redzasyahazmeer Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah... Semalam 30 April 2016 adalah hari terakhir MyUSRAH GALLERY beroperasi di premis Denai Alam setelah hampir 2 tahun, terima kasih daun keladi atas support yang diberikan pada kami... memandangkan keadaan ekonomi yang tidak begitu mengizinkan & inilah Qada' & Qadar yang Allah tentukan pada kami...pinjaman Allah ini amatlah kami syukuri...kami berniaga kerana Allah Taala... semoga customer2 yang kami sayangi serta hormati terus memberikan support pada perniagaan kami menerusi online di INSTAGRAM (0102172525 Whatsapp) & shopping online ZALORA (June 2016), selain dari itu customer masih boleh melihat serta mencuba product2 kami di vendor shop @theloft.my (Seksyen 7, Shah Alam) & @modvierkuantan ... Wallahi, kami akan berazam untuk mengembangkan lagi product2 kami dengan design2 yang lebih menarik lagi...Doakan agar kami masih boleh berniaga secara sihat di kemudian hari...terima kasih sekali lagi - MUG Admin, Brother Redza & Sister Irma Hasmie -

#online #based #shopping #instagram #website #vendor #debumas #woowattire #myusrahgallery #2years #great #feedback #lovely #customers #support
6h

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah...mommy @irmahasmie keje, #irfhan amik #wudhuk nak gi solat ngan daddy, good boy bagi Allah SWT & Rasulullah SAW sayang kat irfhan ok...brape kali basuh muka daaa #redzasyahirfhan #irmahasmie 22h

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Antara amalan yang akan dibawa sampai bila2 adalah dengan bersedekah...xperlu kite nak memberi dgn amount yang banyak sedangkan walau dengan hanya RM1 untuk 1 hari pun dah memadai...tiada alasan untuk tidak bersedekah...buat atas kemampuan kita, rezeki yg kite dapat juga adalah pinjaman semata2...jadi latihlah keluarga kite untuk sentiasa bersedekah, bukan hanya wang ringgit malahkan pelbagai cara untuk bersedekah...ISLAMIC RELIEF MALAYSIA @ir_my @ir_my @ir_my satu cara kami berbakti pada Allah untuk kemanusiaan...wang ringgit, tenaga @ kudrat (volunteer), barang2an, etc pelbagai cara dengan mereka...Kami yakin! InsyaAllah 4d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Subhanallah Walhamdulillah Walailahaillallah Wallahuakbar...kite tgh marahkan perangai dieorg TAPI kalau dieorg buat muke macam ni rase2 macam nak marah ke nak tergelak? Ya Allah #redzasyahirfhan #irmanurnaylie be good ok! Daddy & mommy @irmahasmie love u so so so much sayang...che wanie @wanieradzuan yg snapped this photo 4d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer (3)...Didgri Allah...tersedia Langit kedua tmpt unt n.idris beribadat sehingga ari kiamat...xlapa xdahaga bagai malaikat...usia n.idris 82 thn

Anak n.idris Mattusyalikh sgt sedih dgn khilangan bapa tersyg...dtg iblis brbuat baik sambil myuruh anak nabi unt mbuat berhala ayahnye... Mattusyalikh mbuat berhala myerupai n.idris & dipakaikn pakaian serupe...disembah slame 400 thn...Wallahualam

Sekian kisah Nabi Idris AS...hebatkan? Jom kite insafi diri kite...Allahuakbar...Allah Maha Besar...Syukur Ya Allah.
#sharingiscaring #25rasul #islamisfirstclass #nabi #idris #a.s 'Kisah 25 Nabi Nabi' Tarikuddin bin Hj Hassan, Perniagaan Jahabesar, Johor Bahru
5d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer (2)...Jalan2 dilangit n.idris pohon lagi...Izrail, matikn lah sye, nak rase keperitan roh kua dr bdn...malaikat trkejut! Xpernah minta dimatikn

Sblom malaikat tarik nyawa, n.idris pohon agar nyawanye diberi kembali unt beribadat lagi pd Allah...shingga ajalnya, tercatit di Loh Mahfuz

Allah tunaikn prmintaan...trus m.izrail ambil nyawa n.idris dgn prlahan2, lemah lembut, halus & hormat..nyawa sampai di dada n.idris pengsan

N.Idris mati sesaat...& dimasukn balik nyawanye...bagaimana rasenye? Mati itu adalah SAKIT! Allahuakbar... Trus n.idris ajak m.izrail jalan2 dilangit ke7...n.idris nak tgk neraka jahanam...kenape? Manusia xbole tgk!..malaikat sendiri takut nak tgk

Sampai dpn pintu neraka...malaikat yg jage pintu nak masukn n.idris & m.izrail kedlmnye...izrail sergah "eh bukan kami ahli neraka"... Siapa saudara? Aku Izrail & ini nabi Allah Idris...malaikat malik brtanye: adakah ajal kami smue? Tidak lagi blom sampai masanye lagi... Pintu neraka dibuka...mlihat api neraka, keadaan dlm neraka yg sgt mgerikn, n.idris pitam pengsan... Sesedar n.idris ajak ke syurga pula...sampai di pintu syurga, malaikat redhwan brtanya "siapa diluar?"...Aku Izrail! Terkejut m.redhuwan

Adakah ajalku? Tidak! Aku mbawa n.idris unt melihat keindahan syurga Allah...m.redhwan yg handsome menjemput masuk ke syurga... Pengsan lagi...kali ini sbb kagum dgn keindahan tmn syurga allah yg dijanjikn pd kite jika mbuat kebaikan...Ya Allah kami ingin ke syurgaMu

Sedar & brjln kesana kemari...melihat pohon2 rendang, buah2an segar, tmn yg cantik, kolam Qauthar Rasulullah di iringi oleh bidadari2 syurga

Penat brjln n.idris trtidur bawah pohon rendang, kain selimutnye disangkut pd ranting...terjage m.izrail ajak pulang...trmakbul doanye

Sambil jln kua...teringat selimutnye die minta izin unt brpatah balik ke syurga...diizinkn, otw kua n.idris jln ditepi sungai & asyik brmain

M.Izrail ajak unt kua tapi beliau xmau..n.idris nak beribadat dlm syurga shingga ari kiamat..xbole! Dlm syurga xtmpt bribadat jawab malaikat

Syurga tmpt pembalasan pd org2 beramal solih...Xmau! Jawab n.idris "Aku dah merasai mati! Aku dah ke neraka! Skang aku mau tetap dlm syurga"
5d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer NABI IDRIS A.S

Diciptakn Allah Ukhnuj swaktu n.adam & n.syith masih idup...beliau sgt tampan & suke myisihkn diri dr kaumnye yg myembah berhala... Kaum lelaki takut nak brkwn dgn Ukhnuj sbb beliau sgt tampan, hebat & perkasa 'Asadul Asad'-'Singa bagi segala singa'... Beliau rajin mbace suhuf2(kitab) sambil bribadat...Allah SWT telah mnamakn beliau IDRIS (org yg selalu baca (tadarrus)kitab suhuf)... Nabi Idris AS...brasal dr kaum Qabil di Babylon (Iraq)...bhijrah ke Mesir...manusia 1st: menulis, mbaca, ilmu bintang, matematik & mjahit... Iblis brtemu n.idris unt test iman beliau..iblis myerupai manusia btanye: Wahai nabi Allah, bolehkh Allah memasukn dunia ke dlm telur ini?.. Xsiapa bole mpermain kuase Allah...n.idris panggil org(iblis) dtg dekat unt btanyekn soalan2...sekali lagi ditanye soalan yg same oleh iblis

Jawab n.idris...bukan saje dlm telur bahkn dlm jarum yg sekecil ini pun bole..dgn pantas n.idris mnikam mata dgn jarumnye! Buta sbelah iblis

Para malaikat kagum dgn amalan n.idris...malaikat Rakib(kanan) & Atiq(kiri) pelik sbb xkesalahn..cahaya keluar dr umah n.idris krn amalannye

Malaikat Izrail pohon pd Allah unt bertemu n.idris & diluluskn...brtukar jadi manusia handsome...m.izrail ajak n.idris unt bersiar2.. Dlm prjlnan m.izrail test n.idris mcm2...suruh curi kambing la, curi anggur la sampai n.idris pelik mlihat gaye org(m.izrail) yg suke mcuri

Siape saudare? Sye penduduk sini jawab m.izrail...n.idris letih lapa & dahage sdgkn malaikat xletih xmkn xminum...n.idris hairan lagi

Bile mlm beribadat n.idris mgantuk shingga trtido sdgkn malaikat trus beribadat...n.idris hairan & trus bertanye...saudare ni malaikat?

Ya! Aku Malikil Maut! Jawabnye...n.idris trperanjat, "apa tujuan kemari? Brkwn dgn sye? @ ajal sye dah sampai?"... Kedtgnku atas dasar kasih semata melihat ktaqwaan & kebajikn xmaksiat sedikit pun...mereka bersiar2 lagi...sambil n.idris brtanye... Bole ke Allah tunaikn hajatku?...Allah izinkan...Apakah hajatmu? Sye mahu naik ke langit!..trus dibawa n.idris naik ke langit dgn izin Allah
5d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer NABI SYITH A.S (SETH) - Maksud 'Pemberian Allah'... Diminta oleh n.adam kpd n.syith unt berdoa kpd Allah supaya turunkn buah2an dr syurga...n.adam malu unt meminta atas prbuatan yg lalu

N.Syith berdoa...Jibrail turun brsama buah2an & seorg bidadari syurga yg rupanya jodoh kpd n.syith...tapi beliau nak kahwin di akhirat nanti

4 perkara derita n.adam & hawa...Qabil derhaka, Habil dibunuh, Iqlima mengikut Qabil & Labuda x jodoh

930 thn umur hayat n.adam...wafat disaksikn n.syith, cucu2 & cicit2 disisi makam Siti Hawa yg pergi sethn sblmnya

Keluarga n.adam & siti hawa...27org anak & 4000 org cucu

Riwayat n.syith ialah 965 thn...digantikn oleh Anusi 890 thn...seterusnye Qinan 870 thn...subhanallah panjang umur mereka 'Al-Fatihah'

#sharingiscaring #25rasul #islamisfirstclass #nabi #adam #a.s 'Kisah 25 Nabi Nabi' Tarikuddin bin Hj Hassan, Perniagaan Jahabesar, Johor Bahru
6d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Togetherness...drawing time #redzasyahirfhan #irmanurnaylie ;) @irmahasmie 6d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Salam Maghrib, saling ingat mengingati kerana azab Allah itu sangat berat & dahsyat! Bismillahirahmanirahim...Oleh itu berilah peringatan (kepada umat manusia dengan ajaran Al-Quran), kalau-kalau peringatan itu berguna (dan sudah tentu berguna)... Kerana orang yang takut (melanggar perintah Allah) akan menerima peringatan itu... Dan (sebaliknya) orang yang sangat celaka akan menjauhinya... Dia lah orang yang akan menderita bakaran neraka yang amat besar (azab seksanya)... Surah Al-A'laa Ayat 9-12 7d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer (3)...Allah menggantikn Habil dgn putera bongsu mereka dgn rupa paras, akhlak & agama...serta dijanjikn anak bongsu itu unt menjadi nabi pewaris

Seorang bayi lelaki dilahirkn oleh Hawa...sgt comel & dinamakn SYITH...nabi kedua selepas n.adam Nabi Syith AS

#sharingiscaring #25rasul #islamisfirstclass #nabi #adam #a.s
1w
  •   redzasyahazmeer @nurnadia.as Kite beralih ke ig pula yer InsyaAllah 1w
  •   afiqiqwann Wassalam..so interesting..keep sharing the info..In Shaa Allah..jannah always waiting for us.. 1w
  •   ain_ams Boleh tau tajuk buku, penulis n terbitan mana? Dah mengikuti cerita2 ni dr twitter from long time ago lagi.. Ringkas tp lengkap 1w
  •   redzasyahazmeer @ain_ams 'Kisah 25 Nabi-Nabi' Tarikuddin bin Hj Hassan, Perniagaan Jahabersa, Johor Bahru 1w

» LOG IN to write comment.

Normal Redza Syah Azmeer (Sky)
redzasyahazmeer (2)...Hawa lahirkn kembar (Qabiel & Iqlima) dlm kandungn pertama & (Habiel & Labuda @ Arifah) kandungn kedua... Iqlima & Labuda sesuai dgn qudrat dan fitrahnya mnolong ibu Hawa mengurus rumahtangga dan hal-hal yg menjadi tugas wanita... Bagi lelaki menempuhi jalan mencari nafkah unt memenuhi keperluan hidup. Qabiel berusaha dlm bidang pertanian & Habiel dibidang perternakan

Rupa paras Nabi Adam adalah sgt mirip dgn Rasulullah SAW...11 Nabi yg mempunyai mirip yg serupa... Nabi seiras..Adam, Syith, Idris, Ibrahim, Ismail, Ishaq, Ya'qub, Yusuf, Musa, Harun & Muhammad... :) Allah memerintah supaya kembar pertama berkahwin dgn kembar kedua mengikut pasangan: Qabil + Labuda, Habil + Iqlima... Syaitan menghampiri Qabil unt xsetuju dgn pasangannya Labuda...sbb Iqlima sgt2 cantik jelita berbanding Labuda... N.Adam mengarahkn Qabil & Habil mbuat korban bukti perintah Allah...Qabil dgn gandum rendah mutu...Habil mbawa kambing yg gemuk & terbaik... Allah menerima korban org bertaqwa, maka Habil sbgai suami Iqlima...Qabil mengancam unt bunuh Habil unt mendapatkn Iqlima sbgai isteri... Ibadat haji diperintahkn oleh Allah kpd n.adam & hawa di baitullah...rumah ibadat dibina oleh para malaikat diketuai oleh Jibrail AS... N.Adam meminta pertolongn bukit2, langit & bumi unt menjaga anak2 beliau...tetapi ditolak! akhirnye Qabil diberi amanat unt jage adik2nye

Nafsu Qabil mengatasi segalanya...iblis mnyamar sbgai seorg tua memegang ular mati & mengajar Qabil cara unt membunuh Habil yg tgh berehat.. Diketuk kepala Habil dgn batu sbgaimana iblis mgajar Qabil...Hancur berderai kepala Habil...Inilah kejadian pertama mbunuh antara manusia...Menyesal yg xsudah bile mlihat kepala Habil hancur..Iblis laknatullah trus hilang dr pandangan Qabil...kehulu-kehilir Qabil bawa mayat Habil

Sedang Qabil buntu kebetulan ternampak seekor gagak mengali tanah dgn paruhnye...timbul idea unt mengebumikn adiknye Habil...Tingkahlaku gagak tadi sengaja dikirimkn oleh Allah SWT kpd Qabil unt menyelesaikn mayat Habil...Sekembali n.adam & hawa dr Baitullah...kehilangan Habil diwahyukn oleh Allah kpd n.adam ttg kejadian sbrnar...mereka sgt sedih & hampa
1w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer NABI ADAM A.S

Allah SWT cipta n.adam dr segumpal tanah liat, kering dan lumpur hitam & ditiup roh unt menjadi seorang manusia...sebaik2 kejadian

Para malaikat sujud hormat pd ciptaan Allah melainkn Iblis...dgn alasan Iblis lebih baik kejadian dr api sdgkn n.adam dr tanah & lumpur... Iblis diperintahkn turun ke bumi dr syurga sbb mengikari Allah SWT...satu perkara diminta iblis kpd Allah unt hidup hingga akhir zaman... N.Adam diberi pngetahuan oleh Allah unt segala nama2 benda di dunia...Malaikat xtahu & diajar oleh n.adam kpd para malaikat

N.Adam dihadiahkn Hawa oleh Allah sbg teman hidup, mghilangkn rasa kesepian & melengkapi keperluan fitrah unt mgembangkn keturunan... Hawa sgt cantik & menawan. Allah meletakkn dlm dirinya kesucian dan budi pekerti yang baik. Pernikahan Adam & Hawa terjadi di syurga... Mahar perkahwinan n.adam & hawa ialah tahlil dan tasbih kepada Allah SWT... Di Syurga adam & hawa hidup bahagia dgn pelbagai nikmat yg Allah sediakn...tidak akan rase dahaga & lapar! Bole makan secara bernafsu... Kerana dendam & dengki...Iblis kotakn janji unt mganggu, mghasut & menyesatkn n.adam & keturunannya iaitu KITE!... Allah melarang n.adam unt mkn buah dr 1 pohon...Iblis berbisik setiap ari & brbuat baik unt meyakinkn n.adam & hawa unt mlgr perintah Allah

Jika mkn buah trsebut n.adam & hawa akan menjadi malaikat & hidup kekal abadi...termakan hasutan Iblis & mkn buah trsebut... Allah mncela prbuatan trsebut...tlh diberitau kpd n.adam & hawa - iblis & syaitan adalh musuh...mereka mbuat dosa besar & brtaubat... Taubat mereka diterima Allah...rase lega & lapang dada tetapi Allah memerintahkn mrk unt turun ke bumi sbgai benih pertama unt menghuni bumi

N.Adam & Hawa merupakan angkasawan pertama dunia...subhanallah - UAI

N.Adam AS & Hawa dtugaskn unt mghuni, memelihara, menikmati & mengelola kekayaan yg trpendam & brkembang biak turun-temurun dibumi Allah
1w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer SubhanAllah...nasi dage sedak gilo... 1w
  •   rozamamat Sedak pade la..jge gilo plok hahahaha...meme sdp tuh lamo doh mke..klu kl ni aroma dio x samo walau ore pata tmur buat..pahtu syo dri pun x panda hagagahaha 1w
  •   redzasyahazmeer @rozamamat sungguh...bau dio lain mace deh? Mmm sedak nyo la 1w
  •   rozamamat Panda bos buat..mitok guru etek hehehehe...aroka dio tu hok pting...neleh air liur eh huhuhu 1w
  •   n_a_z_i_f_a_h pandai nya dia 4d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Salam Maghrib...ape #naylie cakap tu? Cube teka... #irmanurnaylie #roti 1w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Salam Maghrib...Allahuakbar, dengarkan serta bacalah translation surah ini...Maha Agung Engkau Ya Allah, bergoncang dada, berlinangan air mata, betapa kerdilnya kite di alam Allah ini

Bismillahirahmanirahim... dan di bumi tetap mengucap tasbih kepada Allah; dan Dia lah Yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana...1... Dia lah sahaja yang menguasai dan memiliki langit dan bumi; Ia menghidupkan dan mematikan; dan Ia Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu...2... Dia lah Yang Awal dan Yang Akhir; dan Yang Zahir serta Yang Batin; dan Dia lah Yang Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu...3... Dia lah yang telah menciptakan langit dan bumi dalam enam masa, kemudian Ia bersemayam di atas Arasy; Ia mengetahui apa yang masuk ke bumi serta apa yang keluar daripadanya; dan apa yang diturunkan dari langit serta apa yang naik padanya. Dan Ia tetap bersama-sama kamu di mana sahaja kamu berada, dan Allah Maha Melihat akan apa yang kamu kerjakan...4... Surah Al-Hadiid Ayat 1 - 4
1w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Marilah kita bersatu kerana Allah SWT... Bismillahirahmanirahim... Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (agama Islam), dan janganlah kamu bercerai-berai; dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan (semasa jahiliyah dahulu), lalu Allah menyatukan di antara hati kamu (sehingga kamu bersatu-padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara. Dan kamu dahulu telah berada di tepi jurang neraka (disebabkan kekufuran kamu semasa jahiliyah), lalu Allah selamatkan kamu dari neraka itu (disebabkan nikmat Islam juga). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keteranganNya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayahNya.
(A-li'Imraan 3:103) #islamisfirstclass
1w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah keluaran baru @majalahalustaz ...ilmu itu luas jadi sye yang cetek ilmu ni kene la isi skit bekalan oleh @telagabirufanclub @ustazfauwazfadzil ...semoga bermanfaat hendaknya...nanti sye kongsikan bersama InsyaAllah #telagabiru #ilmu #persoalan #jawapan #tandatanya #magazine #knowledge #islam #beautiful 2w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Kebaikan SUJUD...MasyaAllah setiap pergerakan dalam solat ada kelebihan yang Allah rahsiakan & ianya bukan sia-sia... Bismillah... Wahai orang-orang yang beriman, rukuklah serta sujudlah (mengerjakan solat), dan beribadatlah kepada Tuhan kamu (dengan mentauhidkanNya), serta kerjakanlah amal-amal kebajikan; supaya kamu berjaya (di dunia dan di akhirat). (Al-Hajj 22:77)

According to emerging research, Earthing can be beneficial in:
- Reducing inflammation by defusing excess positive electrons
- Reducing chronic pain
- Improving Sleep
- Increasing Energy
- Lowering stress and promoting calmness by reducing stress hormones.
- Normalizing biological rhythms including circadian rhythm
- Improving blood pressure and blood flow
- Relieving muscle tension and headache
- Lessens menstrual and female hormone symptoms
- Speeds healing- used in some places to prevent bed sores
- Can eliminate jet lag
2w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Assalam...WOOW t-shirt, grab it now...InsyaAllah @myusrahgallery @myusrahgallery @myusrahgallery #tshirt #smart #simple #minimalism 2w

» LOG IN to write comment.