•   nurulism @zarraluffya_creativeideas bukan. Posing 2h
  •   ejalz Mini-mouse sangatt... dia suka tak character mini-mouse @nurulism ? 2h
  •   iamwhackywonders Kak nurul, yg belakang tu kenapa tak pakai baju? Kahkah! 1h
  •   nurulism @iamwhackywonders ha ah laaaa. Erkkkk awak cakap ni baru perasan. Apakah tu? 1h
  •   nurulism @ejalz rasanya dorang tak berapa kenal mickey and minnie. Dorang tahulah tapi tak kenal sangat. 1h
  •   iamwhackywonders Ahaha. Kirim salam peluk cium kat sweethearts 3 org tu 1h
  •   ryan2011schuster saya tau brand apa yang lelaki naked tuuuu Abercrombie surfer brands Kat State ada Kat Korea pun Ada camtu tapi Kat luar kannnn kalau Australia winter pakai camtu mak pengsan @nurulism 1h
  •   afnassyahmir I sanggup sponsor your kids for dental treatment. Hehehe . Adorable sgt 19min

» LOG IN to write comment.

nurulism Tadi dilambai oleh awek Jepun. Berkali-kali dia membalas lambaian. 3h

» LOG IN to write comment.

nurulism Meet Fresh. Macam setiap kali datang Sydney, akan makan sini. 3h

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Tudung saya hari ini sebesar 1 bidang tanah. OK tipu je. Hari ni saya menggayakan Tudung Imah Lace keluaran @ainonkaman yang sangat labuh. Iaitu bidang 60. Sangat sangat labuh.

Disebabkan sangat labuh, sangat mudah nak adjust ikut citarasa. Boleh tarik ke sana dan ke sini. Dan saya juga jadikan tudung ini sebagai telekung instant. Waktu nak solat boleh labuhkan terus bahagian tudung.

Jenis kain dia juga tak jarang. Berminat, boleh ke @ainonkaman @ainonkaman @ainonkaman

Dengan ucapan, tudung berkedut bukan ukuran.
5h

» LOG IN to write comment.

nurulism The only (THE ONLY) paper bag I got in my hand today. I DID explore the whole shopping mall but the kids kept me occupied. Urghttt.

#iWantMore
6h
  •   solehah_muhammad Hi nurul, saja tanya, rajin masuk bookstore tak kat sana? 5h
  •   nurulism @solehah_muhammad rajin jugak. Kenapa? 5h
  •   solehah_muhammad @nurulism hehee, segan pulak ️ lg pun mesti tak menang tangan bawak 3 kids cecomels tu kan hehee. Takpelah 5h
  •   nurulism @solehah_muhammad haha. Cuba katakan. 5h
  •   solehah_muhammad @nurulism kami sedang mencari planner filofax kaler aqua di website tiada dan tak buat phantaran ke Malaysia pula. Manalah tahu kut di sana ada hehee. Kut pula nurul ada ternampak malunye tibe je curhat hehee 2h
  •   nurulism @solehah_muhammad oooo permasalaj planner? LOL. nantilah kot kot terlalu dan teringat saya tengok tengokkan. Tapi tak nanji tau. 1h
  •   solehah_muhammad Kahkahh Malu sungguh terasa iya iya, kalau2 terlalu dan teringat saja. Terima kasih banyak mommy medina ️ huhuu.. 1h

» LOG IN to write comment.

nurulism We are here, @herinaa ! Ipoh On York for lunch. Dekat sangat rupanya. 3 minutes walk. Tak sempat build muscle I pushed stroller tadi HE HE HE.

Medina dan Ais Kacang berpisah tiada.
9h
  •   herinaa You sorang ke handle 3 tentera? i push my baby sorang around the city pun dah rasa macam superwoman. Haha. How do you turunkan the stroller to restaurant? Mencabar sikit kan. 9h
  •   tyajojo Datang Melbourne tak? Lol i rasa melbourne plak yang dh bosan now.. @nurulism 8h
  •   71rass Cantik headband Medina 7h
  •   weydwyda Medina tk pernah tk comel 7h
  •   nurulism @herinaa ha ah sorang sebab husband I ada conference. Tu yang tak boleh jalan jauh tu. Takut ada kejadian mak pengsan tengah CBD. Lol. Anyway, Ipoh On York tu dia ada lift. I mula2 macam tak jadi masuk sbb tak boleh turun. Staff dia tunjuk lift. MasyaAllah. Lift paling antik pernah I naik. You try. Haha. Nervous kejap tadi. 6h
  •   nurulism @tyajojo Tak. Husband I pergi Melbourne next week. Kitorang tak ikut sebab dia pergi satu malam je. 6h
  •   nurulism @71rass @weydwyda terima kasih 6h

» LOG IN to write comment.

nurulism Hail storm. 13h
  •   broframestone Kuat ribut ini 12h
  •   linghazale Takot nya 12h
  •   kittaklosette Kt area mana ni? 12h
  •   nurulism @linghazale masa ni, ada perempuan cina tu tengah jalan kaki. Kesian gila. Sakit kot kepala kena hail. 11h
  •   farahamizah Ada kesan dkt keta x? I dulu keta hubby i siap dh mcm kena chicken pox. Roof tempat keja habis melopong kena gak haha 9h
  •   88suraya @nurulism kesian nye kt org cine tu.. 8h
  •   nurulism @farahamizah kitorang tengok, macam takde apa. Tak tahulah kalau tak perasan. Masa tu hujan lebat gila. I nak stop driving, cari tempat nak teduh semua penuh kereta. Cam nak nangis rasa sbb yakin sgt kereta dah habis kemek sana sini. 5h

» LOG IN to write comment.

nurulism Hey, Sydney! Good morning. *yawnnnn* 14h
  •   nurulism @herinaa aaa? Cafe Kasturi dah tutup? Alahai. Suka pergi situ. But yes, thanks for the suggestions. I kena google map kejap. Nak kena jalan tolak stroller ni. 11h
  •   nurulism @elsakhalilah ha ah cuti 2 hari. 11h
  •   nurulism @eatteya Dulu memang ada cert dia show. Lately dah tak nampak cert dia. Yang tu dekat je kan, boleh jalan kaki. Jalan straight je dari sini kalau tak silap. 11h
  •   asmara.mz Haha. Lupa plak 3tentera kecik. Sorg2 pi mmg bole lenggang kangkung jln kaki pusing cbd. 11h
  •   eatteya Aah betul2 sebelah townhall tu. Yg satu lg kt george street..yg tu jalan straight tu. kalau ade no fon blh call ahead 10h
  •   herinaa It's time for Thai lagi best. If suka sushi, try Sushi Rio. Near darling harbour. Spicy grilled salmon sedap gila oh 9h
  •   nurulism @herinaa ala banyaknya benda nak makan. Too little time, so banyak food. Camana ni camana ni? 9h
  •   herinaa Haha lawak la u. Bawa bertenang ok. I nak tambah lagi, ada Papparich , 8 mins naik bas along george st. Kasi u lagi pening. Lol 8h

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism ABC before the road trip tonight. 1d

» LOG IN to write comment.

nurulism Sampai saja rumah, she can't wait to change into dress. Get dressy, wear headband and grab her toys. 1d

» LOG IN to write comment.

nurulism For those wondering if Medina can finish her meal everyday. Yes she can. Now she's home, she says she's starving! 😑 1d
  •   _marziey_ sama dgn anak I..bekal da bwk, habis licin..smpai umh BabySitter ckp lapar..bila I amik ptg..smpai rumah pn ckp lapar lg.. 1d
  •   nurulism @_marziey_ kadang yang geram tu, baruuu bagi makan. Dia kata dia starving. STARVING ok. Sampai gosok perut semua. 1d
  •   sirrulasrar mummy masak sedap sgt tu @nurulism 1d
  •   herinaa Bestnya gini. I doa next anak dapat yang senang makan. Haha. My baby is a very fussy eater. Mak dia yg selalu end up habiskan makanan 1d
  •   atulaziz Oh same upenye with my daughter. I sampai ckp takkan lapar lg..td kan baru je mkn berat kat school. 1d
  •   izzym Bestnya. Kimi selalu x habis. Itu pun portion dia sangat sikit. 1d

» LOG IN to write comment.

nurulism Baby. 1d
  •   nora_enira Pandai adik yusof. Dah boleh main dengan adik2 lain di sana ke kak? @nurulism 1d
  •   nurulism @nora_enira Dia main dengan abang kakak dia je. Budak budak sekolah tu suka kerumun & usik dia. Sometimes dia malu. Sometimes dia runsing. Haha 1d
  •   anakrahmat Bibir angelina jolie! haha 1d
  •   71rass Budak cheeky 1d
  •   irmadilondon Mula2 runsing.. esok dah lama mummy pening. Ajak balik tak nak 23h

» LOG IN to write comment.

nurulism Pagi ni dia tak semangat sangat buat exercise book. Tengoklah tu dia warna pon main conteng je. "I don't have enough energy now. That's why I can't control my pen," -- jawapan dia.

Sebenarnya sebab mummy dah cakap awal-awal. No TV the whole day. Itu yang kurang motivasi tu.
1d
  •   yonnnaaaa Drama betul iwewis ni hahaha 1d
  •   hawarim Ilmiahnya jawapan. Hehe. Tak tahu nak marah ke nak gelak :p 1d
  •   asma_hani_husin Tergelak sensorang bila baca dialog iwewes @nurulism 1d
  •   ciarebaha Bijak sgt..hehe..tablet pon u x bg main ke? 1d
  •   nurulism @ciarebaha sekarang tak bagi dah. Dorang ni dapat tab, phone atau TV, terus perangai satu macam. Taknak buat benda lain. Lepastu I cakap apa pon tak dengar. Tu anak I lah. Budak lain maybe tak macam ni. 1d
  •   ciarebaha Betul. Bila melekat dpn gadget menyahut pon tak bila panggil. Eloklah kita limitkan. Bertabahlah idris!! Hihi 1d
  •   71rass Hahahahahaha..bijak jer jawapan idris 1d
  •   kdeekdee11 Same as mine.skrg sorok.xpayah bg lgsg.. 4h

» LOG IN to write comment.

nurulism Rindunya 1d
  •   ciarebaha Medina balik prep jam brapa? Sabar mummy.. 1d
  •   nurulism @ciarebaha pukul 3. I dah tengah Q nak ambik dia ni. Tak sabarnya nak tengok muka dia. 1d
  •   ciarebaha Time amik kids kat school plg sronok nk tgk muka dia :) Drive safe. 1d
  •   71rass Lawanya Medina 1d

» LOG IN to write comment.

nurulism 8am - 8.20am adalah play time sebelum assembly. Kids should arrive around that time. After 8.30am baru sampai, kena pergi office report attendance dan akan dapat late slip. Semoga kita tak akan pernah menerima late slip OK, Medina? 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism #LunchBagOTD ; Nasi + gulai lemak ayam + steamed veggies, yogurt & fruits.

Gulai lemak ayam tu emak dia yang rasa teringin makan hari ni. Pukul 5.30 pagi masak. Sekali jalan. Sekarang tak payah masak masak dah. Boleh focus pada domestic chores yang lain.

#MedinaInPrep #MedinaSekolah
2d
  •   ezmhsn Apasal yogurt korg best2 ni? 1d
  •   weydwyda Comelnye sudu n garfuu 1d
  •   sheilasabri Fruit bekal cmtu tak soggy eh nanti? 1d
  •   nurulism @sheilasabri Dia makan tu untuk morning recess. Around 10.20 camtu. Hopefully OK je lah. 1d
  •   nurulism @ezmhsn yogurt biasa je pon, babe. Kecik2 memang untuk budak sekolah. 1d
  •   nurulism @lilalillulu waalaikumussalam. Hmmm. Susah nak jawap tu. Haha. Agaknya anak saya ni makan semua benda sbb dah biasa makan benda tasteless kot dari baby sampai besar. Masa baru belajar makan tu, bagi sayur dengan benda tak sedap banyak2. Benda sedap jangan bagi. Huhu. Camtu je lah kot saya buat. 1d
  •   nurulism @weydwyda Beli kat Msia tu tau. Masa Medina baby. Tetiba terjumpa dalam kotak masa pindah dulu. Hehe. 1d
  •   weydwyda Oh yeke. Nk kene g cari ni. Hehe 7h

» LOG IN to write comment.

nurulism 5.30 am.
2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Over the door ironing board. I don't like it 2d
  •   anotedora Ko pasang ke memang dah ade? 2d
  •   nurulism @anotedora taklah. Aku beli. Rasa macam best je boleh muat kat laundry room. Tapi perasaan menggunakannya tak best. Tak begitu layan. Haha 2d
  •   iamwafaa Rasa mcm nak patah je tgk 2d
  •   nurulism @iamwafaa takde pon mcam nak patah. Tapi dia kecik. Tak best. 2d
  •   asmara.mz Tak puas nak gonyoh sbb kexik 2d
  •   nurulism @asmara.mz ha ah. Tak dapat nak bentang baju dan gosok semahunya. Huhu 2d
  •   herinaa From k-mart ke ni? Hari tu dah tergoda skit lg nak beli 2d
  •   nurulism @herinaa ha ah. I tak recommend lah. 2d

» LOG IN to write comment.

Normal Nurul Zainodin
nurulism Sure punyalah, tidur! 2d
  •   deanna_adnan Agreed with @zeemalin .kena strict with them. Klu baru nak train tu layan je la dia nangis nnt2 pandaila dia stop sendiri.hehe 2d
  •   nurulism Yes. No other tips than that one @nsaadahj87 @zeemalin No. Nothing else. None. That's all we need to do ; Balik je dari hospital, terus letak in carseat. Nangis ke tak nangis, tetaplah kena. 2d
  •   amyz32 Biar kereta penuh car seat janji anak selamat. Hiks! 2d
  •   mwaras I have a 10 week old. Hancur hati dengar dia menangis. Terpaksa. 2d
  •   nurulism @amyz32 macam kereta kitorang. Padat b 2d
  •   nurulism @mwaras Masa Medina kecik dulu pon, I rasa macam tu. Macam rasa nak stop, ambik dia. Tapi keraskan je la hati. 2d
  •   nurulaimi Dan yg penting kena kental gilaaaa. Jangan anak uwekkk skit pegi angkat. No no no! 2d

» LOG IN to write comment.

nurulism Whoa. No cars Q-ing in front of me. Well done, Nurul. 2d

» LOG IN to write comment.