Video Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa This is the full version of the video i posted just now. For all you judgmental malaysians, watch this and please tell me how you helped them. I would love to know. By leaving comments like "heart breaking", "nak nangis, kesiannya" WON'T HELP! They did their best to try giving them supplies and AT LEAST THEY DID! Your filthy mouths won't do any good.
It took them 5 hours to shop for food and other supplies and the truck had to move because they had to get to Pasir Mas in time for our grandparents who are trapped in their house with no food or water! I know there are people who are in worse conditions. Some of them don't even have shelter. But they tried their best to help them and i am forever grateful and blessed to have them.
6h

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa bila mereka berjaya sampai ke bandar pasir mas. usaha selama dua hari, Allah permudahkan :) Alhamdulillah 6h
  •   ilovevelvet Sahla org yg komen nk pertikai ni x tau isu semasa..nk jugak komen.klau dah x meredah air bg bantuan at least tgokla tv.tgok berita semasa banjir,baca paper.fahami masalah mangsa & pihak yg memberi bantuan.jgn komen ikut suka jari.bg malu diri jer..utk pengetahuan x semua mangsa banjir dpt dipindahkn ke pusat pemindahan.ke 2.. pihak pasukan penyelamat menasihatkan supaya bantuan makanan lebih kpd makanan segera yg boleh dimkn tanpa perlu dimasak spt roti,sardin,coklat,biskut sbb klau bg beras dorg x der bahan api...cc @impianaeida 3h
  •   hasnizachehashim Ad yg tnye np x bg bntuan..hntar ke pusat pmindahan?? Mkn same2...Tp jika dpikir..sudah smestinya kat pusat pemindahan da dsediakan bekalan mkanan...kesian tgok mereka yg tdak ke pusat pemindahan...bekalan air xde..bkalan letrik xde...rata2 bkalan makanan kat kedai dah khabisan stok...itu yg dirasai oleh kluarga ku...:(:(... 3h
  •   imanrusdi89 @impianaeida mu masok ler bg deme makan. Boleh ? Jd menteri la esok .. Nak ? 3h
  •   hihanazhar @impianaeida sah tak tengok berita. Sah tak tau info. Ignorant tapi nak tunjuk pandai. Komen kau ni kalau mangsa banjir baca pun kompem kau kena seligi. @eintanz ni pun sama. Korang elok jadi kawan baik. Boleh educate sama sendiri supaya bila komen tu bijak sikit. 3h
  •   muzammir6967 Komen tak pikiaq dlu mendapat la dgn nitizen 2h
  •   salmaheskandar Don't critisize what u don't understand. Ini lah akibatnya. Kalau kita x sumbang pape, duk je diam2. Bila ada yg mmbntu mnyumbang..alhamdulillah. 2h
  •   fatehah_ali Xperlu bergaduh sesama sendiri, lebih baik sama2 doakn kesejahteraan kami dikelantan..hulurkan tangan ringankan beban, jom pakat sama2 manderma.. 2h
  •   shikinabdaziz Alhamdulillah 38min

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor
  •   akaraak Great job..Lofa. Brunei Fan 2h
  •   eyrawsnz Keadaan kelam kabut alik sini, kita yang nak bagi pertolongan kat orang pun kita ni mangsa banjir juga cuma kita masih lagi boleh tolong org lain. Senang cerita tak payah komen la benda negatif. 2h
  •   ciktinfarhana @noorneelofa thank you neelofa. Sudah 4 hari sy gagal menghubungi family di kelantan. Tp Allah pertemukan saya dgn video ni. Di dalam video ade abah dan dua adik lelaki sy. Terima kasih neelofa dan keluarga atas sumbangan. 1h
  •   husamfoodlover Betul laaa cekcik sehak ko dia lamo tk jupo @noorneelofa 1h
  •   nnordiana Klu semua nk beradap sopan... Bila trun org lain nk dpt... 47min
  •   muzziec yg dok jadi keyboard warrior tu ada tolong ke. ? they help to the best of their capabilities thank you. 40min
  •   babe_bakri Alhamdulillah bantuan smp ke tgn yg memerlukan...xyah le nk pertikai kn mende org buat...cer letak diri kite kt tmpt org yg mmbantu kt sana n org yg d bantu..skrg ni yg pntng dpt bantuan..xkesah la pe care skali pn..bkn cmpk kt jln n mknan bederai pn.. 27min
  •   jonasonny 11min

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa They really need our help. So happy to see my cousins and aunty trying their very best to help those in need 6h
  •   myraasnurry Sedihnye tgok pakcik tu.. Ya Allah.. 3h
  •   kucinglovers جَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء @noorneelofa @noorkartini 2h
  •   hidayuanuar @muhammadezhaan sedihnya 2h
  •   nut.yusoff Kepada yg dok mengutuk tu ingat la, tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima. 2h
  •   norzulaiqha Kesian tengok melayu seislam kita bertekak dalam komen...sedangkan bangsa lain bergelak sakan... pantang ada berbunyi, semua jadi emosi,. bersabarlah dan berfikiran terbukalah kita dgn apa jua komen dan pndgan yg mgkin berbeza perspektif dgn kita... jgn memaksa utk terima apa yg kte percaya dan rasa sdgkan stp org tu ada hak utk bersuara dan berpikiran sdri.... sabarlah dlm berhujah dan mbalas hujah...xperlu perbodohkan diri menghentam dan merasa hebat bila mana mganggap pndgan org lain itu salah.... terima dgn hati terbuka dan kurgkan emosi bila mjawap ssuatu isu. Tkasih :) 2h
  •   aunirahim_ Em nak nangis tengok pakcik pakai tongkat tu yg mengomen sana sini tu. At least family dia dah tolong. Maybe dia nak kejar masa. Korang ni pun. Aishhhh. 58min

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa almost everybody in the family chipped in untuk beli semua barang keperluan dan makanan untuk di agihkan ke sebanyak mungkin mangsa banjir di pasir mas dan semua ni tidak akan terjadi kalau che su saya yang kuat semangat tu yang nak buat. dia gigih cari jugak trak dan kumpul duit untuk semua ni. walaupun kecil tapi ia sangat bermakna :) thank you che su! 6h

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa Che Su !!! u are my hero! hari pertama gagal memasuki pasir mas dan hari kedua akhirnya bantuan ikhlas mereka all they way from besut berjaya sampai ke bandar pasir mas :) im so proud of u! 6h
  •   iyaamal x silap isnin ada lg bntuan..alhamdulillah ada y sponser bg guna lori..mereka menuju ke klntan.. 5h
  •   lidanawi @saifulaiza ye duduk situ.dari pasir mas nak masuk tokleh.makanan meme tak cukup tadi heli amik ore nak branak,then ada bagi bekalan makanan pakat duk berebut blako.hok nasib tak baik tak dapat la.tapi area repek rantau panjang lagi teruk. 5h
  •   honeyyel Gorgy nya @tasnimbadrulhisham 4h
  •   suehavengers akk masuk la kg sy dekat je dgn pasir mas tu..org2 dlm kg sy ta thu dpt ta bntuan sbb nk klua ke jln bsr ta dpt..nk cll dyowg smua ta dpt.hrap dpt perhatian mesej sy ni.. 4h
  •   tuanzubir65 Comey baju STP @tasnimbadrulhisham 3h
  •   syam_92cc Tq kak lofa 3h
  •   shazrin26 So proud of u che su !!!! 2h

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa Alhamdulillah thank you so much to those who came to our booth! We had a great time and we hope you did too! walaupun mula-mula agak berat hati bila fikirkan keluarga di Pasir Mas , alhamdulillah mereka sudah dapat dihubungi tengah hari tadi dan air di kawasan mereka sudah mula surut. I cant wait to go back to my hometown and sama-sama bantu apa yang perlu. Memang apa yang mereka lalui tak dapat diungkap dengan perkataan. tidur tanpa elektrik dan air selama beberapa malam bukan sesuatu yang saya percaya kebanyakan daripada kita semua pernah lalui. Dengan usia kedua-duanya yang melebihi 70 tahun, saya kagum, sangat kagum dengan ketabahan dan kesabaran mereka dengan ujian Allah ini. i love you umi, abah . 7h
  •   sitinuraqila you're welcome kak love and tudung naelofar mmg selesa kain dia and alhamdulillah untuk umi and abah kak lofa kat pasir mas. insha Allah everything will be fine. i love you kak love 5h
  •   mieyraezam Alhamdulillah 4h
  •   cheziecorner InsyaAllah ..semoga semuanye selamat..td i g matrade..semangat sgt nk tgk @noorneelofa dr dkt..tpp nmpk u tgh busy n muka pn xhappy..so just snap gmbr u dr jauh.. anyway let's #prayforpantaitimur 3h
  •   noor_nasuha_abdullah @noorneelofa sory la tdi beli tudung u.pkrja u serius sombong. Tnye pon mcm nk x nk je jwb.. 3h
  •   naelofar_hidayahsahat Alhamdulillah..moga keadaan kembali pulih segera 3h
  •   naelofar_hidayahsahat Btw..really hepi jumpa lofa n team NH td..for me lofa frenly n d team too 3h
  •   naelofar_hidayahsahat Deal ngan sara pun ok sgttt...aunty tini..best!!x sombong..n suka tgk family members lofa..cantik2 eeeh u olsss.. 3h
  •   ctsharina Semoga tabah menghadapi dugaan ini..tadi pun nampak lofa kepenatan & kerisauan.. 2h

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa B 213 yea? 20h

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa Good Morning!! See you at Hall B - booth B213 @vendeurfestival | @naelofarhijab @lofalens @naelofar | 20h

» LOG IN to write comment.

noorneelofa Trying my very best to help them .. Kalau ada cara untuk beri sumbangan, bantulah mereka walaupun sedikit. Sekurang-kurangnya itu sahaja yang mampu kita lakukan.Jangan sekadar REPOST sahaja. Mak saudara saya sendiri yang akan hantarkan bantuan ke tempat2 yang masih boleh masuk. Pls check my previous post on "minta trak bantuan untuk hantar makanan" . Itu sebenarnya untuk hantar makanan dan brg keperluan kepada nenek dan atuk lofa sendiri yang masih lagi berada di bandar pasir mas, tapi perjalanan terputus separuh jalan sebab paras air yang sgt merbahaya. Mereka masih disitu tanpa sebarang berita. Apa yang saya mampu buat, untuk tolong mereka yang masih boleh diberi pertolongan. 1d

» LOG IN to write comment.

noorneelofa Trying my very best to help them .. Kalau ada cara untuk beri sumbangan, bantulah mereka walaupun sedikit. Sekurang-kurangnya itu sahaja yang mampu kita lakukan. Jangan sekadar REPOST sahaja. Mak saudara saya sendiri yang akan hantarkan bantuan ke tempat2 yang masih boleh masuk. Pls check my previous post on "minta trak bantuan untuk hantar makanan" . Itu sebenarnya untuk hantar makanan dan brg keperluan kepada nenek dan atuk lofa sendiri yang masih lagi berada di bandar pasir mas, tapi perjalanan terputus separuh jalan sebab paras air yang sgt merbahaya. Mereka masih disitu tanpa sebarang berita. Apa yang saya mampu buat, untuk tolong mereka yang masih boleh diberi pertolongan. 1d
  •   warna_warni_brunei_e_shop sebaiknya keluarkan mereka semua dr kawasan itu, air semakin naik sudah @noorneelofa 20h
  •   army3011465 Hiba sgt pg ni last minute x dpt follow gi kelate dan terengganu utk misi bantuan banjir coz my boy demam......hope saudara2 ku disana tabah dan sabar menghadapi dugaan ini.... 20h
  •   eidaazreen Kesiannye..em kuatkn smgt Smg smenye selamat 19h
  •   lidanawi Sekolah agama lati depan hospital lati pasir mas.makanan tak mencukupi. 18h
  •   merramomeyy Hahaxxx 17h
  •   k.ude_cute org pantaictimur sentiasa dlm doa.... aamin 16h
  •   tienmokhtar @nellisamohdnoor tima kasih kak 15h
  •   cacaliza Tq kak lofa smga Allah merahmati family kalian 13h

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa Trying my very best to help them .. Kalau ada cara untuk beri sumbangan, bantulah mereka walaupun sedikit. Sekurang-kurangnya itu sahaja yang mampu kita lakukan. Jangan sekadar REPOST sahaja.Mak saudara saya sendiri yang akan hantarkan bantuan ke tempat2 yang masih boleh masuk. Pls check my previous post on "minta trak bantuan untuk hantar makanan" . Itu sebenarnya untuk hantar makanan dan brg keperluan kepada nenek dan atuk lofa sendiri yang masih lagi berada di bandar pasir mas, tapi perjalanan terputus separuh jalan sebab paras air yang sgt merbahaya. Mereka masih disitu tanpa sebarang berita. Apa yang saya mampu buat, untuk tolong mereka yang masih boleh diberi pertolongan. 1d
  •   eintan_mohd Perlu ke spam dkat sni.. @noorneelofa kte hrap mreka smua stay strong... wlaupn phg dlanda bnjir juga.. tp hati sy lg rsaukn mreka d klntan... 19h
  •   tshirt_printing_rm7 Jom doakn utk mereka 18h
  •   epollicious sama2 kita doakan mereka semua dalam keadaan selamat dan dilindungi olehNya.. Aamiin.. 18h
  •   rynnblh orang orang yang boleh promote ig kat post camni memang tak tau nak cakap apa 17h
  •   dinblues91 Mari lh kita berdoa agar semua mangsa bajir selamat....satu2 kejadian tu ada hikma di sebalik nya....amin 16h
  •   intanazmil Kesian.. kawasan yg alpa dan leka tidak terkena.. tanpa bekalan makanan perlahan2 akan pupuslah golongan yg taat ni.. mungkinkh yg tinggal di muka bumi nanti golongan yg lupa padaNya.. 15h
  •   nellisamohdnoor @mohamedaffiz tlg dm saya detail pejabat risda di mana..mok sdaro saya otw g pasir mas jd saya blh@l tlg oyak family awok duk mano..blh tlg wi stock makanan inshaAllah 14h

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa 100 yang TERAWAL akan dapat free @naelofarhijab & 50% OFF @lofalens :) See you tomorrow at @vendeurfestival 10am-10pm

Goodnight !! xo
1d

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa ・・・
Mohon Repost!
Trak bantuan diperlukan di CALTEX SALOR untuk hantar stock makanan ke PASIR MAS SEGERA! Hubungi 0135877080
Mohon repost segera!! #liveupdate #banjir2014 #prayforpantaitimur #prayforkelantan
1d
  •   tenrambo Hahaha 1d
  •   hidayahdayah279 Semoga mangsa banjir dorong bntuan gan segera. Amin.... 1d
  •   sofina_yakob Tak berperikemanusiaan langsung org yg gigih sagt berniaga ni kan.. 1d
  •   ainasyusof Yang jenis ambik kesempatan post langsing bagai ni hormat please , org tgh dilanda musibah dok promo promo. Tak faham . 1d
  •   mfarhanhamdan Come come visit our new High Quality Muslimah Chiffon Shawl!! Miraculous design from @indrishboutique Chillax!! 1d
  •   iamnur_azreen @noorneelofa sy pn risau kat mak n adk2 kat p.mas yg xdpt dhubungi dr pg td.. 1d
  •   hngaden Semoga semua baik2 saja inshaalloh..! 24h
  •   amer_rican Hahahaha..perli habis @mfarhanhamdan dia buat x thu je 16h

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa The streaming river of #Chic&Basic in all sort of colours. Can only be obtained at @vendeurfestival tomorrow with the price of 2 for RM 100! Don't miss out as it is VERY LIMITED! @naelofarhijab 2d

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa BACA caption sebelum comment pls !! ----> Dalam keadaan sekarang, apa saja mungkin terjadi. Walaupun kenderaan besar tapi seboleh bolehnya jangan ambil risiko. Tidak pasti bila dan di mana insiden ini berlaku, tapi apa yang pasti ini mungkin boleh dijadikan peringatan kepada kita semua untuk sentiasa berjaga-jaga. "Ya Allah, amat benarlah kekuasaanMu.

Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa, Maha Pengampun, Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim,
Ya Waliy, Ya Mukmin, Ya Aziz,
Engkau lindungilah kedua Ibu bapa kami,
saudara kami
Dan semua penduduk di negeri Kelantan, Terengganu, Pahang, Perlis & Perak dan dimana saja yang terkena banjir ini.... Ya Mutakabbir, Ya Sami', Ya Bashir,
Sesungguhnya kami semua hamba2 Mu yang lemah,
Kami tidak berdaya untuk menanggung ujian daripadaMu,
Sesungguhnya Engkau Ya Allah Maha Berkuasa di atas segala sesuatu... Ya Malikul Mulk,
Ya Malik, Ya Muhaimin, Ya Matin,
Engkau perintahkanlah bumiMu menelan airnya,
Engkau perintahkanlah langitMu berhenti mencurahkan airnya,
Sesungguhnya kami amat lemah untuk menanggung ujian daripada Mu,

Ya Waaliy.... Ya Rahim, Ya Basith, Ya
Rofi,
Kasihilah kami semua,
Kami mohon kepadaMu.
Aameen️"
2d

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa #Repost @infobanjirkelantan
・・・
#Repost @jonnypuqo ・・・
Banjir dan terbakar.. Besarnya ujian DIA kpd kita.. Kita hnya mampu berdoa .. 26/12/2014 #prayforkelantan #prayforpantaitimur #kotabharu #kelantan #jonnypuqo #infobanjirkelantan 2d

» LOG IN to write comment.

Normal Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa #Repost @nurhelizahelmi
・・・
Innalillahi wa inna ilaihi roji'un
MasyaAllah. Allahu Akbar.
Semuanya datang dari Allah dan kita perlu meminta dariNya jua untuk segala yang berlaku.
Wahai banjir ini surut seperti biasa, bantulah kami wahai Allah, Ampunilah dosa dosa kami, berikanlah kami petunjuk mendekatkan diri denganMu. -Gambar Stadium KB-

Berikut adalah bentuk sumbangan mendesak (kritikal): 1. Cash
2. Selimut
3. Pampers
4. Susu formula
5. Botol susu
6. Beras
7. Gula
8. Garam
9. Telekung
10. Makanan dlm tin yg bole jd lauk
11. Biskut
12. Tuala wanita
13. mineral water

barang2 boleh dihantar ke:

Kompleks Darul Thibbun Nabawi
Jalan Tebing 8/8, Seksyen 8, Shah Alam
GPS: https://goo.gl/maps/lh0in/

Boleh hubungi Ameena: 0198601837(MUSLIM CARE)
JUGA BOLEH BUAT SUMBANGAN DI
MAYBANK : 564490413882(MUSLIMCARE)

NO ACCOUNT SEPERTI DI
2d

» LOG IN to write comment.

Video Noor Neelofa Mohd Noor
noorneelofa hope you are having a good night. x || @vendeurfestival || 2d

» LOG IN to write comment.