dianaamir #Repost @usrah_dae with @repostapp.
・・・
“It’s okay to feel sad, anxious, lonely, frustrated, and confused. Feeling these emotions doesn’t make you less of a believer. The difference between the believer and non-believer is that the believer remains patient and turns to Allah for help.” – Wael Abdelgawad

#usrahdae #wearealldae #usrahdaemotivationalquotes #reminder
7h

» LOG IN to write comment.

dianaamir #Repost @usrah_dae with @repostapp.
・・・
Sedikit perkongsian daripada Murobbi , Ustaz Zul Ramli M Razali.
Bukan sahaja kita perlu cari ilmu yang kita 'Mahu' tahu, tapi juga ilmu yang kita 'PERLU' tahu. .
Dengan itu, hadirlah ke kelas pengajian, supaya ilmu yang kita perlu tahu semakin bertambah dan mudah di amalkan, in sya Allah . .
Bukan hanya google, kemudian berasa diri sudah tahu semuanya. .

Selamat datang ke @usrah_dae ! Kami mengalu2kan hati2 yang ingin mendekatkan diri dengan Maha Pencipta .
7h

» LOG IN to write comment.

dianaamir Kakak/ adik cantikk @nurhelizahelmi we meet again , untuk pelancaran kempen #ATileForSeville 1d
  •   blackout.my Vape on :D 12h
  •   duaa_signature Subhanallah, indahnya ciptaan Allah! Lebih manis bile aurat tertutup rapi . Jom follow saya utk baju raya yg gojes lg exclusive for pretty preggy mommies 7h
  •   nzrn_ba Subhanallah comel :) 6h
  •   aneymmf_ suka dua dua.. bila nak mengacara bersama lg? @dianaamir @nurhelizahelmi hehe.. 5h

» LOG IN to write comment.

dianaamir Salam😀
Alhamdulillah episod pertama perjalanan kami untuk kempen #ATileForSeville sudah boleh ditonton di Youtube ,
https://youtu.be/VsJoOGOz18I .
.
In sya Allah dari semasa ke semasa bermula hari ini 24hb , kami akan berkongsi di youtube untuk lebih penjelasan dan supaya kita semua nampak dan faham dengan jelas mengapa perlunya kita membantu masyarakat Muslim di Spain untuk membina masjid di sana. 18juta Euro diperlukan , tidak mustahil dengan kempen RM10 seorang selama 6 bulan .
.
Salurkan sumbangan anda ke akaun Maybank Ukhwah For Ummah.
564799124590
Visit www.ukhwahforummah.org
.
@fynnjamal
@therealfafau
@nurhelizahelmi
@dianaamir
1d
  •   yatyusoff nk tgk sambungan pleaseee :) 1d
  •   effa_riefa Wow 1d
  •   zatiadani Alhamdulillah.. best nye... bl pulak smbgn... 1d
  •   healthystation.id04 SUPPLIER SUPLEMEN PENINGGI, PELANGSING, VITAMIN MATA DSB. TERMURAH BBM: 5B78E670 18h

» LOG IN to write comment.

dianaamir Now happening di Dectar UKM, daus #edwardferdaoz @edwardferdaoz suruh tweet nanti dapat hadiah #feski4 3d
  •   farha_far21 Welcome sis..doakan saya cepat habis tesis.insyaallah..thanks ats doanya. 3d
  •   bawal_curve Cantikk nye akak diana 3d
  •   cahaya_puteri15 Wahhhh.. akk @dianaamir dtg ukm lg.. rugi x pergi.. 😦😦 3d
  •   nunaclothing saya mencari agent/ dropship untuk KHIMAR. mai mai pm saya mehh 2d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Good girl #babykhawlah sabar tunggu mummy 4d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Alhamdulillah i'm home
.
Esok pagi in sya Allah di Dectar UKM #ukmbangi 9.30am 'Muslim and Muslimah in Style'
4d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Alhamdulillah we are here at Dewan Taman Sri Nanding, jom org Ulu Langat 9.30-11 pm in sya Allah. .
Salam Nisfu Syaaban
4d
  •   normahibuzamil seronoknya 4d
  •   hudacayunk @dianaamir alhamdulillah terima kasih utk sembang santai bersama sis td, alhamdulillah skit sebnyak dpt share ilmu & pengalamn.. Baby khawlah comel sngat.. In syaa ALLAH jika ada kelapangan huda dtg pjcc 4d
  •   dianaamir Salam @hudacayunk yup do come to our usrah @usrah_dae 4d
  •   hudacayunk @dianaamir already pollo @usrah_dae 😀 tq so much for invitation.. Will be come soon.. In syaa ALLAH.. Doakan saya x lupa nak dtg 4d

» LOG IN to write comment.

dianaamir 'Faham' sangat #babykhawlah tgk badminton #live @arena801 yayy Malaysia menang
.
#KhawlahAlAzwar #1year2months #ustazahDrKhawlah
5d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Alhamdulillah! Travelog kami #ATileForSeville akan mula ditayangkan untuk umum pada 24 Mei ini! Boleh refresh my memories dan lihat sendiri budaya, sejarah Islam dan kehidupan khususnya masyarakat Muslim di Spain
.
Jom bantu mereka bina masjid di Seville , Spain dengan kempen RM 10 seorang untuk mengutip dana 18 Juta Euro yang diperlukan .
.
Salurkan sumbangan anda ke akaun;
maybank Ukhwah for Ummah
️564799124590
Layari www.ukhwahforummah.org untuk info lanjut
.
@dianaamir
@fynnjamal
@therealfafau
@nurhelizahelmi .
.
#ATileForSeville #MezquitaSevilla #learning #buildamosque
5d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Himpunan Artis Sayang AlQuran 1.0 , fenomena bakal berlaku dlm industri hiburan tanah air, program pertama seumpamanya.
.
Diana menjemput @itsnoraariffin , @johanarrif @shakillakhoriri @ruzanaibrahim @khiriah17 @fynnjamal @shihazikir @rajafarahraziz @puterisarahliyana
untuk support #hasa dan share ayat AlQuran yg dekat dihati .
TAG RAKAN RAKAN ARTIS KESAYANGAN ANDA..
27 JUN 2016 | 21 RAMADHAN 1437
.
-penglibatan seluruh artis ternama tanah air
- persembahan dan Alquran disatukan
- Quran secara duet,
- ALQURAN hiburan jiwa sebenar .
Semua ini hanya di HASA 1.0
.
Follow IG @hasa_1.0 untuk mendapatkan update terkini tentang majlis berprestij ini. Stay tune with us. #hasa #HimpunanArtisSayangAlquran
.
#babykhawlah #KhawlahAlAzwar #UstazahDrKhawlah #1year2months
6d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Tak taulah dpt drp group whatsapp yg mana satu, but thanks for sharing, geramnyeeeeee confident jawab 'Quran' #inspiration
.
Semoga Allah rahmati anak2 ini berserta keluarga mereka, amin!
6d

» LOG IN to write comment.

dianaamir #Repost @usrah_dae with @repostapp.
・・・
Assalamualaikum wbt.

In sha Allah Kelas Usrah DA'E @usrah_dae bersama Ustaz Zul Ramli M Razali pada malam ini.

Berikut adalah maklumat kelas kita:

Tarikh : 18 Mei 2016 | Rabu
Masa : 8.30pm - 10.30 pm
Tempat : 6-2, jalan PJS 5/28,
Petaling Jaya Commercial Centre (PJCC), 46150 Petaling Jaya. ( atas Daikin)
Guru : Ustaz Zul Ramli M Razali
Subjek/Topik : Pengajian Sirah

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Anis 013-3706406, email daemovement@gmail.com untuk pendaftaran ringkas.

In sha Allah. Boleh forward mesej ini kepada group watsapp teman-teman yang lain.
Moga-moga Allah memberikan kita balasan syurga dengan hanya sedikit hasil usaha kita dalam mengajak orang ke salah satu dari taman-taman syurga.

Refreshments are provided
Sekian, terima kasih.
Jazakallah
7d

» LOG IN to write comment.

dianaamir Salam,
Let's set our date this Friday, @tv3malaysia 1 tengahari bersama ustazah Norhafizah Musa dan Ustazah Ainun Mardhiah
1w

» LOG IN to write comment.

dianaamir Salam
.
Sebentar lgi di surau putra al amin putrajaya in sya Allah santai2 sambil minum kopi ( ade ke?) semoga bermanfaat! Let's imarahkan antara taman syurga di dunia
1w

» LOG IN to write comment.

dianaamir Alhamdulillah tahniah untuk kelahiran baby girl baru yg comel, semoga menjadi mujahidah dan bahagia dunia akhirat buku ustaz @syednorhisyam 20 checklist akhlak best sgt , alhamdulillah! 1w

» LOG IN to write comment.

dianaamir Part 2
.

Sedikit sedutan #AlHidayah2016 #Alhidayah @tv3malaysia , layari tonton.com untuk saksikan episod minggu ini atau episod2 yang lepas. Terima kasih @ustazelyasismail dan ustaz @fakhrulunic untuk ilmu
2w

» LOG IN to write comment.

dianaamir Part 1
.

Sedikit sedutan #AlHidayah2016 #Alhidayah @tv3malaysia , layari tonton.com untuk saksikan episod minggu ini atau episod2 yang lepas. Terima kasih @ustazelyasismail dan ustaz @fakhrulunic untuk ilmu
2w

» LOG IN to write comment.

dianaamir Konti ikim.fm | 13 Mei 2016
.
Alhamdulillah dengan izin Allah dapat kami, DJ Norhayati Paradi, ustaz Zul Ramli, @dianaamir ,@therealfafau berkongsi sedikit sebanyak pengalaman kami di Spain, kembara #ATileForSeville yang banyak membuka mata dan hati kami untuk menjadi Muslim yang 'sedar' in sha Allah. .
.
Terima kasih kepada semua yang mendengar! Team kembara #ATileForSeville , @ukhwah4ummah dan @mezquitasevilla DAN yang lagi dua org tu kak @fynnjamal and @nurhelizahelmi yang mendoakan dari jauh , hehe rindu sangaaaaaaatttttt!! . .
.
Kempen RM10 seorang untuk pembinaan masjid di Seville Spain akan berterusan sehingga 6 bulan in sya Allah bagi mengutip dana 18juta Euro yang diperlukan. Kalau capai target awal kami akan stopkan kutipan dana, in sya Allah! .
Btw kami mengalu2kan jika ada yang ingin menyumbang lebih dari RM10 .
.

Allahumma yassir wala tu'assir! .
.

Salurkan bantuan anda ke akaun Maybank Ukhwah For Ummah ️564799124590
Dan layari www.ukhwahforummah.org untuk info lanjut! .
.

Bersama2 kami #ATileForSeville #MezquitaSevilla
.
Rasulullah SAW bersabda,
Barangsiapa yang membina masjid kerana Allah walau hanya sebesar sarang burung atau lebih kecil daripada itu, Allah akan membina rumah untuknya di syurga.
HR Ibnu Majah
2w

» LOG IN to write comment.

dianaamir In sya Allah sekejap lagi di ikim.fm bersama ustaz Zul Ramli dan kak @therealfafau 91.5fm #ATileForSeville #mezquitasevilla .
Salurkan sumbangan anda ke akaun Maybank Ukhwah For Ummah ️564799124590
Dan layari www.ukhwahforummah.org
2w
  •   8zat Ade dengar tadi di ikim, tp xsempat nk dgr camne nak sumbang utk masjid di seville tu? Mohon pencerahan @dianaamir 2w
  •   dianaamir Salam @8zat @nanasprinter boleh salurkan sumbangan ke akaun Maybank Ukhwah For Ummah, 564799124590 , dan layari www.ukhwahforummah.org untuk info lanjut. Syukran jazilan brothers and sisters 2w
  •   chantiqby_nk Tahniah untuk usaha 2w
  •   normahibuzamil akak salah seorang peminat usrah nurani di radio aikim.... setiap hari balik dari kerja akak tak lepas mengikutinya. 3d

» LOG IN to write comment.