Normal Nurul Zainodin
nurulism Meal planner of the week. Yahooo it's FRI-YAY! 1h
  •   azzahnazihah Organized nya mummy 1h
  •   solihanasarudin Cantik handwriting! 1h
  •   irmadilondon Akak selalu fail bab plan masak. Pg plan nak masak ns ayam. Satgi dah siap bawang bagai. Tumis kari lah 1h
  •   irmadilondon Bila tengok planner chika mcm best. Tapi ingt perangai sendiri. Tak payah la. 1h

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism My latest addition. Loved their Mountains edition. #KikkiKAddict 2h
  •   _marziey_ Cantiknyaaa 2h
  •   nurazreena Yg kiri skali tu mcm gambaq spender. 2h
  •   nurulism @nurazreena I tak nampak macam spender pon sampailah you mention. And now, I do see spender! 1h

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism #LunchBagOTD ; bihun goreng daging, steamed veggies and fruits salad (persimmon, mango & grapes)

#MedinaInPrep #MedinaSekolah
2h

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism #Mochi. The kids suka sangat. Kalau pergi Asian store, mesti ini yang dicarinya. 3h

» LOG IN to write comment.

nurulism Sebelum ke sekolah. Doa naik kenderaan, doa terang hati & doa keluar rumah. Termasuklah doa makan & doa selepas makan oleh Idris. Dan Yusuf tukang AAAAAMIIIIINN ( x10) 😬 3h
  •   nurulism @hannahyunos dah biasa dari keluar hospital. Hehe. 3h
  •   coklatbiru Bagusnya la..mcm mne nk ajar ank duk dlm car seat ni??? 3h
  •   nurulism @coklatbiru caranya tak ada lain, ialah mulakan dari dia keluar hospital. Jangan pegang langsung walau dia meragam. Meragam, stop, feed dan letak balik. Kat sini compulsory actually. Pegang baby, kena saman. Kalau dibuatnya accident & tak restraint anak betul2, parents pergi jail. 3h
  •   mishawads Doa makan utk terus singgah mall dan makan. Nomnomnommm 2h
  •   the4ns Sepatutnya kat mesia implement benda2 mcm ni kan.. anak sy dh 7 thn duk carseat org pandang semcm je.. padahal utk keselamatan jugak.. 1h
  •   ida1001resepi Elok elok je fit 3 car seat tu ye @nurulism 37min

» LOG IN to write comment.

nurulism Spider-man mini. 18h

» LOG IN to write comment.

nurulism Semalam masa dinner, Medina cerita about Princess & The Pea. I asked her did the Prince marry the princess or the pea? Dia kata we can't marry a pea. It's a shame, people will think that my husband has turned into a pea.

Wah. MY HUSBAND katanya.

Lepastu Idris berkata ... "I WANNA MARRY A WHITE GIRL. HAHAHAHAHAHAHA" -- daddy dia pandang aku, kami terkesima kejap.

Sendiri cakap, lepastu sendiri gelak.
1d

» LOG IN to write comment.

nurulism #LunchBagOTD ; Eggs fried rice, steamed veggies & fruit salad (grapes, orange & pear)

#MedinaInPrep #MedinaSekolah
1d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Ni memang sangat kelakar kalau disaksikan.

Sudahlah tiba-tiba rampas mask orang, sarung dekat muka sendiri. Lepastu pergi attack orang tu ajak 'fight' dengan HIARGHT HIARGHT. Sampai Spider-man tu terkedu.
2d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Riuh rendah malam ni sebab Spider-man dengan Queen Elsa datang. Yusuf pulak jadi super villain. Kesian tak? 😬 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Minat terkini ; #Baymax. 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Pergi library, main game. 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Weekly visit to the library. 2d
  •   zunainah_ngah Menarik betul meja library tu 2d
  •   zeemalin heeee garden city ni tempat I berjimba dulu. 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Found these cuties at Target. Hidden gems. Tersorok saja. And they are cheap! $2 $3 $4 2d
  •   aienulhana Rasanya kali ni kerap betul keluar kan dlu selalu update mesti kat rumah jee. Bestnyaa update byk2 lagi please (yusuf more please) hehe mcm kali ni betul2 new life new place. Hehe. 2d
  •   ochosapphire Masa you ralit membelek, yusof & idris tak membelek sekali ke? Hehe. been following you since medina baby lagi, so hi! 2d
  •   zeemalin target dollar spot ftw!!! 2d
  •   nurulism @zeemalin oh yes. I forgot the hashtag #TargetDollarSpot 2d
  •   medinasophea Follow akk waktu duk bergmbr ngan tya n azizul...siap pkai sweater merah sedondon ngn hubby...rasenya waktu akk bru kawe...skrg ank da 3... 2d
  •   julesforhirewillkillu would u sell any 18h

» LOG IN to write comment.

nurulism Breakfast. Mall day today 2d
  •   eliza_azam Makan roti apa tu? 2d
  •   nurulism @eliza_azam roti kacang & coklat. Nak sikit, Aunty Eli? 2d
  •   ezmhsn Paginyeee dah minum ice blended. Nak terkucil aku tengok hahahha 2d
  •   eliza_azam Teringin sangat iwewes. Ice blended tu pun nampak sodap. 2d
  •   farahamizah I suka Parmesan & garlic bread kedai ni :) 2d
  •   nurulism @ezmhsn weh panas wehhh sekarang. Tekak aku memang nak minum ice je. Dengan bawak bebudak ni. Berkeringat kau tahu. Huhu. 2d
  •   tyajojo Breat top sedap gile especially roti custard! 2d
  •   nurulism @tyajojo yang lapis lapis tu kan? 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Chicken karage curry from Yami Japanese Restaurant ni sedapnya, ya Tuhanku. Aim minggu ni ialah makan benda ini OK, @drhizwani ?

Sejak pindah Brisbane ni, saya dah jarang masak. #NurulismKitchen dah tersedu-sedu (atau sendu?) Why cook when kedai Halal are a few minutes away Eh tak tak. Sebenarnya sekarang terlalu kesuntukkan masa. Tak boleh nak feeling sangat in the kitchen. Menjadikan saya hanya masak 2,3 hari seminggu. Lagipon pukul 5 pagi dapur dah berasap setiap hari OK untuk mengisi lunchbox anak.
3d
  •   numerahman Baca nama dish tu teringat mujhe doste karoge . Kat sana memang wajib prepare lunchbox ya @nurulism? Diorang takde provide food eh 3d
  •   nurulism @numerahman budak prep kena sediakan dari rumah. Sebab sini kan byk allergy concerns etc. Dah besar bolehlah beli kat kantin. 3d
  •   cottonfluffjapan Explain macam xnak rasa bersalah hahah. Ayat biasa mak2 tu . Kara-age memang sedap, sendiri buat kejap sedap kejap tak sedap. Makan kedai sedap je masalahnya 3d
  •   nurulism @cottonfluffjapan makan kedai memang sentiasa sedap. Toast dengan egg pon sedap. Dasar betul kan? Huhu 3d
  •   cottonfluffjapan Ahaha itulah nye! 3d
  •   norsidah68 No justification needed 3d
  •   herinaa Bestnya dekat dgn restoran halal. The area where i live, ada satu kedai indian halal je. Lepastu satu lauk je yg sedap. Nangis 3d
  •   manismazniza @herinaa sedihnya.klu sy dah tersedu sedan SBB mmg kaki mkn kedai.hekhek 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism I don't have the luxury of space & storage anymore in my laundry room (our previous house has big amount of storage eventhough this house is bigger) 3d

» LOG IN to write comment.

nurulism Pick up Medina tadi, tengok je muka mummy dia terus runsingkan hat dia tertinggal dekat class. And then her class teacher Miss Grace came to me telling me how stressful Medina was about accidentally leaving the hat in the classroom.

Masa buckle up dia dekat carseat, dia still talking about her hat ; "you know what mommy? Miss Grace will take care of my hat overnight. She promised me," dengan begitu stress mukanya.

Sebelum masuk kereta, saya pergi kat Miss Grace for a while askingif she said that? -- "HAHA yes I said that. I told her I am gonna sleep with her hat tonight. Cuddle the hat very tight," -- LOL.

Medina ni memang lekas runsing when something goes wrong (macam mak dia) Everything must stay in place kalau tak, terus tak keruan. Tapi cikgu dia cakap macam tu, dia legalah.

#MedinaInPrep #MedinaSekolah
4d

» LOG IN to write comment.

nurulism Sebelum balik, mesti kena tunggu situ dulu sebab dia nak tengok kakak dia assembly dan nak say bye. Selagi kakak dia tak hilang bergerak ke classroom, selagi tu lah tak boleh balik. Everyday.

Kalau kakak dia tak dengar dia dan tak balas lambaian dia, pulanglah dia bawa muka kecewa.
4d
  •   71rass Hahahahaha..cute nya idris! 4d
  •   sarahizzatiiiii Cute nyaaa idris 4d
  •   frhana Omey omey lah iwewes . Penuh bunga hati tu 4d
  •   aness26 Idris so in love with his sister 4d
  •   auniez haha mcm i n my bro dulu..i g school, kalau tak bye2 dia mesti dia nangis2 4d
  •   husna_sirin Sedihnye.. 4d
  •   chicsinred Siblings love yang sangat manis! 4d
  •   ladyannazman Comelnya idris !! Haha 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism #LunchBagOTD hari ni hanyalah mini pizza. Monday biasanya kena plan menu yang simple saja. Sebab emak belum warm up biasanya. Maklumlah, pagi Isnin -- blues tak keruan.

Hanya tomato sauce sebagai pizza base. Readymade pizza bread, eggplant, mushroom, parsley & sausage.

Unhealthy meal. Tak boleh selalu begini. Dengan tomato sauce nya, sausage nya lagi. I rarely feed my kids sausages. Rumah ni pon jarang ada sausage. Sesekali bolehlah.

But I don't have any issues with whatever you moms, want to feed your kids. Relax je OK. I control their intakes just because I can. No biggie.
4d
  •   nurulism @ezmhsn banyaklah kau nak mak angkatkan aku. Aku mak garang tau. Kau tak boleh pilih pilih makan. BUAHAHAHAHA 😈 4d
  •   mrskerol ahaha i dont feed my kid sausages coz i simply dont like the taste and smell! haha so automatic xdela sausage dlm rumah. 4d
  •   masy4180 i cant control bcause i dont have one. lulz ok tak lawak babai nuruulll 4d
  •   nurulism @mrskerol you tak suka? I pulak suka! 😬 4d
  •   mrskerol smokey taste/smell tu i takleh la haha . nugget lagi sedap kihkih 4d
  •   talk2ha Betul.. this is sensitive issue. Tp to whom yg looking healthy diet, mmg terpaksa cut down process food.. including sausages n nudget. Terpaksalah. Tp nk sihat mmg mcm tulah. Sbb saya pun buat. 4d
  •   fahreenfredo I pulak x gemar sgt sosej ngan nugget. Megi nak pulak. Haha. Aptb 4d
  •   mishawads I suka tp anak2 i x suka. Lalu i runsing bila kemalasan melanda kerana terpaksa jugak gagah memasak di dapur. Sekian. 😬 3d

» LOG IN to write comment.