29min fynnjamal
Normal فصبر جميل
fynnjamal @fynnjamalrtw akan bersama-sama memeriahkan VF MEGA SALE LEBARAN! Janji meletop! Janji meriah! Janji ratusan ribu manusia akan serang matrade!!!! Boom
.

MALAYSIA • SINGAPURA • BRUNEI • INDONESIA
.
Sekali lagi vendeur festival kembali dengan kapasiti lebih dari 200 JENAMA HEBAT MALAYSIA bergabung tenaga untuk festival yang di nanti rakyat Malaysia
.
RM150 RIBU CASH VOUCHER DAN GOODIE BAGS menanti semua. Gila! Kami akan senaraikan brand-brand yang baik hati untuk beri cash voucher kepada semua pengunjung! Sabo teman sabooooo
.
.
Aidijuma • Ariani • Ashh&Annas • VENDVILLE • Mumu Scarves • Galeri Hajra • Sugarscarf • MMBasic • Aliff Syukri Terlajak Laris • Naelofar Hijab • LeeyanaRahman Collection • Tudung People • FashionRepublicKL • Rozita Che Wan • Ayu Raudhah • Nur Fazura • Mia Ahmad • Fynn Jamal • Zareeth Zehra • ByFatinSuhana • Tudung Ruffle • Jelita Sara • Bikaya • Memey Suhaiza • Ephyra • Imaan Boutique • Dewi Sofiea • Neng Geulis • Elrah Exclusive • ByNuramirah11 • Arata by Ryzal Jaafar • Bianco Mimosa • Furby and Sugar • Eisya Syakira • Sutrasilka • The Geroboc • Mermaid Luxe by Liyana Jasmay • Sara by Qudyn • Bokitta Hijab • FCC Malaysia • Lulwa Hijab • Ezuwan Ismail • Zanrias • QairaHijab • Deqoya • BlossomBoxStore •PenMerahDotCom • AerilZafril • WawaZainal • Nadzri Morshidi dan RATUSAN LAGI MEGA STAR BRANDS SELURUH MALAYSIA. Kami akan update full list very very soon. Boom
.
Bukan 10% bukan 20% bukan 30% tapi hampir 80% sale menanti semua! Ya Allah! Manalah orang tak nangis kat bucu katil. Tak kirelah kekakak ke. Kekabang serta kekadik semua wajib serbu okeydu
.
Rezeki Allah yang hadirkan jadi kita sama-sama berusaha untuk dapatkannya ok! InshaAllah! Segalanya dipermudahkan. Ya Allah, nervousnyaaaaaaaaaaa
.
Jom tag kawan-kawan ajak serbu #VFMEGARAYA
29min

» LOG IN to write comment.

Aden فصبر جميل
fynnjamal memang dah tertulis dalam syarat2 menjadi kanak2 adalah 'bila mak lipat baju-- baring atas mak', kot?
.
hahahahadoilahhhh.
2h
  •   annejaafar Baring atas mak ngan baring atas kain baju skali! 1h
  •   nursyakir04 lipat kain sambil main smartphone 1h
  •   internet.prncess Sama macam adik saya yang kecik tapi dia Suka hempap baju yang da lipat... 1h
  •   alinabaharuddin Huhuhu yea ke @fynnjamal ...bestnya kannnn.... sy tak penah rasa sbb arwah mak sy pergi masa sy umur 1thn ... al fatihah emakku rokiah amit 1h
  •   wizzanna Baring atas mak ok lagi. Klau baring atas kain dah lipat siap guling2??? 36min
  •   shash_shahira Selesa kokping. Hati nyaman gitu. 29min
  •   amelina_powerbank_murah Haha comel 28min
  •   nsykin Nak bermanje tu..ok la kalau baring..kalau tolong punggah kain yg maknye dh lipat..allahuakbar..xtau la ape nk jd..hihi 22min

» LOG IN to write comment.

fynnjamal .
@kcollycollagenofficial
@kcollycollagenofficial
@kcollycollagenofficial
.
nah pesanan penaja:
.
KECANTIKKAN ITU KEAJAIBAN
.
"Selamat Menyambut Ramadan Barokah"
.
Bertenaga sepanjang Ramadan dan tampil lebih BERKEYAKINAN dan MENAWAN menjelang Aidilfitri.

K-Colly - Untuk kulit gebu,mulus dan lebih putih.

K White Dazzling - Untuk tenaga dan merupakan coffee tanpa caffeine.
.
Height Up - Untuk penampilan lebih macho dengan ketinggian yang meningkat.
.
Jom Uollsss, kejutkan sanak saudara dengan penampilan baru menjelang Aidilfitri.**Produk terbukti berkesan.
.
Hubungi infoline kami untuk sebarang pertanyaan +60199668383
.
#kcollycollagen #kcolly #heightup #kwhitedazzling #kwhitecoffee
2h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal best of friends. knows me more than my father and mother. sees the real me and still promised to stay forever. or at least sampai tua.
.
moga lama jodoh kita. sebab saya tak boleh bayang sunyinya nanti bila kita tak ada each other.
3h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal al-kahf ayat 57
.
dan siapakah lebih zalim daripada orang2 yang telah diperingatkan dengan ayat2 tuhannya namun tetap berpaling darinya--
.
dan melupakan apa yang telah dikerjakan kedua tangannya?
.
sesungguhnya kami telah meletakkan penutup di atas hati mereka sehingga mereka tidak memahaminya.
.
dan kami letak pula penyumbat di telinga mereka-- yang walau pun kamu menyeru mereka pada petunjuk, nescaya mereka tetap tidak akan mendapat hidayah selama2nya.
.
#jomrandomkindness hari ini nak ajak kita selalu minta allah tidak tutup hati kita. doa hari2. pohon sehabis rayu. sujud minta disetuju.
.
dont give up on yourselves.
ever.
.
kau tgh tak puasa sekarang, kau tgh dlm hotel dengan boifren, kau tgh dlm bilik lepas maki abah kau, kau tgh sarung baju paling seksi, kau tengah kira duit rembat surau.
.
berhenti kejap. dan tanya diri sendiri, "ya rabbi... apa nak jadi dengan aku ni...?". tanya berkali2. sementara tengah teringat-- tanya lagi dan lagi.
.
walau kau sendiri tahu kejap lagi kau akan kembali pada dosa yang kau akan ulangi. ingatkan hati. jangan bagi dia lupa.
.
i know the struggle. malah allah lebih tau. apa yg tersembunyi dalam dalam hati itu-- semuanya dia tahu. i know. i've been there. sometimes aku rasa i am still there.
.
percayalah ada masanya aku struggle nak bangkit subuh. ada harinya rasa malas nak pakai stokin. ada waktunya macam tak ada mood nak sangkabaik.
.
kita semua ada struggle kita.
.
tuhan tidak membenci pendosa. dia malahnya menunggu kita datang pada dia dengan segala rindu dan kesal. allah itu ghafuur dan rahiim. tapi dia benar2 membenci orang2 yang sombong.
.
melakukan suatu kesalahan dengan terbuka tanpa ada langsung rasa serba-salah. malah dijaja2 dgn bangga dan dgn selamba memperolok dgn megah.
.
astaghfirullah.
na'uzubillah.
.
ustaz aku pernah bertazkirah, selagi masih ada malu pada diri atas dosa2 dan salah-- selagi itu hati kita masih ada peluang kembali. persoalan yang tinggal adalah "bila?".
.
banyakkan mintak disempatkan. banyak mana pun dosa kita, jangan berhenti doa tuhan izinkan kita mati dalam sempat untuk kembali.
.
it would be hard. orang akan olok2kan kita. biarkan.
.
bukan dia pemakbul doa.
tp allah yg maha mengasihan.
4h

» LOG IN to write comment.

18h fynnjamal
Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@moodrepublik
@moodrepublik
@moodrepublik .
.
nah pesanan penaja:
.
BULETIN UTAMA
.
KEMPEN MENABUNG UNTUK KL RAYA FEST kini BERMULA
.
Tolong pastikan MOOD RAYA anda tahun ini adalah MOOD REPUBLIK ok?
.
#KLRAYAFEST
#KLRAYAFEST2015
#FESTIVALRAYANOMBORSATUMALAYSIA.
.
100 000 goodie bags SIAP SEDIA untuk di agihkan kepada 100 000 1st visitor . Sama ada anda terjerit atau KL MENJERIT?
.
Tahukah anda KL RAYA FEST 2015 PWTC adalah satu satunya festival yang menghimpunkan kuasa kuasa besar jenama paling di kehendaki negara? Lengkap ALL IN ONE !. CALAQISYA, BELLA AMMARA, RADIUSITE, JUBAH SOUQ, ZAWARA, MINAZ , SBU dan semuanya memilih utk hanya berentap di PWTC sahaja. Jangan pening pening kepala, kan ada MR!.
.
Selain itu kami ada 🏻
.
AIDIJUMA • MODVIER • SUGARSCARF • ERRA FAZIRA for Rara Cookies { LIVE } AFDLIN SHAUKI & JOHAN RAJA LAWAK for BOB { LIVE } • DIDIE ALIAS for Dhania { LIVE } • NAELOFAR for Naelofar Hijab { LIVE } • EMMA MAEMBONG for Emel { LIVE } • LIYANA JASMAY for MermaidLuxe { LIVE } YATT HAMZAH for SUCI { LIVE } • SITI NORDIANA for Paling Comel { LIVE } • HANEZ SURAYA for Farra Beauty { LIVE } • YANA SAMSUDIN { LIVE } • ZOEY RAHMAN for ZAWARA for MEN { LIVE } RINA SALLEH CLOTHING • ZAWARA • LEUNIEY NATASHA • QAIRA HIJAB • AMEERA ZAINI • DREEMIKA • BOKITTA HIJAB • CITRAIDA • OSRA • EDAST • GAYEKINISHA • MM BASIC • IMAAN BOUTIQUE • PUDORE • ANGGUN ZARA • ALHUMAIRACONTEMPORARY • HIPSTER BAJU MELAYU BY ZERYZAMRY • SHAWLBYVSNOW • JELITA SARA • THE CALASHOES •RAYYAN HAYA • TUDUNG RUFFLE • TELEKUNG SK • TUDUNGPEOPLE • DEWISOFIEA •BENANG HIJAU • NAJJAH • BLOSSOMBOXSTORE • THE MORATA SHOES • PEN MERAH DOT COM • AISHA WONG ACCESSORIES • HIJRIAHOME for XXXL • BY FATIN SUHANA & FCC MALAYSIA & byk lg.
.
Ayuh
SAVE THE TARIKHS
SAVE THE DUITS
SAVE THE BEST FOR LAST
.
11 SABTU
12 AHAD
13 ISNIN
.
10 AMhingga 5 AM kecuali hari terakhir sehingga jam 12 MLM shj.
.
9 hb GAJI + BONUS masuk, JOM kita SHOPPING! 17 July tu kan raya!. Waktu PUNCAK!
.
500 usahawan berentap dlm misi #HARGABERANIMATI !. Boleh PITAM uols!
.
Dah tgk LED SCREEN TERBESAR DI ASIA TENGGARA di PWTC, display IKLAN KL RAYA FEST belum?
.
Cepat tag semua rakan rakan anda .
18h

» LOG IN to write comment.

19h fynnjamal
Normal فصبر جميل
fynnjamal kat @vendville ni, majlis berbuka je dah macam majlis bertunang. elak ada photobooth siap template2 "i am single", "wife", "shuben" je kang. haha.
.
allahu akbar. murahlah rezeki awak, @annaseaskey. insyaAllah. berlipatgandalah segalanya. amin.
19h

» LOG IN to write comment.

20h fynnjamal
Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@propagandafest
@propagandafest
@propagandafest
.
4&5 JULY 2015 , Stadium Malawati Shah Alam , 10pagi - 12malam
.
EPIK MEGA SALE TERBESAR ini dibawakan Oleh @digitelco dan @propagandafest .
200 "DUIT RAYA" untuk 100 PENGUNJUNG PERTAMA untuk 2 hari dan LEBIH 50 HADIAH menarik yang bakal anda MENANG
.
#digipropa
#karnivalmega
#propagandafest #FESTIVALMEGASALESTERBESAR #FEDTIVALMEGASALERAYA
20h

» LOG IN to write comment.

20h fynnjamal
Aden فصبر جميل
fynnjamal berbuka dengan korek hidung la jawabnya. 20h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal .
@alquraneksklusif
@alquraneksklusif
@alquraneksklusif
.
nah pesanan penaja:
.
Tiada kata terlambat dalam mempelajari Al Quran-- jangan pernah mengalah andai pada waktu ini, di usia ini, kita belum mahir membaca Al Quran, sentiasa ada cara, sentiasa ada jalan andai hidayah Allah telah hadir dalam diri.
.
Al Quran untuk PEMULA;
.
AL QURAN EKSKLUSIF TRANSLITERASI & TRANSTAJWID
.
Hadir lengkap:
• 30 juzuk
• Terjemahan Perkata & Perayat
• Transliterasi (romanise cara membaca dalam tulisan rumi)
• Sistem tajwid berwarna
.
Masih dalam HARGA PROMO RAMADHAN SEHINGGA 12 Julai 2015!
.
Website www.alquraneksklusif.com
Whatsapp 0163800372
22h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal i have super soft spot for kind people. uber massive respect for those yang hidup di kalangan apa yang dibantunya.
.
kita kena akui di zaman ini majoriti kita lebih pantas jari dan mulut berbanding tangan dan kaki. hasilnya? shared article yang bertindan. yang membantu ada sekumpulan. yang mengomen? mengkritik? merapik meraban?
.
but we cant change people and their minds. apa yang boleh adalah biarkan. dan kalau kita izinkan mulut orang jadi empang untuk kita melakukan kebaikan-- yang rugi kita. mereka bukan hilang apa2.
.
do good. be kind.
.
zaman ini terlalu ramai yang selfish dan merasakan hanya dia layak diterima tuhan. biarkan. buat sahaja kebaikan dan kebajikan. percayalah, di setiap "murah rezeki awak, nak" atau "tuhan balas di akhirat, dik", siapa tahu ada satu terselit doa yang makbul untuk kita.
.
berapa ramai yang jaga solat tapi tak peduli hati orang? berapa ramai yang selalu sadaqah tapi selamba tak bayar hutang?
.
hidayah milik allah.
.
jahat kita pada tuhan itu hal kita dengan yang kuasa atas sejadah di sepertiga malam.
.
yang penting ending.
23h

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@krbm_online
@krbm_online
@krbm_online
.
nah pesanan penaja:
.
Masa Semakin Suntuk!! Pengumuman 5 Nama Pemenang Akan Di umumkan Bila2 masa dalam bulan Ramadhan yg mulia ini. Tengok tu Pic Box Lucky Draw Dan Hadiah2 Lumayan menanti korang. PELUANG masih ada. Jom Sertai sekarang!!
.
@krbm_online nak bagi HADIAH GEMPAK!! Woww!! Selain 2 Set Iphone6, @krbm_online nak bagi Duit Raya? Berapa banyak duit nak bagi tu? Kenalah Follow @krbm_online tau. Boleh Buat Shopping Raya!!!
.
@krbm_online @krbm_online
@krbm_online @krbm_online
@krbm_online @krbm_online
.
Cabutan Pertama Akan Di buat kurang dari 48 Jam Dari Sekarang. Live Video Cabutan akan di buat Eksklusif Hanya di @krbm_online, Peluang Masih TERBUKA untuk korang yg follow @krbm_online. TRUSTED SELLER Since 2012
1d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal .
CALLING FOR VENDORS UNTUK KARNIVAL JUALAN AIDILFITRI bersama Santai Lebaran Fiesta 2015
.
Di jemput vendor fashion • dry food • local brand •clothing •preloved •muslimah • hijab • beauty and health • phone accessories / gadget • cookies & lain-lain.
.
Tarikh: 25hb Jun hingga 16hb Julai 2015
Lokasi: Laman Santai Istana Budaya
Masa: 12.30tgh - 12.00mlm
.
NORMAL BOOTH :- 21 Hari
Saiz: 10 x 10 Kaki (Arabic Canopy)
Fasiliti: 1 meja (6x3 Kaki) + Alas Meja + 2 Kerusi + 1 Plug Point + Booth Signboard
.
PREMIUM BOOTH :- 21 Hari
Saiz: 10 x 10 Kaki (Arabic Canopy)
Fasiliti: 1 meja (6x3 Kaki) + Alas Meja + 2 Kerusi + 1 Plug Point + Booth Signboard
.
Aktiviti:
★ Selebriti Booth
★ Persembahan ghazal dari kumpulan Alun Tradisi
★ Persembahan Nasyid dari Rumah Curahan Kasih Sayang Ikhwan Paya Pulai Pahang
★ Bacaan Al-Quran dari pelajar Tahfiz Aman Bistari
★ Car Booth Sale oleh artis tempatan bersama Erma Fatima setiap hujung minggu
★ Persembahan dari The Ukulele Girl di diidagram
★ Pertandingan bercerita untuk kanak - kanak umur 12 tahun ke bawah
★ Busking
.
Call
Syu 012-9488864
Sean 0169799817 atau
email: santailebaran@gmail.com
untuk maklumat lanjut.
1d

» LOG IN to write comment.

Aden فصبر جميل
fynnjamal "eee tak puasa" 1d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal .
@gerobokmn
@gerobokmn
@gerobokmn
.
nah pesanan penaja:
.
Indahnya sungguh di Hari Raya, ramainya orang bersuka ria
.
Ewah seronok nyanyi nampak? 😎 lagi seronok kalau dapat grab baju raya yg simple, cantik & MURAH. Kan? Haa follow cepat @gerobokmn
Ramai yang da nanges sebab stok dia cepat habis tau
.
@gerobokmn
@gerobokmn
@gerobokmn
@gerobokmn
@gerobokmn
.
Save terus +60 13 755 4934 (Najwa). Senang nanti nak order
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal real superheroes. thank you, teachers. :) 1d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal an-nisa ayat 45
.
dan allah lebih mengetahui daripada kamu tentang musuh2mu. dan cukuplah allah menjadi pelindung untukmu.
.
dan cukuplah allah menjadi penolong bagimu.
.
#jomrandomkindness hari ini adalah untuk ajak kita semua let go. just let it go. seikhlasnya-- lepaskan semua bengang, ralat, sayu dan marah. buka kepal tangan dan lepaskan.
.
ya. susah. orang aniaya kau. malukan kau. siksa kau jasad dan jiwa. libatkan mak bapak kau. masukkan keluarga. apa sahaja jenis gaduhnya.
.
ya. faham.
.
tapi dah. cukup dah. let go dan lupakan semuanya. macam orang dah lama lupakan kita.
.
terlalu biasa kita yang terkena jadi penangguk menanti masa dia untuk kena juga macam kita. kita mengharap dia dibalas sebagaimana kita rasa. akhirnya, yang tak pernah move on adalah kita. dia? berjoget bersorak macam tak ada perasaan apa.
.
let it go.
.
semua kesakitan dan keperitan. maafkan dia demi ketenangan kepala kita. dan biarkan balasan atau apa sahaja diuruskan yang kuasa.
.
redhakan semua aib yang dipalit pada kita. semua malu. semua cerca. kuatkan hati untuk kata: aku serahkan engkau, wahai musuhku, pada tuhan yang maha adil dan saksama.
.
kita pun selalu minta diampunkan yang kuasa. maka ampunkanlah manusia2-- mana tahu kita diampunkan untuk dosa2 kita juga nantinya.
.
kita pun selalu rasa betul. entah2 di hari pertimbangan nanti baru kita tau yang kita pun ada salah sama. di sana itu dacingnya tidak menipu, tidak ada justifikasi. hah. sekarang-- kau benar2 pasti?
.
hari ini, just start that email: hi. aku tau things got so weird. apa pun jua, aku minta maaf. apa yang buat aku sebal pada kau pun aku dan lupakan. just something aku kena buat sebelum aku mati".
.
kau salah ke kau betul--
send.
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal baru balik meeting dengan team @fynnjamalrtw. bincang benda2 yang perlu untuk @vendeurfestival kali ni.
.
adoi seramnya!
.
tak tau nak expect apa. sama je macam tahun lepas. kitorang datang muka seposen je. ada booth, bukak table, jual. ahahahahah. ada rezeki-- ada. takde-- kita teruskan hidup.
.
dulu datang jual jubah je. #FJRTWSignatureJubah. itu je. pilihan pun setakat beberapa warna. hahaha. allahu akbar.
.
kali ini, ada #FJRTWTheFynnJamal, #FJRTWGobos, #FJRTWHijab. cardigan memang tak sempat. tak dan nak QC. kang kalau terlepas produk terjulir benang la, tertetas kain la-- aku yang sedih. so xpe. akan ada online. dan agen pun ada.
.
6 hari lagi. pengalaman berniaga di pentas besar-- jatuh jatuh jatuh dan bangun banyak mengajar aku untuk jadi lebih baik dan beringat. proses takkan habis. selagi masih berniaga, selagi itu kena rendahkan diri untuk belajar.
.
belajar jangan kedekut, belajar jangan dengki, belajar jangan paranoid, belajar jangan tak cukup dengan rezeki. belajar macam2 lagi.
.
@vendeurfestival is coming. kiri kanan semuanya all star punya brands. menumpang tuah orang, harap2 direzeki jua.
.
jumpa kat sana tau!
di MATRADE, pagi sampai pagi.
haahahahaha pancit woi.
.
bi iznillah. bismillah!
semoga yang elok2 untuk @fynnjamalrtw @fynnjamalrtw @fynnjamalrtw kami. amin!
2d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal i love my bangladeshi tailor. dia baik, amanah, manis dan sentiasa sopan dengan aku.
.
8 tahun x balik kampung. kerja kerja kerja. dia cakap dia xpeduli. sebab dia nak bantu keluarga.
.
aku doakan dia dapat apa yang dia cari di malaysia.
.
orang rajin sentiasa akan berjaya. tak kiralah lambat mana, warna kulit, rupa dan asal usul.
.
aku percaya sepunno jiwa ragaku.
2d

» LOG IN to write comment.

Normal فصبر جميل
fynnjamal as much as i want to agree with this quote, i have to somehow break this to the writer:
.
tu la malas gi sekolah. tanda baca pun tak tau bubuh mana.
2d

» LOG IN to write comment.