44min fynnjamal
Normal fynnjamal
fynnjamal kok ping borak produk:
@heightupofficial
@kcollycollagenofficial
@heightupofficial
@kcollycollagenofficial

nah. pesanan penaja:
Tampil Lebih Berkeyakinan Dengan Height Up-- Model adalah real testimoni konsisten Height up dan berjaya naik ketinggian 7cm selepas beberapa bulan.

Woww!! Tinggi mampu meningkat sehingga 5cm-15cm dengan Height Up dengan fokus dan konsisten mengamalkan senaman juga.

Testimoni A) 162cm-167cm
Testimoni B) 150cm -155cm
Testimoni C) 168cm- 175cm

Tahniah!! Kini penampilannya tampak lebih meyakinkan!

Kenapa orang boleh? Dan kenapa tidak kita?

Hurry follow untuk melihat feedback dan lebih lanjut
@heightupofficial
@kcollycollagenofficial

KETINGGIAN BERTAMBAH 2--->15 SENTIMETER LAGI. 100% TERBUKTI BERKESAN!

HEIGHT UP(High Quality Dietary Supplement) adalah supplement nutrisi SEMULAJADI yang sangat membantu lelaki dan wanita 10-35 tahun yang terbantut ketinggian serta yang ingin menambah ketinggian lagi

#kcolly #kcollysweetseventeen #kwhite38 #kwhite #heightup
#heightup
44min

» LOG IN to write comment.

fynnjamal sejak dah besor ni, juna memang tak nak dok belakang kat carseat. tapi nak dok belakang mummy. peluk macam koala.

mummy memang airbag yang empuk. malah bulletproof vest yang kebal.

apa sahaja untuk anak.

benar, malang tidak berbau. tapi rasanya mana2 mak bapak sanggup mati demi anak.

kalau car seat itu petanda kasih sayang-- kasihanlah yang tak ada. macam abah aku dulu. naik motor bertiga bertenggek macam toyol. memang langsung tak menepati definisi keselamatan standard. haha.

entah le. kadang2 aku fikir gak. macammana mahal pun harta benda yang dibagi mak bapak-- kalau mentally kita absent pun-- apelah maknanya.

mungkin aku cuma anak kampung. tapi bagi aku-- segala memori yang ada dengan abah-- yang paling aku suka adalah naik motor atas bakul dengan abah, dengan rambut beralun2 bermain di wajah-- telanjang dari topi keledar, petang2 sambil melihat2 rumah2 orang kaya di taman kami;

berangan;
kalaulah kita mampu untuk kaya begini satu hari nanti.
2h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal Sneak Peek!

Filem 'Terbaik Dari Langit' terbitan Astro Shaw, arahan Nik Amir Mustapha (KIL) & skrip oleh Redza Minhat.
Dibintangi Bront Palarae, Iedil Putra, Amerul Affendi, Megat Sharizal, Nadiya Nisaa bersama Sharifah Amani & Siti Saleha.

Saksikan filem ini di pawagam seluruh Malaysia 25 Disember 2014.
A Playground Film

#TerbaikDariLangit #PlaygroundProductions #BikinFilem #Nova
3h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal kok ping borak produk:
@nuhahijabcollections
@nuhahijabcollections
@nuhahijabcollections

nah. pesanan penaja:
Shout out for u ladies!! if u love simple jubah yet gorgeous,nursing friendly,wudhu' friendly n most importantly is solat ready, u really need to visit dis ig.

@nuhahijabcollections

Ada plain n satin wide shawl yg mmg tgh IN sgt skrg nih..harga mmg boleh bg senyum seindah suria.sbb sgt affordable!

U will love all d collections coz of d quality n d price..surely u can afford it.

Or u just can wassap d owner @ 012 469 6698 :)
5h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal "tapi saya tanak bangun lagi...!" 5h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal "jack! i'm cold, jack. i'm cold", bisik juna yang dalam mimpinya dia adalah rose yang semakin karam bersama titanic. 6h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal kok ping borak produk:
@luxparlour @luxparlour @luxparlour

nah. pesanan penaja:
Longchamp termurah dipasaran. Fresh from Europe. Dijamin original!

100% original/authentic designer's brands for less.
Specialize in European spree. Semua brands boleh di order dengan @luxparlour.

100% original/authentic consignment-items pada setiap hari Jumaat.
Siapa yang mencari pre-loved Louis Vuitton, Gucci, Prada, Fendi, Givenchy, YSL, dan macam-macam lagi, boleh checkidaut IG @luxparlour.

Longchamp termurah dipasaran. Fresh from Europe. Dijamin original!

Kedai Lux Parlour (The Showroom Subang Jaya) terletak di SS15 Subang Jaya (depan Grafa Cafe). By appoinment only.
66/2, SS15/4B Subang Jaya. [Waze: Grafa Subang]

Shop with confidence with @luxparlour
7h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal sebab tadi banyak problem, nah. updated version.

pesanan kawan bapa naurah:
kawan kawannn.. account saving mak and ayah Naurah dah kena block sbb too many transactions masuk. Alternatively boleh bank in ke current account KUATAGH ni ok. Any queries boleh contact ayah Naurah (017-5695880) atau Shahir (013-2433366) wakil Kuatagh.
.
.
MAYBANK - 5643 4200 0897 (ANSARA KUANTAN)
.
.
.
Kuatagh adalah satu komuniti perkumpulan ex-mrsm dari Kuantan. Ayah Naurah ex-MRSM Kuantan. Just FYI. Pls help to repost this #HelpNaurah
14h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal alhamdulillah. rezeki anak.

@trihadzir pasni dah boleh beli tv samsung melengkung tu.

erm. hepinyeeeeewww.
17h
  •   khairulpiko Kira ok akak menang RM..sy dulu menang RUPIAH acamner?? Hahaha~~ 6h
  •   sitisara_mikaounik @fynnjamal meh pinjam skit...wakaka! 6h
  •   hanna_dolce Ayat @fynnjamal menganjing paling winnnn... 5h
  •   sitihabsah308 dlu ade kwn saje call kak.. melayan kn penipu ni.. bleh plak dgr2 bunyi ayam berkokok bagai... eh hebat call centre ny.. dlm reban ke ape.. pastu kawan sy main2 bagai.. dia marah2 n maki2 bagai.. haha.. nampak beno nipu ny.. 5h
  •   royalrebornskincare Belanja skeeett kokping, kunyah popcorn dpn tibi baru pon hokeeyyyy. Haha 5h
  •   4rhana Kokping saya pun dpt! 6ber pun same 4h
  •   ninasyura Payung makan kat pak putra ar, @fynnjamal @fynnjamal @fynnjamal .... mkn sampai muntah! 3h
  •   mokrockaa HahahahhahaahhHahahahahaha 2h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal kok ping borak produk:
@hushbabyxoxo @hushbabyxoxo @hushbabyxoxo

ok. ig ini prebet. ada sebab paling munasabah.

dia jual barang2 untuk cik adik2. jadi kalau tak private-- dapat pulak abang2 pervert kang. kan kan kan?

baju2 encitttt untuk menambat hati suami awak tu semua ada. ngeeee. erm. ok. segan nak cerita. follow la sendiri eh.

ye le. nak gi kedai-- segan. dengan kelek anak lak tu. takkan nak beli depan anak. kang anak tanya "mak, kenapa spentot ni xde kain kat belah montot, mak?" haaaa malu.

hahahaahahaha
18h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal dia nak suruh bukak toy box tu.
tu je.

hahahahaahah.
18h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal just a friend talking. moga2 dibaca dengan lapang hati.

hi,
by now you must have known--
i am a proud autism mommy.

wallahi. tak ada bau2 konon2. tak ada acah2 tak kisah. wallahi i AM proud. bukan bongkak dengan rezeki. tapi i am honored to be this chance to prove my promises to my god when i said i WILL take care of this amaanah.

problem is--
i am sharing my journey with all of you.
bermakna aku sendiri dengan rela hati membuka ruang untuk didatangi strangers dalam hal pembesaran juna.

but then again--
the bigger problem is--
kalau aku tak--
aku tak dapat share ilmu yang ada.

rugi.

so kindly dear friends and strangers,
allow me to be the mother i want to be for my juna. i know your intentions are good. but sometimes kalian lebih menghiris dari membantu.

let us be spesific--
my son's condition.
autism.

how can you diagnose juna solely by videos and pictures i captured?
how can you make suggestions on things you think i havent done just because i never display them?
kan?

saying things like "juna tak autistik la" atau "ala dia normal la. jangan risau" atau "akak saya punya anak punya jiran dulu camni gak. rupanya takde apa" atau seumpamanya itu sebenarnya tidak bagus untuk kami parents yang berjuang untuk anak2 kami.

itu namanya denial. dan itu bukanlah dosa. denial adalah normal kerana kita menafikan sesuatu demi menjaga hati sendiri atau orang yang hendak kita jaga hatinya.

but i am way past that.
sebab itu aku sudah mencari jalan untuk mengusahakan yang terbaik.

in order to seek help--
you HAVE to admit you NEED help.

what you guys are doing--
this false positivity--
is just making things worse.

you dont go to a guy with dengue pastu cakap "ala xde apa ni. esok kebah la demamnya". doktor dah cakap dia denggi. so kindly respect the actual diagnosis.

atau kau tak kisah member tu mati pasal percaya dia cuma demam biasa dan bukan denggi... pasal kau...?
19h
  •   naoniks kita lakukan sahajalah apa yg terbaik utk anak2 autistik kita.. 2h
  •   shah.irwan.hadi correct, in whatsoever problem pun, firstly u need to admit that u've that problem then find possible treatment @ solution...tapi ye la, kita x boleh tukar pandangan masyarakat, rather than u kecil hati, lebih elok u as public figure / teacher mendedahkan masyarakat ttg autism(ciri2, theraphy, cost) especially to self diagnosed parent 2h
  •   hairi161 Juna cool.. Jari tengah tgn kiri classic 2h
  •   naoniks mungkin ada sesetengah org yg komen di sini xberniat nk menyinggung parents2 yg ada autistic child.mereka bg komen2 yg false positive sbb cuba turut sama nk empati ke atas parents yg ada anak begini dan ada jugak yg xtahu apa itu autism.jdnya,kita mungkin boleh berkongsi sedikit sebyk knowledge ttg autisma itu sendiri dan adanya anak2 autisma itu sendiri adalah anugerah.kanak2 autisma walaupun tidak sama dgn kanak2 biasa dr segi social mahupun intelektual,namun mereka sendiri ada kelebihan dan boleh be independent once they grow old IF they undergone some sort of training which we called it as children needs education.If ada anak2 yg autism or ada masalah pembelajaran,cpt2 hantar pergi sekolah yg bersesuaian dan tak boleh only depend on therapies. 2h
  •   lemmau_ Tht 미들 핀겔 uwoah . Yo 차챁 ko ? @hffxrn_ 1h
  •   tika11 Sangat tertarik tentang tulisan ini @fynnjamal .. kerna akak juga ada anak istimewa. Ya kita bangga... malah bersyukur kita punya rezeki syurga kecil dalam keluarga kita. Tapi kita manusia.. pasti ada persepsi berbeza setiap insan. Tambah kita yg memikulnya. Orang boleh berkata apa saja..positif mahupun negatif. Tapi itu semua kata manusia. Bukan wahyu Tuhan. Anggap saja mereka doakan anak kita yg baik2...insyaAllah kita lebih redha..tenang membaca...mendengar...berhadapan dengan manusia sekeliling yg memandang anak kita. 16min
  •   tika11 @fynnjamal ada masuk fb autism malaysia...kalau blom jom masuk..boleh share cerita hehe. Anak akak bukan autism..tetapi beberapa jenis group akak masuk...mencari kesamaan yang mungkin boleh dikongsi jalan penyelesaian hehe. Anyway..just info.. Kalau mild autisme ada usaha boleh dibuat utk pulih.. 12min
  •   catuabamurah X kisahlah sama autism or apa..yg pntg kasih syg ibu sgt x berbelah bagi walau apa pun anaknya 1min

» LOG IN to write comment.

fynnjamal kok ping borak produk:
@reenaaliboutique @reenaaliboutique @reenaaliboutique

nah. pesanan penaja:
Established since 2010. Selling designer inspired collections such ZARA, ASOS, H&M, Topshop, Massimo Dutti and etc; preorder and readystock.

Alhamdulillah, sepanjang berniaga belum pernah terima complain on quality/material.

This ig diwujudkan atas dasar nak membantu sesiapa kat luar sana yang nak bergaya tapi kurang dari segi kemampuan as we all know kalau kat butik mmg harganya cecah ratus2 utk 1 piece.

So, kenapa perlu membazir if they can get same thing/quality at more affordable price.

That's all!
Luv ya.
Thanks;
Reena
20h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal uwwweh uwwweeehhh. 21h

» LOG IN to write comment.

fynnjamal rasa macam hepi giler tengok juna dah mula point and click. antara masalah juna kerana autism adalah dia lambat nak ada keupayaan buat benda2 halus gini.

dari kecik, dia cuma tengok kartun. kalau terkeluar apps, dia akan amik tangan kita dan make us click it for him. semua benda macam tu. kalau dia nak susu, contohnya, dia akan ambil jari kita, bawak ke tempat bancuh susu, pastu renung mata kita. mengharapkan kita faham.

of course la kita mengerti. anak kita, kot.

dalam salah satu terapi juna, cikgu suruh kami beli ada satu berus khas. setiap hari, dua tiga jam sekali, gosok seluruh badan. ada cara dia la. nanti aku share.

tujuannya untuk merangsang segala receptive la kat epidermis kulit kita ni. sebagai contoh: abu dgn ali akan ada sensitiviti yang berbeza. dalam bahasa kampungnya: ali kulit tebal, abu kulit nipis. maknanya abu lagi senang geli2. haahahah.

anyhow. we see how juna dah mula improve bab motor skill yang itu. dan yang lagi best-- dia dah mula selesa dengan orang. atok nenek tok dad tok wan peluk dan dukung pun dah tak marah. yeay!

ok apa pun. diminta parents JANGAN rasa "eh anak aku camni gak! anak aku autistik ke?" please. sebab autism is A COMBINATION of traits tau. bukan salah satu.

ALWAYS seek professional FIRST. jangan percaya internet APATAH LAGI kawan ngko yang cakap asal main petik. ok?

kelas bersambung minggu depan. hahaahaha
23h
  •   ekazahid @nadiabazilah bawak jumpa pakar untuk evaluate.. nnt diorg akan bgtau apa masalah and mcm mana terapi dia. 6h
  •   nnrlnabila Pengalaman ada sepupu autism . Kita kena ada sentiasa ada dekat dia utk ajar itu dan ini . Tapi bila dia makin dewasa dia akan okay . In sha Allah 6h
  •   bibishareen @emmyharwamis tangga lok 5h
  •   nadiabazilah @ekazahid tq ye. Mungkin family sy xda kesedaran ttg autism ni. 5h
  •   zatul_amoy Nnti share yer pasal berus tu @fynnjamal sbb my son pn kena bg rangsangan jugak kat kaki die.. 3h
  •   aminamina711 Sensory brush namanya @fynnjamal 3h
  •   sharifahaziahjasmine masa adik sepupu sy yg autistik usia juna,pun x berapa reti skills mcm tu. skg dia dah darjah 5,dah pandai pegi dapur sendiri,buka penutup botol sendiri,dah pandai minum sendiri,dah pandai makan sendiri. alhamdulillah. it all takes time. thank you for the tips kak fynn! @fynnjamal semoga Allah berikan kak fynn,suami dan juna kejayaan hidup di dunia dan akhirat. in shaa Allah Aameen :) 2h
  •   izzahnazri_ semoga Allah permudahkan urusan korang :) qowiy 30min

» LOG IN to write comment.

fynnjamal kok ping borak produk:
@masque_candy @masque_candy @masque_candy

nah. pesanan penaja:
We sell 100% authentic brands/designer handbags from overseas. Some of the brands include Victoria's Secret, Zara, Mango, Kate Spade, Cath Kidston, Topshop, Marc By Marc Jacob, Charles & Keith and so many more.

And most importantly, all the bags are much much more cheaper than the boutique price.

Free delivery within West Malaysia.
Sabah & Sarawak add RM5.

Please let me know if you ada apa apa pertanyaan ya.
Jazakallah kk.

Julia
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal lama takde gambo bertiga. hihihi.
sila maafkan keriuhan kami yang tokleh dok diam.

ha tuari sapa tah tanya mana nak dapat baju2 abang tri tu kan? yang i am muslim tu, i am hamba tu, muslim attitude semua tu kan-- nah. kat sini @stereostarclothing (kroni kami muahahah) so please support kalau nak.

insyaAllah. bila pakai shirt statement camni-- kita aware sikit nak buat nakal pun segan. ye la. takkan pakai shirt ni sambil togok harakkk kan? ngeee.

but then again, apa sekali pun-- apa kita pakai tak define us as much as perbuatan dan fikiran kita. berkatup berlitup bertutup tak memuslimkan kita lebih baik dari orang yang kurang balutnya.

kita semua bukan tuhan. kita takkan tahu siapa milik syurga neraka. ilmu agama itu bukan matematik. sembahyang 1000 tahun pun belum tentu tuhan sambut.

apa yang mampu--
kita cuba je.
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal rambut frankenstein memberi efek lain pada wajah. ahaahahah 1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal kok ping borak produk:
@zarabeautyy @zarabeautyy @zarabeautyy

nah. pesanan penaja:
Hi sayang! 
Siapa cari beauty product? Angkat tangan! hihihi.

Dekat @zarabeautyy , we offer ALL item with AFFORDABLE PRICE tau!  Memang murahh murahh lepastu SETIAP PEMBELIAN korang dapat FREE GIFT tau! 
Korg boleh klik hashtag ni #customerliciousbyzb utk tahu feedback dr customer Zara.

MASK antara produk paling HOT SELLING dekat @zarabeautyy tau! Mask muka ada, mask kaki ada. Macam2 mask!

Selain tu ada juga beauty product lain  arbutin soap-- memutihkan 1 badan
 egg white mask, masker gold 24k-- memutihkan muka
 liptint-- bibir color neutral gitewww

Senang cite banyak lagi lah dekat @zarabeautyy. From HEAD TO TOE kataanyaa

So apa kata korang follow @zarabeautyy @zarabeautyy @zarabeautyy @zarabeautyy now!

Thank you for dropping by! 
1d

» LOG IN to write comment.

fynnjamal aku tau korang pernah nampak album aku di paso malam. aku tau korang ada yang beli kat paso karat. aku tau korang rip dan copy je dari cd original pastu bikin bisnes dari itu semua.

takpe.
aku faham.
nak buat cane.

tapi pada yang mencari cd original-- demi memberi upah pada aku laki bini, ag dan koboi2 kami--
meh. kat www.pasolambak.com

aku bukan tak nak sign dulu. tapi kang kalau dah kopek plastiknya-- dah tak rasa fresh. so xpe. peram je dulu. bila jumpa baru sign. okeh?

macam2 weh kat PASOLAMBAK.COM skang ni. dari biskut ke servis teksi pun ada. PERGH! memang best.

siapa2 nak jadi vendor dan join our pasolambak famili-- email ke customer @ pasolambak . com okeh.

in case you HAVE to know-- ada empat lima vendor terpaksa tukar produk derang jual. sebab sold out. HAHAHAAHAHAH. baru kaw tawww. hahahaha.

wallahi i am happy for you guys.
1d

» LOG IN to write comment.