16h nurulism
Normal Nurul Zainodin
nurulism Kesian. Balik sekolah tadi kena marah sebab tak minum langsung kat sekolah. Bagi pasta, bolognese sauce dia tak makan. Makan pasta je. Fruits and cheese habis. Dia dah tahu mak dia particular bab makan. I take makan seriously. Tak kesah tak habis. Tapi ni tak usik.

Dah lepas kena marah, kesian pulak tengoknya terkebil-kebil cuba habiskan air. Panggil dia cuddling, terus tidur. With Princess Anna dalam pelukan. Kesian. Bukan selalu dia tak habis makan. Aih. Tapi ada benda we need to be strict lah kan. Or they will take that for granted.

#QueenElsaDahAda #KenaHafalAlFatihahDulu
16h
  •   jueleejuliana U sama cam i selain bab kemas dan teraturi, bab mkn mmg particular.. boleh badmood the whole day if anak xhabeskan bekal without solid reason 14h
  •   tgnilam Selalu bila dah marah kita plak rasa sedih n kesian tgk dia terkebil kebil 13h
  •   maiokinokiyo Eh sama, i bab makan mmg mak tiri sikit. Kalau tak minum air masak lglah... 10h

» LOG IN to write comment.

nurulism "Noo Menina, don't jump in muddy puddle! Only pig can! It's yuck!," - pesanan Idris kepada Medina sebelum Medina ke sekolah.

Sebab lately selalu hujan. Balik sekolah, kasut Medina selalu kotor berlecak. Beriya adiknya pesan jangan main puddle. Last sekali sebelum kereta bergerak, Idris juga pesan ; Noo Menina, you don't fight at school!
23h

» LOG IN to write comment.

nurulism Our third open house tonight. 3 malam berturut-turut. Esok rehat.

At Dr. Azmi & Kak Aisha's place.
1d

» LOG IN to write comment.

nurulism Yesternight. At Kak Hida's house. 2d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Juadah magik. Secara tiba-tiba telah berada di depan pintu rumah Ajaib betul.

HEHE. Thank you @n41n
3d

» LOG IN to write comment.

nurulism Open house pertama dan upacara raya pertama kami. Terima kasih Ayu. Good food, great people.

Di atas adalah kumpulan isteri-isteri yang suaminya bekerja esok What to do. Sudah tugas berkhidmat untuk masyarakat.

I didn't cook today. Nothing. Nada. None. Langsung tak terinspirasi untuk menyediakan juadah raya. Tunggu next weekend, I already have a long long list of food nak disediakan buat para tetamu yang sudah dijemput.

To anyone yang follow me di sini (and you're in Adelaide) jemputlah ke open house kami pada hari Ahad ini. So weekdays, kitchen closed.

Selamat Hari raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin. Semoga Ramadhan kita mendapat keberkatan. Dan bertemu Ramadhan yang akan datang. InsyaAllah.

#Eid2014
3d
  •   sitiiz Selamat Hari Raya Aidilfitri to U & Family3d
  •   wahida163 Selamat Hari Raya @nurulism! 3d
  •   afnassyahmir Selamat Hari Raya. 3d
  •   irmadilondon Eid mubarak chika dan anak2.. kullu a'm wa antum bikhair.. 3d
  •   haleisa Nurul, is it not the same eid 1st all over australia? Over here in brisbane dpt msg kata besok... 3d
  •   nurulism @haleisa tak sama. Every year pon tak sama. Tak tahulah kenapa. But within Brisbane pon, kadang ada je mosque yang tak sama. 3d
  •   aainaadalila Selamat hari raya nurul and family! From all of us jemput la dtg beraya ke umah Kami hehe @nurulism 3d
  •   haleisa Thanx nurul! We followed the mosque yg sambut today. Eid mubarak to u n ur beautiful family! 3d

» LOG IN to write comment.

nurulism #IdrisTidur. Penat kacau dodol, you!

#ImaginaryDodol
4d

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Ini. Pada jam 6.30 pagi! Oh my early risers Saya kesah mereka membuat sepah sebesar apa pon. Sebab sekarang mereka kemas sendiri. Tak pernah dah saya kemas playpen ni. Tahu tahu clean and clear saja. 4d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Kemenangan akhirnya akan jadi milik rakyat Palestine. Selagi belum menang, selagi itu belum sudah.

Selamat hari raya, muslimin dan muslimat. Selamat hari kemenangan, Palestine. Bersabarlah. Syurga itu dipenuhi manusia manusia yang bersabar.

Taqobalallahu minnaa wa minkum.

#SaveGaza #FreePalestine #GazaunderAttack
5d

» LOG IN to write comment.

nurulism Nyanyian soprano dari Idris. Semoga terhibur. 5d

» LOG IN to write comment.

nurulism At one of the Islamic Relief Australia event. 5d
  •   irmadilondon Posa ausie mmg best. Masa pendek. Kenangkan sejuk kena pkai coat. Ok. Akak senyum la. Tahun ni beraya boleh bergaya x pkai coat.. 5d

» LOG IN to write comment.

nurulism To Uncle Jojo @azizulawangofficial ! All the best in #Glasglow2014 Commonwealth Games. From Adelaide.

We support Malaysia!
6d

» LOG IN to write comment.

nurulism Lauk-pauk 'never-go-wrong' hari ini. Angkara terlalu ingin ; Kari sardin, sayur campur dan telur dadar. Bukankah kombinasi ini menjadi seruan nasi tambah bertambah tambah?

Dan dengan ini, saya istiharkan #NurulismKitchen ditutup untuk minggu ini. Semua boleh bersurai.
6d
  •   izianamohsin Sayur campur tu mcm best. Cmne buat? 6d
  •   nurulsyamimi Haha! Semua bersuraiii 6d
  •   syrffa9122 Sayur Paprik? What time is it now in sydney?? Mcm awal sgt je prpare utk iftar. o_O 6d
  •   eesyaheera Sayur campur tu temptingggggg 6d
  •   nurulism @syrffa9122 my place dah pukul 4. Berbuka at 5.30pm 6d
  •   eliza_azam Hah. Sama. Dah tutup. Tapi food Iftar tak masak lagi. 6d
  •   faezahanjong The sardin looks tempting! But kalo ada depan mata, besar kemungkinan x berusik pun kot. Arggghhh i pray this terrible morning sickness will end soon... 6d
  •   asyranabdullah Terbaik. Mkn dgn nasi lembik2 panas2. Perghh 6d

» LOG IN to write comment.

nurulism Balik sekolah hari ni ; "I got henna, look! Zulaikha draw it on my hand," - kata Medina. Zulaikha itu cikgunya. 6d

» LOG IN to write comment.

nurulism I am Nur Medina. And I support #FreePalestine. Not because I was taught to hate. But because I learn to love. 7d

» LOG IN to write comment.

nurulism Menu. 1w

» LOG IN to write comment.

nurulism Pan seared salmon.

In festive mode. With sautéed mushroom (button and enoki), beetroot & radish.

#NurulismKitchen
1w

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Sangat sayur. 1w

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Air ni paling fun. More fun if Mummy let us tuang terus. 1w

» LOG IN to write comment.