redzasyahazmeer Kami ke UiTM Segamat...Doakan perjalanan kami, niat kami, urusan kami dipermudahkan Allah SWT...Bismillahirahmanirahim. #myusrahgo #uitm #segamat #uitmsegamat #usrah #team #musafir #irmahasmie #usrahforgood #relaxlaa #sharingiscaring #jualjualdonatedonate #roadshow #marketing #awareness #woow 5d

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Assalam...kami akan ke UiTM Segamat bersama My Usrah Go Education...perkongsian ilmu, pengalaman, sunnah & hiburan belandaskan syariat...jumpa di sana! 1w

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Assalammualaikum...brother & sister, sape2 free tomorrow Saturday 10am - 12pm at MyUsrah Gallery, come & join us...pengisian usrah yang berkisarkan tentang 'IBU' akan disampaikan oleh Ustaz Nizam...dijemput hadir meramaikan majlis ilmu sambil berukhuwah 2w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Brother Ebby Yus @ebbyyusoriginal bersama2 kami untuk support program My Usrah Go...terima kasih yang tak terhingga pd brother ebby walaupun dalam kesibukan jadual...Alhamdulillah
Event : #myusrahgo
Venue : #KUIS

Event Management : @snyzermanagement & @myusrah Photographer : @titiansongo.pictures Videographer : @footnoteproduction @webberjaya
#irmahasmie #redzasyahazmeer #raqibmajid #boyrazli #ustazashrafsuarin #ebbyyus #celebrity #motivator #performer #acoustic #entertainer #production #industry
2w

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer And the people on the bus goes shhh shhh shhh ... @irmahasmie #redzasyahirfhan #irmanurnaylie @wanieradzuan @red_rza 3w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Bismillahirahmanirahim...Doakan usahasama ini berjalan dengan lancar...niat ikhlas untuk sama2 berjaya dunia & akhirat...Nantikan #myusrahgo @myusrah @myusrah @myusrah InsyaAllah 4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Imiginasi #redzasyahirfhan bila main #playdoh ...Ddy "ape tu irfhan?" Irfhan "crocodile daddy"...pastu die sambung buat lagi sambil gentel playdoh...Ddy " nape ade lidah crocodile tu irfhan?" Irfhan "bukan lidah...ni crocodile makan shenake (snake)" hahaha...MasyaAllah budak nih! 4w

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah, meningkat lagi setahun umur isteriku #irmahasmie ... Sayangku semoga diberi kesihatan yang bagus, keselamatan yang baik, dipermudahkan segala urusan di dunia & juga akhirat, dikuatkan iman serta dibersihkan hati dari hasat dengki & dijauhi perkara2 mazmumah, datangkanlah perkara2 yang menyenangkan untuk ibadahmu, semoga Allah SWT sediakan tempat yang mulia untuk mommy kelak di syurga nanti...jadilah anak yang baik, jadilah isteri yang solehah, jadilah mommy yang penyayang...terima kasih untuk masa yang kita luangkan bersama, tempuhi adat resam rumahtangga bersama, tenaga & kuderat yang kita gigih usaha bersama, pahit manis masin masam kelat tawar pijau bersama, doakan kita sekeluarga akan bertemu di syurga Allah...terima kasih bidadari duniaku, sesungguhnya mommy adalah pinjaman Allah untuk daddy...daddy love you sayang 1mon

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Alhamdulillah...setiap pertemuan itu ada hikmahnya...setiap perbuatan juga ada balasannya...setiap niat baik juga akan di jawab Allah Taala...Syukur pada Allah...semoga kita dipermudahkan dalam segala urusan dunia & akhirat...apa2 kerjaan kita kerana Allah, tengoklah hasilnya...InsyaAllah #ustazashrafsuarin #irmahasmie #myusrah 1mon

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer 1st time in cinema watching #thegooddinasour ... Kene flash haha... Setengah jam je pastu 'mommy irfhan nak kua, xnak tgk ni' ... xsporting langsung #irmahasmie #ropitahabdulhassan 1mon

» LOG IN to write comment.

Normal Redza Syah Azmeer (Sky)
redzasyahazmeer Kita hanya sementara... Ini di antara tulisan Syekh Ali Thanthawi Mesir Rahimahullah:- Pada saat engkau mati, janganlah kau bersedih. Jangan pedulikan jasadmu yang sudah mulai layu, kerana kaum muslimin akan menguruskan jasadmu. Mereka akan melucutkan pakaianmu, memandikanmu dan mengkafanmu lalu membawamu ke tempatmu yang baru, KUBURAN.

Akan ramai orang yang menghantarkan jenazahmu bahkan mereka akan meninggalkan pekerjaannya untuk ikut menguburkanmu. Dan mungkin banyak yang sudah tidak lagi memikirkan nasihatmu pada suatu hari..... Barang barangmu akan dikemas, kitab , kasut dan pakaianmu. Jika keluargamu setuju barang2 itu akan disedekahkan agar bermanfaat untukmu.

Yakinlah; dunia dan alam semesta tidak akan bersedih dgn kepergianmu. Kehidupan akan tetap berlangsung! Posisi pekerjaanmu akan diisi orang lain. Hartamu menjadi harta halal bagi ahli warismu. Sedangkan kamu yg akan dihisab dan DIPERHITUNGKAN untuk yang kecil dan yang besar dari hartamu!

Kesedihan atas mu ada 3.

1. Orang yg mengenalmu sekilas akan mengatakan, kasihan.
2. Kawan2mu akan bersedih beberapa jam atau beberapa hari lalu mereka kembali seperti sediakala dan tertawa tawa!
3. Di rumah ada kesedihan yang mendalam! Keluargamu akan bersedih seminggu dua minggu, sebulan dua bulan, dan mungkin hingga setahun ! Selanjutnya mereka meletakkanmu dalam arkib kenangan.. Demikianlah "Kisahmu telah berakhir di tengah2 manusia". Dan kisahmu yang sesungguhnya baru dimulai, AKHIRAT! . Telah hilang kemuliaan, harta, kesihatan, dan anak. Telah engkau tinggalkan rumah, istana dan isteri tercinta. Kini hidup yg sesungguhnya telah dimulai.

Pertanyaannya adalah:
Apa persiapanmu untuk kuburmu dan Akhiratmu !
Hakikat ini memerlukan renungan.

Usahakan dengan sungguh2.
Jalankan kewajiban kewajiban, hal-hal yg disunnahkan, sedekah rahsia, merahsiakan amal soleh, solat malam, Semoga engkau selamat.

Andai engkau mengingatkan manusia dengan tulisan ini insha Allah pengaruhnya akan engkau temui dalam timbangan kebaikanmu pada hari Kiamat. "Berilah peringatan, kerana peringatan itu bermanfaat bagi orang orang mukmin" Peringatan dari Brother Fitri @fitrialfitra Alhamdulillah
1mon

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Bismillahirahmannirahim....Sleep! #redzasyahirfhan #irmanurnaylie 1mon
  •   mya_azura alaa comey nye die say sleep.. 1mon

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Mommy #irmahasmie ... Bile rezeki kita lagi? Dah rindu tahap dead! ... Sama2 doa kita smue diberi peluang unt ke #haramain InsyaAllah 1mon

» LOG IN to write comment.

Normal Redza Syah Azmeer (Sky)
redzasyahazmeer SubhanAllah...rindunya duduk iktikaf dalam masjid #annabawi ni...tenang je, tak pikir pasal kerja tak pikir pasal masalah hanya beribadah 100%...walaupun beribu manusia tapi boleh rasakan keadaan seorang diri baca Al-Quran sambil renungkan yang Nabi Muhammad SAW masih ada...Ya Allah panggillah kami untuk kerjakan ibadahMu Ya Allah...Aku rindu Ya Allah 1mon
  •   adinike98 @ocinz767 this is what i mean...and hoping u will feel the same too soon... 100% only ibadah for the keredhaan Allah semata2.. A place that will be missed... Even lom pegi lg pon i've already missing the place... Mudah-mudahan Allah bukakan pintu rezeki kita ke sana... 1mon
  •   azlinarosli Allahumma aamiinn 1mon
  •   adinike98 @leenz_cempaka ko bru je blk pon dh rindu sgt kan... Aku x sbar nk pegi... Harap2 one day sampai juga aku jejakkn kakiku di rumah Allah... 1mon
  •   leenz_cempaka @adinike98 insyaAllah...Allah tahu niat kau...tak cepat dan x lambat...sampai masa...Allah jemput tetamuNya... rindu ke sana x penah padam.... ikhlaskan hati, kita adalah serendah2 hambaNya...berdoa lah...insyaAllah.... 1mon
  •   adinike98 Amin..mudah-mudahan ..tq hajah @leenz_cempaka 1mon
  •   declassaflora Insyaallah. Mog kita dijemput lg 1mon
  •   great_diyana Setuju..penah pgi thn 2012 tyme 10mlm terakhir rmdhn,mse tu mmg x pk lgsg hal duniawi...rse rindu nk pergi lg moga2 ade peluang utk menjejak kaki ke haramain...insyaAllah 1mon

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer MasyaAllah...sumbangan serendah RM40 unt saudara2 kite yg memerlukan...Allah RM40 klau kite ke supermarket, brape bende je kite bole beli mengikut keadaan sekarang...tapi yakin klau kite bagi RM40, Allah bagi kite mungkin 10x ganda dari ape yg kite beri...Allahuakbar! Sama2 kite menyumbang kepada mereka yg memerlukan melalui #islamicrelief malaysia @ir_my @ir_my @ir_my 1mon

» LOG IN to write comment.

Normal Redza Syah Azmeer (Sky)
redzasyahazmeer Salam Maghrib...esok & lusa, #myusrahgallery ade di Karnival Mega Sale....antara syarat nak berniaga dgn mereka @propagandafest kene buat sale kaw kaw...so maknanya ade la sale dr @myusrahgallery ... InsyaAllah kalau berkesempatan datang beramai2 yer ;) #irmahasmie #propagandafest 1mon

» LOG IN to write comment.

redzasyahazmeer Kami sempat berdilwale minggu lepas hehe...lame gak xtgk wayang, si sang isteri, si sang adek perempuan & si sang adik ipar nak tgk si sang hero #shahrukhkhan & si sang heroin #kajol ...so sye pun layankan...sekali terlayan la pulok! Story line best, rindu nak tgk gandingan shah rukh khan & kajol terbayar & pertalian #brotherhood yg amat kuat...good one ;) tq sayang #irmahasmie 1mon

» LOG IN to write comment.