, sila emailkan kepada donation@islamic-relief.org.my NAMA, NO IC, NO TEL, ALAMAT & EMAIL berserta RESIT PEMBAYARAN untuk rujukan kami.
Berkomunikasi di Facebook (IslamicReliefMalaysia) atau hubungi 03-8926 3434
Fikir Kemanusiaan, Fikir ISLAMIC RELIEF!
3w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Siapa MAISARAH? hamba pd Saidatina Khadijah binti Khuwailid RA...tugas beliau unt pergi berdagang dgn Muhammad (belum menjadi Nabi) & bila balik laporkan perihal Baginda. Sebelum tu dah tersebar berita ttg kejujuran & sifat amanah Muhammad. Setelah berpuas hati Saidatina Khadijah hantar wakil untuk menawarkan diri untuk menjadi isteri kepada Muhammad SAW...( Maisarah adalah seorang lelaki ) :) Allahummasolliala Saidina Muhammad Waalaali Saidina Muhammad #sharingiscaring #islamituindah #telagabiru #majalah #alustaz #isu49 #column #cuitilmu #ustazmuhammadluqmanmakhtar #peringatan #wearehuman #Allahuakbar #islamisfirstclass 4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah... Semalam 30 April 2016 adalah hari terakhir MyUSRAH GALLERY beroperasi di premis Denai Alam setelah hampir 2 tahun, terima kasih daun keladi atas support yang diberikan pada kami... memandangkan keadaan ekonomi yang tidak begitu mengizinkan & inilah Qada' & Qadar yang Allah tentukan pada kami...pinjaman Allah ini amatlah kami syukuri...kami berniaga kerana Allah Taala... semoga customer2 yang kami sayangi serta hormati terus memberikan support pada perniagaan kami menerusi online di INSTAGRAM (0102172525 Whatsapp) & shopping online ZALORA @zaloramy (June 2016), selain dari itu customer masih boleh melihat serta mencuba product2 kami di vendor shop @theloft.my (Seksyen 7, Shah Alam) & @modvierkuantan ... Wallahi, kami akan berazam untuk mengembangkan lagi product2 kami dengan design2 yang lebih menarik lagi...Doakan agar kami masih boleh berniaga secara sihat di kemudian hari...terima kasih sekali lagi - MUG Admin, Brother Redza & Sister Irma Hasmie -

#online #based #shopping #instagram #website #vendor #debumas #woowattire #myusrahgallery #2years #great #feedback #lovely #customers #support
4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah...mommy @irmahasmie keje, #irfhan amik #wudhuk nak gi solat ngan daddy, good boy bagi Allah SWT & Rasulullah SAW sayang kat irfhan ok...brape kali basuh muka daaa #redzasyahirfhan #irmahasmie 4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Antara amalan yang akan dibawa sampai bila2 adalah dengan bersedekah...xperlu kite nak memberi dgn amount yang banyak sedangkan walau dengan hanya RM1 untuk 1 hari pun dah memadai...tiada alasan untuk tidak bersedekah...buat atas kemampuan kita, rezeki yg kite dapat juga adalah pinjaman semata2...jadi latihlah keluarga kite untuk sentiasa bersedekah, bukan hanya wang ringgit malahkan pelbagai cara untuk bersedekah...ISLAMIC RELIEF MALAYSIA @ir_my @ir_my @ir_my satu cara kami berbakti pada Allah untuk kemanusiaan...wang ringgit, tenaga @ kudrat (volunteer), barang2an, etc pelbagai cara dengan mereka...Kami yakin! InsyaAllah 4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Wallahuakbar...kite tgh marahkan perangai dieorg TAPI kalau dieorg buat muke macam ni rase2 macam nak marah ke nak tergelak? Ya Allah #redzasyahirfhan #irmanurnaylie be good ok! Daddy & mommy @irmahasmie love u so so so much sayang...che wanie @wanieradzuan yg snapped this photo 4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer (3)...Didgri Allah...tersedia Langit kedua tmpt unt n.idris beribadat sehingga ari kiamat...xlapa xdahaga bagai malaikat...usia n.idris 82 thn

Anak n.idris Mattusyalikh sgt sedih dgn khilangan bapa tersyg...dtg iblis brbuat baik sambil myuruh anak nabi unt mbuat berhala ayahnye... Mattusyalikh mbuat berhala myerupai n.idris & dipakaikn pakaian serupe...disembah slame 400 thn...Wallahualam

Sekian kisah Nabi Idris AS...hebatkan? Jom kite insafi diri kite...Allahuakbar...Allah Maha Besar...Syukur Ya Allah.
#sharingiscaring #25rasul #islamisfirstclass #nabi #idris #a.s 'Kisah 25 Nabi Nabi' Tarikuddin bin Hj Hassan, Perniagaan Jahabesar, Johor Bahru
4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer (2)...Jalan2 dilangit n.idris pohon lagi...Izrail, matikn lah sye, nak rase keperitan roh kua dr bdn...malaikat trkejut! Xpernah minta dimatikn

Sblom malaikat tarik nyawa, n.idris pohon agar nyawanye diberi kembali unt beribadat lagi pd Allah...shingga ajalnya, tercatit di Loh Mahfuz

Allah tunaikn prmintaan...trus m.izrail ambil nyawa n.idris dgn prlahan2, lemah lembut, halus & hormat..nyawa sampai di dada n.idris pengsan

N.Idris mati sesaat...& dimasukn balik nyawanye...bagaimana rasenye? Mati itu adalah SAKIT! Allahuakbar... Trus n.idris ajak m.izrail jalan2 dilangit ke7...n.idris nak tgk neraka jahanam...kenape? Manusia xbole tgk!..malaikat sendiri takut nak tgk

Sampai dpn pintu neraka...malaikat yg jage pintu nak masukn n.idris & m.izrail kedlmnye...izrail sergah "eh bukan kami ahli neraka"... Siapa saudara? Aku Izrail & ini nabi Allah Idris...malaikat malik brtanye: adakah ajal kami smue? Tidak lagi blom sampai masanye lagi... Pintu neraka dibuka...mlihat api neraka, keadaan dlm neraka yg sgt mgerikn, n.idris pitam pengsan... Sesedar n.idris ajak ke syurga pula...sampai di pintu syurga, malaikat redhwan brtanya "siapa diluar?"...Aku Izrail! Terkejut m.redhuwan

Adakah ajalku? Tidak! Aku mbawa n.idris unt melihat keindahan syurga Allah...m.redhwan yg handsome menjemput masuk ke syurga... Pengsan lagi...kali ini sbb kagum dgn keindahan tmn syurga allah yg dijanjikn pd kite jika mbuat kebaikan...Ya Allah kami ingin ke syurgaMu

Sedar & brjln kesana kemari...melihat pohon2 rendang, buah2an segar, tmn yg cantik, kolam Qauthar Rasulullah di iringi oleh bidadari2 syurga

Penat brjln n.idris trtidur bawah pohon rendang, kain selimutnye disangkut pd ranting...terjage m.izrail ajak pulang...trmakbul doanye

Sambil jln kua...teringat selimutnye die minta izin unt brpatah balik ke syurga...diizinkn, otw kua n.idris jln ditepi sungai & asyik brmain

M.Izrail ajak unt kua tapi beliau xmau..n.idris nak beribadat dlm syurga shingga ari kiamat..xbole! Dlm syurga xtmpt bribadat jawab malaikat

Syurga tmpt pembalasan pd org2 beramal solih...Xmau! Jawab n.idris "Aku dah merasai mati! Aku dah ke neraka! Skang aku mau tetap dlm syurga"
4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer NABI IDRIS A.S

Diciptakn Allah Ukhnuj swaktu n.adam & n.syith masih idup...beliau sgt tampan & suke myisihkn diri dr kaumnye yg myembah berhala... Kaum lelaki takut nak brkwn dgn Ukhnuj sbb beliau sgt tampan, hebat & perkasa 'Asadul Asad'-'Singa bagi segala singa'... Beliau rajin mbace suhuf2(kitab) sambil bribadat...Allah SWT telah mnamakn beliau IDRIS (org yg selalu baca (tadarrus)kitab suhuf)... Nabi Idris AS...brasal dr kaum Qabil di Babylon (Iraq)...bhijrah ke Mesir...manusia 1st: menulis, mbaca, ilmu bintang, matematik & mjahit... Iblis brtemu n.idris unt test iman beliau..iblis myerupai manusia btanye: Wahai nabi Allah, bolehkh Allah memasukn dunia ke dlm telur ini?.. Xsiapa bole mpermain kuase Allah...n.idris panggil org(iblis) dtg dekat unt btanyekn soalan2...sekali lagi ditanye soalan yg same oleh iblis

Jawab n.idris...bukan saje dlm telur bahkn dlm jarum yg sekecil ini pun bole..dgn pantas n.idris mnikam mata dgn jarumnye! Buta sbelah iblis

Para malaikat kagum dgn amalan n.idris...malaikat Rakib(kanan) & Atiq(kiri) pelik sbb xkesalahn..cahaya keluar dr umah n.idris krn amalannye

Malaikat Izrail pohon pd Allah unt bertemu n.idris & diluluskn...brtukar jadi manusia handsome...m.izrail ajak n.idris unt bersiar2.. Dlm prjlnan m.izrail test n.idris mcm2...suruh curi kambing la, curi anggur la sampai n.idris pelik mlihat gaye org(m.izrail) yg suke mcuri

Siape saudare? Sye penduduk sini jawab m.izrail...n.idris letih lapa & dahage sdgkn malaikat xletih xmkn xminum...n.idris hairan lagi

Bile mlm beribadat n.idris mgantuk shingga trtido sdgkn malaikat trus beribadat...n.idris hairan & trus bertanye...saudare ni malaikat?

Ya! Aku Malikil Maut! Jawabnye...n.idris trperanjat, "apa tujuan kemari? Brkwn dgn sye? @ ajal sye dah sampai?"... Kedtgnku atas dasar kasih semata melihat ktaqwaan & kebajikn xmaksiat sedikit pun...mereka bersiar2 lagi...sambil n.idris brtanye... Bole ke Allah tunaikn hajatku?...Allah izinkan...Apakah hajatmu? Sye mahu naik ke langit!..trus dibawa n.idris naik ke langit dgn izin Allah
4w

» LOG IN to write comment.