fynnjamal the part where anak dia jantung berlubang. the part where suami dia berkorban untuk give way pada passion isterinya.
the part where she is so strong-- she intimidates and therefore invited too many hatred.
the part where everything is so real.

silap betul la layan mary kom ni tengah2 pagi buta ni. melalak sorang2 macam tak memasal.

priyanka chopra--
you are now my new million dollar baby.

massive respect to mangte chungneijang, 5 times world champion. aku selalu berangan nak bantai orang. memang tak aa. bantai gelak aku reti aa.

hahaha.
good night, all.
juna belum tido lagi.
so.
2h
  •   asrulrashid Remake film ni kan 2h
  •   lsgkica Sya pun penah teringin nak bantai seseorang tp x penah even adik beradik pun smpila skarang hehe.. 1h
  •   nooratica @ismi_amira nti cari cite ni 1h
  •   nrnfqh Ralatnya tak dpt jmpa akak kat mmu. Dh dkt sgt dh. Haritu gi rantai art, you were not there. Akak gi penang, sy kat kl. Akak dtg tmpat bljar sy, mmu sy plak kena upm. Hm, tade rezeki lg sy nk jmpa akak agaknya. Selamat dtg kak ke mmu. Semoga kita jmpa satu hri nnti. In Sya Allah 1h
  •   balqis_bundle Selamat malam kak fynn..:) 1h
  •   aida_alina Yeaaa cerita ni best.. Baru hee tengok petang tadi 57min
  •   nrsh_a Jom tk ni @nurulamalinaidris 34min

» LOG IN to write comment.

fynnjamal HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH.
ni kalau share video ni masa juna kawen ni best ni.
5h
  •   illanabilla @ayusmyra memang selama hari ni akk persetankan je ape org nak cakap..,tapi bila yg ckp tu FIL akk..hurmm,cucu sendiri kot 3h
  •   nasuhaelaina @illanabilla u go girl! awak tahu, skrg nak besarkan anak normal pon naik sempot mak ayah taw. so just chill and im pray the best for yr son,amin :) 3h
  •   wanmursyidah Alolo, comey je Juna. 2h
  •   fynnjamal @illanabilla kuat semangat. kalau mampu diam-- diam. kalau tak larat, blah awal2. ingat anak kita ahli syurga. cukup. dan bersyukur anak kita tak normal. kalau dia normal dan jadi macam orang yang tak ada hati perasaan-- xde makna. 2h
  •   faraminn Agree @fynnjamal .. @illanabilla brtabahlah.. 2h
  •   realsuhaida Esok actually kak @fynnjamal ada event kat mana? mmu or usm? ke usm kak fynn mai ahad? konfius dah ni. 2h
  •   zen_tauke_emas_ii Nice 2h
  •   raraziz Kantoi layan let it go 1h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal entahlah. 6h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @bokittartw @bokittartw @bokittartw
@bokittartw @bokittartw @bokittartw

nah pesanan penaja:
YEAR END SALE BOKITTA HIJAB

BOKITTA HIJAB - pinless and hassle free hijab. Visit our ig for more pictures!

RM90 each for all OLD designs. Price exclude postage. Immediate payment required.

Sale period 19 - 31 December 2014 or while stocks last.

Whatsapp 019 331 1472 for online orders.

Walk in customer boleh visit vendor boutique:

MP DEXATO 1, Bukit Beruang Melaka
MP DEXATO 3, Danau Kota Setapak
Imacattura boutique, Dataran Kemuning Senawang
7h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal aku dari kecik memang kuat mengelat solat. selagi boleh bohong-- memang aku kelentong.

dia punya liat la nak solat--
sanggup duduk termenung dalam bilik, tengok jam cukup berapa minit, baru keluar.
gigih basahkan muka, pangkal telekung, roma2 di lengan demi nak jadi bukti.
sanggup pura2 tidur harap tak dikejutkan suruh sembahyang.

padahal solat berapa ratus saat je pun. lagi sanggup yoga peluh2 dari ruku'. lagi rajin salin baju pergi gym dari sarung telekung. lagi suka karaoke lagu doraemon dari baca fatihah.

ya allah.

sekarang dah ada anak baru aku faham kenapa abah bukan main tenging suruh solat. beriya2 paksa. kalau tak buat-- siap sebat.

masa dulu aku siap cakap pada kawan2: ah buat apa solat kalau buat sebab takut bapak aku. bukan pasal takut tuhan.

begitu punya degilnya aku.

bila makin tua,
semua makin clear.

tak ada siapa suruh sembahyang sebab takut bapak kau.
atau mak kau.
atau siapa2.

hukuman allah bukan pasal kau tak solat-- tapi pasal kau degil.
ramai orang tak solat insyaAllah masih boleh selamat kalau mereka benar2 tidak mengetahui yakni islam tak sampai yakni jahil.

solat adalah untuk kau. kau sendiri. tuhan tak luak kuasanya tanpa solat kau. kau bagi ke tidak-- dia tetap paling besar.

solat adalah untuk kau. solat adalah perbualan kau sama tuhan. aduan lima kali sehari, bercerita sambil mensyukuri. mana tau, dalam apa yang kau persembahkan, dia izinkan apa yang kau kehendakki.

bila dah ada anak--
baru aku nampak.

bila tengok anak buat APA SAHAJA yang berkait dengan agama--
ada sejenis damai yang kau hanya mampu rasa bila anak kau buat sesuatu itu yang berkait dengan agama.

mak abah kita bukan suruh kita solat sebab takut dia.
tapi mak abah kita yang takut kalau tuhan tanya dia macammana dia jaga amanah dia.

aku tak taulah pasal semua manusia,
tapi aku rasa--
mana2 orang islam dalam dunia ni boleh redha anak dia kerja biasa2--
asalkan agamanya terjaga.

korang muda2 lagi. jangan jadi macam aku.
dah tua baru nak merangkak.
entah sempat tidak semua yang tertangguh dulu aku qada'. haih.

ingat.
solat untuk kau.
kau sendiri.
untuk kau, fynn.

kau perlu tuhan.
tuhan tak perlu kau.

astaghfirullah.
sama2 kita.
sama2 cari redha dia.
8h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal semua skuadron diminta berkumpul kat bilik permainan sekarang. ada line check.

maghrib ni. takut2 ada yang fly tak balik lagi.

fakta sebenar: semua dah lepak kat depan. mummy nak masuk kemas bilik. TIME TU LA semua nak masuk playroom ADOI LAAAA
9h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @kcollycollagenofficial @kcollycollagenofficial @kcollycollagenofficial

nah pesanan penaja:
Wahh biar gambar berbicara, no edit no camera 360!!! Lihat dengan jelas perubahan tona kulit putih licin bercahaya seluruh badan selepas konsisten beberapa lama dengan K-Colly Collagen!
●kulit makin putih gebu seluruh badan ●parut parut jerawat bersih
●tiada lagi kulit gelap yang kusam

thanks @missdalila share kebaikan konsisten dengan K-Colly.

K-Colly Collagen yang membantu menggebukan kulit serta membaiki kulit yang rosak dari dalam. Penjagaan luaran sahaja tidak mencukupi jika dalaman tidak sihat sempurna.

So jangan lengahkan untuk ber K-Colly. TOPUP+ kembali collagen yang berkurang dalam tubuh kita agar sentiasa awet muda & kulit lebih elastik+gebu.Pastikan Konsisten jika ingin mendapat perbezaan kulit!!! Jadi pengguna yang bijak dengan konsisten & dapatkan kulit sihat gebu idaman.

K-Colly collagen berQuality tinggi formula Korea super jimat dan super hebat Dengan 1 bekas besar 785gram

WAJIB MEMILIKI K-COLLY ?
kerana ianya collagen technology Korean dan sangat berkesan, ia akan topup collagen dalam badan uols.kalau uols nak tahu selepas kita datang bulan collagen dalam tubuh kita akan berkurangan dan kulit makin hari makin kering dan matang. Sebab tu lah kita kena selalu consume K-Colly Collagen.

Menggabungkan pengekstrakan teknologi terkini, cepat diserap SEAWAL 60SAAT sedar sedar dah masuk perut. HIGHLY RECOMENDED!

YANG TAK PENTINGKAN KECANTIKAN KULIT JANGAN MAKAN!! Kenapa?? RISAU uolss terkejut akan perubahan diri kulit makin putih dan lembab.(kesan akan lagi cepat bila banyakkan minum air kosong) sebab tu lah kalau tengok orang Korea wajib pegang botol air mineral 3 liter pergi mana2.PENYAKIT PUN SUSAH NAK DAPAT TAU. Kita ?? 2gelas pun malas kan minum air kosong.rugi2.

Kelebihan K-Colly Berfungsi
●Memutihkan Kulit
●Melembabkan Kulit
●Rahsia Awet Muda
●Tubuh tidak mudah menggelebir dan berkedut
●Memberikan Tenaga
●Anti Kanser dll

Cepat2 Dapatkan K-Colly!
100% HALAL
1) Sesuai untuk adik2, kakak2, makcik2 abang abang pakcik2
2) Rasa mixberry hanya kemam atau boleh shake dengan air sejuk.
3) 100% tidak menggemukkan

Pastikan beli K-Colly original okay!
13h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal izinkan aku kongsikan kisah yang aku pelajari kelmarin.

ketika di pasar, seorang pencuri telah membawa lari serban umar al-khattab.

umar mengejarnya sambil melaung: "aku bersaksi pada allah yang aku telah memberikannya kepada engkau. lafazlah 'aku terima' agar api neraka tidak menyentuhmu"

pergh.
hati emas.

kita?
haih.
13h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal qamar.
salah seorang anak aku dalam dunia ni.

nakal pergh pergh pergh sampai aku pernah doa pada tuhan biarlah kalau aku direzekikan anak-- biar nakal macam qamar.

nakal anak kecil bukan nakal orang tua.
nakal anak kecil ni jenisnya cerdik dan lincah. banyak akal.

macam abu nawas.

qamar ni serius paling drama.
tapi drama budak ni--
kau takkan nak tutup tv.
hahaha.

great parents make great kids.
untuk bunda dan babah qamar yang kelako nakmam,
thank you for inspiring me to be osem parents for juna.

and thank you sangat2 sebab sayang juna.
13h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @moodrepublik @moodrepublik @moodrepublik

nah pesanan penaja:
PERANG bermula hari ini esok dan lusa!

#KLYESFEST
#KLYESFEST2014
#MOODREPUBLIK
#FESTIVALTERBAIKMALAYSIA
#FESTIVALNOMBORSATUMALAYSIA

Visitors datang berbelanja
Vendors infakkan donasi

Fardhu Kifayah yang akan mekar kekal pahalanya sampai bila bila
Inilah keindahan Mood Republik
#MOODREPUBLIKCHARITY

Perhimpunan Persidangan Agung 414 Entrepreneurs paling di kehendaki negara kembali ke PWTC lokasi 5 bintang negara dari 19-21 Disember 2014, 10AM - 9PM, KL Year End Sale FEST berentap dalam misi #HARGARAILINGTINGGALTULANG

The ONLY festival yang punyai total power top brands paling lengkap di Malaysia

Kalau yang rasa pagi pagi jenis x suka nak beratur panjang boleh datang noon ke atas ya? Pagi ni opening visitor lebih 20 ribu borang SOLD OUT! Adatlahkan kalau event Mood Republik mesti ramai, havoc dan boom! Jaga tau adab kita, kata kata kita, niat kita nak shopping sambil beramal

Jom ramai ramai dtg dan follow @moodrepublik @moodrepublik @moodrepublik

Rasai kegilaan, kehangatan, keunikan kami sendiri!
15h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal megah betul depan artwork dia.
siap mendada. (-__-)"
15h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal juna ada satu jenis perangai yang (bagi AKU la) sangat comel.

ada masanya, dia tiba2 lari dari tv sebab dia tak nak bertentang mata dengan pelakon. hahahaah.

mula2 tak perasan. tapi bila ada scene pelakon tengok ke arah kamera, juna ni rasa macam orang tengah merenung dia.

figures. autistic children hate eye contact. tapi insyaAllah dah tak severe macam dulu la. skang ni banyak improve dah. weeeeee!

malu2 macam anak dara tengah kena risik. letak air kopi pastu lari2 anak ke dalam bilik sambil cakap bisik2: "setuju..." wiwiwwiiwwi.

HAAHAHAHAHAHA.

ps: i wonder if budaya merisik masih ada. orang dah dating2 dah zaman ni. mana ada main serbu rumah mintak petik2 bunga dah. kan?

awh kids. the things you miss. but ah. cest la vie.
15h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @soffyamy
@soffyamy
@soffyamy

nah pesanan penaja:
Year End Sale (YES)

Enjoy it darling! Sekali setahun je uolss! Lebih murah dari combo jimat kami sebelum ini ! FREE postage jugak tau! Time ni la nk sertai mereka untuk mencuba!

Contoh
1. beli #eyecreamsoffya + #pinkishlipscrub + #pinkishcreamsoffya + #pinkishsoapsoffya + #pinkishlotion yang berjumlah RM165 tapi selepas less 30% hanya perlu bayar RM115.50! Jimat lebih RM50! (Please refer hahstag tu untuk info & pelbagai testimoni ok)

So lekas follow
@soffyamy
@soffyamy
@soffyamy

Boleh whatsapp 0179212631 (pia) atau whatsapp @elzbeauty (azie) ok!

#yearendsale #yes #sale #soffyayes #testimonisoffya
17h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal baik abang long, baik abang ngah. dua2 macam kena rasuk bila dapat pensel kaler. 17h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @fynnjamalrtw @fynnjamalrtw @fynnjamalrtw

makin lama makin seram.
pastu makin lama makin rasa macam brrrrrr. hahaha.

so fitrahnya macam ni:
1) prioriti adalah pada pengunjung @vendeurfestival sabtu ahad depan: 27-28 december.

2) jubah adalah limited. sangat2 limited. kerana aku buat mengikut bajet. harga pun tak setinggi market. sedang elok-- dengan materialnya, dengan upah kerjanya. insyaAllah kalau ada demand, kita rolling dan buat batch baru.

3) di @vendeurfestival, andainya stok tidak mencukupi, kita akan ambil preorder dan tempoh siap adalah 10 hari bekerja.

4) preorder online akan dibuka apabila selesai @vendeurfestival melalui www.pasolambak.com

5) untuk pembeli dari singapura dan brunei, jangan risau. sudah ada dropshipper yang mewakili kami. kalau ramai sangat-- AKU turun sendiri. huahuahua. dapat jalan2 hahaha.

ok. jumpa nanti di @vendeurfestival!! hihihihi. seram la woi!!!
18h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @foodmaniafestival
@foodmaniafestival
@foodmaniafestival

nah pesanan penaja:
2 HARI LAGI untuk
Festival makanan sambil berkelah di tengah kota!

Jom ramai ramai kita ke
Food Mania Festival
Ahad ini
21st Disember 2014
di Pacific Place Evolve, Ara Damansara.

Kali ini, Rock and Tulips ( organizer @foodgasmfest ) memberi konsep baru pada Food Mania Festival iaitu PICNIC IN THE CITY.

Terdapat lebih 80+ jenis makanan yang unik untuk kita nikmati bersama rakan rakan dan keluarga sambil dimeriahkan lagi dengan Band Performance, Giant Bubbles, Inflatable Playground, Food Trucks dan macam macam lagi.

Marilah beramai ramai ke Food Mania Festival. Jangan lupa untuk bawa tikar dan peralatan perkelahan anda!!
Festival makanan sambil berkelah di tengah kota!

Kalau ada yang nak datang makan FREE, follow @foodmaniafestival dan boleh cuba repost poster ni, tag kawan korang bersama hashtag #foodmaniafestivalrepost!

4 pemenang dengan paling banyak LIKES akan memenangi cash voucher RM50 untuk digunakan di FoodMania Festival

Ikuti ‎instagram @foodmaniafestival untuk update makanan setiap hari!
19h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal terima kasih, kapten bakti.
ngko ketawa, ye... oooo. takpe takpe.

ada alasan beli wallpaper.
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal it has begun.
hahahahaahahah.

ok. so nanti habis fasa ni--
kita berjemaah cat rumah ye.
pakai rambut juna buat berus.

hashtag #semuauntukjuna jelah. hahahaah

tambah lagi satu hashtag. #hatikukaugurisluka
1d
  •   mommysbabes @fynnjamal betul la ckp awak. Jgn tegur. Baruuuu je saya ckp aritu "tapi bagus juna ni tak conteng dinding. Arya dah buat mcm2 kat dinding umah" 18h
  •   fynnjamal @mommysbabes AITOLLLYU hahahaaha 18h
  •   mommysbabes @fynnjamal HAHAHAHAHAHAHA SORRRYYYYYY 17h
  •   iezan2805 Sama lah masa kecik..siap tekap warna air kat dinding..baru nampak jelas..hehe 16h
  •   nova_zeta Pakai rambot juna buat berus 15h
  •   akarkayutradisional akak, biorr jek hihi abang kite dulu mak marah gak die conteng2 dinding, tapi die tetap conteng. pastu mak biorrr jee. spm A+ Seni Visual hahaha plus, dia memangg pandai lukissss @fynnjamal 15h
  •   miss.faa Da pandai dia yerr.. noti yeerr 14h
  •   nadiabazilah Yeayyyy dah conteng rumah.. Art from anak2.. Hehehe 14h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal @zawara @zawara @zawara

nah pesanan penaja:
KL YES FEST PWTC
JANGAN LUPA ESOK! JANGAN LUPA ESOK!

@zawara @zawara @zawara @zawara #zawara #zawara

ZAWARA sale di KL YES FhEST! Korang dah tahu kan pasal event terbesar yang bakal berlangsung di PWTC 19-21 DECEMBER ni? Ada lebih 400 famous brand yang join event ni tau. Yang lagi bestnyaaa, ZAWARA ada buat SURPRISE untuk semua ZAWARA lovers. Thank you collection ini di buat sebagai tanda terima kasih ZAWARA kepada semua sepanjang tahun 2014.

Ini mungkin peluang terAKHIR ANDA UNTUK MEMILIKI COLLECTION TERBARU DARI ZAWARA DENGAN HARGA KEBABOMM RM99 SAHAJA!

MINYAK NAIK SEMUA NAIK KOS PUN NAIK TAPI KHAS THANK YOU COLLECTION HARGA KAMI TETAP MAINTAIN BEST DAN MAMPU MILIIK!

Temui kami mulai Jumaat ini sehingga Ahad Malam di PWTC Hall 4, Booth 4044, 4045, 4062 & 4063.
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal terima kasih, anak2 bonda.

tanpa anakanda semua, hilanglah satu jobscope kami para ibunda.

hahhahahaahuwaaaaa
1d

» LOG IN to write comment.