fynnjamal tadi buat lawatan ke kilang kristal. rasa macam budak sekolah ke kilang biskut pulak. haha.

best giler.

dari peleburan ke pembentukan ke pemotongan. semua. padan la kristal ni mahal. semuanya handmade. perfection giler.

tapi yang buat aku termenung tadi--
tengok api furnace dia.

1000'c.
aku tengok panasnya.
pastu aku macam berdebar kuat giler.

macammana api neraka nanti...
5h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal kapten bakti. 5h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal this is exactly what we need.
a quick getaway.

lari kejap dari kerja.
cuaca pulak kemain lazat.
gambo semua glowing.

atau mungkin disiplin @toujoursadvanced setiap hari ini sudah berkesan. hahaha.
5h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@dewibeautycare
@dewibeautycare
@dewibeautycare

nah pesanan penaja:

INI KISAH BENAR

Dulu memang saya jenis kulit kering dan kusam. Kering sangat2 sampai pakai bedak di muka pun nampak merekah2. Memang macam tanah kering musim kemarau.

Walaupun usia baru mencecah 24 tahun, muka nampak tua sangat2 rasa. Kalau nak cerita pasal skincare atau supplement saya makan, hmmm.. Saya hampa... Satu pun tak menjadi. Beratus-ratus ringgit dah habis.

Masa mula2 jumpa Dewi, diorang bagi trial set je untuk diberi percuma. Untuk promosi mereka. Saya guna dengan takde harapan tinggi pun. Dalam hati cakap, benda ni sama je dengan produk lain.

Tapi apa yang mereka janjikan memang menjadi. Alhamdulillah lepas seminggu memang nampak kesan yang sangat2 berbeza.

Kulit saya menjadi lebih lembut, anjal, tidak kering, dan lebih lembap.
Kini selepas sebulan, saya menjadi lebih yakin tampil depan orang. Dan ramai bertanya tentang perubahan pada diri saya, terutama ahli keluarga dan kawan2.

Untuk mendapatkan produk amat mudah. Hanya perlu hubungi nombor ini:
0182620611
0182620611
0182629611

Atau

Follow:
@dewibeautycare
@dewibeautycare
@dewibeautycare
@dewibeautycare
@dewibeautycare

#DewiBeautyCare #JomPutih #RahsiaCantik #RahsiaPutih #PutihGebu #JerawatHilang #JeragatTiada #BahanSemulajadi #KesanSeawal7Hari #SayaJual #BazarOnline #IgShop #IgMalaysia
6h

» LOG IN to write comment.

10h fynnjamal
Video فصبر جميل
fynnjamal kat sini, setiap 200 langkah mesti jumpa artis tepi jalan macam ni. kengkadang ada couples slow dancing sambil berdakapan penuh cinta. awwhhh.

kalau datang untuk honeymoon, komfem bunting pelamin la kiranya bhahahaha.
10h

» LOG IN to write comment.

12h fynnjamal
Normal فصبر جميل
fynnjamal perasaan dia macam di kota paris. cuma kurang sesak, kurang serabut, lebih bersih, lebih selamat.

entah. i thought i would love paris most, tapi sekarang dah ada di sini, i have to make a new statement. i love prague even more.

aku bukan orang shopping. so aku belum dapat nak share value mana lagi bagus. tapi so far, apa yang aku nampak-- living cost sini tak mahal.

aiskrim sesenduk nasi besornya baru rm3 lebih. bukan aiskrim kampung2. aiskrim standard bagus punya. makanan halal makin banyak premisnya. itu pun takde la mahal macam makan kat restoran high class kat kl. teksi pun takde la sampai rm50. jauh macam masa kat UK dulu, bayar teksi tu je dah boleh dapat beli baju kat zara. hahaahhuwaaa.

xpe. maybe sebab baru lagi so belum jumpa tempat kena sembelih kot haahah. but itulah bestnya jalan2 dibawak dengan teratur. tengkiyu @goldburytour wehhhh.

kat sini nak free and easy agak payah sikit. sebab muslim community masih sikit bebenor. malaysian apatah lagi. derang je la kot yang ada buat servis untuk kita malaysian. siap derang masakkan lauk kampung okehhh. huwaaaaa henjoy mak. haha.

erm apa lagi ek. oh! tempat tinggal? TIP TOP. kitorg tak duduk hotel. tapi apartment. sini memang suka konsep gitu. macam kat kazakhstan aa. tapi condition apartment-- cun level nora danish aa. haha. very instagram worthy hahahaah.

ok nak siap2. untuk gi tour. malam tadi dah settle ghost tour. AKU SUKA GILER sebab dia bawak kita jalan dari satu tempat ke satu tempat sambil cerita "haaa kat sini, blablabla", "monumen ni dulu tempat orang mati kena gantung blablabla". aku SUMPAH suka cerita2 camtu. cuma malam tadi port2 urban legend and folk stories. japgi tour sejarah.

oh btw. just so you know, istana cinderella yang tersergam itu diinspirasi dari prague sini :)
12h

» LOG IN to write comment.

12h fynnjamal
Video فصبر جميل
fynnjamal "but if you gotta go-- go now", nyanyi mummy sambil menonyoh anak suruh go. hahaha.

kredit: @goldburytour.
12h

» LOG IN to write comment.

20h fynnjamal
Aden فصبر جميل
fynnjamal "hah. fikir apa tu?" 20h

» LOG IN to write comment.

Aden فصبر جميل
fynnjamal lama sangat tinggalkan kazakhstan. lupa macammana sejuk suasana pangkal spring. baki2 beku winter masih ada. mummy daddy berbungkus dari tadi.

orang paling enjoy adalah kapten aa.
dia memang orang kutub.
hahaha.

jalan2 dalam rumah tak pakai seluar. chill giler bro ni.

kredit: @goldburytour
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal .
@lailafabrika
@lailafabrika
@lailafabrika

nah pesanan penaja:

LAILA FABRIKA's 1ST ANNIVERSARY PART2

#lailafabrika1tahun
#LFsalesampailicin
#sale1tahunLF

Pejam celik dah setahun usia Laila Fabrika! Wah cepat masa berlalu. So SEMPENA 1 TAHUN Laila Fabrika, setiap minggu kami akan adakan #sale1tahunLF untuk fabrik2 yang berbeza.

Minggu ini adalah giliran fabrik ITY atau dikenali sebagai LYCRA! LYCRA PREMIUM 320G/Y akan bermula dari serendah RM7.90/m!!! Yes RM7.90/m!

100% MADE IN KOREA
ITY(LYCRA) 320G/Y RM7.90/m!
ITY(LYCRA) 320G/Y RM7.90/m!
ITY(LYCRA) 320G/Y RM7.90/m!

#lailafabrika1tahun
#LFsalesampailicin
#sale1tahunLF
no minumum purchase. Amik 1 kayu pun bole
sah sehingga 21/6/15
cash terms

So apa lg? Jom serbu Laila Fabrika!

REPOST & SHARE dengan rakan2 anda!
REPOST & SHARE dengan rakan2 anda!
REPOST & SHARE dengan rakan2 anda!

Laila Fabrik Sdn Bhd,
28, Jalan Suria Puchong 1,
Puchong Gateway,
47100 Puchong,
Selangor

Mon-Sat 900am -600pm
Sun closed

E : sales@lailafabrika.com
T : 0129558663 (Farhana), 0173110631 (Shima), 0132078878(June), 0172810035 (Rozy), 0122482050 (Atfan)
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal isya' pukul 11 malam.
subuh jam 2 pagi.

hahahahahuwaaaaaa!
1d
  •   fynnjamal @maryamnabihah hebatnya korang!!!!! kalau akak dah nangis!!! 1d
  •   wanie.zakaria Ooo..ktorg kat sini guna local punya website islamweb.cz sbb lg accurate..subuh dan isyak mcm nampak beza..lain2 lbh kurang..subuh 3.30 isyak 10.30.. 1d
  •   fynnjamal @wanie.zakaria ok tentiyuuuu 1d
  •   wanie.zakaria Ok welcome kak @fynnjamal..kalau akak masuk website tu dia dlm bhasa czech..so akak kena click casy modliteb and choose prague 1d
  •   husnaafandi Kuat betul semangat org yg berpuasa kat sana. Fuhh 23h
  •   yanimaz Kalau bulan puasa ni lamenye nk tggu buka puasa 15h
  •   telekungjersey Uhh.kene alert time solat betul2 ni.humhukk..tidak terbabas je koje 14h
  •   ciqafati Wahh lg lama dr jepun 5h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal this is prague.
yes.
it is THIS green.

subhanallah maasyaAllah.

terima kasih @goldburytour for this arrangement. never knew how beautiful czech republic is. padanlah orang cakap hidden paradise. serius lawa.

impression pertama aku?
terharu.

semua orang layan kitorg best sebab kitorg travel dengan anak. semua benda fast lane. as in sentiasa sebaris dengan laluan VIP. kitorg beratur elok2 tempat marhaen pun, derang akan panggil masuk priority.

rasa awhhhhhhh best giler.

officers baik2. locals pun chill je.
town kecik. tak ramai orang.

perasaan macam kat pekan2 je. cuma kurang orang. pelik gak. ngape macam tak ramai orang? entah. tapi SUKA!! kepadatan tak tinggi. so nak ke mana2 macam chill je.

rasa macam naik motor petang2 kat kampung atuk. ada orang. tapi takde orang. haaaa.

ok. nak relax jap. nanti kita share gambo prague :)
1d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@ChiqueVeils
@ChiqueVeils
@ChiqueVeils

nah pesanan penaja:

Tudung yang @ChiqueVeils ni di IMPORT khas dari Turkey! Memang kalau pakai boleh feeling macam kat overseas je perasaan nya!

Bayangkan kain yang RINGAN dan seLEMBUT sutera import, confirm ramai yang menegur dengan ayat 'CANTIK tudung awak pakai hari ni, macam orangnya' ecehhhh.

Bila dengar je ayat ni dari orang lain, haruslah merasa diri berSERI-SERI jer sepanjang hari. Haa.. apa tunggu lagi, sarungkan sahaja MAHKOTA hijab anda dari @ChiqueVeils.
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal dah apa pesen dah main susun setempat je skang. adoyai. kalau mummy cikgu ni, mummy kasi markah terpesong siap tulis "see me" 2d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal macam ni la rupa dinosor balik kije naik lrt. 2d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal .
@songketmoden
@songketmoden
@songketmoden

nah pesanan penaja:

Ramai yg dah pakai @songketmoden.. Cuba korang cek wardrobe korang dah ada ke belum?? Kalo takde lagi, cepat2 follow @songketmoden.. Join reramai demam @songketmoden raya nanti.. Mesti ramai yg menjeling raya nanti.

Tak lama lagi dorg ni nak release ReadyMade SongketModen... Confirm gempak.. Tambah lagi best, sebab dapat FREE BOX EXCLUSIVE bila beli nanti!

Follow @songketmoden @songketmoden @songketmoden @songketmoden @songketmoden @songketmoden
2d

» LOG IN to write comment.

Aden فصبر جميل
fynnjamal 2 hari delay trip prague.
smack gak aa.

hahahaah.
ada la tu hikmahnya.

terima kasih banyak2 @goldburytour yang dah uruskan SEGALANYA hahaahahaha. korang memang best!

ok. bismillah.
bi iznillah.

doakan kami selamat sampai. dan internet coverage cukup helokk supaya dapat kami kongsikan tanah eropah belah sana.

macam biasalah.
aku suka jadi mata kalian.

jaga diri, semua.
jangan nakal2.
2d

» LOG IN to write comment.

Video فصبر جميل
fynnjamal kalau balik rumah tok wan tok dad, benda alah INI yang nombor satu sekali dia cari. bantal ni kalau dia ada-- sorang pun tokleh pegang.

eeeeeee. nanti mummy suruh wan bakor. padan muka. hahahaah.
2d
  •   dndyyn mcm @norleezamramlee hahaha 2d
  •   syahmiarizal Like my youngest brother!! Suka main bucu bantal..lagi2 yg ada bijik2 tu..haha 2d
  •   dilahusin Bukan main lg ye juna menggentel.. 2d
  •   zaimtalib @raihanku bhahahaha.. Ada jugak spesis cmni 2d
  •   sarahfarhah Rindu bantal nemo lettew 2d
  •   ninasyura Ini le habit budak2 ngempeng.. yakni anak dara ai.. tp gentel lain.... 1d
  •   nizakay Nasib baik gentel bantal , si bintang pulak gentel lengan .. Pengsan .. @fynnjamal 1d
  •   suhanaruhaini Ank sy suka gentel siku. Siap cium2 siku sy ni.. Rsa mcm nk siku kan jek dia.. Nasib baik bkn lutut ni yg digilai.. @fynnjamal 11h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@thecalice
@thecalice
@thecalice

nah pesanan penaja:

Jujur nak cakap, lepas beberapa hari @thecalice open order untuk first ROSE collection diorang, hampir semua warna dah sold out. Bila ada yang lambat beli dan dah habis mula la marah

Sampai sekarang kami tak restock sebab menjaga exclusivity jenama Calice

Sekarang keluar pulak dengan design, warna, cutting dan material yang memang win

#ROSEprinted ni, ada 4 warna yang sekali pakai memang meremang geram kawan sebelah. Material Premiun Satin. Harga mampu milik RM49

#ROSEinstant ada 9 warna yang kalau ex boyfriend tengok terus nak ajak couple balik. Material Premium Satin Silk. Silk selalu mahal tapi ni serius murah RM59

Dedua ni sangat lembut, selesa dan nak gosok pon alahai kacang je

Paling WIN boleh buat memacam gaya. Kemain

Kalau nak boleh whatsapp/sms ke +60123003851 atau ke website www.calice.com.my untuk order. Stok memang sangat limited. Kalau lambat melepas. Semua tetudung ni boleh pakai masa raya nanti. Jiran tengok menangis tepi meja dik.
2d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal mencari abang2 pomen yang biasa dengan primavera.

battery kitorg kong.
huhuhu.

dan memandangkan buat masa ni kitorg amat payah nak ke sana ke mari, kitorg nak mencari abang pomen khas untuk BMX kitorg ni.

syaratnya senang--
layan motor macam awek.
boleh datang area bukit jalil.

motor tokleh jalan aa bro.
huahuahua.

ok kitorg fly ke prague malam ni. so tinggalkan aje nombor contact kat ruang komen ok. nanti balik malaysia, kitorg call tau.

tengkiyu, abang2 pomenku!!!
2d

» LOG IN to write comment.