milicazmaj Crni i žuti sok 3d

» LOG IN to write comment.

milicazmaj Ljubav na prvi pogled #lamp #lamplight #design 3d

» LOG IN to write comment.

milicazmaj Praznici nam stižu :) 3d

» LOG IN to write comment.

milicazmaj Zgrada Kluza je izgrađena 1908. god. za potrebe Oficirske zadruge. Zamišljena je kao robna kuća za oficire po čemu je prvobitno i nazvana. Tek posle Drugog svetskog rata dobija ime "Kluz" po Franji Kluzu, narodnom heroju.
U vreme izgradnje bila je jedna od najmodernijih građevina Beograda i druga po redu namenski izgrađena robna kuća. Projektovana je po uzoru na pariske robne kuće tog vremena. Važi za jednu od najvrednijih zgrada beogradske arhitekture sa početka dvadesetog veka. Proglašena je za spomenik kulture od velikog značaja (Službeni glasnik br.14/79).
Danas se u ovoj zgradi nalazi robna kuća "Panda". #tuga #nemar #zepter #kluz #fall #beogradmojgradvolimgaikadaneznamzasto #srbijamedjusljivama #ženegaće #ženekese
1w

» LOG IN to write comment.

milicazmaj 56 Years Of Barbie’s Evolution
#barbie #toys #dolls #barbiedoll
1w

» LOG IN to write comment.

» LOG IN to write comment.

milicazmaj #RIPTANJUG #TANJUG #belgrade
#beograd #architecture #arhitektura
Zgrada PRIZAD-a (TANJUG) nalazi se u Beogradu, na Obilićevom vencu broj 2. Zbog svojih arhiktetonskih kvaliteta sa karakteristikama kasnog modernizma u međuratnoj arhitekturi Beograda ima status spomenika kulture.
Igrađena je od 1938. do 1939. godine prema projektu arhitekte Bogdana Nestorovića.
Zgrada je obložena belim mermernim pločama i ima stilske odlike kasnog modernizma. Projektovana je i građena pod uticajem monumentalističkih ideja, aktuelnih u tadašnjoj evropskoj arhitekturi, naročito u Francuskoj.
Od šezdesetih godina XX veka u zgradi je sedište TANJUG-a.
3w

» LOG IN to write comment.