djndklfm بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْم
MUHASABAH HARI INI... 1. Adalah menjadi satu dosa jika kita mengguna jari telunjuk untuk menunjukkan sesuatu pada Ibu/bapa.

2. Barang siapa yang tidak men-doakan ibu/bapa selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira dia anak derhaka walaupun pada waktu ibu/bapanya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu/bapa masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti mendoakannya.

3. Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakanlah Ibu/bapa kita yang telah tiada.

4. Ketika melalui kubur, perlahankan kenderaan (jika sdg menaiki kndraan) dan beri salam, mereka akan doakan kita “berkatilah si pulan ini” dan jika tak bagi salam, mereka akan kata “celakahlah orang ini” Jadi, jangan lupa bagi salam.

5. Tanda-tanda siksa Allah atas muka bumi ini antara lain simpan harta sampai mati tak pernah keluarkan zakat.

6. Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya.

7. Jika mak ayah kita sudah meninggal dan semasa hayatnya kita ada perntukan wang untuk dia, bila mak kita dah takde teruskan memberi peruntukkan tu sebagai sedekah.
“Ya Allah, aku sedekahkan bagi pihak ibu/bapaku, semoga pahala sedekah ni sampai kepada ibu/bapaku”.
Itu yang yang buat ibu/bapa kita bahagia di sana.

8. Kalau kita susah nak bersedekah, bayangkan wajah Ibu/bapa kita baru kita ringan tangan nak ber-sedekah.

9. Allah panjangkan usia Ibu/bapa supaya mereka sakit dan nyanyuk untuk beri syurga pada anak2nya. Jagalah mereka dengan baik Insyallah, syurga balasanya. Jadi kalau tahu ibu/bapa sakit, berebut-lah menjaga ibu/bapa kita. Besar sangat pahalanya.

10. Allah kalau boleh tak nak kita masuk neraka jadi Allah takkan matikan seseorang dalam keadaan kotor dan berdosa jadi dia bagi kita sakit/malu/miskin untuk mmbersihkan kita sebelum dia mengambil kita.
#MuhasabahDiridjND
18h
  •   icint4 اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن 18h

» LOG IN to write comment.

djndklfm بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْم
MUHASABAH HARI INI... ADA 3 MATA YG TIDAK DIJILAT API NERAKA.. » Melihat kaabah sehingga menitis air mata.
» Membaca Al-Qur’an sehingga menitis air mata.
» Memandang wajah Ibu yang sedang tidur / sedar hingga berlinangan air mata.

3 Orang yang kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidur.
» Anak
» Ibu
» Suami / Isteri
#MuhasabahDiridjND
18h

» LOG IN to write comment.

djndklfm بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْم
MUHASABAH HARI INI... KEISTIMEWAAN MANUSIA BERNAMA IBU
1. Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang, ibu2 jangan jatuh air mata dan anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Biarlah Ibu menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak.

2. Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka Ibu/anak, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya.
#MuhasabahDiridjND
18h

» LOG IN to write comment.

djndklfm Setelah berpuasa seharian, abam ditemani oleh insan2 dan hamba2 Allah yang sangat mulia hati dan nurani mereka. Sudi berkongsi kasih dan sayang dengan abam yang penat berceloteh dan menjadi penglipur lara mereka seharian di #KLConventionCentre untuk #RayaSakanFest °··♡Τнäиκ чöü♡··° adik2 ku dan Abam2 Sado yang comel dan kiut miut yg macam "Boley dimakan begitu sajaaaa..oh enaknyaaa".... Haaa cam tu.. Korang boley lah search and pergi usar satu persatu #ig dia org hoccay.. Tengok2 lah kot2 boley jadi calon #ImamMuda or #BilalMuda or #LakiMuda Eh! eh Selamat Mencuba.. HikHikHik love and miss uols semua cayang2 abam @furbyandsugar @januarhaikal
@Syafiqajuhar
@Fyazyn
@rassuffy
@bentafri
@aziqsabarudin
@alephewwww @djndklfm
1d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Alahaiiii.. Time abam di anugerahkan menjadi Ratu Venuzuala laaa ada ramai peminat abam nk ajak bergambar.. °··♡Τнäиκ чöü♡··° @moderninai dan @suekasueka yang sangat friendly dan baik hati.. Abam lezer2 dia org pun tapi dia org tetap layan kerenah abam nie. Miss uols semua #throwback #RayaSakanFest #KLConventionCentre #JanganKataAbangTakPayung #Kbai 1d
  •   djndklfm @syuscouture boley jer uols.. Sponcer jer lah iols lg 1d
  •   didxxiee ND buli u ke @suemohdt amboi ND pandai na nak laser2 kawan2 I. 1d
  •   djndklfm Alamakkkk.. Kakak kita @didxxiee sudah keluarrr.. HikHikHik ala kak, kita vulie vulie manjer jer gitew kat mereka yg cantik2 ni taw.. Mereka semua sangat penyayang orangnyer kan @suekasueka @suemohdt 1d
  •   didxxiee Ngeh ngeh ngeh. Rasa2 mcm brg sponsor tu terbyk sgt ingat2 lah kat kita. Simpankan apa yg patut. 1d
  •   suemohdt Hihihi tak vuliiiii kitew lah @didxxiee abam nd sangat peramah gitew, gorjes dan ayu berjubah dan kerudung ahaks! Tapi kalau vuliiii i tau dah nak report kat siapa hihihi 1d
  •   djndklfm @didxxiee so far brg2 sponcer muat masuk dlm keta.. Nnt if tak muat kita tolak masuk dlm keta kakak eak.. HikHikHik 1d
  •   djndklfm @suemohdt haha😀hahaº°˚˚˚°º alaaaa.. Dia da taw.. 1d
  •   sherriyn @djndklfm thank youuu! Abam kelakarrrrr sangat sangat! we had fun listening to you! tiap2 hari pulak tuh 1d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Nahhhh!!' Abam payung lagi sekeping pic utk korang.. Mereka inilah antara pemanis2 yang abam bawa sepanjang 3 hari weols berkampung kat #KLConventionCentre sempena #RayaSakanFest 26-28hb Jun lepas uols. Sememangnya satu kerugia bagi merek yang tak pergi dan nak pergi tapi tak jadi.. Sapa suroh ko patah balik.. Klcc tu dekat jer kat Malaysia kan.. HaHaHaa cam gitueww.. Hoccay la adik2 hakakk semua.. Selamat beristirehat yer.. Jgn lupa bangun sahur awal pagi nanti.. 2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Jeng jeng jeng!!! #JanganKataAbangTakPayung haaa see!!! Nampak tak nampak takkk.. Sapa kata abam tak berjaya meraih anak ikan kat #RayaSakanFest #KLConventionCentre Eh! eh silap, >>HaHaHaHa<< Sapa kata abam tak berjaya meraih peminat, lihat saja jejaka yang abam selfie dengannya ini, dia siap merayu2 nak suh abam selfie dengan dia.. Haha😀hahaº°˚˚˚°º (walaupun) dia ni lah @izzulirfan @izzulirfan @izzulirfan PA kepada avang yang maju jaya aman makmor si @fizoomar itew. Dia jaga gerai @fizoomar dari hari pertama sampai ke hari ke dua dengan penuh rasa kasih dan sayang. Sedap taw serunding dia. Meletop, ranggup dan kenyal bila berada di dalam mulot.. HikHikHik cer korang usar ig dia. Abam malas nak berkata2. Korang follow la sendiri eak.. HikHikHik Zul.. #JanganKataAbangTakPayung taw.. 2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Ada tak kat sini yang tertengok pic ini dan rasa macam nak kiss kiss jer screen monitor hp uols iteww..?!! Haaaa kalau ada tu maknanya uols semua punyai perasaan yang normal yer.. Tp kalau tak ada maknanya uols kena buat balik exam paper julai taw.. HikHikHik Abam kenalkan dua org yang apit abam ni la peminat ni 1 abam sepanjang abam di #KLConventionCentre #RayaSakanFest 26-28 Jun 2015. Sebelah kanan abam nama dia Ash, nama full dia jgn tanya abam, sbb dia ni sangat2 lah berahsia yer orangnya. Tp dia jual product kesihatan utk pemutihan kulit muka yang sangat TERBAIK.
Pendek kata uols tgk la muka dia macam mana, klau uols nak muka eloks mcm dia, p beli n p follow ig dia k kat @ashmir_chocovshine @ashmir_chocovshine pasti ada jawapannya yer. Dan yang sebelah kiri abam tu lak, terpaksa abam sembunyikan identitinya dsebabkan faktor2 keselamatan. Abam cuma takut ramai hakak2 kat luar aana tu lepas ni p jumpa bomoh.. Haha😀hahaº°˚˚˚°º #Kbai
2d
  •   januarhaikal Oooo 2d
  •   ayulakashah Gila kau x nak aku yg berapa hari jaga pintu entrence tu btl2 dkt dgn orgenizer punya counter 2d
  •   asmahshima ehem ehem... 2d
  •   sitiliana89 Hahaha kemain caption 2d
  •   ashmir_chocovshine @djndklfm haha mekasih abam ganteng.ye mmg peminat abg no 1.xberalih dah.abam mmg stylto....dj serba boleh...tq abam bg compliment 1d
  •   yuhanisnaivaaa Hahaaha caption diaaa ... hye dj .. saya ada sepanjang event .. hee 1d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Memperkenalkan jejaka yang menjaga booth @pelikatpants @pelikatpants @pelikatpants yang baik hati. Muka dia masa mula2 abam toleh dia, rasa mcm dia nak ragut rantai leher abam jer.. Tp bila dia tgk mulot abam yang asik bebel tak henti2 depan booth dia terus tak jadi dia nak rampas rantai leher peninggalan nenek moyang abam iteww.. Rugi sapa x dtg masa #RayaSakanFest di #KLConventionCentre selama 3 hari. Rata2 yg dtg baik melayu, cina, india dan omputih.. Semuanya kata abam ni comel.. Dah lah, malas abam nak bebel panjang.. Apa pun cer korang usar ig2 yang telah pun abam tag itew.. Mana tahu jumpa jodoh korang.. #Kbai °··♡Τнäиκ чöü♡··° orang2 di gerai @jozlynnhanania @pelikatpants yang sangat lah baik hati budi pekerti dan ramah tamah.. Miss uols already maaa.... 2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju Jubah : @fazilafiziboutique
Tudung/Samping : @syuscouture
Kasut : @ezsierraa

Makeup Artis : @wirakastrya
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015

Adik2, hakak2 semua bole pergi kat ig yg abam dah tag tu ya. Senang nk tgk hasil sentuhan mereka dari dekat.. >>HaHaHaHa<< tolong jangan telek pada body abam yer. HikHikHik ini hanyalah sekadar untuk sesi promosi sahaja yer.. Tolong faham dan terasa. °··♡Τнäиκ чöü♡··°
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju Jubah : @fazilafiziboutique
Tudung/Samping : @syuscouture
Kasut : @ezsierraa

Makeup Artis : @wirakastrya
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015

Kepada semua yg tgh menonton slot #samarinda ini, abam mohon ampun ya.. Abg di cabar oleh kakak abam iaitu @jozlynnhanania yg menyuruh abam menari2 sambil lompat tinggi dengan busana ini.. Abam buat jer lah.. Lagi pon si @januarhaikal tu sakit hati jeling tengok abam menyarongkan busana ini yg sepatutnya dia sauk terlebey dulu.. Haha😀hahaº°˚˚˚°º
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju Jubah : @fazilafiziboutique
Tudung/Samping : @syuscouture
Kasut : @ezsierraa

Makeup Artis : @wirakastrya
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @maxandcarl
Seluar : @sonicnordin

Kasut : @sonicnordin

Makeup Artis : @wirakastrya
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @maxandcarl
Seluar : @sonicnordin

Kasut : @sonicnordin

Makeup Artis : @wirakastrya
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @maxandcarl
Seluar : @sonicnordin
Kasut : @sonicnordin
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @furbyandsugar
Seluar : @pelikatpants
Kasut : @distrokl
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @furbyandsugar
Seluar : @pelikatpants
Kasut : @distrokl
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @furbyandsugar
Seluar : @pelikatpants
Kasut : @distrokl
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @maxandcarl
Kasut : @distrokl
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
2d

» LOG IN to write comment.

djndklfm Special thnks to :
Baju : @maxandcarl
Kasut : @distrokl
Untuk emcee event #RayaSakanFest #KLConventionCentre
26-28 Jun 2015
Untuk Hari Ke Tiga (28 Jun 2015)
2d

» LOG IN to write comment.