nurulism Their currently favourite pose.

#IdrisMedina
1d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Last Saturday pergi lagi feed the ducks dekat park. The kids nak tunjuk sangat bats and ducks dekat daddy dorang. But that day we took a long walk. Because daddy was there too. Kalau tak macam takut sikit nak pergi jauh.

Saya kena pegang popcorn dan roti sepanjang jalan. Maklumlah, nak sara setasek itik
1d
  •   amyz32 Ahahaha.. sampai setasek? Fitam 1d
  •   eatteya Tu popcorn sedap yg msk dlm microwave tu kan? 1d
  •   shah_cj Tajuk lagu baru. Sara setasek itik oleh pojiah. 1d
  •   fazilah_baijan Sara setasek itikk 1d
  •   zarraluffya_creativeideas Bw blk la itik2 tu bt itik panggang... Hihi @nurulism 1d
  •   71rass 1d
  •   nur_azma Bergurau apalah kakak dgn adik kat blakang tuh 23h
  •   tiqa_anwar still remember ur words kak 'Tak cukup mak dia kena bagi budak bertiga makan, kena sara itik satu tasek pulak sekarang'...huhu...msing2 sure excited giler tunjk kt daddy diaorg...@nurulism 6h

» LOG IN to write comment.

nurulism Bermuncung mulut angkara mummy kata tak boleh dukung sebab mummy lenguh. 1d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Hmmmmm got cream? 1d

» LOG IN to write comment.

nurulism Breakfast after the school errands. Need to go back home after this and teach Idris writing letters and numbers. And actually I am slightly less generous today. I don't want to pay for my parking ticket. The first 3 hours are free.

#KedekutSikit #TuPonKedekut #KedekutForFun
2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Monday morning comes again. We are entering week 2 of term 2. I am standing strong Hehe.

#LunchbagOTD ; Smoked salmon creamy pasta, fruits salad & yogurt.

I don't really like pasta but I love cooking it. Such an easy dish. Have a great day, lovelies!
2d
  •   ezmhsn Kuah salmon tu buat mcm mana? Mohon share resepi sis! 1d
  •   farahinesa Kenapa bekal org lain selalu nmpk sedap eh . 1d
  •   nurulism @ezmhsn ni version terpaling senang ; tumis onion, garlic in butter or olive oil + mushroom + veggies (yang sesuai) + cream + smoked salmon + dill and season with salt & pepper. Kalau ada stock, lagi best. Nak lagi gila creamy, lepas dah tutup api tu masukkan egg, keep stirring. 1d
  •   ezmhsn Ko pakai fresh mushroom eh? Sbb mushroom ko selalu cantik haha! 1d
  •   nurulism @ezmhsn ha ah. Button sini murah. Yang mahal yang oyster tu Aku suka oyster tu. 1d
  •   lisasuriram @nurulism pakai cream apa ya?:) 10h
  •   nurulism @lisasuriram cooking cream biasa. Local brand 10h
  •   lisasuriram tq u !appreciate the feedback @nurulism 9h

» LOG IN to write comment.

nurulism Hari hari mahu. 2d
  •   ezmhsn Apa tu? Green tea latte ke? 2d
  •   nurulism @ezmhsn longan dates milktea. Sedap lah. Sampai ketagihan aku. Sampai dah tak beli matcha. 1d
  •   wyuaini82 Ni boleh jadi milk booster tak, macam best je,😀 1d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism But the SLR is not mine . It belongs to Yusuf.

#LuKenaBabe #GurauKasar #JanganMarah #RezekiAnak
3d
  •   ernasodell 3d
  •   m4ryamzin Hahahahahah! Memang menjadi #Wakenabeb 2d
  •   sabhassan Medina kat belakang tu nape comel sangat pose mcm tu hahaha 2d
  •   71rass Cantik Medina dgn Baju tu 2d
  •   zahhusna97 Ohhhh... 2d
  •   syidarashid HAHAHAHAHAHAHHAHA 2d
  •   ummi_karlz idriss x jeless kee?? hihii soo cutee yusoff n medina 2d
  •   nurulism @ummi_karlz sebelum benda ni sampai dah asyik bagitahu dia, ni Yusuf punya. Dia boleh share kalau Yusuf bagi. Huhu. Tapi tu pon ada jugak perebutan! 1d

» LOG IN to write comment.

nurulism Thanks for the SLR, darling. I love you to the Moon-cedes and back. 3d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Sambil nature walk, pandang atas. Tengok bats yang bergantung-gantungan atas pokok. Can you see them? Yang hitam hitam itu, bats lah tu.

Medina insisted nak tengok jugak the bats fly. Menjerit-jerit asking the bats to fly. Please fly! Go flying! I wanna see!

Sekali aeroplane lalu. The cheeky boy Idris terus cakap ; there! Something is flying over there. That's the bat! HAHAHAHAHAHAHA. (Dia ketawa macam kelakar sangat)

Sengaja dia nak ejek kakak dia oh wait. Tomorrow is Saturday! Wowwwww weee
4d

» LOG IN to write comment.

nurulism Petang ni lepas pick up Medina, pergi lagi park. Idris menangis dia kata kita kena feed ducks tu kalau tak lapar. Err sejak bila pulak menjadi tanggungjawap kita bagi makan itik? 😐 Tapi takpe. Medina pon nak pergi sangat sebab semalam ketinggalan. 4d
  •   nurulism @kigoto nangis nangis "the ducks will be so hungry today if I don't feed them bread" 4d
  •   tiqa_anwar Jgn ari2 nk pegi bgi mkn dh la,mau pengsan mommy..hehe....@nurulism 4d
  •   nurulism @tiqa_anwar mmmm nampak macam dorang harap hari hari ke a bagi itik makan ni. Tak cukup mak dia kena bagi budak bertiga makan, kena sara itik satu tasek pulak sekarang. 4d
  •   tiqa_anwar Hahaha...so cute la diaorg kak...nnti kalo xpegi bdrama plak idris ngan medina...huhu @nurulism 4d
  •   sarahvee15 Hahaahah.kena sara itik satu tasek.hahaha 4d
  •   laydiefa Apasal kelaka sangat budak2 ni hahahaa. 4d
  •   nur_azma Sara itik satu tasek. Haha punchline of the day ke apa ni 4d
  •   maisarahsuzuki Hahaha lol idris 3d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Idris boleh muntah pulak masa kita sebuk-sebuk nak keluar pick up Medina. Lambat sikit keluar. Lambatlah sampai jadinya.

Traffic lights bersusun susun banyaknya sepanjang jalan nak ke sekolah. Jalan yang jauh menjadi bertambah panjang.

Anyway. The car that hit mine last Wednesday, is queuing in front of me today 😬 Terasa macam serba salah tak tahu camana nak tengok muka each other. Segan kot. Apsal tah nak segan. Tak mengerti.
4d
  •   nurulism @ezmhsn eh jap. Aku rasa kau ingat ni kereta yang langgar aku eh? Bukan bukan. Ni kat jalan tadi. 4d
  •   ezmhsn Takpe, korg pun bertimbang rasa dgn dia kan. InsyaAllah kalau pape org buat yg sama gitu. #tazkirah Biasalah, baru drive tunggang langgang. Sama mcm aku 4d
  •   ezmhsn Haah, aku ingat yg dalam gambar tu. Bkn eh haha 4d
  •   acaiijawe Kenyit matapun cukup @nurulism 4d
  •   nurulism @ezmhsn bukan. Kalau ni dia, mahu dia ingat aku perli dia sebatuuu jauh. Huahua 4d
  •   nurulism @acaiijawe nanti dia ingat kenyit mata ada maksud lain nak warning dia ke apa. Haha 4d
  •   bawangmerahsquared laaa ingatkan keta depan tu keta yang langgar kakak aritu ! hahaha 4d
  •   nurulism @bawangmerahsquared laaa. Bukan. Kalau kereta macam depan ni langgar, habis hancur kot cermin belakang. Huuu. Ni kereta sedan biasa. So dia langgar bawah kat bumper. 4d

» LOG IN to write comment.

nurulism Braids untuk princess. 4d
  •   srikandyputrinaru My two kids adalah boys. So tggu menantu la nk buat braids hehe @nurulism 4d
  •   irisummi Lebat dan banyak rambut medina kan @nurulism suka tengok. Rambut anak i nipis and curly. Xmahu di dandan atau pon diapa2 kan. She like it lepas panjang like merida dalam brave ( cuma rambut tak merah saja) but ummi y rimas. 4d
  •   nurul_syikin10 Lebatnya rambut medina. Seronok ikat tocang rambut lebat. 4d
  •   nurulism @norsidah68 ye lah Kak Sidah. Betul tu. My bad. 4d
  •   nurulism @shiraharun ni sebab tengah basah. Nanti dah kering, adalah yang terkeluar-keluar. Sebab tu I buat je waktu rambut basah. 4d
  •   aydanoor Cantiknye.. Suka tgk @nurulism stylekan and besarkan anak2. Kalau x keberatan, bole x share pakai apa tuk jaga rambut medina ni? Akak baru dpt princess. 4d
  •   nurulism @aydanoor tak pakai apa sangat pon. Pakai kids shampoo mana mana je. Lepastu sebelum sikat, guna detangler spray sebab rmbut dia dah mula kusut. 4d
  •   aydanoor Owh. Berguna tips tu @nurulism . Especially sbb anak2 yg lain heroes semuanye! Tqvm! 4d

» LOG IN to write comment.

nurulism Live dari dapur saya pagi ini. 6.30 pagi. Good morning! 5d

» LOG IN to write comment.

nurulism Lama-lama duck and bird pon mula naik ke atas nak dapatkan makanan lagi cepat. Main tipu duck and bird ni. 5d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism #LunchbagOTD ; Fish croquettes (I should have used bread crumbs ) with tzatziki dip. Fruits & yogurt.

#AirfryerIsBae
5d

» LOG IN to write comment.

nurulism Park ni dipenuhi warga tua berbangsa Cina. Mereka datang berkumpulan, bersenam, taichi, riadah dan duduk-duduk berbual. Saya suka gaya hidup warga tua Cina yang rajin bersenam. Pergerakan sangat perlahan, tapi cekal. Setiap pagi dan petang pasti buat. 5d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Bagi ducks makan wholemeal bread. Sekali bagi, segenggam terus dilemparnya. 5d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Lovely. 5d
  •   nuruldinars Idris kenapa tu? My neph suka buat aksi mcm tu kalau dia berangan jadi ultraman 5d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism I promised the boys to bring them to the park to feed ducks and birds yesterday. But yesterday was not a good day after our car got hit from behind in the school compound. I canceled our visit to the park and drove straight home.

Pagi tadi lepas hantar Medina, I let them played at the park for almost an hour. Fed the birds and ducks, played at the playground, walked through the walking trail and watched the bats making noise in the trees! The weather was so nice. I mean, nyaman. Just my kind of weather
5d

» LOG IN to write comment.